Jump to content

TANIA

simple Members
 • Posts

  86
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by TANIA

 1. 1 ώρα πριν, bamel είπε

  επειδή περνούν οι ημέρες και φθάνουμε στην καταλυτική ημερομηνία υποβολής των δικιαολογητικών για την επιδότηση των πάγιων δαπανών μήπως κάποιος συνάδελφος  γνωρίζει που θα υποβάλλουμε τα πιστοποιητικά δικαστικής φερεγγυότητας;

   

  Δεν θα ζητηθεί αυτεπάγγελτα όπως και στις επιστρ.προκαταβολες?

 2. Στις 23/2/2021 στις 8:54 ΜΜ, Los είπε

  ΤΠΥ χωρίς ΦΠΑ και από 1/2021 όχι ενδοκοινοτική

  Kαλησπέρα,

  Γράφουμε κάτι στις παρατηρήσεις του ΤΠΥ(πχ απαλλαγή ΦΠΑ?)Εχω περίπτωση προμήθειας για πώληση αγαθών βάσει συμφωνητικού,η πώληση είναι στην Ελλάδα κατευθείαν απο την Αγγλία και το ΤΠΥ θα εκδοθεί σε Αγγλία.Θα φορολογηθεί στην Ελλάδα ή θα θεωρηθεί οτι ο τοπος παροχης ειναι η Αγγλία παρ.2 αρθρο 14 2859/2000?

  Ευχαριστώ 

 3. 1 ώρα πριν, protaris14 είπε

  Καλημέρα,

   

  εχω κανει ηδη εναρξη σε πελάτη μου με ΚΑΔ λιανική πώληση μεσω διαδυκτίου με εδρα το ενοικιασμένο σπιτι. Θελω να προσθεσω ΚΑΔ χονδρικό εμπόριο με εδρα το σπίτι. Επιτρέπεται;  Υπαρχει σχετική νομοθεσία; Η ΔΟΥ Ψυχικού σε πρωτη επικοινωνία δεν το επιτρέπει.

   

  ευχαριστώ

  Αν υπάρχει ΚΑΔ χονδρικό εμπόριο μέσω διαδικτύου στο αντικείμενο που θέλεις δεν βρίσκω το λόγω να αρνηθεί η ΔΟΥ,στη λιανική πώληση με εδρα το σπίτι έχουν συνήθως πρόβλημα. Είχα περίπτωση χονδρική-λιανική μέσω διαδυκτίου και η ΔΟΥ δεν μου το αρνήθηκε.

 4. Στις 15/1/2018 στις 10:12 ΠΜ, PROAKIS είπε

  τι συνέπειες? το κρατάω μην αλλάξει κάτι πχ. λιανικές.

  για την παύση είχε βγει 1 ΠΟΛ ,αν υπολλείπονται μέχρι 300 Ζ μπορείς να κάνεις οριστική.

  Καλησπέρα, επιχείρηση που εκδίδει ΑΛΠ με σήμανση από φορολογικό μηχανισμό θέλει να εκδώσει και Τιμολόγιο ,θα πρέπει να πάρει και το Τιμολόγιο σήμανση?

  Ευχαριστώ

 5. 7 ώρες πριν, lb165 είπε

  Καλημέρα σας,

  όταν μια επιχείρηση έχει ένα εργαζόμενο τον οποίον τον είχε σε αναστολή ολόκληρο τον μήνα π.χ Μάιο του 2020, ήταν υποχρεωμένη να στείλει φ.μ.υ μηδενικό?? Με ενημέρωσαν χθες από την Α.Α.Δ.Ε  οτι θα έπρεπε να έχω στείλει μηδενικά Φ.Μ.Υ και οτι θα πρέπει να τα στείλω άμεσα και οτι δεν έχουν πρόστιμο... Παρόλα ταύτα όταν υπέβαλα μηδενική δήλωση  Φ.Μ.Υ  έγραφε οτι είναι εκπρόθεσμη. Παρακαλώ ενημερώστε με πως πρέπει να το αντιμετωπίσω.

