Προς το περιεχόμενο

spyros78

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    781
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από spyros78

  1. Σε επε που δεν εχει μοιραστει μερισμα απο κερδη και βρισκεται σε εκκαθαριση και ληξη (εχουν κατατεθει στη δου, εχει γινει η εκκαθαριση περιμενουν τη ληξη) μπορει να γινει κατι?

  2. Στις 31/3/2022 στις 3:14 ΜΜ, stamgalaios είπε

    Καλημε΄ρα, καλό μήνα

    κάποια άποψη για το παραπάνω όπου εταιρεία τηλεφωνίας έχει διαβιβάσει παραστατικά και ο λήπτης τα βλέπει ως έξοδά του ενώ δεν είναι, διότι αφορούν σε τηλέφωνο της οικίας του που δεν είναι όμως επαγγελματική στέγη ?

    Τι μπορεί να κάνει ο λήπτης ?

    Μη αποδεκτη συναλλαγή ίσως 

  3. Σε μια απλοικη σκέψη θα ελεγε κανεις οτι ο αγροτης θα κοψει ΔΑ για τη μεταφορά των αγαθων στο μαγαζι του, θα περάσει στα έξοδα του  αγορες εφοδίων, εφκα,τοεβ,ενοικια κτλ και μετα εσοδα απο φτμ για λιανικη ή τιμ για χονδρική. Σε μια 2η ανάλυση ομως χρειάζεται να διευκρινιστει η ιδιότητα που θα εχει ο επιτηδευματιας. Κατ επαγγελμα Αγρότης ή έμπορος? Αναλόγως την εξήγηση θα φτιαξει και το Ε3 του και κατ επέκταση και το mydata. Αλλος κωδικος οι πωλήσεις για αγρότη και άλλος για έμπορο. Σε καθε περίπτωση θα επέλεγα εκείνη την περίπτωση που " βολεύει " την εφορία αν με καταλαβαίνεις.  Πρώτα δλδ το φορολογικό να ειναι σωστό και μετά το "νομικό " της υπόθεσης.

  4. Καλημέρα σε όλους.  Πρόσφατα ηρθε μια κυρία για έναρξη δραστηριότητας, κυκλωμα προώθησης προϊόντων (αλόη κτλ) και θα εκδίδει ΤΠΥ για την προμήθεια που θα λαμβάνει. Παρατηρώ οτι η εταιρία εχει κοψει προς αυτην ΤΔΑ με διάφορα προϊόντα μέσα.  Αυτα τα προϊόντα πως θα πωληθούν? Αυτη εχει τπυ για την προμήθεια της μόνο.  Πωλήσεις για λογ/μο τρίτων υποθέτω αλλα χωρις στοιχεία, φτμ κτλ? Μου λέει και οι υπόλοιποι ετσι κάνουν.  Με έβαλε σε σκέψεις. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς?

  5. Αμοιβή λογιστή.  Νιος ήμουν και γέρασα.  Απο το μακρινο 1997 θυμάμαι να το συζητάνε.  Αλλά κ πάλι αν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν την αγορά κ τον εκσυγχρονισμο της, θα έπρεπε τους λογιστές να τους "ειχαν" με το μέρος τους. Πως? Θέσπισε τιμοκατάλογο.  Υποχρέωσε να προπληρωνεται η αμοιβη οπως των μηχανικών.  Βάλε  εσοδα εξοδα μονο με υπογραφή λογιστή κ οχι πασαλειματα . Και αφου έχεις τον άμεσο συνεργάτη της επιχείρησης μαζι σου, ολα θα ειναι πιο ευκολα. Αυτοι μονο ζητανε δε δινουν τπτ. Αιντε βγάλαμε ενα πρόγραμμα, τον άνθρωπο τον πετάξαμε εξω κ γίναμε silikon valley.  Δε γινεται έτσι!!

  6. 18 ώρες πριν, Locomondo είπε

    Από νωρίς έχω διατυπώσει την πεποίθηση πως τα mydata θα προσαρμοστούν και θα εφαρμοστούν σύμφωνα με την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, την οποία ΞΕΚΑΘΑΡΑ τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του ΥΠ.ΟΙΚ. γνωρίζουν πολύ καλύτερα από την μεγάλη πλειοψηφία των λογιστών

     Αυτό το ξεκάθαρο βέβαια είναι που μας ταλαιπωρεί. Ενας νόμος, 150 εγκύκλιοι ,200 σεμινάρια, 20 βιβλία, 3000 ερωτοαπαντησεις ..ποσο πιο ξεκάθαρα να γίνουν πια! Να μη ξεχάσουμε αυριο επιδότηση βενζίνης μεσω πλατφόρμας.!!ειναι αυτη η γνώση της αγοράς που εμείς η πλειοψηφία των μιζερων λογιστών δεν έχουμε κ είμαστε τροχοπέδη στην ανάπτυξη κ στον εκσυγχρονισμο.. Αποψη μου 

