Jump to content

xristinaman

simple Members
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Upvote
  xristinaman reacted to SARAKINOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Αγαπητέ συνάδελφε , απέφυγα να απαντήσω στο σχόλιό σου που αναφέρεται στην δική μου ένσταση για τον περιορισμό του χρόνου υποβολής από 5 μήνες σε 3,5. Παρά το γεγονός ότι με κάλυψαν αρκετοί συνάδελφοι, σου απαντώ φιλικά σε 2-3 σημεία :
  1) Αναφέρεσαι στις παλιές εποχές με τις σταθερές κατά κατηγορία προθεσμίες, που και εγώ πολλές φορές εξέφρασα την απορία πως διάολο προλαβαίναμε τότε. Και οι ίδιες αυτές ημερομηνίες, μάλιστα με τον περιορισμό όλων των δηλώσεων στις 30/4 θα ισχύσουν το 2015. Σήμερα όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, έχει πενταπλασιασθεί ό όγκος της δουλειάς, συνεπώς οι πέντε μήνες ίσως να φτάνανε, όχι όμως οι 100 μέρες που μας έδωσαν με τις επιπλέον 15 της παράτασης.
  2) Ασφαλώς δεν θα υποβάλαμε δηλώσεις από 1/2 γιατί δεν είχαν γίνει οι προεκτυπώσεις των βεβαιώσεων αποδοχών και φόρων, που άρχισαν ουσιαστικά απ΄την 1/4 και μετά, όπως επίσης, πολύ καλά γνωρίζεις , και με πολλά λάθη...
  3) Τέλος, για τις προφάσεις εν αμαρτία που αναφέρεις, ο προγραμματισμός ενός γραφείου ανατρέπεται από πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες, ακόμα - εκτός των όσων σου ανέφεραν οι συνάδελφοι - μια ξαφνική λόγω υγείας απουσία συνεργάτη, στον οποίο στηριζόσουν, μια ασθένεια του ίδιου του υπεύθυνου συναδέλφου, όπως ανέφερε η Μαρία, θα φέρει την αναπότρεπτη και μοιραία καθυστέρηση, που δεν θα την είχαμε , αν μας δίνανε τον επιπλέον , βάσει του δικού τους νόμου, χαμένο χρόνο.
    Αλλά , βλέπω τελικά, ότι ενστερνίζεσαι πλήρως την λογική του Υπουργείου, ότι ο χρόνος ήταν υπερεπαρκής και δεν υπήρχε λόγος παράτασης. Μπράβο σου λοιπόν που προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου , συγχαρητήρια που τέλειωσες έγκαιρα τις δηλώσεις, αλλά, να χαρείς, μην υποδείχνεις πως θα χειριστούμε τον δικό μας χρόνο. Δεν έχεις αυτό το δικαίωμα , γιατί δεν γνωρίζεις και δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις σε τι συνθήκες δουλεύουμε οι υπόλοιποι, πλην εσένα, συνάδελφοι. Ούτε να παίζεις με τον πόνο τους με κάποια δόση ψιλοειρωνείας.
 2. Upvote
  xristinaman reacted to broster in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Συναδέλφισσα , μακάρι να πάει στον εισαγγελέα και να σε καλέσει ..... Θα έρθουμε και εμείς να του πούμε γιατί δεν έκανε αυτεπάγγελτη παρεμβαση .
 3. Upvote
  xristinaman reacted to ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, και κουράγιο σε όσους δεν πρόλαβαν για οποιοδήποτε λόγο.
   
  Είμαστε σαν γραφείο από αυτούς που πρόλαβαν - αν και δεν στείλαμε μερικές δηλώσεις κάποιων που δεν εμφανίστηκαν ούτε την τελευταία μέρα, είτε γιατί χρώσταγαν και δεν είχαν μούτρα να εμφανιστούν, είτε γιατί είναι :#Ρ%$#$% και μεταξύ μας καλά να πάθουν...
   
  Παρότι προλάβαμε, νιώθω ότι στον άτυπο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι ορκωτοι και οι γελοίοι εντεταλμένοι τους σε θέσεις ευθύνης, χάνουμε πανηγυρικά σαν κλάδος... Και νιώθω μια πίκρα γιατί ακολουθώντας το επάγγελμα του πατέρα μου, το οποίο δεν ζήλεψα τολμώ να επισημάνω μικρός (για ποιον άλλο λόγο, γιατί δεν τον έβλεπα πριν τις 9 το βράδυ ποτέ), περίμενα ότι εγώ θα ζήσω καλύτερα και σωστότερα. Θα πω κάποιες επισημάνσεις, και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.
   
