Προς το περιεχόμενο

eryg

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    21
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    eryg reacted to OAEEemp in ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΑΕΕ ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΙΚΑ   
    Καταρχάς απαγορεύεται να μην κάνει δεκτή μια Υπηρεσία την οποιαδήποτε αίτηση πολίτη, ΄πρωτοκολλείται και απαντάει η Υπηρεσία ή απορρίπτει το αιτούμενο.
    Aν χρωστάει εισφορές κάποιος που ζητάει εξαίρεση Ν.2084/92 λόγω παράλληλης μισθωτής δραστηριότητας παίρνουμε κανονικά την αίτηση την καταχωρούμε στο Π.Σ. του ΟAΕΕ για να σταματήσει η έκδοση ταχυπληρωμών και απλά αφού χρωστάει ο ασφαλισμένος δεν παίρνει την απόφαση εξαίρεσης η οποία παίζει το ρόλο της ταμειακής ενημερότητας στη ΔΟΥ.
    OAEE emp.
  2. Upvote
    eryg reacted to ype in ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΞΈΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑΣ   
    Επειδή για το συγκεκριμένο θέμα έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να φωνάζω από το 2004 που ο Παναγιωτόπουλος σκέφτηκε αυτή την αηδία και πολύ περισσότερο από την στιγμή που ένας επιθεωρητής ΣΕΠΕ αρθρογραφώντας ερμήνευσε την διάταξη όπως λέτε εσείς παραθέτω το άρθρο και σας παρακαλώ να μου πείτε που ακριβώς γράφει αυτή την αηδία περί ελευθεριότητας τους εργοδότη.
    Γιατί εγώ αυτό που καταλαβαίνω και εφαρμόζω είναι ότι ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χορηγήσει εκκαθαριστικό στο οποίο να φαίνεται ο συμφωνημένος κατ' αποκοπήν μισθός (έστω 10.000,00€) και οι επ αυτού κρατήσεις και ταυτόχρονα να αναφέρει αναλυτικά ποιές θα ήταν οι αποδοχές και οι αντίστοιχες κρατήσεις με βάση την εκάστοτε κλαδική σύμβαση.
    Πού ακριβώς γράφει ότι ο εργοδότης έχει υποχρέωση να βαφτίσει την διαφορά μεταξύ συμφωνημένου και ελάχιστου μισθού σύμβασης με κάποιο χαρακτηρισμό και ειδικότερα ως οικειοθελή παροχή ή ως επίδομα ελευθεριότητας;
  3. Upvote
    eryg reacted to ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ in ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΞΈΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑΣ   
    Κράτα τις αποδείξεις μισθοδοσίας και τα διεκδικείς μαζεμένα εντός πενταετίας...
    Αυτό που έκανε είναι ολίγον αυτοκτονικό να πω την αλήθεια...
    + Ότι μια ανώνυμη καταγγελία στην επιθεώρηση για το συγκεκριμένο θέμα - ποιον θα απέλυε?
  4. Upvote
    eryg reacted to EYGENIA in Προστασία μητρότητας-νομιμοποίηση απόλυσης μητέρας   
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΦΟΡΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΟΥ.
  5. Upvote
    eryg got a reaction from doctor in Προστασία μητρότητας-νομιμοποίηση απόλυσης μητέρας   
    Αγαπητή Ευγενία,
    θα σας παραπέμψω εδώ http://www.synigoros.gr/?i=isotita-ton-fylon.el.if3_2_2mitrotita.70878. Αφορά ακριβώς την περίπτωσή σας.
  6. Upvote
    eryg reacted to doctor in ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(ΙΚΑ)   
    Επίσχεση Εργασίας
    Ο μισθωτός με σχέση εξαρτημένης εργασίας δικαιούται επίσχεση εργασίας, δηλαδή δικαιούται να αρνηθεί την οφειλόμενη προσφορά εργασίας του, ωσότου ο εργοδότης του καταβάλλει τις καθυστερούμενες αποδοχές ή εκπληρώσει τις προς το μισθωτό συμβατικές ή νόμιμες υποχρεώσεις του (Άρθρο 325 του Α.Κ.).
    Για την άσκηση του δικαιώματος της επίσχεσης απαιτείται εξώδικη δήλωση και όχι άρνηση παροχής εργασίας (Εφ.Θεσσαλονίκης 611/95).
    Από την ημερομηνία που ο μισθωτός επιδώσει την εξώδικη δήλωση , ο εργοδότης καθίσταται υπερήμερος (Α.Π. 1246/77).
