Προς το περιεχόμενο

TANIA

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    117
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    5

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από TANIA

  1. Καλημέρα, επειδη εχω μια τέτοια επιχείρηση, εκδίδει ΑΛΠ απο φορολογικό μηχανισμό και αναφέρει το λεκτικό με βάσει τις οδηγίες απο το άρθρο που έχει επισυνάψει ο συνάδελφος 125883623

    Τηρεί ειδικό βιβλίο μεταπωλητή, απο το οποίο εσυ κάνεις τις καταχωρήσεις σου  στα βιβλία. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο Mydata ,εγω στέλνω τις πωλήσεις απο τις εγγραφές μου (αφού μας αφήνουν μέχρι να συνδεθεί το esend).Δεν  μπορείς να χρησιμοποιήσεις αθεώρητη ΑΛΠ χειρόγραφη αν δεν υπάγεσαι σε μια οντότητα η οποία απαλλάσσεται απο φορολογικό μηχανισμό.

  2. Εγω θα την έστελνα την αδεια ,αφου λογικά έχεις κάνει απογραφή  & οργάνωση χρόνου για την συγκεκριμένη εργαζόμενη.

    17 ώρες πριν, HURRICANE33 είπε

    Καλησπέρα.

    Εργαζόμενη είναι σε άδεια παροχής προστασίας μητρότητας από τις 16/8/2022 έως 15/2/2023.

    Τώρα πρέπει να δηλώσω την άδεια έως 10/3/2023?

    Ή δεν κάνω κάτι αφού ξεκίνησε μέσα στο 2022?

    Ευχαριστώ πολύ.

     

  3. Καλησπέρα σας,

    Εργαζόμενος  που βρίσκεται σε ετήσια άδεια θέλει να αποχωρήσει οικειοθελώς. Πως το αντιμετωπίζω? Κάνω διακοπή της άδειας και του πληρώνω τις υπόλοιπες ημέρες σαν αποζ.αδειας? 

    Ευχαριστώ

  4. Καλησπέρα ,ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα ,γιατί βλέπω όλους μας να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για το πως θα στείλουμε αποκλίσεις -συνόψεις -χαρακτηρισμούς ......στο Mydata.Για το 2021 στείλαμε τα έσοδα(χονδρικές-λιανικές)οι περισσότεροι απο τα δικά μας προγράμματα χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση στους πελάτες μας(μιλάω προσωπικά),τώρα το 2022 θα στείλουμε πάλι τις λιανικές αφου αδυνατεί να συνδεθεί το esend με το mydata , τον χαρακτηρισμό των εξόδων,τις αποκλίσεις του 2021..... Δεν ακούω κανέναν για επιπλέον χρέωση για όλες αυτές τις επιπλέον εργατοώρες......και αναρωτιέμαι αν εχω μόνο εγώ αυτήν την απορία? Για να μην σχολιάσω το ψηφιακό ωράριο.....

  5. 2 ώρες πριν, MAKIS74 είπε

    Καλημερα,

     

    γ) Σημειώνουμε ότι οι επιχειρήσεις (υποκείμενοι) που μεσολαβούν στη διάθεση των εφημερίδων και περιοδικών στο κοινό δεν επιβαρύνουν με ΦΠΑ την παράδοσή τους (ο αναλογών ΦΠΑ αποδίδεται από τις εκδοτικές επιχειρήσεις, άρα κατά την έκδοση των ΑΛΠ, οι εφημερίδες - περιοδικά εντάσσονται σε συντελεστή ΦΠΑ 0%) και κατά συνέπεια οι προμήθειες αυτών δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Ωστόσο, έχουν δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών που επιβαρύνει τα γενικά τους έξοδα και τα αγαθά επένδυσής τους (ΠΟΛ 1100/2010) και συνεπώς, βάσει του δεύτερου εδαφίου, της παραγράφου 8, του άρθρου 19, του Κ.ΦΠΑ, δεν θα συμμετέχουν πλέον στο κλάσμα της  pro-rata.