  1. Οι μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και εμείς κοιμούμαστε τον ύπνο του δικαίου. Αν δούμε το θέμα αμιγώς ψυχρά, η λύση είναι να οργανωθούμε γύρω από δικές μας ελεγκτικές εταιρείες, που θα ελέγχονται από εμάς και με κύριο σκοπό να κάνουν αυτό που κάνουν οι ελεγκτικές, αλλά με βασική αρχή να μη λειτουργούν σαν αρπακτικά που θα παίρνουν τις δουλειές άλλων συναδέλφων. Και το λέω αυτό έχοντας πάρει ουκ ολίγες δουλειές από συναδέλφους λογιστές, πάντα όμως σε καλό κλίμα ελεύθερου ανταγωνισμού. Αλλά θα αποφύγουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που ήδη έχουν αρχίσει να επιβάλλουν οι ελεγκτικές, ειδικά σε λογιστές μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Και να πω εδώ ότι εγώ προσωπικά δεν έχω ουδεμία επιχείρηση που κινδυνεύει να μου την "αρπάξουν" οι ελεγκτικές γιατί είμαι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αυτές δεν θα σταματήσουν στις μεγαλύτερες και θα έρθει και η δική μου η σειρά... 
   
  2. Το υπουργείο δεν θα μας φερθεί ποτέ φιλικά σαν κλάδο. Είτε το θέλουν είτε όχι, την ΠΟΦΕΕ την έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια, και λυπάμαι για αυτό (μακάρι να ίσχυε το αντίθετο),,, Όταν το κράτος είναι απέναντί σου, όταν η απεργία δεν είναι ρεαλιστική επιλογή (όποιος το πιστεύει κοροϊδεύει τον εαυτό του), τότε το μόνο που (κατά τη γνώμη μου) απομένει είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά φοβάται το κράτος. Η νομική διεκδίκηση αποζημιώσεων ηθικής βλάβης από την μη τήρηση π.χ των προθεσμιών που το ίδιο το κράτος θεσμοθετεί - 5μηνο των φορολογικών δηλώσεων. Ο μοναχικός δρόμος του συλλόγου Χανίων πρέπει να γίνει δρόμος περισσότερων από εμάς, και πρέπει να συνεισφέρουμε υλικά κυρίως προς την πραγματοποίηση αυτού, της καταδίκης του Υπουργείου Οικονομικών με ΥΛΙΚΗ αποζημίωση μας. Μόνο τότε θα το ξανασκεφτούν τα εξυπνοπούλια του Υ.Ο. να πουλήσουν πνεύμα και να κάνουν επίδειξη δύναμης στον κλάδο μας.
   