    Στις περιπτώσεις επίσχεσης εργασίας, εφόσον η επιχείρηση είναι νόμιμη (Α.Π.197/95), η ασφάλιση στο ΙΚΑ συνεχίζεται όχι όμως πέραν του ευλόγου χρόνου διάρκειας αυτής (Άρθρα 200 και 288 του Α.Κ.), δηλ.όχι πέραν του μήνα, εκτός αν η αμοιβή καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ (Άρθρα 1 και 4 παρ.2 του Ν.1172/81 ΔΕΝ 1981, σελ.705 και Άρθρο 20 του Ν.1386/89 ΔΕΝ 1989 σελ.629), οπότε η ασφάλιση στο ΙΚΑ συνεχίζεται μέσω του ΟΑΕΔ για όλο το χρονικό διάστημα.
    Οσάκις η επίσχεση εργασίας διαρκεί πέραν του ευλόγου χρόνου, δηλαδή μετά την πάροδο του μήνα, για τη συνέχιση της ασφάλισης, απαιτείται η προσκόμιση δικαστικής απόφασης, από την οποία να προκύπτει σαφώς η συνέχιση της σχέσης εργασίας και κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας (Γν.ΝΥ-Ι.Κ.Α. 257/20-3-84, Εγγ.Α24/23-10-84).
    Στις περιπτώσεις που το δικαστήριο θα επιδικάσει οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές ή μισθούς υπερημερίας, ο εργοδότης υποχρεούται από το νόμο, κατά την εκτέλεση της αποφάσεως, να παρακρατήσει ορισμένα ποσά, ήτοι εισφορές προς το Ι.Κ.Α., Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, και ΟΕΕ) και να αποδώσει στους τρίτους δικαιούχους (Α.Π.1103/98 ΕΕΔ 1999 σελ.987).
    Τέλος, κατά τον χρόνο της επισχέσεως εργασίας, ο μισθωτός δικαιούται να λάβει τις αποδοχές του, γιατί κατά τον χρόνο αυτό ο εργοδότης τελεί σε υπερημερία ως προς την αποδοχή της εργασίας, σύμφωνα με το Άρθρο 656 του Α.Κ. (Α.Π. 1209/99 ΔΕΝ 2001 σελ.227).
    (Από το βιβλίο «Πρακτικός Οδηγός Ασφαλιστικών-Εργατικών Θεμάτων της ΠΙΜ, Β’Τόμος, σελ. Ε169-170).
  7. Upvote
    eryg reacted to KABONTOROS in Προστασία μητρότητας-νομιμοποίηση απόλυσης μητέρας   
    Aυτό είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί και δικαιοδοσία να αποφανθούν έχουν τα δικαστήρια ,γιαυτό καλά είναι να ενημερωθείτε απο δικηγόρο.
  8. Upvote
    eryg reacted to SOTHRIS in Προστασία μητρότητας-νομιμοποίηση απόλυσης μητέρας   
    Δε συζητάτε το θέμα σας με κάποιον δικηγόρο γιατί όπως αντιλαμβάνομαι σύντομα θα τον χρειασθείτε.
  9. Upvote
  10. Upvote
    eryg reacted to tacar in ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ   
    Αγαπητέ Γραφικέ,
    Όλα αυτά που αναφέρεις ισχύουν τυπικά, αλλά προ μνημονίου. Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι οι πάρα πολλές αποφάσεις δικαστηρίων πλέον βγάζουν τις επισχέσεις εργασίας καταχρηστικές, ιδιαίτερα αν κρατάνε τόσους μήνες, με την αιτιολογία ότι ο επιχειρηματίας δεν σε πλήρωνε όχι από δυστροπία ή εμπάθεια αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών. Αυτό αποδεικνύεται από οικονομικές καταστάσεις καθώς επίσης και με το πως συμπεριφέρεται και στο υπόλοιπο προσωπικό.
    Γιαυτό και λέω να αποτανθεί σε ειδικό εργατολόγο που θα τον συμβουλεύσει ανάλογα με την περίπτωση του.
  11. Upvote
    eryg reacted to tacar in ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ   
    Καλά δύο χρόνια δεν δουλεύει και κάθεται με επίσχεση εργασίας ? Δεν έχει εισπράξει τίποτε ? Έχει δώσει τουλάχιστον σημεία ζωής ? Έχει ελέγξει αν ο εργοδότης του συνεχίζει να υφίσταται και το βασικότερο αν συνεχίζει να τον εμφανίζει στις ΑΠΔ ?
    Πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθεί σε εργατολόγο για να του πει τι πρέπει να κάνει. Γιατί φοβάμαι ότι και η επίσχεση θα βγει καταχρηστική και δεν θα πάρει μία και ούτε ένσημα θα έχει για όλο αυτό το διάστημα.