     

    Για αυτά έχω φάει κόλλημα.

     

    1) Λεει πωληση χωρις φπα(τελος) ΔΕΝ λεει αν αγοραζεις απευθειας απο τον εκδοτη με φπα τοτε πουλας με ΦΠΑ.(οπως εγω τωρα με το 6%)

    ***Για να σου δωσω να καταλαβεις οταν μου ειπε οτι θα ξεκινησει να πουλαει εφημεριδες (πριν δω τα τιμολογια με το 6%) του ειπα βάλε ενα κουμπι στην ταμειακη με 0%.

    2 )Και επισης οτι η προμηθεια δεν εχει prorata

    Το παραπανω ειναι απο εδω https://taxpress.gr/archives/320

    ***(θέλω την άποψη σου)Φανταζομαι οτι οταν πουλας στο 0% δεν βαζεις πουθενα το ποσο της πωλησης στο εντυπο φπα οπως και με τα σκρατσ, αντιθετα τις καρτες για τις οποιες δεν εχω προμηθεια τις περανω στον 349 ενω τα τσιγαρα τον 310???(αν θελεις μου λες την αποψη σου.

     

    Σε ευχαριστω και παλι που μπαινεις στην διαδικασια και μου απαντας...

    Σωστά το λ΄ες,τα τσιγάρα μπαίνουν στο 310,οι κάρτες στο 349 και όλα τα άλλα (εφημερίδες,εισητήρια,λαχεία....)μπαίνει μόνο η προμήθεια και περνάς τα ποσά στα βιβλία σου μόνο για πληροφοριακό σκοπό.

  6. 2 ώρες πριν, MAKIS74 είπε

    Καλημερα,

    Οτι αγοραζεις πουλας αλλα απο πηγη στο αρχικο μου ερωτημα:

    ***στην παράδοση των εφημερίδων και περιοδικών, ο ΦΠΑ αποδίδεται από τις εκδοτικές (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΤΛ ΜΕ ΦΠΑ)

    ΚΑΙ

    ***Οι επιχειρήσεις (υποκείμενοι) που μεσολαβούν στη διάθεση των εφημερίδων και περιοδικών στο κοινό δεν επιβαρύνουν με φόρο την παράδοση αυτή και κατά συνέπεια οι προμήθειες αυτών δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, έχουν όμως δικαίωμα έκπτωσης του φόρου που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 30 του Κώδικα ΦΠΑ.--->>ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ή ΟΧΙ.....

    Ευχαριστώ και πάλι...

    Καλημέρα, δεν ξέρω αν σε βοηθήσει το παρακάτω..αλλά απο την στιγμή που αγοράζεις με 6% λογικά θα πουλάς με 6%.Μήπως η προμήθεια στο ΤΠΥ αφορά μόνο τον τύπο που έχει συντελεστή 0%?

    Α.Α.Δ.Ε. ΔΕΕΦ Α 1038048/08.03.2018

    Σχετικά με τον ΦΠΑ στην παράδοση των εφημερίδων και περιοδικών από τις εκδοτικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις

    Α.Α.Δ.Ε. ΔΕΕΦ Α 1038048/08.03.2018


    Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 8, του άρθρου 19 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), όπως ισχύει, καθώς και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1100/2010, στην παράδοση των εφημερίδων και περιοδικών, ο ΦΠΑ αποδίδεται από τις εκδοτικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις, ή από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ενδοκοινοτική απόκτηση αυτών και ως φορολογητέα αξία λαμβάνεται η τιμή λιανικής πώλησης των εν λόγω εντύπων χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας. Ο φόρος υπολογίζεται με εσωτερική υφαίρεση στην τιμή λιανικής πώλησης.

