Jump to content

PANTELHS

Silver members
 • Posts

  595
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PANTELHS

 1. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μας εντάσει στον ΦΠΑ και υποβάλουμε και περιοδική φπα συμπληρωμένη μόνον με τον κωδ. 310 Που το στηρίζω τώρα αυτό; Πουθενά, απλά ο πλεονασμός δεν επιφέρει πρόστιμα, αντίθετα με την μη υποβολή. Και επειδή δεν ξέρω πως θα ερμηνευτεί η συγκεκριμένη διάταξη μετά από 3 ή 4 χρόνια από το ΥΠ.ΟΙΚ. σκέφτηκα το παραπάνω.
 2. Την ίδια εντύπωση είχα κι εγώ. Εάν αυτό ισχύει συμφωνώ για όσα έγραψες παρακάτω για την αναλογία prorata. Πλην όμως μελετόντας την ΠΟΛ. 1056/2002 στην παρ. 3 αναφέρει: Δεν έχω δει κάποια εγκύκλιο να τροποποιεί τα παραπάνω.
 3. Συνέδελφε η προμήθεια σε κάθε περίπτωση έχει ΦΠΑ. Η πώληση τηλεκαρτών είναι πιο ιδιόρυθμη περίπτωση. Κατά την άποψή μου υπάρχει υποχρέωση ένταξης σε καθεστώς ΦΠΑ, καθώς οι τηλεκάρτες είναι απαλλασόμενη πώληση με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ
 4. Για την προμήθεια είσπραξης λογαριασμών από πρακτορεία προπό υπάρχει υποχρέωση έκδοση ΑΠΔ από ΦΤΜ ή μηχανισμό. http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/10682 Για πώληση τηλεκρτών κλπ όχι αν η ΑΠΔ εκδίδεται on-line με χρήση μηχανισμού από την συνεργαζόμενη εταιρεία. http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/10595 Προσοχή οι συγκεκριμένες διατάξεις είναι σε ισχύ καθώς δεν αφορούν τον ΚΒΣ ή τον ΚΦΑΣ που καταγήθηκαν αλλά τον Ν. 1809/88 (Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών) που βρίσκεται σε ισχύ.
 5. Κατ' αρχήν θα σταθώ στο παλιός και νέος. Που βρισκόμαστε στο στρατό; Είναι ένα κομάτι που με εκνευρίζει αφάντστα αν και θεωρούμαι παλιός (κοντεύω τα 25 χρόνια στο χώρο) Σημασία έχει η ποιότητα του κάθε συναδέλφου από πλευράς γνώσεων και επαγγελματισμού. Στο μόνο που μπορεί να υπερτερούμε οι παλιότεροι αίναι σε θέματα εμπειρίας (μπορούμε να διηγούμαστε διάφορες ιστορίες για ώρες). Κάθε συνάδελφος πρέπει να διεκπερεώσει τις εργασίες για τις οποίες έχει πληρωθεί. Και είναι δεδομένο (αφού αμοιβόμαστε με τον μήνα) ότι μέσα είναι και συγκεντρωτικές και το Ε3. Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση έπρεπε να υποβάλει και το Ε3 και την φορολογική αναμόρφωση. Η σύνταξη της υπόλοιπης δήλωσης ήταν δική σου υποχρέωση. Στην δεύτερη περίπτωση ο συνάδελφος είχε την υποχρέωση να υποβάλει τις ΜΥΦ μέχρι και τον μήνα που πληρώθηκε. Και μόνον στην περίπτωση που η αλλαγή έγινε μέσα στο τρίμηνο μετά από συνενόηση μεταξύ "παλιού" και "νέου" λογιστή. Χθες βράδυ παρέλαβα απλογραφικά βιβλία από συνάδελφο. Αφού μιλήσαμε μου ζήτησε να μην αλλάξω τον λογαριασμό του πελάτη μέχρι τέλος του μήνα προκειμένου να υποβάλει όλες τις υποχρεώσεις μέχρι τέλος Σεπτέμβρη (φπα, μυφ, φμυ κλπ). Θεωρώ δεδομένο ότι ο προηγούμενος συνάδελφος έχει εξοφληθεί.