  3, Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αλήθεια συνάδελφοι τι ψηφίσατε στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου; Τίποτα; Βαρεθήκατε να πάτε; Ψηφίσατε κομματικές παρατάξεις; Η ΠΟΦΕΕ, με τα εκατομμύρια κακά της σας φάνταζε μη αρκετή για να σας εκπροσωπήσει ενώ ήταν η μόνη παράταξη λογιστών; Ε, λοιπόν τώρα ευχαριστηθείτε την ψήφο σας, ευχαριστηθείτε τον κατακερματισμό του κλάδου σας, και περαστικά σας... Και επίσης, και ξέρω ότι αυτό θα παρεξηγηθεί. Όλοι κάναμε κάποιες δηλώσεις την τελευταία μέρα. Εμείς κάναμε 6-7 αν δεν κάνω λάθος, 2 το πρωί που δούλευε, 2 το μεσημέρι που δεν δούλευε, τις υπόλοιπες το απόγευμα που πάλι ψιλοδούλευε το σύστημα. Οι λόγοι για να αφήσουμε μια δήλωση την τελευταία ημέρα μπορεί να είναι πολλοί. α) Να υπήρχε θέμα υγείας δικό μας ή συγγενικού μας προσώπου - προφανώς και μπορεί να συμβεί στον καθένα και σίγουρα μπορεί να ξεμείνουν κάποιες εξαιτίας αυτού, ιδιαίτερα αν δεν υπάρχει προσωπικό στο γραφείο. β) Να ήρθαν οι πελάτες καθυστερημένοι, τις τελευταίες 2-3 μέρες. Μα σε αυτή την περίπτωση δεν φταίμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο πελάτης και πρέπει να το καταλάβει αυτό από τη στιγμή που μπήκε στο γραφείο μας - και φυσικά να πληρώσει παραπάνω για την ίδια δήλωση για να βάλει και μυαλό... γ) να μην έγινε τόσο καλός προγραμματισμός για οποιοδήποτε λόγο - ανθρώπινο είναι - αλλά ειλικρινά, αυτό έχω να πω.
  Ακούστε το case study που σκέφτομαι:
  Έχουμε την γ) περίπτωση, (στην οποία άνηκε στο εγγύς παρελθόν και το γραφείο μας παραδοσιακά τολμώ να πω, δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω - ήμασταν παραδοσιακά γραφείο της τελευταίας στιγμής). Και πλησιάζουν οι τελευταίες μέρες. Ας πούμε στις 28/06, βλέπουμε ότι μένουν 1.5 μύριο δηλώσεις οπότε λέμε "δεν πρόκειται να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής - ας φορτσάρουμε αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας". Και έτσι και γίνεται και λέμε μπράβο στον εαυτό μας που το "πετύχαμε". Περνάνε οι μέρες και φτάνουμε στις 12/07 ημέρα Σάββατο. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα υγείας εκτός από αναγκαστικές σαδιστικές αϋπνίες στις οποίες μας έχει συνηθίσει το επάγγελμά μας και αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξει νέα παράταση γιατί π.χ έχουμε 40 δηλώσεις ακόμα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι στο τάξις την τελευταία μέρα δεν μπορούμε να βασιζόμαστε, ότι μπορεί να μας πέσει το ρεύμα στο γραφείο κτλπ. Ξέρουμε επίσης ότι μένουν 300-400 χιλιάδες δηλώσεις, το υπουργείο τις μετράει λιγότερες. Εκεί πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Να ρισκάρουμε μεγάλα πρόστιμα όχι λόγω του 100άρικου γιατί αυτό έστω ότι μπορούμε να το πληρώσουμε, αλλά λόγω του 049. Οπότε κάνουμε μια "διαλογή" των τελευταίων δηλώσεων. Οι αμιγώς επαγγελματίες ή εκμισθωτές ακινήτων δεν χρειάζονται 049 άρα μπορούν να πάνε τελευταίοι, όσοι μας άφησαν απλήρωτους μπορούν να πάνε τελευταίοι των τελευταίων, όσοι δεν εμφανίστηκαν καθόλου και ξέρουμε ότι θα εμφανιστούν τη δευτέρα μπορούν να πάνε τελευταίοι των τελευταίων ω τελευταίοι. Οπότε από τις 40 δηλώσεις που μας μένουνε, οι 28 πρέπει να γίνουν Σάββατο και Κυριακή όπου το τάξις δουλεύει ακόμα. Βρίσκουμε εκκρεμότητες σε μερικές που δεν επηρεάζουν τον φόρο όμως αλλά πληροφοριακούς κωδικούς, οι πελάτες είναι εξαφανισμένοι, οπότε κάνουμε από τους 28 τις 23 και μένουνε ακόμα μερικοί, τους οποίους αποφασίζουμε να στείλουμε τις δηλώσεις με εκκρεμότητα και να κάνουμε τροποποιητική αν δοθεί παράταση  μετά από δύο μέρες. Οπότε ξεκινάει η δευτέρα και έχουμε 12 ακόμα, εμφανίζονται μερικοί ξεχασμένοι από τους οποίους εισπράτεις χρήματα (και περισσότερα μάλιστα από το κανονικό - ειδικό τέλος μη έγκυρης προσέλευσης) και μάλιστα με την αβέβαιη υπόσχεση της υποβολής της δήλωσης - γιατί το σύστημα δεν τσουλάει - τους το δείχνεις κιόλας για του λόγου το αληθές. Στη συνέχεια βλέπεις ότι το σύστημα δεν τραβάει καθόλου, και αποφασίζεις από τους 12 να σβήσεις 5 από τη λίστα γιατί είναι κακοπληρωτές και @%@%@$ και ακόμα δεν εμφανίστηκαν. Μένουν οι ξεχασμένοι που είτε γιατί εμφανίστηκαν και πλήρωσαν διπλή ταρίφα, είτε γιατί είναι εξαθλιωμένοι και τους λυπάσαι ή λυπάσαι τα παιδιά τους, και παλεύεις να στείλεις τη δήλωσή τους. Φεύγει ένας,φεύγει και ο δεύτερος, με τα πολλά σου έχουν μείνει μερικοί και βλέπεις ότι το τάξις άρχισε να κάνει πάλι τα δικά του αργά το απόγευμα. Οπότε τότε έχεις το τελευταίο δίλημμα. Τις διώχνεις με 049 μόνο ή ρισκάρεις;
   