  7. Σαφως το θεμιτο ειναι να βάλουν ολοι εμπορικο προγραμμα. Επειδή ομως δε γίνεται ακόμη αυτό ( δεν εχει γινει υποχρεωτικο απο την ααδε) πρεπει καπως να βοηθηθούν οι πελάτες μας. Εγω εχω ανοίξει και εχω κανει μια παραμετροποίηση στο etimologio π.χ. στους δικηγορους και τους εχω εξηγησει οτι οι ιδιοι πρεπει να  εκδιδουν το παραστατικο τους και πως πρεπει να το μαθουν διοτι ειναι στις υποχρεωσεις τους. Για φαρμακοποιους νομιζω οτι μεσω του προγραμματος  που ηδη εχουν στον υπολογιστη τους  μπορουν να εκδιδουν τιμ στο mydata. 

  8. Στις 17/12/2021 στις 7:28 ΜΜ, chrisFr είπε

    Κοπηκε τιμολογιο το οποιο εσταλη κανονικά στο mydata αλλα εκ παραδρομης κοπηκαν και αποδειξεις λιανικης, για την ιδια συναλλαγή (εστιατοριο, καλα μαντεψατε). Η επιχειρηση εχει τζιρο ανω των 50Κ αρα δεν μπορει να χρησιμοποιησει την ειδικη φορμα καταχωρισης από ό,τι καταλαβαίνω, άρα θα πρεπει να στειλω εγω πιστωτικο στοιχειο λιανικης μεσω του ERP μου φανταζομαι. Σε αυτην την περιπτωση υπαρχει καποιος χρονικός περιορισμός 5 ημερών ή κάτι τετοιο; Επισης οσον αφορα τον κωδικο API, πρεπει να κανουμε νέα εγγραφη χρηστη για να περασουμε τον "δικο μας" στο προγραμμα μας;

    Αν σταλθει  ενα πιστωτικό λιανικής απο την επιχείρηση στο mydata? Και όταν αν κ εφόσον ανέβουν απο το esend  στο mydata οι λιανικές θα συμψηφιστει με την απόδειξη απο την ταμειακή που εκ παραδρομής κόπηκε.  Δεν ειμαι σίγουρος πρόταση κάνω να μαθαίνω κ γω.

  9. Μπορεί κάποιος να μη χρησιμοποιήσει την ειδικη φορμα καταχώρισης? Δλδ να εχει κατω απο 50χ κ κατω απο 50 τιμ ετησίως και να εχει ή πρόγραμμα εμπορικό ή να εκδίδει μεσα απο το etimologio της ΑΑΔΕ ή να τα φέρνει μηνιαίως κ να τα στελνω εγώ απο το λογιστικό πρόγραμμα μου εως την 20η? 

  10. καλημερα σε ολους   1. επιχειρηση με κατω απο 50.000 ή κατω απο 50 τιμολογια ετησιως μπορει να στελνει τιμολογιο μεσω τιμολογιερας ααδε? 2. αν αγορασει επιχειρηση προγραμμα erp (π.χ. smart ) χρειαζεται και να το εκτυπωνει το τιμ αφου το στειλει? 3. τα ΔΑ ειναι και αυτα ηλεκτρονικα υποχρεωτικα? 4. τα τιμ εξωτερικου και αυτα ηλεκτρονικα? ¨να με συγχωρειτε για τις χαζες ερωτησεις αλλα..

  11. 19 λεπτά πριν, spyros78 είπε

    Καλησπέρα σε όλους.  Δεν εχω βαλει ακομα προγραμμα για ηλεκτρονικά τιμολόγια κ συνεχίζω για καμμια 10 μέρες ακομα οπως ημουν. Εχει πρόστιμο ή μεχρι 31/12 υπάρχει προθεσμία?

     

  12. Αν έχει η επιχείρηση ίντερνετ ναι . Δεν έχουν ομως όλες. Η ουσία είναι οτι πρέπει να στέλνει η ταμειακή μονη της τα στοιχεία μεσω ίντερνετ.  Μεγαλύτερη ηλιθιότητα δεν υπάρχει..

  13. Τι ξέρω εγω. Οι ταμειακές μόνες τους στελνουν τα δεδομένα.  Επειδή οι επιχειρήσεις δεν εχουν όλες ιντερνετ θα πρέπει να τις πηγαίνουν σε μέρος με σύνδεση (π.χ. σπιτι ) να τις αφήνουν εκει (1 ωρα??)  για στείλουν τα δεδομένα.  Οι εταιρείες πληροφορικής θεωρούν δεδομένο οτι θα αρχίσουν να στέλνουν οι φτμ  απο φέτος χωρις πρόστιμα, οπως θα γίνει και με το mydata(??). 

×
×
  • Δημιουργία νέου...