    Οι επιχειρήσεις (υποκείμενοι) που μεσολαβούν στη διάθεση των εφημερίδων και περιοδικών στο κοινό δεν επιβαρύνουν με φόρο την παράδοση αυτή και κατά συνέπεια οι προμήθειες αυτών δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, έχουν όμως δικαίωμα έκπτωσης του φόρου που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 30 του Κώδικα ΦΠΑ.

    Περαιτέρω, βάσει της περίπτωσης 25 του Κεφαλαίου Α' «Αγαθά» του Παραρτήματος ΙΙΙ του ιδίου Κώδικα, το οποίο περιλαμβάνει τα αγαθά και τις υπηρεσίες για τα οποία έχουν εφαρμογή οι μειωμένοι συντελεστές 13% και, επί ειδικής προβλέψεως, 6% στη φορολογητέα αξία, η παράδοση εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων τυπωμένων, έστω και εικονογραφημένων ή με διαφημίσεις (Δ.Κ. 4902) υπάγεται στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

  7. 20 ώρες πριν, klery είπε

    καλησπερα ξερει καποιος συναδελφος με τι αφμ στελνουμε επιδοτησεις εσπα covid 19 περιφερειων-εστιαση-τουρισμο  και επιστρεπτεες -αποζ ειδικου σκοπου?

    Ας κανουμε εδω μια λιστα μια που θα τις χρειαζομαστε ολοι

    ευχαριστω

    Δεν γνωρίζω αλλά διάβασα  στις οδηγίες για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ αν δεν γνωρίζεις το ΑΦΜ τότε βάζεις 9 μηδενικά.

  8. 19 ώρες πριν, HURRICANE33 είπε

    Ευχαριστώ.

    Αν τα στείλει θα έχει κυρώσεις?

    Ρωτάω επειδή σε έναν που δεν έχει δικαίωμα τα δέχεται.

    Επίσης, μπορώ να βάλω 31/12/2021 και το συνολικό ποσό Ζ του έτους?

    Ευχαριστώ πολύ.

    Μπορει να  εχουν ανοιξει την φορμα καταχωρησης για το 2021 σε ολους ετσι ώστε να περάσουμε τα έσοδα.Δεν  μπορεις να στείλεις όλο το έτος μια εγγραφή,η οδηγία είναι έιτε ανα ημέρα ,ήτε συγγεντρωτικά  ανα μήνα απο τα λογιστικά προγράμματα ERP.Σε συμβουλεύω να παραμετροποιήσεις τα παραστατικά σου απο το π΄ρογραμμα που χρησιμοποιεις και να τα στείλεις .

  9. Καλησπέρα

    Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος  ο Δημοτικός Φόρος πως διαβιβάζεται στο MY DATA?Εχω στείλει όλα τα ζήτα 01/01-31/12/21 και για να συμφωνήσω με το Ε3 πρέπει να κάνω μια εγγραφή τακτοποίησης εσόδων και να αφαιρέσω το ποσό του Δημοτικού Φόρου, Το πρόβλημα είναι πως δεν παίρνει αρνητικές τιμές το mydata.Παίρνω τηλέφωνο στο taxis και μου απαντάνε να στείλω ερώτημα γιατι δεν γνωρίζουν....έχω στείλει στο support ερώτημα πάνω απο μήνα και δεν έχω λάβει κάποια απάντηση....

  10. 23 λεπτά πριν, 125883623 είπε

    Αλλη η περιοδος έναρξης εκκαθάρισης και άλλη η λήξη .σωστα σου εμφανίζει 2 θα κανεις 2 φπα 2 ν. για το 2 ν εισαι οριακά εχεις ενα μήνα διορία απο την λύση να το υποβάλεις  δλδ μεχρι την αλλη βδομαδα .

    Στο 31/03 στην ουσια βάζεις το προϊόν την εκκαθάρισης.  