  Εδώ τελειώνει η όχι και τόσο φανταστική ιστορία μου. Αλλά - προσωπική μου άποψη - θα τις έδιωχνα με 049 και ας πάει να #%^$#^ το Υ.Ο.... Ξέρεις ότι θα πληρώσεις μερικά κατοστάρικα (μην ξεχνάτε στην παραπάνω ιστορία μερικοί είναι εξαθλιωμένοι που χρωστάνε της μιχαλούς οπότε +100 ευρώ δεν αλλάζει κάτι, άλλοι χρωστάνε σε εσένα οπότε δεν θα πούνε κουβέντα επίσης - οπότε τα 100άρικα δεν είναι και τόσα πολλά) αλλά τους ρίχνεις μερικές κατάρες στο Υ.Ο και πας να πιεις μπύρες τώρα που τελείωσε το μουντιάλ και δεν έχει τίποτα να κάνεις εκτός από 200 ΦΠΑ και 100 άλλες δουλειές και είσαι χαλαρός και λάιτ...
   
   
  Δεν είναι τυχαίο που οι ορκωτοί κερδίζουν τον πόλεμο... Είναι οργανωμένοι, είναι καλύτερα σπουδαγμένοι - και δεν μιλάω για πανεπιστημιακές σπουδές αλλά για τη συνεχή σπουδή τους στο αντικείμενό τους, και είναι επικεντρωμένοι στην εξόντωσή μας... Ενώ εμείς είτε βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου, είτε κατακερματιζόμαστε σε 501 διαφορετικές παρατάξεις του κώλου που αποσκοπούν στην προσωπική προβολή λίγων, με τη δική μας ανοχή βεβαίως βεβαίως. 
   