   

  Σας ευχαριστώ

   

  Ακόμα και μηδενικά θα έπρεπε να τα στείλεις, εγώ τα στέλνω όλα.Η μηδενική ΦΜΥ δεν έχει πρόστιμο 

  Με την ΠΟΛ.1049/11.2.2014 Απόφαση ΓΓΔΕ όπως ισχύει μετά την τροποποίησή της με την ΠΟΛ.1217/2.10.2014 Απόφαση ΓΓΔΕ δόθηκαν οδηγίες αναφορικά με τον καθορισμό του τρόπου υποβολής της δήλωσης και απόδοσης του φόρου που παρακρατείται στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011. Επισημαίνεται, ότι όπως είχε διευκρινιστεί και στην Απόφαση αυτή, εργοδότες υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης που καταβάλλουν εισόδημα για μισθωτή εργασία σε εργαζόμενους ή υπαλλήλους τους, έχουν την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης αυτής ακόμα και στην περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος για απόδοση. Ειδικά στην περίπτωση που οι υπόχρεοι εργοδότες παύουν να απασχολούν προσωπικό, υποχρεούνται να υποβάλλουν προσωρινή δήλωση και να συμπληρώνουν την ειδική ένδειξη που αναγράφεται επί του εντύπου. Για την υποβολή εκπρόθεσμων μηδενικών δηλώσεων ΦΜΥ δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα του ΚΦΔ (ν.4174/2013)."

   

 6. 4 ώρες πριν, papoulpb είπε

  Κ εγώ σήμερα υπέβαλλα για επιχειρηματική δραστηριότητα μικρότερη των 300 ευρώ και δεν μου έβγαλε κάποιο μην.

  Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

  Να ρωτήσω κάτι, υποβάλλουμε ετήσιες και για τα 3% των εργολάβων που έχουν υποβληθεί οι μηνιαίες δηλώσεις?

   

  8. Ερώτηση: Όσοι υπέβαλαν προσωρινές δηλώσεις απόδοσης παρακρατούμενου φόρου 3% βάσει της ΠΟΛ.1027/2014, υποχρεούνται σε υποβολή ετήσιου αρχείου;

  Απάντηση: Ναι, υποχρεούνται και αποστέλλονται όπως και τα προηγούμενα χρόνια  σε ετήσιο αρχείο αφού δεν αναφέρονται στην απόφαση Α.1101/2019.

   

 7. 1 ώρα πριν, Anniek είπε

  Καλημέρα σας, μέχρι πέρισι δεν υπήρχε πρόστιμο για την υποβολή ετήσιων βεβαιώσεων αποδοχών μετά τις 29/3. Έχει αλλάξει κάτι?

  Μου ξέφυγε μια υποβολή για αμοιβή ελεύθερου επαγγελματία κάτω απο 300€...

   

  Ευχαριστώ!  

  Καλημέρα,

  Δεν νομίζω να έχει πρόστιμο, χθες υπέβαλλα κ εγώ από δικαιώματα και δεν έβγαλε κάποιο μήνυμα ότι είναι εκπρόθεσμη.  

 8. Καλημέρα,

  Επιχείρηση που θα πουλάει μεταχειρισμένα αγαθά και θα υπολογίζει το φπα στο περιθώριο κέρδους,είναι υπόχρεη να τηρεί βιβλίο μεταχ/νων αγαθών.Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να το τηρώ σε μορφή excel και αν υπάρχει κάποιο πρότυπο?

