Jump to content

ElenaS

simple Members
 • Posts

  278
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by ElenaS

 1. Γενικότερα, έχει βρει κάποιος τρόπο να ελέγχει, προ της πρόσληψης, εάν τα στοιχεία (ΑΦΜ ΑΜΚΑ ΚΛΠ) ενός αλλοδαπού εργαζομένου είναι σε ισχύ, έτσι ώστε να γλυτώνει μετά το εγκεφαλικό ?
 2. Του ζήτησα User kai pass του taxis και μπήκαμε μαζί στο ergani και είδα ότι έχει και άλλη πρόσληψη πριν από εμένα. Εκεί είδα ότι ως ΑΜΚΑ έχει τον αριθμό ΠΑΑΥΠΑ της κάρτας αιτούντος ασύλου. Θα πάρω στην άλλη εταιρία να ρωτήσω τι έχουν κα΄νει και εκείνοι!
 3. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος : Προσέλαβα αλλοδαπό εργαζόμενο με κάρτα Αιτούντος Ασύλου. Με ΑΦΜ, κλπ. Έβαλα ως ΑΜΚΑ (από βλακεία μου χωρίς να το ξέρω και να το τσεκάρω) το προσωρινό ΑΜΚΑ που του είχε αποδοθεί για να εμβολιαστεί και τώρα δεν μπορώ να τον συμπεριλάβω στην ΑΠΔ!!! Από οτι μου λεει εκείνος (και άλλοι συνάδελφοί του) μπορεί να ασφαλιστεί με τον ΠΑΑΥΠΑ αριθμό που αναγράφεται στην κάρτα αιτούντα ασύλου. Το πρόβλημά μου είναι οτι τώρα δεν βρίσκω τον τρόπο να αλλάξω στην πρόσληψη τον ΑΜΚΑ του έτσι ώστε να μπορώ να τον καταχωρίσω στην ΑΠΔ . Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος ?
 4. Όταν κατέθεσε την Δήλωση ακινησίας, υπέγραψε και υπεύθυνη δήλωση οτι δεν θα το αφήσει στο δρόμο (κλειστός και περιφραγμένος χώρος φύλαξης του οχήματος/ ιδιόκτητος/ μισθωμένος/παραχωρημε΄νος) και ποια θα είναι η συγκεκριμένη δ/νση ακινησίας. Δεν επιτρέπεται να μείνει σε δημόσιο δρόμο. Πριν κάνεις οτιδήποτε, βρες τι έχει δηλώσει στην εφορία, γιατί έτσι όπως τα έκανε θα μπλέξει.
 5. τους έχω προσλάβει πριν την κατάθεση του ετήσιου , και συμπεριλαμβάνονται κανονικά στον ετήσιο.
 6. Πάντα, με την πρ΄όσληψη ζητάω τα σχετικά, οπότε από την αρχή τα είχα τα πιστοποιητικά τους. Επίσης, ΚΑΙ οι δύο έχουν προσληφθεί πριν την κατάθεση του ετήσιου. Τι να πω?
 7. Λοιπόν , σε εμένα σε αυτή την κατάσταση, δεν εμφανίζει δύο ενεργούς και εμβολιασμένους εργαζόμενους καθόλου.
 8. με μια απλή αναζήτηση , το πρώτο αποτέλεσμα που φέρνει είναι αυτό ψάξτε το και εσείς https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=2446#
 9. Αν βοηθά πάντως, εγώ μόλις έβγαλα ενημερότητα (ηλεκτρονικά - με τον παλιό τρόπο) με μόνες οφειλές τις δόσεις του φόρου εισοδήματος της εταιρίας.
 10. Για τα ασφαλιστικά δεν ξέρω. Για την εφορία ξέρω ότι ο υπάλληλος που θα σου εκδώσει την ενημερότητα , θα συνυπολογίσει τις υποχρεώσεις και θα στην εκδώσει με το ανάλογο ποσό / ποσοστό παρακράτησης
 11. Στέλνεις, μεν, ηλεκτρονικά το αίτημα, χρειάζεται όμως να το χρεωθεί υπάλληλος και να σου εκδώσει την ενημερότητα. Όπερ, θα την πάρεις ... κάποτε!