  Περαστικά μας, είναι μεγάλη ήττα για τον κλάδο μας τα σημερινά γεγονότα, και όποιος πανηγυρίσει για τις ΜΥΦ είναι επιεικώς καθυστερημένος κατά την ταπεινή μου γνώμη (γιατί ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις ΜΥΦ, η σημερινή ανακοίνωση είναι το τυράκι για να φάμε αμάσητη την επίσης σημερινή - τυχαίο δεν νομίζω - ήττα)...  Καλό κουράγιο για τους συναδέλφους που δεν τις πρόλαβαν όλες, ειλικρινά συμπάσχω μαζί τους και εύχομαι να ξανανοίξει το σύστημα, κυρίως μετρώντας το 049... 
 4. Upvote
  xristinaman reacted to maria11 in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Καλησπέρα,σας παρακολουθώ χρόνια, τις συζητήσεις και τις απαντήσεις σας και παίρνω κουράγιο, για αυτό που βιώνουμε καθημερινά.Συμφωνώ απόλυτα με τον broster, δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουμε, πρίν δύο
  χρόνια πέρασε έμφραγμα ο σύζυγος μου, πήγαινα στην εντατική και μετά στο δωμάτιο του καρδ/κου τμήματος, μέχρι τις 23.00 μ.μ., εν συνεχεία στο γραφείο για φορολ.δηλώσεις και στις 04.00 π.μ. στην οικία της πεθεράς μου, να
  παραλάβω το μωρό μου, μέσα στην καλαθούνα του, για να πάμε στο σπίτι μας να κοιμηθούμε.Το πρωί 9.00π.μ., ξεκινάγαμε μια απο την αρχή, γραφείο, νοσοκομείο, γραφείο, πεθερά, σπίτι.Πέρισυ, μετά από άπειρα ξενύχτια, έκανα
  την αμαρτία και πήγαμε όλη η οικογένεια διακοπές για τρείς ημέρες, το πλήρωσα ..., μας έμεινε εκπρόθεσμη η δικιά μας φορολ.δήλωση (όλα τα χρόνια την κάνω τελευταία), περιμέναμε μέχρι τον Δεκέμβριο να βγεί το εκκαθαριστικό,
  τρείς μήνες γκρίνιαζε ο σύζυγος μου που ήμασταν εκπρόθεσμοι. Φέτος έχω πολλές περισσότερες εκπρόθεσμες φορ.δηλώσεις και με έχει πιάσει πίκρα, στεναχώρια, από χτες έχω πάθει black out, είμαι στα πρόθυρα εγκεφαλικού,
  αδυνατώ να μιλήσω, δεν μπορώ να κατανοήσω απλές φράσεις, δεν θυμάμαι, έχω ανεβάσει πίεση 16.
  Κάποιοι πελάτες μου τήν είπανε, να προσλάβω προσωπικό, να φέρνω το προσωπικό να δουλεύει μεταμεσονύκτια.'Αλλοι πελάτες μου είπανε να τα γράψω όλα και να σκέφτομαι μόνο το μωρό μου, και ας είναι και η δική τους δήλωση
  εκπρόθεσμη, με στήριζουνε και με εμπιστεύοντε ότι και αν κάνω, και τους ευχαριστώ.Δυστυχώς για μένα, είμαι σπασίκλας με το επάγγελμα μου, δεν μπορώ να κάνω μια δήλωση σε 5-10-15', πρέπει να την μελετήσω και μετά να την
  αποστείλω στο taxis.Πολλοί πελάτες μας χρωστάνε, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να υποβάλλουμε τις δηλώσεις τους.
  Θεωρώ οτι είμαστε συνεργάτες του Υ.Ο. και ίσως πρέπει να μας προσφέρει που και που κανένα ξεροκόματο χρόνου (προθεσμία), γιατί αν ψοφήσει ο ... γάιδαρος μετά πρέπει να πληρώσεις άλλον, όπως έγινε με το Ε9, το δώσανε
  σε ιδιωτική εταιρεία, δεν έκανε τίποτα, και τώρα τα κάνουνε όλα οι λογιστές (τσάμπα) και συμφέρει....
  Τέλος να σας πώ, οτι και εγώ την πάτησα χτές το βράδυ, υπέβαλλα φορ.δήλωση πελάτη, με 44.000,00 ευρώ φόρο, τύπωσα τους κωδικούς και μόλις πάτησα οριστική υποβολή, κλείδωσε το σύστημα, ήταν μόλις 23.58μ.μ.
  Καλό κουράγιο σε όλους.
  ΥΓ. Ξέχασα να σας πώ, είμαι μέλος στο ΟΙΚΟΝ.ΕΠΙΜ/ΡΙΟ (Α' ΤΑΞΗΣ παρακαλώ), μέλος στην ΕΦΕΕΑ, μέλος στην ΠΟΛ., πληρώνω συνδρομές κανονικά σε όλους, συμμετέχω σε συνελεύσεις, δεν είδα να μου στείλουν μια ανακοίνωση συμπαράστασης (μόνο στις καθαρίστριες και στους εμπορουπαλλήλους το κάνουνε ...).Εδω ξένος είναι κάποιος, και αν δεις οτι υποφέρει τον συλλυπάσαι, φαίνεται δεν αξίζουμε ούτε την λύπη τους.
 5. Upvote
  xristinaman reacted to broster in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Είμαστε και εμείς όμως .... Σαν κλάδος εννοώ .... Όλοι προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη στους πελάτες ότι άργησαν να φέρουν χαρτί κλπ . Κύριοι μη πέφτουμε στην παγίδα του Υπουργείου , αυτό θα ίσχυε αν είχε τηρήθει και το πεντάμηνο και λειτουργούσε απρόσκοπτα το σύστημα . Γιατί όταν σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ σε ηλεκτρονική υποβολή δεν μπορεί αυτή να πέφτει σύνεχεια , έτσι λοιπόν όταν ακούω ότι φταίνε και οι πελάτες ή εμείς που τα αφήσαμε τελευταία στιγμή τρελλένομαι ...
   
  Διαβάζω επίσης κάτι για προγραμματισμούς κλπ και απορώ , άλλο επάγγελμα κάνω ? Υπάρχει κάποιο μέσο λογιστικό γραφείο που μπορεί και προγραμματίζει και πέφτει και μέσα ? Αλλά και ακόμη έτσι να είναι , μπορείς να προγραμματίσεις ότι δεν θα αρρωστήσεις εσύ ή κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο , μπορείς να προγραμματίσεις το έκτακτο γεγονός που στο δικό μας το κλάδο ισοδυναμεί με καταστροφή ?
   
  Θα παρακαλούσα λοιπόν επειδή και τα νεύρα μας είναι τεντωμένα να μην γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν (με τις παραπάνω προϋποθέσεις) και ότι στη θέση των συναδέλφων που δεν πρόλαβαν (μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και εμείς) είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ εύκολο να μπει κάποιος που έχει κάνει και γαμώ τους προγραμματισμούς .
   