  Ευχαριστώ

 9. Καλησπέρα,

  Ατομική που θα πουλάει μεταχειρισμένα αγαθά με ΦΠΑ στο περιθώριο κέρδους,θα πρέπει να καταχωρεί την αγορά αλλά και την πώληση σε ειδικό βιβλίο μεταχειρισμένων, γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να το τηρώ σε μορφή excel 'η πρέπει να είναι σε έντυπη μορφή? επίσης διάβαζα ότι κατά την πώληση , στην απόδειξη δεν αναγράφεται διακεκριμένα καθαρή αξία το ποσό του ΦΠΑ, απλα αναφέρουμε   Η πώληση πραγματοποιήθηκε με το καθεστώς περιθωρίου – μεταχειρισμένα αγαθά αρθ.45 του κωδ. ΦΠΑ) 

  είναι σωστό?

  Ευχαριστώ

 10. Στις 26/2/2021 στις 7:39 ΜΜ, v.kourtis είπε

  για αυτό τον λόγο και δίπλα στην τροποποίηση γράφει "έγινε δήλωση covid"...Eγώ την πάτησα όμως σε μία περίπτωση ως εξής : αρχικό μισθωτήριο χειρόγραφο από 1/4/2002-31/3/2021 επαγγελματικό εννιαετές....το περνάω στα τέλη Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση...και πάω και κάνω δήλωση covid μέχρι και σήμερα πάνω σε αυτό.....το οποίο είχε μίσθωμα 800 ευρώ...αλλά κάθε χρόνο από το 2012 μέχρι και σήμερα είχε ετήσιες αναπροσαρμογές....τις οποίες εγώ δεν κατάλαβα ότι πρέπει ντε και καλά να τις περάσω και στο τάξις...δεν το σκέφτηκα βρε αδερφέ....δεν μου έκοψε...?πείτε το όπως θέλετε....τώρα τι κάνω????? στην ΑΑΔΕ δεν μπόρεσα να βγάλω γραμμή....διάβασα τις σχετικές εγκυκλίους και από αυτό που κατάλαβα θα πρέπει να δηλώσω τουλάχιστον το τελευταίο τροποποιημένο μίσθωμα και πιστεύω ότι τουλαχίστον θα προλαβω την τροποποίηση του μισθώματος covid Iανουαρίου 2021 γιατί λογικά του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου δεν θα τα πάρει..

  Καλό είναι να επικοινωνήσεις με το ταχις, θα περιμένεις αρκετή ώρα βέβαια, αλλά είναι κρίμα να μην πάρει τα λεφτά. Εσύ λογικά  τον Ιούνιο που πέρασες έπρεπε να γράψεις το μίσθιο που αφορούσε το 2020.Μήπως να κάνεις τροποποίηση από 01/04/2020 ,θα είναι βέβαια εκπρόθεσμη(100 ευρώ πρόστιμο  νομίζω) αλλά το ποσό που θα κερδίσει σίγουρα θα είναι περισσότερο.

 11. 4 ώρες πριν, HURRICANE33 είπε

  Καλησπέρα.

  Στη δήλωση covid η λήξη της μίσθωσης είναι 31/5/2020, ενώ έχει γίνει τροποποιητική με λήξη 31/5/2022.

  Στην τροποποιητική δεν μπορώ να κάνω νέα δήλωση covid. Μπορώ μόνο να τροποποιήσω την αρχική δήλωση covid, που αναγράφεται λήξη 31/5/2020.

  Υπάρχει θέμα?

  Ευχαριστώ πολύ.

  Είχα αντίστοιχη περίπτωση ,δήλωση covid σε αρχικό και μετά έκανα τροποποίηση,στην τροποποίηση δεν σε αφήνει να κάνεις δήλωση covid,ο πελάτης μου δεν έχει πληρωθεί ακόμα....έπειτα απο  επικοινωνία με το taxis μου είπαν ότι βλέπουν και τις δυο δηλώσεις και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...αφού πέρασε ένας μήνας και ακόμα δεν έχει πληρωθεί ο πελάτης μου, επικοινώνησα πάλι με το taxis και μου είπαν οτι δεν υπάρχει θεμα....

 12. 10 ώρες πριν, ocjz64 είπε

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ .ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021  ΕΩΣ 10/02/2021   ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ?  ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΔΗΛΩΝΩ ? 

  Καλημέρα ,εγω μου μπήκα χθες στα έσοδα δεν με άφηνε να προσθέσω τον Ιανουάριο. Λογικά όταν θα βγάλουν την απόφαση για την επιστρεπτέα 6 τότε θα ανοίξουν και την εφαρμογή για να δηλώσουμε τα έσοδα.

 13. Στις 28/1/2021 στις 9:18 ΠΜ, LAMMERGEIER είπε

  Καλημέρα, δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε ... βασικά τίποτα δεν έχει αλλάξει οπότε μπορείς να βασιστείς σε αυτά.

  Ρίξε μία ματιά και στην:

  ΠΟΛ.1104/10.4.1995
  Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 36α και 36β και άλλων συναφών θεμάτων του ν.1642/86, όπως τέθηκαν με τις παραγράφους 1 έως 5 του άρθρου 7 του νόμου 2275/94 (ΦΕΚ 238Α/29.12.1994)

  Ευχαριστώ πολύ!!!

 14. 7 ώρες πριν, 125883623 είπε

  Άρθρα Eιδικό καθεστώς φορολογίας υποκειμένων στο ΦΠΑ μεταπωλητών που παραδίδουν μεταχειρισμένα αγαθά και αντικείμενα καλλιτεχνικής, συλλεκτικής ή αρχαιολογικής αξίας (άρθρο 45 του κώδικα ΦΠΑ)

   

  Ευχαριστώ αλλα είναι κλειδωμένο.

 15. Καλησπέρα,

  Θέλω να κάνω έναρξη σε έναν πελάτη με αντικείμενο πώληση κινητών καινούριων και ,μεταχειρισμένων. Διαβάζοντας το αρ.45 Ν2859/2000 σχετικά με τα μεταχειρισμένα στην εφορία θα πρέπει να δηλώσει κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για τα καινούρια και το ειδικό για τα μεταχειρισμένα. Το ΦΠΑ των μεταχειρισμένων   θα υπολογίζεται στο περιθώριο κέρδους δλδ αν το αγοράζει 200 και το πουλάει 250 φπα=50*24% σωστά? Επίσης τι παραστατικό θα πρέπει να εκδίδει σε έναν ιδιώτη Τιμολόγιο αγοράς ?Τι καταχωρήσεις θα γίνονται στα βιβλία (απλογραφικά)?

  Διάβασα κάποια πράγματα στο κόμβο σχετικά με το ερώτημα μου αλλά είναι από το 2006,οπότε θεωρώ ότι πολλά έχουν αλλάξει από τότε…

  Ευχαριστώ

 16. Στην ουσία αν το σκεφτείς η αδεια, είναι οι ημέρες που κάθεται ο εργαζόμενος και πληρώνεται κανονικά τον μισθό του.Στην ΑΠΔ απεικονίζεται με κωδικό 01.Αν εσύ τον έχεις τον εργαζόμενο σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο 018 25 μέρες  τότε δέν μπορείς να του δώσεις άδεια.....Θα έπρεπε να τον βγάλεις απο την αναστολή για να καταχωρίσεις κανονικά στην ΑΠΔ 25 μέρες με 01.Εφόσον μπορείς να μεταφέρεις τη άδεια τον επόμενο χρόνο τότε να την δώσεις εως τον 06/2021.Όταν ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή τότε δεν μπορείς τις ημέρες αναστολής να τις συμψηφισεις με ετήσια άδεια....τότε δεν θα είχε και νόημα η μεταφορά της μή ληφθείσας άδεις τον επόμενο χρόνο,

 17.  