 12. Από όσο έχω ψάξει (ρωτώντας συμβούλους κλπ) , αυτοί που είναι σε γνωμοδοτική ένταξη είναι τυπικά οκ αλλά είναι σε αναμονή , όταν εξαντληθούν οι δικαιούχοι που προηγούνται (μεγαλύτερη βαθμολογία κλπ) , και αν περισσεύουν χρήματα (ή αν δοθούν περισσότερα) , να μπουν σε σειρά και αυτοί.
 13. Καλημέρα, Έχουν αρχίσει να ενημερώνουν κάποιους. Φίλος έλαβε mail ότι εγκρίθηκε η πρότασή του. Σε άλλη υποβολή (με λιγότερα σαφώς μόρια) δείχνει οτι είναι σε "γνωμοδοτική ένταξη".
 14. Ακουγα τον Πατούλη τις προάλες και έλεγε ότι , δεδομένου του ότι το πρόγραμμα έκλεισε 20/1/2021 , να περιμένουμε μέσα στον Μάρτη τα πρώτα αποτελέσματα.
 15. Άντε και το διευκρινίσαμε το είδος του πιστοποιητικού, ξέρετε που και πως θα το υποβάλλουμε ?
 16. Λοιπόν μετά από πολλές προσπάθειες, την διέγραψα και την καταχώρησα ξανά. Και την πήρε!
 17. Το έχετε δοκιμάσει? Εγώ μόλις ξαναπροσπάθησα και δεν το παίρνει. Βγάζει μήνυμα εκπρόθεσμης και με γυρίζει στην προηγούμενη οθόνη.
 18. Δοκίμασα σήμερα, σε πληττόμενη, να ανανεώσω ουσιαστικά την αναστολή εργαζομένου (ήταν και τον Δεκέμβριο σε αναστολή) βάζοντας τα στοιχεία του και από 1/1-31/1/2021 και δεν το παίρνει. Μου βγάζει μήνυμα εκπρόθεσμου και με γυρνάει πίσω. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος μήπως ?
 19. Νομίζω είναι γενικότερο το μπάχαλο. Εγώ έκανα δύο πληρωμές με κάρτα στην ΑΑΔΕ. Η μία της Πειραιώς ενημέρωσε αμέσως το ποσό και μηδένισε. Η δεύτερη της Εθνικής, από το πρωί, δεν έχει ενημερώσει ακόμη την εικόνα της προσωποποιημένης πληροφόρησης. Εγώ θέλω ενημερότητα αλλά δεν μπορώ να βγάλω.
 20. ναι, οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες ζητούν έως τρίμηνο από την έκδοση του πιστοποιητικού , χωρίς όμως να μπορούν να υποδείξουν κάποιο νόμο ή εγκύκλιο που να το ορίζει αυτό.
 21. Επειδή το αντιμετώπισα και εγώ, το μόνο που βρήκα για να πάρει τις συγκεκριμένες εγγραφές (δηλ. εκείνες που δεν συμπλήρωναν τον μέγιστο αριθμό παρουσιών του μήνα) έβαλα , ψευδώς, ημερομηνίες από πχ 03/11/2020 εως 30/11/2020 , και τις πήρε. Η πλειοψηφία αφορούσε εργαζόμενους (ημερομίσθιους) που μπορεί να είχαν λείψει 1 ημέρα μέσα στον μήνα . Σε εκείνους που ήταν σε αναστολή, και για τις δύο εγγραφές (αναστολή και τακτικές αποδοχές) έβαλα τα αντίστοιχα διαστήματα και τα πήρε. Έχω κάνει και μια σημείωση για να θυμάμαι στο μέλλον τον λόγο που τα έγραψα έτσι και το έστειλα. Και ο θεός βοηθός !
 22. Ευχαριστώ πολύ ! θα το ξαναδοκιμάσω! Αν και η απουσία που έχουν οι 6 εργαζόμενοι δεν είναι στην αρχή ή στο τέλος του μήνα ! Τι παίδεμα!
×
×
 • Create New...