  ΥΓ 1 Και αυτά τα λέμε από πάντα , άλλωστε και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ οι πελάτες που δεν προλάβαμε μας είπαν να μην αγχωνόμαστε και ότι μας έχουν εμπιστοσύνη και θα βρεθεί λύση (πέρα από αυτό ούτως ή άλλως μας έμειναν πιο λίγες από ότι περιμέναμε οπότε και πάλι ευχαριστημένοι είμαστε ...)
   
  ΥΓ 2 Στη τελευταία (ανεπιτυχή) δήλωση , κατά την υποβολή στις 23:58 που με πέταξε , έτσι και είχα μπροστά μου τον υπάλληλο ή τον ΓΓΠΣ το πιο πιθανό θα ήταν ότι σήμερα θα ήμουν φυλακή .
 6. Upvote
  xristinaman reacted to ikonstanti in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Μολίς έλαβα e-mail απο chuck norris. Του εμειναν και αυτουνου μερικές!!!
 7. Upvote
  xristinaman got a reaction from ILIASACDC in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  όποιος έχει το πεπόνι έχει και το μαχαίρι. Προφανώς έχουνε τους λόγους τους που το κλείσανε....
   
  εμείς τί κάνουμε ?! .. αυτή, για μένα,  είναι η ουσία. 
 8. Upvote
  xristinaman reacted to SARAKINOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Εντάξει συναδέλφισες και συνάδελφοι. Η απόφαση είναι της πολιτικής ηγεσίας προφανώς και κατ΄ εντολή της τρόϊκας. Ας μη τα βάζουμε με τους υπάλληλους και τους διορισμένους γραμματείς . Προγραμμάτισαν τον τερματισμό στις 12 τα μεσάνυχτα (αλήθεια, γιατί η μανία με την ώρα των βρυκολάκων), μόνο που τα ρολόγια πήγαιναν μπροστά και μας έκλεψαν πάλι, αυτή την φορά 2-3 πολύτιμα λεπτά για πολλούς από μας. Εχετε δει στο σινεμά εκτέλεση στην ηλεκτρική καρέκλα; Ολοι περιμένουν την εσχάτη ώρα να δοθεί χάρη. Ε, λοιπόν σε μας δεν δόθηκε χάρη. Αυτό ήταν...
  Λυπάμαι για τους συναδέλφους που δεν πρόλαβαν, όχι γιατί έφταιγαν, αλλά γιατί κόπιασαν, ξενύχτησαν , στερήθηκαν ύπνο και ξεκούραση και οικογενειακή γαλήνη, για να είναι συνεπείς στην δουλειά τους και να στείλουν τις δηλώσεις των πελατών τους, μέσα σε συνθήκες τρέλας, χωρίς να βγουν και να παινεύονται, όπως λίγοι, ελάχιστοι ευτυχώς, που ειρωνεύθηκαν εμάς ότι πίναμε φρέντο. Για σένα το λέω Νίκο - πως σε λένε - που ασφαλώς θα τρίβεις τα χέρια σου από χαρά για μας τα κορόϊδα που "ολιγωρήσαμε", ενώ εσύ και λίγοι ακόμα όμοιοί σου ¨συνάδελφοι" προλάβατε...
  Συγχαίρω από καρδιάς όλες και όλους που τέλειωσαν και με έκδηλη στενοχώρια και λύπη το έγραψαν, νοιώθοντας ένοχοι που τέλειωσαν, ενώ οι άλλοι συνέχιζαν. Αυτή είναι η συναδελφικότητα, αυτή είναι η αλληλεγγύη, αυτή είναι η κατανόηση. Μπράβο σε όλους σας λοιπόν. Αύριο ξαναρχίζει ο αγώνας και όπως λέει ο Κιτσος, θα έπρεπε να αρχίσει στους δρόμους και όχι εδώ μέσα. 
  Και τελειώνω, με δυο λόγια για την ΠΟΦΕΕ : Μήπως νομίζουν οι κ.κ. συνάδελφοι ότι έκαναν το καθήκον τους στέλνοντας την τελευταία στιγμή αίτημα για παράταση, ποια παράταση κύριοι; Να απαιτήσετε τον χαμένο χρόνο έπρεπε, όχι να εκλιπαρείτε. Και τώρα που είσαστε, που χαθήκατε; Μέσα στους σκοπούς της Ομοσπονδίας δεν υπάρχει η περιφρούρηση και υπεράσπιση της επαγγελματικής υπόστασης και ακεραιότητας των συναδέλφων; Αν ναι, τι κάνατε για αυτό από τις 23 του Μάρτη που άνοιξε το σύστημα, αντί για την 1η Φλεβάρη; Μήπως θα έπρεπε τώρα να ζητήσετε συγνώμη και να πάτε σπίτια σας; Η αναγνώριση της αποτυχίας και της ολιγάρκειας είναι θαρραλέα πράξη, δεν είναι ντροπή. Χαίρομαι που δεν με δεχθήκατε σαν μέλος , τότε που το είχα ζητήσει, γιατί απόψε θα ντρεπόμουν.
   Και για όσους αναρωτιούνται, έμεινε μόνο η δική μου δήλωση και αυτή θα είχε φύγει ,αν έκλεινε το σύστημα έστω στις 12...
  Πρόλαβα και έστειλα όλες τις δηλώσεις , με την βοήθεια μόνο ενός συνεργάτη μου, τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια.
   