    Μολις μίλησα με το taxis και μου ειπαν οτι μεχρι την επομενη εβδομάδα θα πρεπει να υποβάλλω τη δήλλωση του 2021 κ του 2022.Το αποτέλλεσμα της εκκαθαρισης είναι μηδέν,έχω κάνει όλες τις διαδικασίες νωρίτερα (εκλεισα ταμειακες και εκοψα τις αυτοπαραδώσεις παγίων 29/03)οπότε μπορω να υποβάλλω μηδενικό φπα και δήλωση για την δευτερη περίοδο?

  11. Στις 21/3/2022 στις 1:17 ΜΜ, 125883623 είπε

    Καλα ναι .για μενα και για σένα ειναι απλό για να μην της πλάκας. 

    Αλλα η συνάδελφος ανέφερε δεν το χει ξανακάνει και μάλιστα της το φόρτωσαν και τσαμπα. 

    Δίχως κέρδος κέρατά δλδ.

    Τελος πάντων ας κανει οτι την φωτίσει .

    Υ.σ απο πέρσι πανω απο 13μηνες εχω υποβάλει παυση εργασιών μεταβολές σε διάφορες δου και ακομα τπτ .που εκει όντως ειναι ενα κλικ αν τα εχουν ολα έτοιμα.τι αλλο να πουμε;  μονο αυτο φτανει ..να της κανουν κανα χρόνο να πανε οφειλές σε κεαο να του κανουν και μια κατάσχεση του επιχειρηματια να τρέχει και για αλλα μετα αυτα τα κτλ κτλ. ..

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙβοΜΑΣΤΕ ΑΔΡΑ  και αντι για αύξηση ο κλάδος ακομα συζητάει για τσάμπα...

    Το σχόλιο δεν αφορα εσενα ουτε την συνάδελφο   που εχει μια προσωπική σχέση με τον πελάτης της . 

    Καλησπέρα ,ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες ...τελειωσα με ΓΕΜΗ ,υπέβαλλα εναρξη και λύση εκκαθάρησης 31/03/2022 πήγα κα στη ΔΟΥ και έχω ημερομηνία διακοπής 31/03/2022.Το πρόβλημα είναι οτι μου εμφανίζει 2 περιόδους στο ΦΠΑ 01/01-30/03 ΚΑΙ 31/03-31/03 .Στην δεύτερη περίοδο βαζω απλά τα τιμολόγια με τις αυτοπαραδόσεις?Επίσης το ιδι μου εμφανίζει και στο εντυπο Ν.Κάποια βοήθεια παρακαλώ.....

  12. Στις 15/4/2022 στις 11:28 ΜΜ, eyripidis είπε

    ΜΙΑ χαρά θα σαι με το print screen. Όσες φορές μου το ζήτησαν αυτό έκανα. 

    Εστειλα ενα print screen οτι δεν εχει διαμορφωθει ακομα η περιουσιακή κατάσταση και ολα καλα!!!Το αστειο είναι οτι πήρα να ρωτήσω το taxis και μου ειπαν να απευθυνθώ στην αρμόδια ΔΟΥ στο κεφαλαιο......

  13. Καλημέρα,μου ζήτησαν απο συμβολαιογράφο να εκτυπώσω ενα μηδενικό Ε9.Γνωρίζει κάποιος αν γίνετε?απο το taxis μου ειπαν οτι δεν γινεται και θα πρεπει να απευθυνθώ στην αρμόδια ΔΟΥ.Ενα print screen οτι δεν εχει διαμορφωθεί ακομα η περιουσιακή κατάσταση γνωρίζει κάποιος εαν κάνει?

    Ευχαριστώ

  14. Kαλημέρα,έχω τιμολόγιο(για υπηρεσίες) απο ebay από Γερμανία, τους έχω δηλώσει το ΑΦΜ της εταιρείας και με έχουν καταχωρήσει στο σύστημα τους : reverse charge.To πρόβλημα είναι οτι με έχουν χρεώσει για  μια συναλλαγή με ΦΠΑ ,πως το αντιμετωπίζω? κανονικά δεν θα έπρεπε να είχαν χρεώσει ΦΠΑ και να το καταχωρούσα στο vies?