  Στις 19/1/2021 στις 11:17 ΠΜ, anika είπε

  Και ως χαρακτηρισμό εσόδου, θα χρησιμοποιηθεί το 1.5 Λοιπά Έσοδα /Κέρδη ;

  Επίσης, όταν λαμβάνουμε ΤΠΥ ΑΥτοτιμολόγησης απο την Εθνική Τράπεζα, για δραστηριότητα εξόφλησης λογαριασμών , με προμήθεια που λαμβάνει ο συνεργάτης, θα χρησιμοποιηθεί ο χαρακτηρισμός 1.3 Παροχή Υπηρεσιών ή 1.7 Έσοδα για Λο.Τρίτων;

  Καλημέρα,

  Όσον αφορά τη εκκαθάριση νομίζω ότι χρησιμοποιείς το  1.5 Λοιπά Έσοδα /Κέρδη, καλό είναι να ρωτήσεις και την prosvasis(δεν είναι βέβαια τεχνικό το θέμα αλλά και εγώ που τους ρωτάω για φορολογικά θέματα μερικές φορές μου απαντάνε).

  Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σου, νομίζω ότι περνάς μόνο την προμήθεια.

 18. 2 ώρες πριν, 125883623 είπε

  Δεν έχω ιδέα απλα  να κάνω άλλη μια ερώτηση. 

  Η τηλεδιάσκεψη έχει καμία σχέση με εκπαιδευση ή κάτι παρεμφερή    .

  Μπορεί να μην έχει σημασία αλλά μπορεί να επειρεαζει και την απάντηση. 

  Ναι έχει σχέση με εκπαίδευση, αφορά φροντιστήριο το οποίο στην ουσία αγόρασε ώρες από την zoom us .H zoom αργότερα εξέδωσε τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ.

 19. Στις 5/1/2021 στις 2:46 ΜΜ, 125883623 είπε

  Δεν έχω ιδέα αλλά θεωρώ  ότι είναι πιο πολύπλοκο .

  Που είναι ο server που παρέχετε  η υπηρεσία κτλ

  cyber sex Παροχή υπηρεσιών–Τόπος των φορολογητέων πράξεων cyber sex C-568/17

  https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/30793

  Καλησπέρα

  Το τιμολόγιο είναι από την  zoom us, από την στιγμή που η επιχείρηση δεν υποβάλλει περιοδική ΦΠΑ θεωρώ ότι απλά το καταχωρώ στις δαπάνες.

 20. Καλησπέρα και  καλή χρονιά,

  Επιχείρηση που δεν είναι υποκείμενη σε ΦΠΑ ,με απλογραφικά βιβλία, έλαβε τιμολόγιο από Αμερική για παροχή υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης. Πώς το αντιμετωπίζω φορολογικά, τι εγγραφές κάνω στο βιβλίο  αφού δεν υποβάλλει περιοδική ΦΠΑ?

  Ευχαριστώ

 21.  

  Στις 22/12/2020 στις 3:51 ΜΜ, HURRICANE33 είπε

  Το αλλάζεις μόνη σου με το χέρι.

  Γράφεις το σωστό αρχικό και το 60% δίπλα.

  Καλησπέρα,

  Το πρόβλημα δεν είναι στους μήνες οπου μπορείς να γράψεις με το χέρι ,η δήλωση covid  που σου φέρνει και τα στοιχεία του μισθωτηρίου όπως η διάρκεια ,το μίσθωμα κλπ. Σε αυτά τα στοιχεία παρόλο που έχω κάνει τροποποιητική (μεταγενέστερα της covid) δεν μου εμφανίζεται το νέο μίσθωμα, οπότε δεν ξέρω αν θα χτυπήσει που θα βλέπει άλλα ποσά κ δεν πάρει ο πελάτης μου την επιστροφή. Έστειλα μήνυμα στην ΑΑΔΕ και αναμένω απάντηση.

 22. Δεν νομίζω ότι έχουν βγάλει κάποια ανακοίνωση για ΑΠΔ Νοεμβρίου,θα την υποβάλουμε όπως και στον Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία ,κωδικός 018 αν πας από πρόγραμμα,αλλιώς 18 αν το καταχωρείς με το χέρι.  

×
×
 • Create New...