 6. Κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει τις συναλλαγές του με όποιο τρόπο αυτός θέλει (με είδος, με χρήμα, με κάρτες) Για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα θα κυνηγηθούν (πληρωμές με πλαστικό χρήμα) αυτοί που κλέβουν (φοροδιαφεύγουν) για να ζήσουν και όχι αυτοί που κλέβουν (πραγματικά) για να πλουτίσουν. Στα ποιοτικά στοιχεία (υγιείς ανταγωνισμός, δεοντολογία, καταχρηστικοί όροι κλπ) των Ελληνικών Τραπεζών (και όχι μόνον) δεν θα αναφερθώ καθόλου Απόστολε γιατί η φοροδιαφυγή είναι κοινωνικό έγκλημα; Ποιος ο λόγος να μην φοροδιαφύγω; Τι μου παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο; Υγεία, παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη, πρόνοια, δημόσιες υπηρεσίες κλπ κλπ κλπ; Οι φόροι είναι ανταποδοτικοί, ή μήπως κάνω λάθος; Πως οι φόροι επιστρέφονται σε μένα; Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν είναι πολύπλοκο είναι απλό και σίγουρα δεν λύνεται με το πλαστικό χρήμα. Όταν ο πολίτης δει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή και το δημόσιο του χορηγεί τα απαραίτητα για να ζήσει δεν θα έχει λόγο να φοροδιαφύγει (η πλειονότητα των πολιτών τουλάχιστον)
 7. Στον Δημόσιο Υπάλληλο Συνδικαλιστή Αναπληρωτή ΥΠ.ΟΙΚ. (ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ) το ανέφερε κανείς; Αυτόν ντε που έβγαλε σους δρόμους τους ελεγκτές να γράψουν τον καφενέ του μπάρμπα Μήτσου και το γαλατάδικο της κυρά Κατίνας αλλά οι λαθρέμποροι καυσίμων, καπνού και αλκοόλ κάνουν πάρτυ και μας εξουσιάζουν. Ακριβώς αυτόν τον Ενημέρωσε κανένας;
 8. Υπάρχει πρόβλημα με την υποβολή Ε3 και Ν σε όλη την Ελλάδα ή μόνον στα Γιάννινα Εδώ και δύο ώρες προσπαθώ να υπάβάλω το Ν σε μια ΑΕ με αποθηκευμένο το Ε3 από χθες. Έφτασα μόνον στη δεύτερη σελίδα.
 9. Όχι ρε φίλε δεν είναι δυνατόν. Ο Γιάννης δεν ήταν αυτός που βλέπαμε μέσα στο φορουμ. Αυτό που βλέπαμε δεν μπορεί να δείξει το μεγαλείο του. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στο Νησί του και .......... απλά δεν έχω λόγια. Για την οικογένειά του τι να πω; Να ζήσετε όπως επιθυμούσε. Να ζήσετε να τον θυμάστε.
 10. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί σήμερα (ακόμα και η φράση ελάχιστοι δεν μπορεί να καλύψει το πόσοι είναι αυτοί) στην Ελλάδα που μπορούν να μας πουν γαι τις συνέπειες του οχι. Για το ναι τα πράγματα είναι πιο απλά. Τα παιδιά των παιδιών μου (Γυμνάσιο και Λύκειο πάνε) θα είναι πολύ χειρότερα από ότι είμαστε σήμερα εμείς. Θα το θέσω όμως λίγο πιο ωμά. Έχω σήμερα το αφεντικό μου (δυνάστη) που με βιάζει ανελειπώς, καθημερινά και υποφέρω. Δεν αξίζει να δοκιμάσω κάτι άλλο μήπως γλιτώσω τον βιασμό ή στο κάτω κάτω βρε αδερφέ να μου το κάνει τόσο καλά και να μου αρέσει;
 11. Αυτό το κείμενο δυστυχώς ή δεν το είδε κανείς ή δεν το κατανόησε ή αποφέυγει να το σχολιάσει. Μέσα σε λίγες αράδες, λεει όλη την αλήθεια. Εγώ να προσθέσω μόνον θα συνεχίσουμε να είμαστε ραγιάδες ή ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τις ζωές μας;
 12. Πιστεύω ότι η ουσία κρύβεται σε άλλο σημείο από αυτό που τονίζεις συνάδελφε. Στην περίπτωση παροχής υπηρεσίας το τιμολόγιο εκδίδεται με την ολοκλήρωση της παροχής. Όταν η παροχή υπηρεσίας διαρκεί, εκδίδεται τιμολόγιο κατά το χρόνο που καθίσταται απαιτητό μέρος της αμοιβής, για το μέρος αυτό και την υπηρεσία που παρασχέθηκε. Πάντως, το τιμολόγιο δεν μπορεί να εκδοθεί πέραν της διαχειριστικής περιόδου που παρασχέθηκε η υπηρεσία." Με ποια κρητήρια η φορολογική αρχή θα προσδιορήσει πότε γίνεται απαιτητή η αμοιβή; Πως ο έλεγχος θα αιτιολογήσει οποιαδήποτε παράβαση; Επειδή μία εγκύκλιο αναφέρει ένα παράδειγμα για το πότε εκδίδεται το παραστατικό δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Μερικές παρατηρήσεις κάνω μόνον καθώς επί της ουσίας συμφωνούμε.