  12. Upvote
    eryg reacted to doctor in ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   
    Χρήστο οι συγγραφείς του Δ.Ε.Ν. αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν έχουν επίγνωση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και ζούνε στον φανταστικό κόσμο των βιβλίων και των αμπελοφιλοσοφικών αναλύσεων των διατάξεων. Πως είναι δυνατόν να υποβάλεις το έγγραφο της προειδοποίησης και να μην υποβάλεις την καταγγελία σύμβασης στο τέλος της προμήνυσης; Θα σε τσακίσει ο ελεγκτής του ΙΚΑ (δεν θα αναγνωρίσει τίποτα από αυτά). Πως θα επιδοτηθεί μετά ο απολυθείς από τον υπάλληλο του ΟΑΕΔ με το έντυπο της προειδοποίησης, χωρίς δηλαδή το έντυπο καταγγελίας;
    Αν ακολουθήσει κανείς αυτά τα ουτοπικά που προτείνει το Δ.Ε.Ν. τα οποία έχουν προκύψει έπειτα από διπλή απόσταξη της διύλισης του κώνωπος, στην πράξη θα πλακώνεται στο ξύλο με τον ελεγκτή του ΙΚΑ που θα τον καμπανιάσει με ΠΕΕ κ.λπ. (σε περίπτωση που ο απολυθείς δεν πάει να μπει στο ταμείο ανεργίας) και ο απολυθείς θα πλακώνεται με τον υπάλληλο του ΟΑΕΔ που δεν θα του δίνει το επίδομα ανεργίας και με τον εργοδότη που δεν ακολούθησε την ισχύουσα διαδικασία αλλά επέλεξε να ακολουθήσει τις αμπελοφιλοσοφίες του Δ.Ε.Ν.
    Είναι δυνατόν ένα σοβαρό έντυπο της εργατικής νομοθεσίας να γράφει ότι ο εργοδότης δεν έχει "σχετική υποχρέωση" να υποβάλει το έντυπο της καταγγελίας μετά τη λήξη της προμήνυσης και ότι πρέπει να στείλει επιστολή στον Ο.Α.Ε.Δ.; Εντάξει, καλές οι ψιλές, οι δασείες, οι περισπωμένες και η καθαρεύουσα, καλό να ζεις στον κόσμο σου, αλλά το να προτρέπεις επιχειρηματίες και λογιστές να εφαρμόζουν τις εμμονές σου είναι νομίζω αντιδεοντολογικό.
    Δυστυχώς, το Δ.Ε.Ν. σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύει ότι είναι εκτός πραγματικότητας...
  13. Upvote
    eryg reacted to doctor in ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   
    Γιατί όμως με εξώδικο; Αν το υπογράψει ο εργαζόμενος είναι όλα ΟΚ.
  14. Upvote
    eryg reacted to ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ in Παραχώρηση χρήσης από αδελφό για επαγγελματική έδρα   
    μάλλον δεν το κατάλαβες καλά
    η δωρεάν παραχώρηση ποτέ δεν απαγορεύεται είτε οικίας είτε επαγγελματικής στέγης από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε
    απλά η δωρεάν παραχώρηση ΟΙΚΙΑΣ από γονιό σε παιδί ή αντίστροφα δεν φορολογείται
    σε κάθε αλλη περίπτωση θα πρέπει να δηλωθεί τεκμαρτό ενοίκιο από δωρεάν παραχώρηση και να φορολογηθεί
  15. Upvote
  16. Upvote
    eryg reacted to doctor in Τροποποίηση Σύμβασης και μετατροπή της σε Ατομική   
    Συμφωνώ. Λήγει το τρίμηνο της παράτασης της ΣΣΕ και απλώς υπογράφονται ατομικές συμβάσεις με τον καθένα. Η διαβούλευση έχει νόημα σε περίτπωση επιβολής συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, ομαδικών απολύσεων, επιχειρησιακής ΣΣΕ κ.λπ.
  17. Upvote
    eryg reacted to FAZEXA in Τροποποίηση Σύμβασης και μετατροπή της σε Ατομική   
    Μια παρομοια εφτιαξα και εγω. ετσι λιτη και συντομη. του συναδελφου GAV θεωρω οτι ειναι λιγο..μακροσκελης,
    Με την μονη διαφορα ομως στην δικη μου ,γραφω τι επαιρνε π.χ εως 31/8 ο εργαζομενος/νη , ποσο μειωνεται και πως θα διαμορφωθη απο 1/9.τι λες ? νομιζω..οτι χρειαζονται.
