Jump to content

ElenaS

simple Members
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

ElenaS last won the day on February 21

ElenaS had the most liked content!

About ElenaS

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Athens

Recent Profile Visitors

3,041 profile views
 1. Να ρωτήσω και εγώ : Αθεώρητα ανεξαρτήτως τεχνικού ασφαλείας? ή ισχύει ακόμη η προϋπόθεση να ασκεί καθήκοντα ο ίδιος ο εργοδότης?
 2. έχεις κάποιο link της απόφασης? εκτός εαν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα, (και επειδή δεν το χρειάστηκα δεν το πήρα χαμπάρι), τον Οκτ 2017 θεώρησα υποχρεωτικά, τελευταία φορά, στο τμήμα της Παλλήνης.
 3. Ένα οποιοδήποτε τετράδιο μπορεί να είναι, αρκεί να το αριθμήσεις και να το θεωρήσεις στην Αρμόδια Δ/νση Ασφάλειας και Υγιεινής της Επιθεώρησης Εργασίας .
 4. 'Ενα απλό τετράδιο είναι , το οποίο όμως θεωρείται αριθμημένο στην αρμόδια Δ/νση Ασφάλειας & Υγείας της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασιάς, μαζί με το συμφωνητικό με τον Τεχνικό Ασφαλείας. Η ηλεκτρονική καταχώριση του Τεχνικού ασφαλείας (επειδή εφαρμόστηκε μετέπειτα) ίσως να είναι πια η μόνη απόδειξη της συμφωνίας με τον Τεχνικό (αυτό με επιφύλαξη γιατί δεν μου έχει τύχει νεα σύμβαση μετά την ηλεκτρονική δήλωση)
 5. Βασικά, αυτό έκανα. Άθροισα τις αποδοχές και τις εισφορές και απλά αποθήκευσα το αρχείο μέχρι να δω σχόλια και από τους υπόλοιπους, μήπως και μου είχε ξεφύγει κάτι. Ευχαριστώ !
 6. Δηλαδή θα φτιάξουμε δύο αρχεία και θα κάνουμε δύο υποβολές? Γιατί εγώ όταν προσπάθησα να κάνω δεύτερη καταχώρηση για το Δώρο Πάσχα, δεν μου τη δεχόταν με την αιτιολογία ότι υπάρχει ήδη καταχώρηση για το συγκεκριμένο ΑΦΜ. Μάλλον, κάτι κάνω λάθος!
 7. Επανέρχομαι, απλά πληροφοριακά για τη συνέχεια του θέματος. Ο "εργατολόγος" (η παρένθεση μπαίνει γιατί δεν έχω στοιχεία του κλπ) του εργατοτεχνίτη, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι α) το Σ5 έχει καταργηθεί, και β) πρέπει να υποβάλλω καταγγελία σύμβασης, και όοοταν βγει η απόφαση της σύνταξης, τότε να του δώσω την αποζημίωση. Δεδομένου του ότι το θεωρώ απίθανο να ισχύει κάτι τέτοιο, εννοείται ότι δεν θα το κάνω. Επιμένει, δε, ότι μόνο αυτή είναι η σωστή οδός ! Θα πάω την Πέμπτη από το ΙΚΑ να δω τι θα μου πουν.
 8. Καλησπέρα, Το έχω ψάξει αρκετά, αλλά μια επιβεβαίωση θα μου ήταν χρήσιμη, δεδομένου του ότι κάποιες υπηρεσίες δεν συννενοούνται. Εργατοτεχνίτης μου ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την εργασία του στο τέλος του επόμενου μήνα προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί. Ξέρω ότι πρέπει να υποβάλλω οικειοθελή αποχώρηση με επισήμανση την Συνταξιοδότηση, και ότι δικαιούται το 40% της αποζημίωσης που θα έπαιρνε εάν απολυόταν. Στην επιθεώρηση εργασίας μου είπαν ότι πρέπει να μου φέρει την απόφαση του ΙΚΑ(ΕΦΚΑ) για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης για να μπορώ να του αποδώσω την αποζημίωση. Αλλιώς δεν μπορώ να καταθέσω αποχώρηση χωρίς την αποζημίωση. Εκείνος μου είπε ότι πρέπει εγώ να του δώσω "ένα χαρτί" που να λέει ότι σταματάει να δουλεύει για να βγει στη σύνταξη και εκείνος δεν έχει κάτι να μου δώσει. Κάποια γνώμη? Ευχαριστώ
 9. Ωραίο! με μια πρώτη ματιά φαίνεται πολύ στρωτό !!
 10. Αφού γράφετε ότι στον πίνακα του 2017 ήταν κανονικά.Μήπως το πρόστιμο, λοιπόν, αναφέρεται σε ΑΥΤΟΝ τον πίνακα?
 11. Οπότε συνοψίζω : Πρόσληψη Σεπτέμβριο 2017 α. Καμία ΑΠΔ έκτοτε έως τον Νοέμβριο του 2018 (1 χρόνος + αργότερα) β. Κανένας Ετήσιος Πίνακας επιθεώρησης (Ούτε τον Οκτ 17 , ούτε τον Οκτ 18). Σωστά? Σαν ανασφάλιστος είναι ουσιαστικά, αλλά δεν έχω βρει ακόμη το πάτημα του νόμου για την επιβολή του 10500, Για τον ετήσιο πίνακα και μόνο, βέβαια, δεδομένου ότι αφορά 2 έτη, και επειδή θεωρείται πολύ υψηλή παράβαση και μπορεί να τη θεωρήσει ως υποτροπή κατ' έπανάληψη, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τα 10000,00 ευρώ + για έναν εργαζόμενο.
 12. Κάτι λείπει ή κάτι δεν έχω καταλάβει. Από τον 11ο του 2017 εως τον 11ο του 2018 έχουν κατατεθεί ΑΠΔ? ο εργαζόμενος συνεχίζει να εργάζεται ?
 13. Παράδειγμα: Έστω ότι ο εργαζόμενος απουσίασε τον Ιούλιο 15 ημέρες με χαρτί από το ΙΚΑ και για τις επόμενες ήταν να περάσει επιτροπή. Για τις υπόλοιπες 15 (λίγες Ιούλιο, υπόλοιπες Αύγουστο) φέρνει χαρτί ΙΚΑ (άργησε η επιτροπή) στις 14/12/18. Εγώ στην ΑΠΔ για τον Αύγουστο έχω βάλει μόνο τις ημέρες που εργάσθηκε (περιμένοντας ότι έστω και τον Σεπτέμβρη θα μπορούσα να συμπεριλάβω την ασθένεια). Τώρα, στην ΑΠΔ Δεκεμβρίου δεν μπορώ να βάλω τόσο προγενέστερη ημερομηνία για ασθένεια (θέλει το πολύ την προηγούμενη περίοδο) και παράλληλα δεν μου δίνει τη δυνατότητα της συμπληρωματικής. Πρέπει να πάω στο ΙΚΑ για αυτό? Δεν μου έχει ξανατύχει τόσο μεγάλη χρονική απόσταση από την ασθένεια & δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Ευχαριστώ πολύ !
 14. Σε εμάς, για μικροτραυματισμό, τηλεφώνησαν στις 8 ημέρες από τη δήλωση, για να ζητήσουν τη γνωμάτευση του νοσοκομείου (δεν υπήρξε νοσηλεία, μόνο νάρθηκας) και μια εβδομάδα μετά (δηλαδή 2 εβδομάδες περίπου μετά το ατύχημα) έκαναν αυτοψία στον χώρο μας.
×
×
 • Create New...