Jump to content

JIMBOLIOS

simple Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
  JIMBOLIOS reacted to mariacy in Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Νοεμβρίου της Διαδικτυακης Ομαδας Παρεμβασης λογιστων   
  Κάλεσμα της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Νοεμβρίου
   
  7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και ΩΡΑ 13:30
  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
  Την Παρασκευή 7 Μαρτίου του 2014, χιλιάδες λογιστές από όλη την Ελλάδα συγκεντρωθήκαμε και ενώσαμε τη φωνή μας μαχόμενοι για την επίλυση μιας αλυσίδας προβλημάτων που ταλανίζουν όχι μόνο τον κλάδο μας, αλλά και  όλους τους φορολογούμενους πολίτες. 
  Σήμερα 8 μήνες μετά, εμείς οι λογιστές ακούσιοι αποδέκτες της απόγνωσης της κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη φορολογική αφαίμαξη της από την κυβέρνηση, κλείνουμε πάλι τα γραφεία μας, βγαίνουμε και πάλι στο δρόμο. 
  Η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να  καλέσει για μια ακόμα φορά όλους τους συναδέλφους, τους τοπικούς συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τους επαγγελματικούς φορείς, συλλόγους,  και  επιμελητήρια εμπόρων βιοτεχνών, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, να συστρατευτούμε όλοι σε ένα κοινό μέτωπο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές στην φορολογία του εισοδήματος και της περιουσίας, καθώς και την κατάργηση κάθε έκτακτης φορολόγησης και χαρατσιού. 
  Αλλαγές που να ανταποκρίνονται και να συμβαδίζουν με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών της χώρας σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και τις συνταγματικές επιταγές.
  ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την φορολόγηση πλασματικών εισοδημάτων μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης ή την μικρή ακίνητη περιουσία – ΕΝΦΙΑ, δύο εκατομμυρίων ανέργων, χαμηλά αμειβόμενων εργαζόμενων καθώς και υπερχρεωμένων αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και εμπόρων.
  Έχουμε εμπλακεί λόγω της φύσης της δουλειάς μας χωρίς καν να ρωτηθούμε, στον ιμάντα μεταβίβασης της κρίσης και των ολέθριων συνεπειών της κρατικής χρεοκοπίας στις πλάτες των πολιτών της χώρας. Αναπληρώνουμε  τις υπηρεσίες που παρείχαν οι  Δ.Ο.Υ, ΚΕΠ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και άλλοι φορείς του δημοσίου, δυσχεραίνοντας τις πραγματικές μας εργασίες και υποχρεώνοντας τον βαριά φορολογούμενο πολίτη να καταβάλλει τίμημα για παροχές που δικαιούται δωρεάν από το κράτος. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, καθώς μετατραπήκαμε σε άμισθους δημόσιους υπαλλήλους, (διότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση των κεντρικών φορολογικών και ελεγκτικών υπηρεσιών όπως επιτάσσουν τρόικα και κυβέρνηση), η πίεση που ασκείται είναι εξοντωτική με τον καθημερινό μπαλτά των προστίμων πάνω από το κεφάλι μας. 
  Εργαζόμαστε  σε συνθήκες μεγάλης πίεσης  με τραγικό αποτέλεσμα να πεθαίνουν άδικα και να ασθενούν βαριά συνάδελφοι μας, λες και βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο. Καλούμαστε σε καθημερινή βάση να ερμηνεύσουμε και να διαχειριστούμε νομοθετικές αλλαγές και πρωτοβουλίες, προχειρογραμμένες ή και κακομεταφρασμένες, τις οποίες  ακόμα και οι συντάκτες τους αδυνατούν να ερμηνεύσουν.
  Τα πιο πρόσφατα  επεισόδια σ΄αυτόν τον τραγέλαφο νομοθετημάτων και ερμηνευτικών, τα μέτρα για την απόδοση του ΦΠΑ κατά την είσπραξη ή την πληρωμή, η φορολόγηση των παροχών σε είδος που ανακοινώνονται πρωί, τροποποιούνται μεσημέρι και ξανά αλλάζουν το βράδυ. 