 13. Γειά σου Γιάννη Κι εγώ αδιάβαστος είμαι. Η απορία μου τώρα είναι η εξής: Έχω κάνει (προφορική) συμφωνία με όλους τους πελάτες μου η αμοιβή του έτους να δίδεται με την υποβολή της Εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ (δηλ. η χρήση του 2013 θα εξοφληθεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2014 κ.ο.κ) και πραγματικά τότε ειπράτω τα χρηματά μου. Πότε έπρεπε να εκδώσω την απόδειξή μου 31/12/13 ή στο τέλος κάθε μήνα του 2013; Υ.Γ. Αφήνω τελείως στην άκρη τις υποχρεώσεις που αφορούν την χρήση του 2013 αλλά λαμβάνουν χώρα το 2014 και αν θα πρέπει να τιμολογηθούν στη χρήση που αφορούν ή την στιγμή της σύνταξης και της υποβολής τους.
 14. Συνέδελφε αφου αφορά το οικ. 2013 εφαρμόζουμε τα παρακάτω. Αν ψάξεις στον κόμβο θα βρείς πολλές αποφάσεις Μελέτησε και το αρθρο 4 του 2523/97
 15. Την χρονιά που μας πέρασε ασχολήθηκα αρκετά με το ζήτημα. Όσους δικηγόρους κι αν ρώτησα μου είπαν ότι δεν θα κερδίσω τίποτα. Μάλιστα δύο απ' αυτούς μου ανέφεραν ότι τα διοικητικά δικαστήρια εδώ και περίπου τρία χρόνια έχουν γίνει το μακρύ χέρι της εξουσίας και δυστυχώς είχαν και πολλά παραδείγματα να μου επισημάνουν. Υπ' όψιν η κίνηση αυτή θα γινόταν είτε μέσω συλλόγων, είτε ομαδικά.
 16. Στέφανε συμωνούμε νομίζω απόλυτα. Την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με τέτοια περίπτωση ήταν αν θυμάμαι καλά το 2012. Τότε στον ΟΑΕΕ ισχυριζόταν ότι το διάστημα της γνωστοποίησης θα μειωνόταν στους δύο ή τρεις μήνες. Προφανώς δεν έχει αλλάξει και παρέμεινε το εξάμηνο. Όσον αφορά την υπερασπιστηκή γραμή μάλλον πρέπει να απευθηνθεί σε Νομικό, καθώς είναι αρκετά ιδιόρρυθμη περίπτωση. Στην περίπτωσή μου στηριχθήκαμε στην μη αναγραφή στην βεβαίωση της υποχρέωσης υποβολής νέων στοιχείων σε περίπτωση αλλαγής της εργασιακής κατάστασης, καθώς στην αλλαγή εργοδότη είχαν μεσολαβήσει 12 ημέρες αλλά και αλλαγή μήνα. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να κερδηθεί τέτοια υπόθεση. Αλλά και σε περίπτωση που δικαιωθεί, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της ένστασης του Διευθηντή.
