Jump to content

deapzsn

simple Members
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  deapzsn got a reaction from SAVVAS P in καταχώρηση κενών φιαλών απο τιμ κάβας σε καφέ μπαρ   
  eyripidis νομίζω ότι δεν θα  έπρεπε  να  τα περνάς  ούτε  στα  γενικα  έξοδα  αλλά  ούτε  και  τα  πιστωτικά  τιμολόγια
 2. Upvote
  deapzsn reacted to grand in ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑ ΚΕΝΩΝ ΒΑΡΕΛ. ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ?   
  Στο λογαριασμό 50.07 "ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΣ ΕΙΔΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ" είναι δυνατόν να παρακολουθούνται τα είδη συσκευασίας ως εξής: α. Ο λογ. 50.07.ΧΧ χρεώνεται με τα είδη εγγυοδοσίας ( με την προϋπόθεση ότι τα είδη δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ) και πιστώνεται αντίστοιχα ο λογ/σμός του προμηθευτή 50.00.ΧΧΧ β. Κατά την επιστροφή των ειδών συσκευασίας γίνεται η αντίστροφη από την παραπάνω εγγραφή. Στη συγκεντρωτική κατάσταση τιμολογίων τα είδη αυτά ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝ0ΝΤΑΙ, γι'αυτό όταν θα ανοίξεις τον λογ/σμό 50.07 στο αρχείο λογ/σμών σου θα προσέξεις να βάλεις εκεί που ορίζει τον τύπο λογαριασμού να είναι ΦΠΑ ή τέλος πάντων να μην λαμβάνεται υπόψιν στις συγκεντρωτικές ώστε να στο πετάει έξω από το ΚΕΠΥΟ.
  Σημειώνουμε ότι στην περίπτωση αυτή ο υποκείμενος δεν έχει δικαίωμα να εκπέσει το ΦΠΑ που επιβάρυνε τα υλικά αυτά συσκευασίας κατά την απόκτησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 23, παρ.4, περ.στ΄του Ν.1642/1986. Με τον τρόπο αυτό τα υλικά συσκευασίας που επιστρέφονται μπορούν να διακινούνται χωρίς φόρο. (Βασική Ερμηνεία Εγκ.10 ΦΠΑ, Εγγ.Α.15756/1197/302/9-6-1987 ΦΠΑ). Κατόπιν των ανωτέρω, η αξία εγγυοδοσίας των παραδιδόμενων στους πελάτες κενών φιαλών και κιβωτίων πρέπει να αναγράφεται σε ειδικό χώρο του τιμολογίου, (π.χ. αριστερά κάτω), ως ουδέτερο στοιχείο, χωρίς να χρεώνεται ΦΠΑ στην αξία αυτή και χωρίς να επηρεάζεται το ποσό της αξίας της συναλλαγής (αξία πωληθέντων), δηλαδή το ποσό εγγυοδοσίας θα επηρεάζει μόνο το πληρωτέο ποσό. Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου για την επιστροφή των κενών συσκευασίας και αυτά παρακολουθούνται μέσω του λογαριασμού εγγυοδοσίας (Σχετ.Εγγ.1137070/1200/24-1-1995). Σημειώνουμε ότι τα ποσά εγγυοδοσιών δεν συμπεριλαμβάνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις, αφού δεν επηρεάζουν την αξία των πωληθέντων αγαθών. Επίσης στην περίπτωση αυτή, δεν απαιτείται να γίνουν εγγραφές στο βιβλίο Εσόδων -Εξόδων. (βλ. "Ανάλυση Ερμηνεία- Κώδικα Φορολογικών Βιβλίων και Στοιχείων, Δ. Σταματόπουλου, άρθρο 12, θ.27)
 3. Upvote
  deapzsn got a reaction from prokroustis in καταχώρηση κενών φιαλών απο τιμ κάβας σε καφέ μπαρ   
  Στο  βιβλίο  του  σταματόπουλου(ΚΒΣ άθρο 12) λέει «η  αξία  εγγυοδοσίας  των  παραδιδόμενων  στους  πελάτες  κενών  φιαλών  και  κιβωτίων  πρέπει  να  αναγράφεται  σε  ειδικό χώρο  του  τιμολογίου  ως  ουδέτερο  στοιχείο, χωρίς  να  χρεώνεται  φπα  στην  αξία  αυτή  και  χωρίς  να  επηρεάζεται  το  ποσό  της  αξίας  της  συναλλαγής (αξία  πωληθέντων), δηλαδή  το  ποσό  εγγυοδοσίας  θα  επηρεάζει  μόνο  το  πληρωτέο  ποσό.