    Καλο ξημέρωμα...
 9. Upvote
  xristinaman reacted to despina in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Από μία πηγή (πιστεύω αξιόπιστη) ακούστηκε ότι δεν έδωσαν παράταση επειδή είναι εδώ η τρόικα ... η πηγή ανέφερε λοιπόν ότι θα δοθεί σιωπηρή παράταση μόλις φύγουν ... Είδωμεν συνάδελφοι .... Over 'n out! 
 10. Upvote
  xristinaman reacted to nay in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  ποιος ο λογος που το κλεισανε αν  εχουν σκοπο να  το ξανανοιξουν ?ή δεν το ξερουν οτι θα υπαρξουν διαμαρτυριες?απο οτι βλεπω δεν θελουν να τις αποφυγουν ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ !
 11. Upvote
  xristinaman got a reaction from ikonstanti in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Και ας πιστεύω ότι θα το ξαναανοίξουνε. Πείτε την ώρα και ελπίζω όσοι περισσότεροι μπορούν και όχι μόνο όσοι δεν προλάβαμε, να είμαστε παρόντες.  
 12. Upvote
  xristinaman reacted to neos in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Να οργανωθεί διαμαρτυρία ΤΩΡΑ σε όλη την Ελλάδα στους δήμους στις περιφέρειες όπου μπορεί ο καθένας να πάει ΤΩΡΑ όσοι είμαστε πρέπει αν διαμαρτυρηθούμε ΤΩΡΑ να ακούσουμε προτάσεις
 13. Upvote
  xristinaman reacted to KITSOSTZABELAS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  αυριο οσοι εχουν προβλημα εξω απο το υπουργειο
  και οχι εδω στο ιντερνετ επανασταση
 14. Upvote
  xristinaman reacted to mariahat in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Μα τι άλλο εκτός από την αλήθεια. Όσο πικρή και αν είναι, είναι πάντα η αλήθεια. Οπότε, εδώ θα κριθούν πολλά...
 15. Upvote
  xristinaman reacted to ELEMENTAL in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Νίκο μεγάλε δεν υπάρχουν λόγια
   
  Λοιπόν για τους υπολοίπους έστειλα μια . φάτε την σκόνη μου.
 16. Upvote
  xristinaman reacted to broster in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Μαστρονίκο , αν είχες τελειώσει στις 30/06 θα είχες κάθε δικαίωμα να μας το παίξεις λογισταράς , από τι στιγμή που τέλειωσες μετά την καταληκτική ημερομηνία σταμάτα για το καλό σου να γράφεις μπούρδες γιατί τα νεύρα μας θα τα πληρώσεις εσύ και δυστυχώς δικαιολογημένα , άντε γιατί ο εχθρός είναι εντός που λέμε και εμείς χουλιγκάνοι .....
 17. Upvote
  xristinaman got a reaction from SARAKINOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  θα με υπολογίσετε και μένα ???!!  61,50 kg ( έχω μπόι).... 
 18. Upvote
  xristinaman reacted to SARAKINOS in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Οχι, όχι ! Περίμενε, σε λίγο θα απλώσουν το σεντόνι ή θα βάλουν αφρολέξ. Θα έλθω και εγώ...
 19. Upvote
  xristinaman reacted to arodim in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  μπορώ να φανταστώ το πονηρο χαμογελο του Θεοχάρη...
 20. Upvote
  xristinaman reacted to WILL in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Δεν θελουμε ΠΑΡΑΤΑΣΗ καταλαβετε το. Το χρονο απο 1/2 εως 20/3 που ηταν κλειστο το συστημα θελουμε
 21. Upvote
  xristinaman reacted to mariahat in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Καλή ξεκούραση συνάδελφε. Κοίτα την υγεία σου, και άστους να μας βαράνε. Ελάχιστοι έχουν καταλάβει το τι πραγματικά συμβαίνει. Όσο και να παρεξηγηθώ, δηλώνω υπεύθυνα ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΟΥΤΕ ΠΕΛΑΤΗ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ. 
 22. Upvote
  xristinaman reacted to despina in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Σ' ευχαριστώ πολύ!!! Καλή δύναμη και συνέχεια σε όλους μας!!!!
 23. Upvote
  xristinaman got a reaction from despina in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Οι τροποποιητικές παρελθόντων ετών, λόγω αναδρομικών, μέχρι 31/12/2014 σε δου. 
   