  Κυβέρνηση, υπουργείο και ΜΜΕ δημιουργούν πολύ θόρυβο γύρω από τον νέο αυτό ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ, ψευδόμενοι για την δήθεν μετάθεση του χρόνου  απόδοσής του. Αποκρύπτουν το τεράστιο διαχειριστικό κόστος, το ανεξέλεγκτο της διαδικασίας, τον πολλαπλασιασμό των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, αυτό ακριβώς που θέλουν να αποφύγουν. Αγνοούν η ηθελημένα ξεχνούν πως λόγω της οικονομικής κρίσης, και της έλλειψης ρευστότητας, η αγορά λειτουργεί με μεταχρονολογημένες επιταγές, γεγονός που από μόνο του αναιρεί το οποιοδήποτε όφελος από την υπαγωγή σε αυτό το καθεστώς. Αν πραγματικά ήθελαν να δώσουν πραγματική «ανάσα» ρευστότητας στις αποκλεισμένες από το τραπεζικό δανεισμό μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ας μείωναν τους συντελεστές ΦΠΑ με παράλληλη αύξηση των δόσεων απόδοσης του φόρου. Τελικά μήπως αυτό που δεν μας λένε, είναι ότι αυτό το δήθεν ανακουφιστικό μέτρο δεν είναι παρά ο προπομπός της επερχόμενης από 1/1/2015 αναγκαστικής λογιστικής παρακολούθησης κάθε είδους απαιτήσεων και υποχρεώσεων όλων των επιχειρήσεων μηδενός εξαιρουμένου, με την εφαρμογή των Λογιστικών προτύπων;
     
  Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών εμφανίζουν έναν ολόκληρο κλάδο τους λογιστές φοροτεχνικούς υπόλογους  ανεπαρκείς και οκνηρούς, ακριβώς γιατί θέλουν να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες για το αλαλούμ που έχουν δημιουργήσει με τεράστιες και εν πολλοίς ανεφάρμοστες αλλαγές στο φορολογικό τοπίο. Με ένα TAXIS ανίκανο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοίκησης, η οποία μας προτρέπει και με επίσημες ανακοινώσεις να εργαζόμαστε τις μεταμεσονύχτιες ώρες!!!  Με έναν όμως κοινό παρονομαστή: 
  Την ένταση και την κλιμάκωση της φορολογικής αφαίμαξης σε βάρος κύρια των αδυνάτων, με τον εκμηδενισμό του αναγκαίου αφορολόγητου. 
  Την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26 και 22%, με μόνιμες «έκτακτες» εισφορές και τέλη και με την φορολόγηση ανύπαρκτων εισοδημάτων (τεκμήρια) κ.α. χωρίς φοροαπαλλαγές, χωρίς δικαιολογία...ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ!!
  Φυσικά, ούτε λόγος  για την σύλληψη μεγάλων εισοδημάτων (ακόμα και με τεκμήρια) που όλοι γνωρίζουμε που βρίσκονται, όπως επίσης γνωρίζουμε πως με  σωρεία χαριστικών ρυθμίσεων συγκεκριμένοι κλάδοι  συνεχίζουν να φοροαποφεύγουν ή να υποφορολογούνται.
  Σταθήκαμε από την αρχή δίπλα στην μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στενάζουν κάτω από πολιτικές εξόντωσης και φτωχοποίησης όχι γιατί είμαστε φιλάνθρωποι, αλλά γιατί είμαστε κι εμείς τμήμα τους, γιατί αγωνιζόμαστε, πορευόμαστε, τραγουδάμε «για να σμίξουμε τον κόσμο».
  Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!!!
  Γι αυτό βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 13.30, και καλούμε όλους τους συλλόγους, τις ενώσεις, τις ομοσπονδίες και τα επαγγελματικά επιμελητήρια να συμμετάσχουν σε αυτή την κινητοποίηση
  Για να απαιτήσουμε…
  -Την απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 39β του ΦΠΑ, (απόδοση κατά την είσπραξη και πληρωμή) το οποίο εξυπηρετεί συγκεκριμένες κατηγορίες συναλλασσόμενων με το δημόσιο (φαρμακευτικές-εκδοτικές), και όχι την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Τεχνηέντως μάλιστα αποκρύπτει την επερχόμενη κατάργηση των απλογραφικών βιβλίων με την επερχόμενη ψήφιση νέου νόμου για τα Λογιστικά πρότυπα, οδηγώντας  σε επιπλέον κατακόρυφη αύξηση του διαχειριστικού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 
  -Την κατάργηση του καθεστώτος της μηνιαίας – τριμηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών –προμηθευτών προμηθευτών, και επαναφορά αυτού σε ετήσια βάση με όριο τα 300€. Την κατάργηση της υποβολής μηδενικών δηλώσεων Φ.Μ.Υ. (και λοιπών δηλώσεων εισοδήματος-ΦΠΑ), οι οποίες το μόνο που επιφέρουν είναι επιπλέον διαχειριστικό κόστος και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
  -Την κατάργηση όλων των «προσωρινών» χαρατσιών και έκτακτων φόρων (τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης). Την κατάργηση του αντισυνταγματικού και φοροεισπρακτικού ΕΝΦΙΑ, και  φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας βασισμένης στην πραγματική αξία των ακινήτων.
  -Επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για τις απογραφές των μικρών επιχειρήσεων με διατήρηση των απαλλασσόμενων επαγγελμάτων, και δυνατότητα εκπρόθεσμων διακοπών με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης της δραστηριότητας.
