Jump to content

JOHN1976

simple Members
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JOHN1976

 1. Τo Taxis θα λειτουργεί Δευτέρα-Κυριακή τις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα 10:00-10:01 Τρίτη 12:32:05 - 12:32:06 Τετάρτη 23:58-23:59 Πέμπτη Κλειστά Παρασκευή 21:18-22:00 Σάββατο και Κυριακή 01:00 - 05:00
 2. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αυτό αλλά σε αντίστοιχη περίπτωση (χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες) μετά από ένα χρόνο πήρε μετάθεση στην ΔΟΥ της πόλης του. Σιουρδία μεριά. Μιας και ρωτάς γνώμες εγώ δεν θα πήγαινα. Αλλά η περίπτωση του καθενός είναι διαφορετική.
 3. Συμφωνώ ότι είναι πολύ λίγα αλλά αναρωτιέμαι..... Αφού θα γίνει πρόσληψη 4ωρο 5θήμερο ποιος είναι ο μισθός ενός υπαλλήλου; Υποθέτω (δεν ξέρω γιατί δεν απασχολώ προσωπικό) πως άλλοι κάνουν περισσότερα για τα ίδια χρήματα. Εσείς τι δίνετε (τι θα δίνατε) στους βοηθούς σας; Χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας απλά αναρωτιέμαι γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω.
 4. Καλή χρονιά. Με Adobe Acrobat X Pro. Μάλλον πρέπει να έχεις την Pro έκδοση για να το σώσει......(?). Μπορείς όμως να το εκτυπώσεις. Ίσως αν το ανοίξεις με κάποια άλλη free εφαρμογή για Pdf να το σώζει.
 5. Σε PDF μορφή με έτοιμες φόρμες για ηλεκτρονική συμπλήρωση M2 Δήλωση Έναρξης Μεταβολής Εργασιών Φυσικού προσώπου (Με φόρμες).pdf
 6. 1ον Καταραμένα μαραφέτια τι να πείς Δημοψήφισμα : της μοδός αλλά προκαλεί πανικό! Φυσικά και θα πρέπει να μην επαναπαύεται σε κανέναν. Αλλά θα πρέπει να ξέρει που μπορεί να στηριχτεί και για ποια θέματα. Γιατί όταν θα αναζητήσει λογιστή τι συνειρμό θα κάνει? Λογιστής=δηλώσεις= έλα μωρέ τώρα τι να μας πεις κι εσύ λογιστάκο ή έλα μωρέ τώρα που θες και λεφτά αφού μόνο για δηλώσεις είσαι.
 7. 1οv Η σελίδα "παίζει" (σε Chrome τουλάχιστον) 2ον Το tromaktiko ανφέρει ώς πηγή την σελίδα fellow.gr, όπου και έχει διορθωθεί (μερικώς) πλέον το άρθρο 3ov "....Οι λογιστές σας φτιάχνουν τις δηλώσεις....". Αυτό μόνο κάνουμε για μια επιχείρηση? Δηλαδή ο νέος επιχειρηματίας που (λέμε τώρα) θα ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες τι ιδέα θα σχηματίσει για τους λογιστές?
 8. Εκεί που χάζευα το μάτι μου έπεσε πάνω σε αυτό το "άρθρο" για το τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση. Προς την μέση λέει: "..........Όταν με κάποιον τρόπο έχετε απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα θα πρέπει πλέον να αρχίζετε να σκέφτεστε σαν πραγματικός επαγγελματίας. Θα πρέπει να μπει καλά στο μυαλό σας ότι θα πρέπει να αυτό-προσλάβετε τον εαυτό σας σε πολλές θέσεις και αυτές είναι: Οικονομικός αναλυτής: Θα πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά (και όχι μόνο) μην επαναπαύεστε στους λογιστές. Οι λογιστές σας φτιάχνουν τις δηλώσεις..........................................." Εδω θα βρείτε το άρθρο: http://fellow.gr/ind...40-31&Itemid=54 Το πρώτο σχόλιο κάτω από το άρθρο τους τα λέει όλα!
