Jump to content

PANTELHS

Silver members
 • Posts

  595
 • Joined

 • Last visited

About PANTELHS

 • Birthday 09/11/1967

Recent Profile Visitors

4,025 profile views

PANTELHS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

19

Reputation

 1. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μας εντάσει στον ΦΠΑ και υποβάλουμε και περιοδική φπα συμπληρωμένη μόνον με τον κωδ. 310 Που το στηρίζω τώρα αυτό; Πουθενά, απλά ο πλεονασμός δεν επιφέρει πρόστιμα, αντίθετα με την μη υποβολή. Και επειδή δεν ξέρω πως θα ερμηνευτεί η συγκεκριμένη διάταξη μετά από 3 ή 4 χρόνια από το ΥΠ.ΟΙΚ. σκέφτηκα το παραπάνω.
 2. Την ίδια εντύπωση είχα κι εγώ. Εάν αυτό ισχύει συμφωνώ για όσα έγραψες παρακάτω για την αναλογία prorata. Πλην όμως μελετόντας την ΠΟΛ. 1056/2002 στην παρ. 3 αναφέρει: Δεν έχω δει κάποια εγκύκλιο να τροποποιεί τα παραπάνω.
 3. Συνέδελφε η προμήθεια σε κάθε περίπτωση έχει ΦΠΑ. Η πώληση τηλεκαρτών είναι πιο ιδιόρυθμη περίπτωση. Κατά την άποψή μου υπάρχει υποχρέωση ένταξης σε καθεστώς ΦΠΑ, καθώς οι τηλεκάρτες είναι απαλλασόμενη πώληση με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ
 4. Για την προμήθεια είσπραξης λογαριασμών από πρακτορεία προπό υπάρχει υποχρέωση έκδοση ΑΠΔ από ΦΤΜ ή μηχανισμό. http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/10682 Για πώληση τηλεκρτών κλπ όχι αν η ΑΠΔ εκδίδεται on-line με χρήση μηχανισμού από την συνεργαζόμενη εταιρεία. http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/10595 Προσοχή οι συγκεκριμένες διατάξεις είναι σε ισχύ καθώς δεν αφορούν τον ΚΒΣ ή τον ΚΦΑΣ που καταγήθηκαν αλλά τον Ν. 1809/88 (Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών) που βρίσκεται σε ισχύ.
 5. Κατ' αρχήν θα σταθώ στο παλιός και νέος. Που βρισκόμαστε στο στρατό; Είναι ένα κομάτι που με εκνευρίζει αφάντστα αν και θεωρούμαι παλιός (κοντεύω τα 25 χρόνια στο χώρο) Σημασία έχει η ποιότητα του κάθε συναδέλφου από πλευράς γνώσεων και επαγγελματισμού. Στο μόνο που μπορεί να υπερτερούμε οι παλιότεροι αίναι σε θέματα εμπειρίας (μπορούμε να διηγούμαστε διάφορες ιστορίες για ώρες). Κάθε συνάδελφος πρέπει να διεκπερεώσει τις εργασίες για τις οποίες έχει πληρωθεί. Και είναι δεδομένο (αφού αμοιβόμαστε με τον μήνα) ότι μέσα είναι και συγκεντρωτικές και το Ε3. Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση έπρεπε να υποβάλει και το Ε3 και την φορολογική αναμόρφωση. Η σύνταξη της υπόλοιπης δήλωσης ήταν δική σου υποχρέωση. Στην δεύτερη περίπτωση ο συνάδελφος είχε την υποχρέωση να υποβάλει τις ΜΥΦ μέχρι και τον μήνα που πληρώθηκε. Και μόνον στην περίπτωση που η αλλαγή έγινε μέσα στο τρίμηνο μετά από συνενόηση μεταξύ "παλιού" και "νέου" λογιστή. Χθες βράδυ παρέλαβα απλογραφικά βιβλία από συνάδελφο. Αφού μιλήσαμε μου ζήτησε να μην αλλάξω τον λογαριασμό του πελάτη μέχρι τέλος του μήνα προκειμένου να υποβάλει όλες τις υποχρεώσεις μέχρι τέλος Σεπτέμβρη (φπα, μυφ, φμυ κλπ). Θεωρώ δεδομένο ότι ο προηγούμενος συνάδελφος έχει εξοφληθεί.
 6. Κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει τις συναλλαγές του με όποιο τρόπο αυτός θέλει (με είδος, με χρήμα, με κάρτες) Για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα θα κυνηγηθούν (πληρωμές με πλαστικό χρήμα) αυτοί που κλέβουν (φοροδιαφεύγουν) για να ζήσουν και όχι αυτοί που κλέβουν (πραγματικά) για να πλουτίσουν. Στα ποιοτικά στοιχεία (υγιείς ανταγωνισμός, δεοντολογία, καταχρηστικοί όροι κλπ) των Ελληνικών Τραπεζών (και όχι μόνον) δεν θα αναφερθώ καθόλου Απόστολε γιατί η φοροδιαφυγή είναι κοινωνικό έγκλημα; Ποιος ο λόγος να μην φοροδιαφύγω; Τι μου παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο; Υγεία, παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη, πρόνοια, δημόσιες υπηρεσίες κλπ κλπ κλπ; Οι φόροι είναι ανταποδοτικοί, ή μήπως κάνω λάθος; Πως οι φόροι επιστρέφονται σε μένα; Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν είναι πολύπλοκο είναι απλό και σίγουρα δεν λύνεται με το πλαστικό χρήμα. Όταν ο πολίτης δει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή και το δημόσιο του χορηγεί τα απαραίτητα για να ζήσει δεν θα έχει λόγο να φοροδιαφύγει (η πλειονότητα των πολιτών τουλάχιστον)