  ΥΣ, Καλή δύναμη σε όλους. εμείς κάνουμε με όση περισσότερη αγάπη τη δουλειά μας. Απο κει και πέρα ο Θεός βοηθός... 
 24. Upvote
  xristinaman reacted to mariahat in Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΟΧΙ ......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;   
  Ηρεμήστε όλοι/ες. Δεν πα να κάνουνε ότι θέλουνε. Την ψυχή μας δεν πρόκειται να μας την πάρουν. 
  Ότι γίνει έγινε, έλεος πλέον. Μωρέ ξυπνήστε όλοι και καταλάβετε πια ότι δεν μας υπολογίζουν. Ωραία ε και; Θα πεθάνουμε για δαύτους ή θα καταλήξουμε όλοι στο τέλος στα νοσοκομεία; Και σε πια νοσοκομεία άραγε που διέλυσαν το πολυτιμότερο αγαθό; Η ζωή είναι τόσο μικρή μα τόσο πολύ μικρή... 
  Κύριοι του Υ.Ο. , έχω πλέον αποφασίσει ότι θέλω να ζήσω και πολύ περισσότερο να δω την κόρη μου να πετάει μακρυά από όλους εσάς. Οπότε άμε και στο καλό με τις εντελώς ανεγκέφαλες ανακοινώσεις σας, τα περιθώρια, τα πρόστιμα, τις προθεσμίες. Αν έχετε τα κότσια, αλλάζουμε ρόλους;;; Επειδή όμως δεν τα έχετε, κάντε μας μια τεράστια χάρη επιτέλους. Μην μιλάτε καθόλου. Τουλάχιστον με την σιωπή θα βοηθήσετε να σας βοηθήσουμε να πιάσετε τους στόχους σας. 
 25. Upvote
  xristinaman reacted to ype in ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012   
  Ξεκινάς με λάθος παραδοχές Αποστόλη.
   
  Γιατί ο χρόνος που θεωρείς ότι υπήρχε.......... απλά είχε διατεθεί αλλού.
   
  Θέλω να πώ πως αν δείς το θέμα αποσπασματικά έχεις δίκιο. Αλλά....
   
  Ο λογιστής πλέον έχει να κάνει όλη τη δουλειά που έκαναν ως πρόσφατα οι υπηρεσίες......
   
  ΦΜΥ .... κάθε μήνα
  ΑΠΔ  .... κάθε μήνα
  ΦΠΑ .... κάθε μήνα (ή 3μηνο)
  Ε9 .... κάθε τρείς και λίγο
  Εισόδημα 6-7 μήνες το χρόνο με πίεση
  μεταβολές
  συμφωνητικά
  τέλη κυκλοφορίας
  εκκαθαριστικά
  ρυθμίσεις
  προσλήψεις, απολύσεις, πίνακες επιθεώρησης
  οσονούπω συγκεντρωτικές ..... κάθε μήνα
  και τόσα άλλα ών ουκ έστιν αριθμός.
  και το χειρότερο; Με τον κίνδυνο των ποινών πάνω από τα κεφάλια μας.
  Ας μη βλέπουμε το δέντρο. Ας δούμε το δάσος
   
  Η κυβέρνηση μεταφέρει το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών που όφειλε να παρέχει η πολιτεία στις πλάτες των πολιτών.
  Κι επειδή οι πολιτες δεν μπορούν να το σηκώσουν τελικά πέφτει στις πλάτες των υποζυγίων που ανέλαβαν (ή τους φόρτωσαν) τη μεταφορά του χωρίς ανάλογη παροχή τροφής.
   
  Όσο τσακωνόμαστε μεταξύ μας, χαράς ευαγγέλια για τους Θεοχάρηδες που λογοδοτούν μόνο στην τρόικα.
×
×
 • Create New...