  18. Upvote
    eryg reacted to GAV in Τροποποίηση Σύμβασης και μετατροπή της σε Ατομική   
    Δυστυχώς δεν μπορώ να το "¨ανεβάσω" σε word :
    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Στην Αθήνα σήμερα την 01 / 09 / 2012, μεταξύ:
    Α) Της επιχείρησης ………………………………………, που εδρεύει στην Αθήνα στην οδό …………………………… , ΑΦΜ: …………………, ΔΟΥ …………….., με αντικείμενο εργασιών την εμπορία ……………………………….., που εκπροσωπείται νόμιμα από τον ……………………………….. & που θα καλείται στη συνέχεια "εργοδότρια" &
    Β) Του …………………………………………………………… του ……………………., κατοίκου ………, οδός ……………… με ΑΦΜ ……… και ΑΜ ΙΚΑ ……., που θα αποκαλείται στη συνέχεια "Μισθωτός", συμφωνούνται, συνομολογούνται και γίνονται αμοιβαία αποδεκτά τα ακόλουθα:
    Οι συμβαλλόμενοι έχουν συνομολογήσει μεταξύ τους την από 23 Ιανουαρίου 2011 σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, με τους ισχύοντες όρους και συμφωνίες όπως αυτοί αναγράφονται στην υπογραφείσα από τα δύο μέρη «Γνωστοποίηση όρων ατομικής σύμβασης εργασίας ΠΔ 156/94»
    Σήμερα, λόγω της γνωστής στους συμβαλλόμενους και παρατεινόμενης ύφεσης, που πλήττει την αγορά του Λιανεμπορίου και τις εταιρίες του κλάδου αυτού, καθώς και των προοπτικών του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται, διαπιστώνεται από τους συμβαλλόμενους ότι η εργοδότρια εταιρία έχει ήδη υποστεί τις συνέπειες της ύφεσης, με αποτέλεσμα την σημαντική επίδραση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.
    Το γεγονός αυτό έχει καταστήσει αναγκαίο, από οικονομοτεχνικής απόψεως, να γίνουν δραστικές περικοπές των λειτουργικών εξόδων της «Εργοδότριας» Εταιρίας, προκειμένου αυτή να συνεχίσει τη λειτουργία της απρόσκοπτα, χωρίς να κινδυνεύσει η βιωσιμότητα της.
    Κατόπιν των ανωτέρω, οι συμβαλλόμενοι, μετά την κοινή τους αυτή διαπίστωση, αποφασίζουν να προβούν στην ακόλουθη τροποποίηση της πιο πάνω μεταξύ τους σύμβασης, ως προς το σκέλος των μηνιαίων αποδοχών του εργαζόμενου:
    « Η αμοιβή του Εργαζόμενου καθορίζεται στο ποσό των …………………………………………. ( ……….,.. € ) μηνιαίος, υπόκειται σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε μήνα. Ρητά συμφωνείται, ότι στον υπολογισμό της ως άνω αμοιβής, τα μέρη έχουν λάβει υπόψη το σκοπό, φύση και ειδικές συνθήκες των υπηρεσιών που προσφέρονται και στην ανωτέρω αμοιβή περιλαμβάνονται όλες οι παροχές καθώς και τα κάθε φύσεως επιδόματα που προβλέπονται από το Νόμο και από την ισχύουσα ΕΓΣΣΕ σύμφωνα με την Π.Υ.Σ. 6/28.2.2012 Ο Εργαζόμενος δικαιούται να λαμβάνει επιπλέον δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία»
    Εν όψει της ανωτέρω τροποποιήσεως με την οποία μειώνονται οι αποδοχές του, ο «Μισθωτός» ρητά και κατηγορηματικά δηλώνει ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα αυτή και συνομολογεί τη σύμβαση, όπως αυτή ισχύει μετά τις τροποποιήσεις της, αναγνωρίζει δε την αναγκαιότητα της τροποποιήσεως για τους ανωτέρω λόγους, η δε τροποποίηση του όρου των μηνιαίων καταβαλλόμενων αποδοχών δε συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της συμβάσεώς του.
    Όλοι οι λοιποί όροι της ανωτέρω από 23/01/2011 συμβάσεως παραμένουν σε ισχύ όπως μέχρι σήμερα ισχύουν.
    Η παρούσα τροποποίηση ισχύει από την 01/09/2012 και μέχρι την καθ’ οιονδήποτε τρόπο λήξη ή λύση της σύμβασης εργασίας. Οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων της σύμβασης ισχύει μόνον εφόσον γίνεται εγγράφως.
    Σε πίστωση των ανωτέρω υπεγράφη η παρούσα σύμβαση σε δύο όμοια πρωτότυπα, κάθε δε συμβαλλόμενο μέρος έλαβε από ένα.


    ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ



    Για την εργοδότρια εταιρεία Ο εργαζόμενος

  19. Upvote
    eryg got a reaction from doctor in Συμφωνία για μη καταβολή δώρων-επιδωματων εορτών   
    Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά επιτρέπεται να συμφωνηθεί μεταξύ εργοδότη και μισθωτού ότι τα Δώρα καταβάλλονται όχι στον προβλεπόμενο χρόνο αλλά τμηματικά κάθε μήνα μαζί με το μηνιαίο μισθό. Δεν πρέπει να θίγονται τα μίνιμουν των ΣΣΕ φυσικά.
×
×
  • Δημιουργία νέου...