 7. Στον Δημόσιο Υπάλληλο Συνδικαλιστή Αναπληρωτή ΥΠ.ΟΙΚ. (ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ) το ανέφερε κανείς; Αυτόν ντε που έβγαλε σους δρόμους τους ελεγκτές να γράψουν τον καφενέ του μπάρμπα Μήτσου και το γαλατάδικο της κυρά Κατίνας αλλά οι λαθρέμποροι καυσίμων, καπνού και αλκοόλ κάνουν πάρτυ και μας εξουσιάζουν. Ακριβώς αυτόν τον Ενημέρωσε κανένας;
 8. Υπάρχει πρόβλημα με την υποβολή Ε3 και Ν σε όλη την Ελλάδα ή μόνον στα Γιάννινα Εδώ και δύο ώρες προσπαθώ να υπάβάλω το Ν σε μια ΑΕ με αποθηκευμένο το Ε3 από χθες. Έφτασα μόνον στη δεύτερη σελίδα.
 9. Όχι ρε φίλε δεν είναι δυνατόν. Ο Γιάννης δεν ήταν αυτός που βλέπαμε μέσα στο φορουμ. Αυτό που βλέπαμε δεν μπορεί να δείξει το μεγαλείο του. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στο Νησί του και .......... απλά δεν έχω λόγια. Για την οικογένειά του τι να πω; Να ζήσετε όπως επιθυμούσε. Να ζήσετε να τον θυμάστε.
 10. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί σήμερα (ακόμα και η φράση ελάχιστοι δεν μπορεί να καλύψει το πόσοι είναι αυτοί) στην Ελλάδα που μπορούν να μας πουν γαι τις συνέπειες του οχι. Για το ναι τα πράγματα είναι πιο απλά. Τα παιδιά των παιδιών μου (Γυμνάσιο και Λύκειο πάνε) θα είναι πολύ χειρότερα από ότι είμαστε σήμερα εμείς. Θα το θέσω όμως λίγο πιο ωμά. Έχω σήμερα το αφεντικό μου (δυνάστη) που με βιάζει ανελειπώς, καθημερινά και υποφέρω. Δεν αξίζει να δοκιμάσω κάτι άλλο μήπως γλιτώσω τον βιασμό ή στο κάτω κάτω βρε αδερφέ να μου το κάνει τόσο καλά και να μου αρέσει;
 11. Αυτό το κείμενο δυστυχώς ή δεν το είδε κανείς ή δεν το κατανόησε ή αποφέυγει να το σχολιάσει. Μέσα σε λίγες αράδες, λεει όλη την αλήθεια. Εγώ να προσθέσω μόνον θα συνεχίσουμε να είμαστε ραγιάδες ή ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τις ζωές μας;
 12. Πιστεύω ότι η ουσία κρύβεται σε άλλο σημείο από αυτό που τονίζεις συνάδελφε. Στην περίπτωση παροχής υπηρεσίας το τιμολόγιο εκδίδεται με την ολοκλήρωση της παροχής. Όταν η παροχή υπηρεσίας διαρκεί, εκδίδεται τιμολόγιο κατά το χρόνο που καθίσταται απαιτητό μέρος της αμοιβής, για το μέρος αυτό και την υπηρεσία που παρασχέθηκε. Πάντως, το τιμολόγιο δεν μπορεί να εκδοθεί πέραν της διαχειριστικής περιόδου που παρασχέθηκε η υπηρεσία." Με ποια κρητήρια η φορολογική αρχή θα προσδιορήσει πότε γίνεται απαιτητή η αμοιβή; Πως ο έλεγχος θα αιτιολογήσει οποιαδήποτε παράβαση; Επειδή μία εγκύκλιο αναφέρει ένα παράδειγμα για το πότε εκδίδεται το παραστατικό δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Μερικές παρατηρήσεις κάνω μόνον καθώς επί της ουσίας συμφωνούμε.
 13. Γειά σου Γιάννη Κι εγώ αδιάβαστος είμαι. Η απορία μου τώρα είναι η εξής: Έχω κάνει (προφορική) συμφωνία με όλους τους πελάτες μου η αμοιβή του έτους να δίδεται με την υποβολή της Εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ (δηλ. η χρήση του 2013 θα εξοφληθεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2014 κ.ο.κ) και πραγματικά τότε ειπράτω τα χρηματά μου. Πότε έπρεπε να εκδώσω την απόδειξή μου 31/12/13 ή στο τέλος κάθε μήνα του 2013; Υ.Γ. Αφήνω τελείως στην άκρη τις υποχρεώσεις που αφορούν την χρήση του 2013 αλλά λαμβάνουν χώρα το 2014 και αν θα πρέπει να τιμολογηθούν στη χρήση που αφορούν ή την στιγμή της σύνταξης και της υποβολής τους.
 14. Συνέδελφε αφου αφορά το οικ. 2013 εφαρμόζουμε τα παρακάτω. Αν ψάξεις στον κόμβο θα βρείς πολλές αποφάσεις Μελέτησε και το αρθρο 4 του 2523/97
 15. Την χρονιά που μας πέρασε ασχολήθηκα αρκετά με το ζήτημα. Όσους δικηγόρους κι αν ρώτησα μου είπαν ότι δεν θα κερδίσω τίποτα. Μάλιστα δύο απ' αυτούς μου ανέφεραν ότι τα διοικητικά δικαστήρια εδώ και περίπου τρία χρόνια έχουν γίνει το μακρύ χέρι της εξουσίας και δυστυχώς είχαν και πολλά παραδείγματα να μου επισημάνουν. Υπ' όψιν η κίνηση αυτή θα γινόταν είτε μέσω συλλόγων, είτε ομαδικά.
×
×
 • Create New...