 17. Επειδή μιλάμε για δημόσιο και ειδικότερα για ασφαλιστικά ταμεία η λογική πάει περίπατο. Σε κάθε περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα, πρέπει μέσα σε έξι μήνες (πιθανόν η περίοδος αυτή να μειώθηκε στους δύο ή τρεις μήνες) να γνωστοποιήσει κάθε μεταβολή της εργασιακής του σχέσης (ακόμα και στον ίδιο εργοδότη). Διαφορετικά θα κληθεί να καταβάλει τις αναλογούσες εισφορές στο ταμείο που έχει ζητήσει την εξαίρεση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παροτρύνουμε τους πελάτες μας να καταθέτουν εκ νέου τα δικαιολογητικά της απαλλαγής τους και αν είναι δυνατόν άμεσα. Λογικά θα πελάτισσά σου θα πρέπει να κάνει ένσταση μήπως δικαιωθεί από την τοπική διοικητική επιτροπή. Βασικός λόγος για να την κερδίσει, είναι η μη ενημέρωση από την πλευρά του ΟΑΕΕ για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η ασφαλισμένη σε περίπτωση αλλαγή εργασιακής σχέσης, καθως η βεβαίωση που εκδίδουν, συνήθως δεν αναφέρει οτι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να κατατεθούν εκ νέου τα δικαιολογητικά απαλλαγής τους.
 18. Πάρα πολύ ωραίο θέμα. Δυστυχώς "για μένα" μάλλον δεν θα μπορέσω να το παρακολουθήσω. Στον προβληματισμό του Κρηθέα καλό θα ήταν να προσθέσουμε και τον λόγο συμμετοχής στα κοινά. Δηλαδή Συμμετέχω για ίδιον όφελος; Συμετέχω για την αναγνωρισιμότητα; Συμμετέχω για την δόξα; Ή μήπως συμμετέχω γιατί έτσι πρέπει να πράξει κάθε "ζώον πολιτικόν" Η αποχή από τα κοινά (αδιαφορία) μήπως είναι πολιτική στάση;
 19. Προσοχή στις δόσεις της πάγιας ρύθμισης. Όταν υπάρχει οφειλόμενο ποσό από κάποια έκτακτη εισφορά (τέλος επιτηδεύματος, χαράτσια κλπ) το σύστημα προτείνει 24 δόσεις. Στην περίπτωση αυτή δεν εμφανίζονται φπα και φοροι που αφορούν "τακτικές" υποχρεώσεις του φορολογούμενου. Επιλέγοντας 12 δόσεις εμφανίζονται όλα τα βεβαιωμένα.
 20. Όχι συνάδελφε, η νοοτροπία μας φταίει, όπως τόνισε πολύ ευστοχα ο Κάρολος σε προηγούμενες αναρτήσεις του. Έχουμε βολευτεί οι περισσότεροι στο γραφειάκι μας (ή στην γραφειάρα μας) και κάνουμε κρίσεις και υποδείξεις εκ του ασφαλούς. Όταν όμως πρόκειτε να αφιερώσουμε λίγο από τον πραγματικά ελάχιστο και πολύτιμο χρόνο μας για τα κοινά δεν το κάνουμε. Ας βγάλουν οι άλλοι το φίδι από την τρύπα. Και αν δεν το βγάλουν θα έχουμε και ένα λόγο να τους κακίσουμε ή μάλλον για αν ακριβολογούμε να τους κράξουμε. Αλήθεια συνάδελφοι πιστεύεις ότι με μαζική συμμετοχή θα διοικούσαν οι ίδιοι;
 21. Αυτό συμπέρανες συνάδελφε από τα γραφόμενά μου; Να περιμένεις την την απάντησή μου ή προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις; Συνάδελφε να σε ενημερώσω ότι είμαι εκλεγμένος. Και μάλιστα θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να δίνω συνέχεια λογαριασμό τουλάχιστον σε αυτούς που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της Ένωσης που είμαι εκλεγμένος είτε είναι μέλη, είτε όχι. Είτε συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, είτε όχι. Τώρα ποιός φταίει. Το σημαντικότερο θεωρώ το επισήμανε πολύ σωστά ο Κάρολος. Επισης σημαντικό κομάτι είναι η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο. Πόσες και πόσες ιδέες πάνε χαμένες γιατί δεν φτάνουν εκεί που πρέπει η γιατί αυτοί που διοικούν δεν μπορούν να τις ακούσουν ή να τις εφαρμόσουν; Πόσα πράγματα ξεκινούν να γίνουν, αλλά μένουν στην μέση λόγω