  Σημειώνουμε  ότι  τα  ποσά  εγγυοδοσιών  δεν  συμπεριλαμβάνονται  στις  συγκεντρωτικές  καταστάσεις  αφού  δεν  επηρεάζουν  την  αξία  των  πωληθέντων αγαθών.  Στην  περίπτωση  αυτή  δεν  απαιτείται  να  γίνουν  εγγραφές  στο  βιβλίο  εσόδων  εξόδων
 4. Upvote
  deapzsn reacted to Trip_Accountant in αν ξαναέρθουν οι πελάτες μας του χρόνου για δηλώσεις σφυρίξτε μου.   
  Σωστότατη! Εξήγησε τους ότι με την υπογραφή σου για το 2011 έχεις την απόλυτη ευθύνη για κάθε παραστατικό που έχει καταχωρηθεί στα βιβλια τους! Οπότε η ευθύνη σου είναι τεράστια! Πες μια τιμή περίπου στο 50% για την τήρηση του 2011 + την αξια των δηλώσεων αφού κάνεις εναν γρήγορο έλεγχο των βιβλίων μήπως βρείς κάτι εξόφθαλμο (και μόνο αν περαιώσουν τη χρήση) και αφού δεσμευτούν οτι για το 2012 θα ελέγχεις τις καταχωρίσεις στα βιβλία και θα αναλάβεις όλες τις δηλώσεις με αμοιβή το 70% μιας κανονικής ετήσιας αμοιβής.
  Μονο έτσι.
  Θα μου πείς οτι τελικά θα πάει παρακάτω και με 100 ευρώ κάποιος θα κάνει τις δηλώσεις αλλα εμείς πρέπει να κρατήσουμε καποιο επιπεδο αξιοπρέπειας μήπως και τελικά αρχίσουν στο μέλλον να μας σέβονται.
 5. Upvote
  deapzsn reacted to diba in ΕΧΕΤΕ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΥ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ?   
  Την μονη λυση που βλεπω στο θεμα , αφου η Διοικηση κωφευει επιδεικτικα , ειναι να παρουμε την αποφαση να εκδιωξουμε τουλαχιστον τους πελατες που ειμαστε σχεδον σιγουροι οτι δεν προκειται να πληρωθουμε ,καθως και να μην αναλαμβανουμε πελατες με υποχρεωσεις απεναντι στον προηγουμενο λογιστη
  Εαν αυτο γινει απο ολους μας ( ουτοπια??? ) , κατι μπορει να αλλαξει στο πως θεωρουν οι επιχειρηματιες την πληρωμη του λογιστη τους
  Πελατες που εχουν πραγματικα αντικειμενικη αδυναμια πληρωμης μας , κατα την ταπεινη μου γνωμη , πρεπει να τους στηριξουμε εστω και χρηματοδοτωντας το ΦΠΑ τους.......(οσο αντεχουμε βεβαια...)
  Υ.Γ. Θα επρεπε οι συνδικαλιστες που μας εκπροσωπουν παντως να μας δωσουν μια γραμμη , ωστε αυτη να ειναι κοινη για ολη την Ελλαδα , να παρουν θεση στο φλεγον θεμα και οχι να συμβιβαζονται με τις αλλοπροσαλες προσταγες της Διοικησης
  Εκπροσωπουν τον κλαδο και οχι το Υπουργειο Οικονομικων ...
×
×
 • Create New...