  15. Στις 17/3/2022 στις 5:12 ΜΜ, HURRICANE33 είπε

    Σε ευχαριστώ πολύ.

    Kαλημέρα , το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης σε κηπους ,ταράτσες και ακάλυπτους χώρους αναγράφεται μόνο στις παρατηρήσεις της πρώτης σελίδας του Ε9.Οι χώροι αυτοί δεν έχουν ποσοστό ιδιοκτησίας(χιλιοστά επι του οικοπέδου),δλδ αν το κτίσμα γκρεμιστεί τότε σταματάει να υφίσταται  και το δικαίωμα σε αυτούς τους χώρους.

  16. 22 ώρες πριν, 125883623 είπε

    Οτι σου πε το γεμη ισχύει ( υ.σ αλλα και να μην το ανέφερε απο το τα ε.λ.π ) παλι στο ίδιο αποτέλεσμα θα κατέληγες  .

    Τωρα οσο αφορα την διαδικασία.

    Για αρχή την πας με τωρινή ημερομηνία και οχι με πραγματικό χρόνο σωστα; ναι αφου αναφέρεις το γεμη αλλιως ολη η απάντηση ειναι διαφορετική  .

    Θα φτιάξεις καταστατικό λύσης με εκκαθάριση και ισολογισμό έναρξη εκκαθάρισης ( στην ουσία θα παρουσιάσεις ενα τ με κεφαλαιο ταμειο)  

    Θα μπορούσε να γινει με με μια πράξη 10€ αλλα σου παν δυο .υ.σ θα μπορούσε να γινει και μια πράξη ολα και ο ισολογισμός λύσης αλλα είπαμε .

    Θέλουν να πάρουν οσα περίσοτερα μπορούν δλδ 30€.

    Πρόσεξε αυτο που σου λεω ειναι οτι και αυτο που σου παν στην ουσία ειναι λαθος εκτος και αν σου είπαν κανε καταστατικό έναρξη εκκαθάρισης με μεσα τον ισολογισμό έναρξης και η δευτερη αιτηση ειναι ο ισολογισμός λήξης  εκκαθάρισης . 

    Τωρα οσο αφορα το ερώτημα σου .που πας πρωτα .κανονικά πας πρωτα δου φπα για υπογραφή μετα τό αναρτας γεμη και μετα παλι πισω .

    Λύση οε η να μιλήσουν με τον δικηγόρο τους η ψάξε υπαρχουν πολλα αν και στην ουσία δεν θα σε βοηθήσουν αρκετά αφου εχει πολλα που πρεπει εσυ να τα γράψεις και το κυριότερο την κωδικοποίηση . 

    Αυτα .εχει δουλίτσα- τρέξιμο  πρόσεξε την χρέωση πριν το αναλάβεις, ειδικά αν παρεις εσυ την ευθηνη να συντάξεις  το καταστατικό λύσης.

    Τωρα τα διαδικαστικά.

    Αν εξαιρέσεις την υπογραφή απο υο φπα που και να μην την κανεις οκ αλλα μην παρεις το ρίσκο .

    Η διακοπή θα γινει ήλετρονικα στο my data . Στο μονο που εχω μια ένσταση ειναι αν εχεις εκπρόθεσμη διακοπή ταμειακής   .εκει μάλλον πρεπει να πας απο την εφορια και τα υπόλοιπα ήλετρονικα αν και ολα μαζι μπορει να τα τρέξει ο υπάλληλος  που θα παραλάβει το αίτημα .     