 9. Όπως είπε και ο Jim..... access (ή excel που προτιμώ) . Υπάρχει και η αναζήτηση των windows.... Και φυσικά οι λύσεις των Karolos και Χαλκιδεος. Προσωπικά χρησιμοποιώ excel με όνομα ΠΟΛ + tags(π.χ. εργατικά, ΚΒΣ, ΦΠΑ,) και Φακέλους με κατηγορίες περίπου όπως και τα θέματα του forum. Έτσι κάνω αναζήτηση είτε με τον αριθμό, είτε με το περιεχόμενο κτλ. Σε κάθε περίπτωση θέλει χρόνο και δουλειά. Νομίζω κάπου πήρε και το μάτι μου και έτοιμο πρόγραμμα αρχειθέτησης εγγράφων του τύπου virtual ράφια με κλασέρ κτλ.....
 10. Μα υπάρχει εδώ και καιρό http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Home.aspx?d=6&rd=7739474&f=-1&rf=-1&m=-1&rm=-1&l=1 Υποβάλεις εδω τα πάντα από πίνακες προσωπικού έως αιτήσεις για προσλήψεις στο δημόσιο........... Τέρμα οι ουρές και η ταλαιπωρία, τέλος η γραφειοκρατία, ποτέ πια δεν θα κολλάει το σύστημα.... γιατί άνοιξε το .... http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Home.aspx?d=6&rd=7739474&f=-1&rf=-1&m=-1&rm=-1&l=1 :lol::lol:
 11. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής εδώ και καιρό...... Όσο για τους επιτηδευματίες (υπάρχουν πολλοί που βγάζουν 400-500-600€) οπότε μην τους βάζουμε στο ίδιο καζάνι με τους μεγολοεισοδηματίες έχουν ήδη προβλέψει την εισφορά επιτηδεύματος και έρχεται και η προκαταβολή φόρου που θα φτάνει το 70%. Ακούγεται επίσης η άυξηση της παρακράτησης οτι θα φτάσει το 25%. Αυτοί που είναι να κλέψουν πάλι θα κλέψουν και εμείς οι μα...ες πάλι θα τα ακουμπίσουμε.
 12. Άντε και το κλείνεις....... Πλέον σήμερα με τα smartphones όλοι έχουν πρόσβαση από το κινητό τους. Το θέμα είναι να μην θέλει ο εργαζόμενος να λουφάξει.... αμα θέλει βρίσκει τρόπους.
 13. Την επιστράτευση των ελεγκτικών εταιρειών στην είσπραξη των φόρων, με διαδικασίες ανάθεσης σε τρίτους, στα πρότυπα της Πορτογαλίας, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ταχεία αύξηση των εσόδων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» σε πρώτη φάση οι ελεγκτικές εταιρείες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία θα αναλάβουν έναν ρόλο παράλληλο με εκείνο των εφοριών, για την απόδοση στο Δημόσιο βεβαιωμένων οφειλών, με έμφαση στη δεξαμενή των 30 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων, εκ των οποίων εισπράξιμα είναι πολύ λιγότερα. Σε δεύτερη φάση, και εφόσον το σχέδιο πετύχει, να παίξουν έναν πιο ενεργό ρόλο ως προς τη συλλογή των εσόδων, όπως συμβαίνει με τις εισπρακτικές εταιρείες για λογαριασμό των τραπεζών. Το πορτογαλικό μοντέλο στηρίζεται στο γεγονός ότι ένα σκέλος της είσπραξης των φόρων έχει δοθεί με τη μορφή του outsourcing σε λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, με τα πρώτα δείγματα μέσα σε σύντομο διάστημα να είναι θετικά. Πάντως, ακόμη και το σχέδιο του υπουργείου να περιοριστεί στην πρώτη φάση, η αντίδραση των εφοριακών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει πως το σχέδιο δεν περιλαμβάνει την αντικατάσταση των 15.000 εφοριακών από ιδιώτες εισπράκτορες. Πάντως, ήδη με διάταξη του νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι ελεγκτικές εταιρείες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία, εκτός από τις λογιστικές καταστάσεις μεγάλων εταιρειών (ΑΕ και ΟΕ), ελέγχουν πλέον και τα φορολογικά τους. Τα μεγάλα αυτά γραφεία, εκτός από τον έλεγχο της οικονομικής δραστηριότητας μιας επιχείρησης, «τσεκάρουν» και τη σωστή τήρηση των φορολογικών της υποχρεώσεων, και εν συνεχεία της εκδίδουν ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό. 1/07/2011 Πηγή: www.in.gr Τι έννοεί ο ποιητής? Κάτι μάλλον μου διαφεύγει...............................???
 14. Συνάδελφοι ΑΕΙ και ΤΕΙ κρατήστε την ενέργεια σας για αυτά που έρχονται και σταματήστε να τρώγεστε μεταξύ σας(μας). Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα.......
