Jump to content

deapzsn

simple Members
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by deapzsn

 1. Να κάνω μία εγγραφή με πίστωση τον 50, τι να χρεώσω???? ο 65.98 είναι ίδη χρεωμένος....
 2. τιμολόγιο δεν λαμβάνουμε από την τράπεζα. Η καταχώρηση γίνεται με βάση το εξτρέ της τράπεζας. Όταν κάποιος πληρώνει με πιστωτική τότε πιστώνουμε τον 70 και χρεώνουμε τους 38.00 και 33.95 Όταν εισπράτουμε τα λεφτά στον όψεως τότε πιστώνουμε τον 33.95 και χρεώνουμε τους 38.03 και 65.98 Να ανοίξω τον 50 αλλά με τι να τον χρεώσω αφού ο 65.98 είναι ίδη χρεωμένος?
 3. Όταν έχουμε την «είσπραξη» της πιστωτικής κάρτας στον λογαριασμό όψεως πιστώνουμε τον 33.95 και χρεώνουμε τους 38.03 και 65.98. Ο προμηθευτής «τράπεζα» στέλνει στις ΜΥΦ ανά τρίμηνο το ποσό του 65.98 Τι εγγραφή θα κάνω για να μπορέσω να εμφανίσω υπόλοιπο στον προμηθευτή «τράπεζα»? σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 4. Έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με το καθεστώς του άρθρου 45-ΦΠΑ μη εκπιπτόμενος. Απ’ ότι διάβασα όταν αγοράζει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη με τιμολόγιο αγοράς 1000€ και το πουλάει σε ιδιώτη με ΑΛΣ 1.100€ τότε έχουμε φπα στα 100€Χ23%. Στην εγγραφή πώλησης του αυτοκινήτου τι καταχώρηση κάνουμε? Μία εγγραφή πωλήσεις χωρίς φπα 1100€ για την φορολογία εισοδήματος και μία πωλήσεις με φπα 23% 100Χ23 για το φπα ή κάπου δεν το κατάλαβα καλά????
 5. στην εφορία της καλαμαριάς, σε ερώτηση στο εισόδημα, μου είπαν ότι δεν γίνεται. Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάποια πολ, ας την παραθέσει
 6. Δύο αδέλφια έχουν εξ αδιαιρέτου έναν επαγγελματικό χώρο. Μπορούν να καταθέσουν ξεχωριστά μισθωτήρια συμβόλαια με διαφορετικά ποσά?
 7. Δεν μπορω να θυμηθώ από που κάνουμε διαγραφή cookies στο mozilla........
 8. ΕΠΕ με δραστηριότητα καφέ – μπαρ, θα κάνει διακοπή και στην θέση της θα ανοίξει υπό σύσταση ΟΕ με την ίδια δραστηριότητα. Η απορία μου είναι, κατά την αυτοψία, το ΤΔΑ που θα εκδώσει η ΕΠΕ με τα εμπορεύματα - πάγια, θα είναι προς κάποιον από τους ιδρυτές της ΟΕ? Και μετά την ίδρυσή της ΟΕ θα τα αγοράσει από τον μέτοχο με τιμολόγιο αγοράς?
 9. Συνάδελφοι το ποσό είναι μηδαμινό, αλλά η ουσία του θέματος είναι που με απασχολεί...ποιες χονδρικές πωλήσεις απαλλάσσονται τελικά....όλες ή εξαρτάται από το πως ερμηνεύει τον νόμο ο κάθε υπάλληλος του δήμου?????
 10. ο δήμος συμφωνεί στο γεγονός ότι είναι χονδρική πώληση. Θεωρεί όμως ότι ο νόμος αναφέρει ότι οι χονδρικές πωλήσεις εξαιρούνται μόνο αν αφορούν μεταπώληση...Θα πρέπει εγώ να ρωτάω τον κάθε επιτηδευματία που θέλει τιμολόγιο, αν θα μεταπωλήσει τους καφέδες ή όχι?Φυσικά μπαίνουμε στο τυπικό του θέματος και όχι στο ουσιαστικο.. Αν δηλαδή μια εταιρεία catering αγοράσει από το καφέ μπαρ 2 μπουκάλια ουίσκι και 10 καφέδες για μία εκδήλωση, τότε θα απαλλάσσεται από τον δημοτικό φόρο?