  -Την θέσπιση αφορολόγητου ορίου (τουλάχιστον ίσου με το αντίστοιχο όριο της φτώχειας όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ), με ισχύ για όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους (μισθωτοί-ελεύθεροι επαγγελματίες). Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και των τεκμηρίων για όλα τα φυσικά πρόσωπα, με  καθολική εφαρμογή του πόθεν όχι μόνο του έσχες. Απόσυρση της διάταξης περί εξόφλησης τιμολογίων πάνω από 500€ μέσω τραπέζης και διατήρηση του παλαιού καθεστώτος. Παρακράτηση φόρου στα τιμολόγια παροχής σε ποσά άνω των 1.000,00 ευρώ.
  -Μια σταθερή φορολογική νομοθεσία με ορίζοντα 10ετίας, χωρίς ασάφειες και που δεν θα χρήζει διευκρινιστικών εγκυκλίων Κατάργηση των ν.4172/2013, 4174/2013, 4223/2013, για ένα φορολογικό σύστημα, χωρίς χαράτσια αλλά και παραθυράκια «φοροαποφυγής» συγκεκριμένων κλάδων επιχειρήσεων όπως εφοπλιστικές, εκδοτικές, ασχολούμενες με την ενέργεια κ.ο.κ.
  -Την κατάργηση των βαρύτατων προστίμων που αφορούν ΑΠΔ και καταστάσεις ΣΕΠΕ 
  -Όχι στην συνυπευθυνότητα του λογιστή, την συναυτουργία και την ποινικοποίηση της δουλειάς μας. Κατάργηση του  κώδικα δεοντολογίας λογιστών και δημιουργία εκ νέου ενός πλαισίου άσκησης του επαγγέλματός μας με απόλυτους όρους διασφάλισης της αξιοπρέπειας. Όχι στο καθεστώς των εξετάσεων, και της δήθεν «πιστοποίησης» η οποία προωθείται κεκλεισμένων των θυρών, επιμένοντας πως οι σπουδές το πτυχίο και η επαγγελματική εμπειρία είναι τα κριτήρια για το δικαίωμα εργασίας των νόμιμα απασχολουμένων. 

   
 2. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from PATDINA in μισθωτηρια μεσω ταχις εχει στειλει κανενας ?αποριες   
  έχω το  ίδιο πρόβλημα με αρκετά μισθωτήρια.προς το παρόν , έστειλα ένα αλλάζοντας το ποσοστό σε 100% και αναγράφοντας στις σημειώσεις το πραγματικό γεγονός. δεν βλέπω κάτι άλλο να γίνεται.
 3. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from GIANNISKOY in Τι θα γίνει τελικά με τους αγρότες?   
  Γιατί απαλλασσόμενοι; εγώ σε πέντε μεταβολές που  έκανα  μέχρι τώρα , κατηγορία βιβλίων β, υποχρεωτικά.
  που στηρίζεται η απαλλαγή; στις προφορικες διαβεβαιώσεις των υπουργών; και μη μου πεις ότι στη ΔΟΥ σου είπαν 
  να βάλεις τον αγρότη στους απαλλασόμενους. βέβαια , αντιλαμβάνομαι ότι , αν τελικά, αποφασίσουν και απαλλάξουν, όπως 
  λένε του ςαγρότες από τα βιβλία, θα τρέχουμε πάλι στις ΔΟΥ, για [νέες] μεταβολές.
 4. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from mk83 in Συγκεντρωτικές ανά μήνα ,η αποθέωση της γραφειοκρατίας.   
  παιδιά, πρέπει να σταματήσει αυτή η αηδία άμεσα, αλλιώς την βάψαμε.
  σήμερα κατέβασα τις οδηγίες προσαρμογής του λογιστικού προγράμματος [prosvassis], που απαιτούνται
  για να τηρούνται σύμφωνα με τις νέες ανάγκες υποβολής των μηνιαίων συγκεντρωτικών, και απελπίστηκα.
  χρειάζεται να γίνει επανενημέρωση όλων των λογαριασμών , των παραστατικών , πελατών , προμηθευτών, δαπανών κλπ.
  χειροκίνητα, με αποτέλεσμα να χρειαζεται ώρες δουλειάς για να προσαρμοστεί το πρόγραμμα σε αυτές τις ηλιθιότητες που
  μας ζητούν. ποιός θα τα πληρώσει όλα αυτά; αντε να πεις στον πελάτη όι θέλεις έξτρα χρήματα γιατί το υπουργείο 
  αποφάσισε να αυξησει την γραφειοκρατία εις βάρος μας, ασε που δεν καταλαβαίνουν τι σοι δουλειά είνια αυτή
  και τι επιπτώσεις έχει, χώρια τις ασφυκτικές προθεσμίες [εδώ θέλουν κυνηγητό τώρα στο τρίμηνο, φαντάσου στο μήνα].