    Ευχαριστώ καταρχάς για τον χρόνο σου .Η επιχείρηση είναι β κατηγορίας δεν έχει ταμείο, όλα τα πάγια έχουν αποσβεστεί εκτός απο ένα που θα κάνω δελτίο αυτοπαράδοσης ,υποχρεώσεις σε προμηθευτές δεν υπάρχουν.Η διακοπή θα γίνει με ημερομηνία 31/03/2022 ,λίγες μέρες πριν θα φωνάξουν τον τεχνικό να κάνουν ανάγνωση της ταμειακής. Δεν μου έχει ξανατύχει διακοπή ΟΕ ,οπότε δεν έχω και πολλές γνώσεις. Το πρόβλημα είναι οτι δεν θέλουν να πάνε σε δικηγόρο, δεν θέλουν καν να με πληρωσουν γιατι λέει πληρωνόμουν τόσα χρόνια κάθε μήνα......Οπότε στο ΓΕΜΗ αναρτώ τo καταστατικό λύσης μαζι με τον ισολογισμό και θα π΄ρεπει να το εγρίνουν για να κάνω την αίτηση για την διαγραφή απο το ΓΕΜΗ?Δεν πάω στην ΔΟΥ  για να καταθέσω την λύση,να περάσω απο όλα τα τμήματα να δουν τα θεωρημένα βιλία-στοιχεία γιατι η επιχείρηση ειναι πολύ παλια.

  17. Καλησπέρα σας,έχω μια λύση ΟΕ με απλογραφικά και θα ήθελα να μάθω ποιά η διαδικασία λύσης.Απο το ΓΕΜΗ μου είπαν οτι αν αναφέρει στη σύσταση οτι η λύση θα γίνει με εκκαθάριση τότε θα πρέπει να συντάξω ισολογισμό εκκαθάρισης και  να κάνω δύο αιτήσεις.Το ερωτημά μου ειναι αν υπάρχει ισιλογισμός στα απλογραφικά.Επίσης π΄ρωτα αναρτώ τη λύση στο ΓΕΜΗ και μετά πάω στη ΔΟΥ?Μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει με τα βήματα?Τέλος μπορω καπου να βρώ ενα υπόδειγμα λύσης ΟΕ?

    Ευχαριστώ

  18. 1 ώρα πριν, solwn 1 είπε

    Πάω να υποβάλω δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ετήσια  που λήγει αύριο και μου βγάζει πως πρέπει να πληρώσω παράβολο

    50,00....είναι σωστό?

    Καλησπέρα ,σωστό είναι γιατί αύριο λήγει η υποβολή καταστάσεων απο τους φορείς ,η ετήσια έχει ήδη λήξει.

  19. Στις 23/2/2022 στις 4:31 ΜΜ, HURRICANE33 είπε

    Καλημέρα.

    Επειδή είμαι με ίωση, οι Βεβαιώσεις Αποδοχών για το 2021 ισχύει και φέτος ότι δεν έχουν πρόστιμο, ακόμα και αν τις υποβάλλεις μετά τις 28/2?

    Ευχαριστώ πολύ.

    Δεν έχει κυρώσεις η εκπρόθεσμη υποβολή.

  20. Είναι οι εισφορές covid,δεν τις έχουν επεξεργαστεί απο την ΑΠΔ ,βλέπουν την πληρωμή που εχει γίνει και βγάζουν διαφορά τις εισφορές της αναστολής μαζί με προσαύξηση....εμένα μου το εχει κάνει σε πολλές επιχειρήσεις στο Δώρο Πάσχα της αναστολής.

  21.  

    Στις 21/10/2021 στις 2:49 ΜΜ, parmenion είπε

    Αν μιλάμε για λήψη υπηρεσιών:

    Εκροές: κωδικού 303 (αξία τιμολογίου)/ 333 (αναλογούν ΦΠΑ) και

    Εισροές: 366 (αξία τιμολογίου)/ 383 (αναλογούν ΦΠΑ)

    Φιλικά

    Καλησπέρα θα μπορούσα να έχω μια βοήθεια ως προς την απεικόνιση στα βιβλία?δλδ δημιουργώ ένα λογαριασμό που ενημερώνει φπα (πλασματικό) και πάει εσοδα-'εξοδα και έναν λογαριασμό που ενημερώνει μόνο ε3 (πραγματικό) μόνο έξοδα?Ευχαριστώ

×
×
  • Δημιουργία νέου...