Jump to content

spyros78

Silver members
 • Posts

  758
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by spyros78

 1. Αν έχει η επιχείρηση ίντερνετ ναι . Δεν έχουν ομως όλες. Η ουσία είναι οτι πρέπει να στέλνει η ταμειακή μονη της τα στοιχεία μεσω ίντερνετ.  Μεγαλύτερη ηλιθιότητα δεν υπάρχει..

 2. Τι ξέρω εγω. Οι ταμειακές μόνες τους στελνουν τα δεδομένα.  Επειδή οι επιχειρήσεις δεν εχουν όλες ιντερνετ θα πρέπει να τις πηγαίνουν σε μέρος με σύνδεση (π.χ. σπιτι ) να τις αφήνουν εκει (1 ωρα??)  για στείλουν τα δεδομένα.  Οι εταιρείες πληροφορικής θεωρούν δεδομένο οτι θα αρχίσουν να στέλνουν οι φτμ  απο φέτος χωρις πρόστιμα, οπως θα γίνει και με το mydata(??). 

 3. Καλημερα σε ολους. Αγορα ακινητου. Το 2020 πληρωσε 5.000 ευρω και τα υπολοιπα 25.000 τα πληρωσε με τη συνταξη του συμβολαιου το μαρτιο 2021 . αντικειμενικη 50.000 πραγματικη αξια που πληρωσε 30.000.  κανω τη δηλωση φτανω στον 735 βαζω 5000 που πληρωσε το 2020 και βγαζει το μνμ οτι η δηλωση θα παει για ελεγχο

  βαζω ολο το ποσο 30.000 παλι το ιδιο

  βαζω την αντικειμενικη της εφοριας 50.000 το παιρνει κανονικα....Εχει κανεις αντιμετωπισει κατι παρομοιο?

  την πραγματικη αξια δε βαζουμε στον 735?? 

   

 4. Στις 16/12/2020 στις 3:59 ΜΜ, HURRICANE33 είπε

  Καλησπέρα.

  Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

  Αλλά, τι να την κάνουμε την παράταση?

  Σε 3 μήνες δηλαδή δεν θα υπάρχει η πανδημία και θα τρέχουμε ξένοιαστοι στα λιβάδια?

  Τι τους πειράζει να δώσουν μία αναστολή για ένα έτος, τουλάχιστον?

  Μήπως θιχτούν οι πάροχοι?

  Συμφωνώ απόλυτα. Εμείς καμία δουλειά δεν έχουμε. Το εμπορικό επιμελητήριο πρωτίστως να ενδιαφερθεί, αυτούς αφορά. Εμείς όπως και να έχει θα προσαρμοστουμε .Το κόστος βαρύνει την επιχείρηση  οχι εμάς. 

 5. Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ για απλογραφικά μπορούμε να στείλουμε στο mydata  μέσω του δικου μας προγράμματος λογιστικής(δλδ να μη κάνουν τπτ οι επιχειρήσεις)  εως την 20η του επόμενου μηνα αν εχει κάτω από 50.000 τζίρο ή κάτω από 50 τιμολόγια εσοδών ετησίως. Αν εχει πάνω από 50.000 τζίρο και πάνω από 50 τιμολόγια το χρόνο πρέπει να φεύγουν τα τιμολόγια σε πραγματικο χρόνο απο την επιχείρηση για ενημέρωση του mydata.Αυτο σημαίνει ότι η επιχείρηση εχει 3 επιλογές. η 1η και πιο εύκολη είναι να βάλει πρόγραμμα(π.χ. epsilon smart λεω αυτό γιατί αυτό ξερω μόνο) οπότε μπορεί να εκδίδει τιμ από το αυτό το πρόγραμμα και να ενημερώνεται ο λογιστής ή να εκδίδει χειρόγραφα και να περνάει τα στοιχεία στο smart και να τα στέλνει στο mydata και σε μας. Η 2η επιλογή είναι να  δηλώσει παροχο η οποία επιλογή είναι η πιο ακριβή και δεν απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά τη γνώμη μου. Ή 3η επιλογή είναι να εκδίδει η επιχείρηση τα τιμολόγια της μέσω του λογιστή. Εκεί πρέπει να βάλει ο λογιστής πρόγραμμα ,να είναι ανοιχτος τις ωρες που θέλει ο επιχειρηματίας να κόψει τιμολόγιο κτλ κτλ (δε το συνιστώ ,δεν είμαστε δούλοι) Αυτά κατάλαβα εγώ. Δεκτες παρατηρήσεις μπας και βγάλουμε ακρη. 

 6. Τη σύμβαση λογω μερικής απασχόλησης υποθέτω.  Στην επιθεώρηση μόνο αν βγάλεις άκρη και ισως με υπεύθυνη δήλωση του εργαζομένου. Στο πρόγραμμα 100.000 δεν έχεις πρόβλημα αφου έστειλες εμπρόθεσμα την πρόσληψη 

 7. Καλημερα.Μεγαλο μπαχαλο τελικα.Κανεις δε μπορει να δωσει υπευθυνη απαντηση τι γινεται ουτε καν οι εταιριες λογισμικου. Το site της ΑΑΔΕ αναφερει αυτα :

  epixeirisi_myData.pdf

 8. Καταρχήν δε θα αλλάξει τπτ . Όπως καταχωρούμε τώρα έτσι κ μετά. Η διαφορά θα είναι οτι η χονδρική θα φεύγει σε πραγματικό χρόνο απο την επιχείρηση και ότι στο πρόγραμμα μας θα φαίνεται το παραστατικό. Αν αλλάξει κάτι θα είναι στην πορεία με την συνεχή χρήση ίσως. Ειδωμεν.

 9.  Καλημέρα σε όλους αυτό έστειλε η epsilon σήμερα 

  Όπως ήδη γνωρίζετε έχει ήδη ξεκινήσει από 1/10/2020 η αποστολή δεδομένων στη πλατφόρμα myDATA, της ΑΑΔΕ.
  Η υποχρέωση εφαρμογής, αφορά όλες τις επιχειρήσεις. Επίσης αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ.), τα τουριστικά καταλύματα και γενικά κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου εργασιών. 

  Να σημειώσουμε ιδιαίτερα ότι:
  Ο λογιστής δεν στέλνει έσοδα γιατί η αποστολή των εσόδων από 1/1/2021 των χονδρικών πωλήσεων (έκδοση τιμολογίων) στο myDATA γίνεται σε πραγματικό χρόνο δηλαδή αμέσως με την έκδοση του στοιχείου ενώ στη λιανική γίνεται με συγκεντρωτική εγγραφή. Τέλος στην περίπτωση πώλησης καυσίμων η ενημέρωση γίνεται την ίδια μέρα.

  Οι επιχειρήσεις έχουν τις εξής δυνατότητες για την αποστολή των εσόδων τους στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ:

  • Μέσω εμπορικού προγράμματος- Erp
  • Μέσω Πιστοποιημένου Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης
  • Μέσω Φορολογικής ταμειακής μηχανής (αφορά μόνο τις λιανικές πωλήσεις)

  Τεκμηρίωση των ανωτέρω μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο δεσμό:
  http://www.aade.gr/epiheiriseis/mydata-ilektronika-biblia-aade/tekmiriosi-gia-epiheiriseis

  Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση των επιχειρήσεων προκειμένου να υλοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι παραπάνω ανάγκες.

×
×
 • Create New...