   
  ΠΙΕΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. 
 5. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from DimitrisD in TEΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΠΑ( ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Η ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ)?   
  σήμερα , μπαίνω στο τάξις, και βλέπω ότι , αν και πληρωμένο από 16-1-2014, το ΦΠΑ μέσω τράπεζας, μου
  το εμφανίζει σαν ληξιπρόθεσμο και με προσάυξηση !!!!!!!!!! θα τρελαθούμε τελείως!!!!!!!!!
   οι πελάτες ανησυχούν, ζητούν ενημερότητα, πληρωμές έγιναν και δεν φαίνονται ακόμα, τι να πω......χάος και αναρχία..
 6. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from DimitrisD in ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ;   
  και στο ΙΚΑ του Βολου το ίδιο, σε πληρη 4ωρη απασχοληση, μετά από έλεγχο μειωσαν τις ημερες απο 25 σε 22.
  μάλιστα προηγήθηκε ο ΟΑΕΔ ο οποίος λέει δεν επιδοτεί την εργαζόμενη με την εξάμηνη αδεια μετά τον τικετό αν δεν
  αλλαχθούν οι ημέρες από 25 σε 22. η εργαζόμενη το δέχτηκε γιατί αλλιώς δεν θα επιδοτούνταν το εξάμηνο.
  .....αλαλούμ
 7. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from CRYSA3 in ΠΟΛ.1175/2013. Έχουν τρελλαθεί εντελώς ?   
  Σας τα έλεγα εγώ πριν λίγες ημέρες....αφού τους αφήνουμε να μας κάνουν ότι θέλουν καλά να πάθουμε,
  σε λίγο θα ζητούν να δηλώσουμε και τις γλάστρες στα μπαλκόνια, τις τέντες και τα κλουβιά των καναρινιών..
 8. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from DC045915300 in ΠΟΛ.1175/2013. Έχουν τρελλαθεί εντελώς ?   
  να απαιτήσει τώρα η ΠΟΦΕΕ, την σύνταξη του Ε9 να αναλάβουν οι συμβολαιογράφοι..αντε γιατί βαρέθηκα να μαλώνω με τον κόσμο
  για τα μέτρα του χωραφιού και το νούμερο της οδού κλπ. 
 9. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from ΚΩΛΕΤΣΗ in ΠΟΛ.1175/2013. Έχουν τρελλαθεί εντελώς ?   
  Σας τα έλεγα εγώ πριν λίγες ημέρες....αφού τους αφήνουμε να μας κάνουν ότι θέλουν καλά να πάθουμε,
  σε λίγο θα ζητούν να δηλώσουμε και τις γλάστρες στα μπαλκόνια, τις τέντες και τα κλουβιά των καναρινιών..
 10. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from eleni1981 in ΠΟΛ.1175/2013. Έχουν τρελλαθεί εντελώς ?   
  Σας τα έλεγα εγώ πριν λίγες ημέρες....αφού τους αφήνουμε να μας κάνουν ότι θέλουν καλά να πάθουμε,
  σε λίγο θα ζητούν να δηλώσουμε και τις γλάστρες στα μπαλκόνια, τις τέντες και τα κλουβιά των καναρινιών..
 11. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from MARKA in ΠΟΛ.1175/2013. Έχουν τρελλαθεί εντελώς ?   
  να απαιτήσει τώρα η ΠΟΦΕΕ, την σύνταξη του Ε9 να αναλάβουν οι συμβολαιογράφοι..αντε γιατί βαρέθηκα να μαλώνω με τον κόσμο
  για τα μέτρα του χωραφιού και το νούμερο της οδού κλπ. 
 12. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from EVI5 in ΠΟΛ.1175/2013. Έχουν τρελλαθεί εντελώς ?   
  να απαιτήσει τώρα η ΠΟΦΕΕ, την σύνταξη του Ε9 να αναλάβουν οι συμβολαιογράφοι..αντε γιατί βαρέθηκα να μαλώνω με τον κόσμο
  για τα μέτρα του χωραφιού και το νούμερο της οδού κλπ. 
 13. Upvote
  JIMBOLIOS got a reaction from GEORGE1 in ΠΟΛ.1175/2013. Έχουν τρελλαθεί εντελώς ?   
  να απαιτήσει τώρα η ΠΟΦΕΕ, την σύνταξη του Ε9 να αναλάβουν οι συμβολαιογράφοι..αντε γιατί βαρέθηκα να μαλώνω με τον κόσμο
  για τα μέτρα του χωραφιού και το νούμερο της οδού κλπ. 
×
×
 • Create New...