χρόνου, λόγω αμέλειας η και λόγω ανικανότητας των διοικούντων; Αν όμως υπήρχε άμεση συμμετοχή, προτάσεις, πίεση από την βάση πόσο διαφετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα για όλους μας; Να σε ενημερώσω γνωρίζοντας πλέον τα πράγματα από μέσα ότι όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά του κλάδου χρειάζετε να αφιερώνει για το σκοπό αυτό τουλάχιστον 2 ημέρες τον μήνα. Θα μου πεις ήθελε και τα 'παθε, σωστό. Μην τα μηδενίζουμε όμως όλα. Πραγματικά υπάρχει προβληματισμός από αρκετούς συναδέλφους, δεν αρκεί όμως. Πρέπει να συμμετέχουμε. Και ναι μεν συμμετοχή στην Επαρχία είναι ικανοποιητική, με τα μεγάλα αστικά κέντρα όμως τι γίνεται;
 22. Λυπάμαι πραγματικά γι αυτά τα λίγα που διάβασα (αλήθεια Κάρολε έκατσες και τα διάβασες "ξανά" όλα) Το συμπέρασμα: για όλα φταίει ο Πανίδης, ο Πατέλης οι πρόεδροι των συλλόγων και γενικά όλοι αυτοί που συμμετέχουν "ενεργά", γιατί τους ενδιαφέρουν μόνον οι καρέκλες. Τα θύματα δηλαδή, είναι οι όλοι αυτοί που κάθονται στα γραφεία τους, πίσω από τα πληκτρολόγια κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς, αφήνουν υπονοούμενα, καταριούντια, κάνουν φιλοσοφικές συζητήσεις, έχου άποψη για τα πάντα, προτείνουν, ζητούν καταστατικά (για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται και δεν θέλει απλά να δημιουργεί εντυπώσεις ο αρ. καταστ. 545/4787/94) κλπ. Είναι αυτοί που όλοι οι "εκλεγμένοι" τους εκμεταλλέυονται και παίζουν παιχνιδια στην πλάτη τους. Και ναι κύριοι θα παίζω παιχνίδια πίσω από την πλάτη σας, θα πατάω επί πτωμάτων, θα κάνω ότι γουστάρω και δεν θα σας δώσω και λογαριασμό. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό. Ή μήπως μπορείτε; Και ένα ερώτημα. Ας υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί γίνονται βουλευτικές εκλογές. Από τα εφτά εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόρους, πάνε και ψηφίζουν μόνον οι 10.000. Από αυτούς οι έξι χιλιάδες ψηφίζουν χρυσή αυγή και υπόλοιποι τεσσερις χιλιάδες νέα δημοκρατία. Ποιός είναι υπεύθηνος για τος ποιός θα μας κυβερνήσεις αυτοί που ψήφισαν ή αυτοί που απείχαν; Εγώ την απάντηση την γνωρίζω. Εσείς;
 23. SOULIS υπάρχει απάντηση σε γραπτό ερώτημα; Γιατί η εγκύκλιος της παράτασης αναφέρει: Ο υπόχρεος είναι υποχρεωμένος να μεριμνήσει για την υποβολή της δήλωσης. Μόνον το τελευταίο εδάφιο αναφερεται στην προθεσμία υποβολής
 24. Συνάδελφοι, από όσο τουλάχιστον γνωρίζω, όλοι οι σύλλογοι που είναι εγγεγραμενοι στην ΠΟΦΕΕ συμμετέχουν σ' ευτή την κινητοποίηση. Και όχι μόνον αυτοί. Αρκετοί σύλλογοι οι οποίοι είτε ανήκουν σε άλλη Ομοσπονδία, είτε δεν ανήκουν σε καμία Ομοσπονδία θα συμμετέχουν και αυτοί. Αλλά.......... Ότι και αν πουν ή δεν πουν, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι αν εμείς δεν συμμετέχουμε ενεργά δεν πρόκειτε να κάνουμε τίποτα. Και λέω ενεργά γιατί αν δεν μιλήσουμε, αν δεν πείσουμε, αν δεν προτρέψουμε τους συναδέλφους, φίλους ή γνωστούς να συμμετάσχουν δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Οι κύριοι του ΥΠ.ΟΙΚ. θα περιμένουν να δούν την ροή των δηλώσεων. Αν αυτή είναι ικανοποιητική θα μας γράψουν στα ............. παλιά τους τα παπούτσια. Αν όμως είναι η ροή μόνον από ιδιώτες τότε θα αρχίσουν να σκέφτονται διαφορετικά. Όπως μου έγραψε και μία πολύ καλή μου Φίλη Καλή μας Επιτυχία.
×
×
 • Create New...