 15. Διάβασε και αυτό που λέει ο SOULIS παραπάνω...........μάλλον έχει δίκιο http://www.oeek.gr/index2.html (εγώ πάντως μπερδεύτικα )
 16. Εφόσον ο συνάδελφος δεν αναφέρει κάτι άλλο υπέθεσα οτι ισχύει το παρακάτω Εγκύκλιος 44/2004 ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΚ ΚΑΙ ΤΕΕ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ή ΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. Όπως είναι γνωστό, οι φοιτητές και σπουδαστές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), δημοσίων ή ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Τεχνολογικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ), οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μόνο για τον κίνδυνο ατυχήματος. Οι ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονται σε ποσοστό Ι % επί του Τ .Η. της 12ης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ισχύει κάθε φορά. Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις σε περίπτωση που τα πρόσωπα αυτά κατά το χρονικό διάστημα της πρακτικής τους άσκησης δεν καλύπτονται για παροχές ασθενείας σε είδος από το δημόσιο ή άλλο ασφαλιστικό οργανισμό, άμεσα (φοιτητές κλπ.) ή έμμεσα (από τους γονείς τους), υπάγονται και για τον κλάδο αυτό (παροχών ασθενείας σε είδος - 6,45%) στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Στην περίπτωση αυτή οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές βαρύνουν τον ασφαλισμένο και τον φορέα ή την επιχείρηση απασχόλησης του πρακτικά ασκούμενου κατά την ισχύουσα αναλογία, το δε ποσοστό ασφάλισης ανέρχεται συνολικά σε 7,45% (ασφ/νου 2,15% - εργοδότη 5,30%).
 17. Καλά σου τα είπε η συνάδελφος. Ασφαλιστικές εισφορές 1% στο Τ.Η. της 12ης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ (Ν.3232/04) και τα ημερομισθια του εργαζομενου υπολογιζονται βασει του 80% του ανειδικευτου εργάτη της ΕΓΣΣΕ
 18. :lol: Στην αγορά ναι αλλά στα γραπτά (συγνώμη σκαλιστά ήθελα να πώ) πάντα με Ο τὸ μὲν Τελαμώνιος Αἴας πῆλ' αὔτως ἐν χειρὶ κόλον δόρυ (Ομήρου Ιλιάδα Π 117) Αυτό έτσι, ο Αίας κολοβό το σούσε μες στη χούφτα κόλος μάχη (ονομασία της ραψωδίας Θ της Ιλιάδας) και για να συπληρώσω την κουβέντα ΕΥΠΥΓΟΣ= γυναίκα με ωραίο κώλο [εύπυγος = ευ + πυγή ]
 19. 17,292 downloads

  Ε9 2011 PDF με φόρμες για συμπλήρωση ηλεκτρονικά Θέλει κάποιες μικροδιορθώσεις ..... περιμένω προτάσεις....
 20. και να προσθέσω και εγώ Λογ/μο Τραπέζης ? (λόγω των νέων μέτρων)
 21. -Καλοσχεδιασμένες φόρμες για την υποβολή δηλώσεων όλων των τύπων.Ουσιατικά να είναι ίδιες με αυτές των χειρόγραφων εντύπων. -Περισσότεροι αυτοματισμοί σε στοιχεία που είναι δεδομένα. -Να υπάρχει δυνατότητα διαγραφής και επανυποβολής δηλώσεων ,εως την λήξη των προθεσμιών, οπότε και θα γίνεται και η οριστικοποίηση τους αυτόματα. -Δυνατότητα πρόσβασης μέσω των προσωπικών κωδικών σε οποιαδήποτε στοιχεία του ΑΦΜ και σε οποιοδήποτε τμήμα (Μητρώο , ΚΒΣ , Αυτοκινήτων κτλ) και ιστορικό με οποιαδήποτε συναλλαγή είχε με αυτά. κλπ κλπ κλπ
 22. Εννοεί τους αγρότες που είναι γραμμένοι στο Μητρώο για τουλάχιστον 5 χρόνια......γιατί αλλιώς θα ξεφύτρωναν "νέοι" αγρότες που θα "καλλιεργούν" ήλιο και θα απέφευγαν μ'αυτό τον τρόπο την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ. Οι αγρότες αυτοί (ανω πενταετείας) αν βρίσκονται σε κατώτερη ασφαλιστική κλάση θα πάνε στην 7η με το που θα ξεκινήσουν να παράγουν ενέργεια.
×
×
 • Create New...