 11. "3. Αντικείμενο του τέλους - Βάση υπολογισμού Το τέλος επιβάλλεται στα ακαθάριστα έσοδα των ανωτέρω επιχειρήσεων. Όπως έχει γίνει δεκτό με την υπ’ αριθ. 18238/29.10.1998 εγκύκλιο της Διεύθυνσης Οικονομικών ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, το τέλος επιβάλλεται στα ακαθάριστα έσοδα που προέρχονται από λιανικές πωλήσεις. Αντίθετα, τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων αυτών, που προέρχονται από χονδρικές πωλήσεις, κατά την έννοια των διατάξεων του ΚΒΣ, δεν υπόκεινται στο ανωτέρω τέλος. Ως ακαθάριστα έσοδα λαμβάνονται αυτά που θεωρούνται ακαθάριστα έσοδα κατά τις διατάξεις του ΚΒΣ. Επομένως, δεν υπολογίζεται ο ΦΠΑ ούτε βέβαια το ανωτέρω, κατά περίπτωση, εισπραττόμενο τέλος."περιοδικό prosvasis.Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να στηριχθώ σε μία μελέτη ενός περιοδικού.....
 12. Καφέ μπαρ εκδίδει ΤΔΑ προς επιτηδευματία για καφέδες . Ο δήμος θεωρεί πως οι πωλήσεις αυτές υπόκεινται σε δημοτικό φόρο, με την αιτιολογία πως δεν αφορούν χονδρικές πωλήσεις προς μεταπώληση…. Έχετε κάποια γνώμη πάνω σε αυτό το θέμα?
 13. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν η εξυπηρέτηση λογιστών – δικηγόρων μεταξύ 2:30 - 3:00 στις ΔΟΥ, αφορά απλά την διενέργεια ερωτήσεων ή υποχρεούνται οι εφοριακοί να πραγματοποιούν και συναλλαγές?
 14. Ανέλαβα τώρα εταιρεία ΟΕ με Γ’ κατηγορίας βιβλία. Η εταιρεία είχε υποχρέωση καταβολής ΤΕΑΥΕΚ από το 2002, αλλά άρχισε να καταβάλει την εισφορά από τον 10/2006. Εγώ βλέπω υπόλοιπο στον λογ. 55-00-00-0002 (ΤΕΑΥΕΚ) 3.600€. Υπάρχει περίπτωση το ταμείο να ανακαλύψει την μη καταβολή των εισφορών?
 15. Οπότε συνοψίζοντας, στο τέλος κάθε μήνα είναι σωστό να καταχωρώ τον δημοτικό φόρο αφαιρετικά στα έσοδα σε ξεχωριστή στήλη? Δηλαδή μία στήλη λιανικές πωλήσεις με 9%, μία λιανικές πωλήσεις με 19%, και μία στήλη αφαιρετικά το σύνολο του δημοτικού φόρου στο τέλος του μήνα. Και μία δεύτερη ερώτηση, σε περίπτωση που η εταιρεία ΟΕ με Β’κατηγορίας βιβλία, και έναρξη 1/5/05 πληρώσει τώρα τον δημοτικό φόρο, είναι σωστό να τον καταχωρήσω μέσα στον Μάιο του 2007 (χωρίς φυσικά να καταχωρίσω το πρόστιμο)?
 16. Αν και έψαξα στο forum, και στον Σταματόπουλο, θα ήθελα μία τελική απάντηση στο ερώτημα σε ποια στήλη καταχωρούμε τον δημοτικό φόρο 2% που πληρώνουν π.χ. τα καφέ-μπαρ. Αν για παράδειγμα έχω Ζ1 100€+ΦΠΑ19%=119€, Ζ2 200€+ΦΠΑ19%=238+…..= ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΑ 1000€+ΦΠΑ19%=1.119,00€, ο δημοτικός φόρος θα είναι 1000-(1000Χ2%=20)=980Χ2%=19,60 ο οποίος θα μπει σε ξεχωριστή στήλη στα έσοδα αφαιρετικά? Αν υποθέσουμε ότι ο συλλογισμός μου είναι σωστός, στην περίπτωση που τηρούμε μηχανογραφικά τα βιβλία, σε ποιον κωδικό καταχωρούμε τον δημοτικό φόρο? Από την στιγμή που ο δημοτικός φόρος δεν είναι ούτε έσοδο ούτε έξοδο για την επιχείρηση, μπορούμε να τον καταχωρήσουμε και στις δαπάνες χωρίς ΦΠΑ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 17. Σε περίπτωση που σε έναν υπάλληλο έχει λήξη η σύμβασή του, και του κάνουμε νέα πρόσληψη με νέα σύμβαση, τότε θα τον ξαναγράψω στο πορτοκαλί βιβλίο του ΙΚΑ?
×
×
 • Create New...