Jump to content

mogwai

simple Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

About mogwai

 • Birthday 09/06/1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Athens-Εντός & Περίχωρα
 • Interests
  Music

mogwai's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Το καταστατικό προέβλεπε τότε την χρήση απλών ελεγκτών. Εν τω μεταξύ υποτίθεται ότι η συγχώνευση εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Ανωνύμων του Τμήματος Εμπορίου της Νομαρχίας. Θεωρώ ότι κατά τον χρόνο εκείνο, ήταν οι κατεξοχήν αρμόδιοι να πούνε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιήσουμε απλούς ελεγκτές, όμως η συγχώνευση εγκρίθηκε κανονικά. Επίσης στην δημοσίευση του ισολογισμού της πρώτης εταιρικής χρήσης πάλι δεν θίχτηκε το γεγονός ότι τον ισολογισμό συνόδευε έκθεση απλών ελεγκτών.
 2. Θα ήθελα την βοήθεια σας για το παρακάτω: Μία Ε.Π.Ε. και μία Α.Ε. συγχωνεύονται βάσει το διατάξεων του 2166/1993 και 2190/1920 και μετασχηματίζονται σε μια νέα Α.Ε. με νέο ΑΡ.Μ.Α.Ε. και Α.Φ.Μ. Από τις δύο προηγούμενες εταιρίες, η Ε.Π.Ε. είχε υποχρέωση ελέγχου των καταστάσεων της από ορκωτούς ελεγκτές. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Υποχρεούται η νέα εταιρία σε έλεγχο των καταστάσεων της από ορκωτούς ελεγκτές, δηλαδή κληρονομεί την υποχρέωση από την Ε.Π.Ε. ή όχι; Υπάρχει διαφωνία στο συγκεκριμένο θέμα με τους ορκωτούς επείδη η νέα Α.Ε. από τον δεύτερο χρόνο ελεγχόταν προαιρετικά από ορκωτούς (καθώς δεν έχει περάσει για 2 συνεχόμενα χρόνια τα κριτήρια του άρθρου 42α του 2190/1920) και τώρα θέλει να έχει για την κλεινόμενη χρήση (2011) απλούς ελεγκτές. Οι ορκωτοί ισχυρίζονται ότι ο έλεγχος δεν είναι προαιρετικός αλλά υποχρεωτικός επείδη υπάρχει καθολική διαδοχή και επομένως η νέα εταιρεία έχει όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των συγχωνευμένων εταιριών. Ενόψει των διατάξεων του φορολογικού πιστοποιητικού και ειδικότερα των προστίμων από αυτές ορίζουν (από 10.000 έως 100.000€), παρακαλώ για τις απόψεις σας. Ευχαριστώ, Γιάννης
 3. Ο ετήσιος πίνακας προσωπικού κατατίθεται υποχρεωτικά στις ημερομηνίες 15/09 - 15/11 κάθε έτους. Επίσης κατατίθεται συμπληρωματικός πίνακας προσωπικού για κάθε νέα πρόσληψη, ο οποίος περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία του νεοπροσλαμβανομένου. Αυτός κατατίθεται το αργότερο ως και την ίδια ημέρα πρόσληψης και πάντως προ της ανάληψης υπηρεσίας από τον εργαζόμενο, σύμφωνα με το νέο Ν. 3996/2011, αρθρο 30, παρ. 4. Πάντως στην πράξη υπάρχει κάποια ελαστικότητα από την επιθεώρηση ύστερα από οδηγίες την διοίκηση για 1-2 ημέρες και μέχρι να λειτουργήσει πλήρως το μέτρο. Επομένως εφόσον η επιχείρηση δεν είναι εποχική ακολουθείς τα ως άνω.
 4. Εφόσον ο εργαζόμενος αμοίβεται με τον βασικό μισθό της σύμβασης που έχει καθοριστεί, τότε σαφέστατα υπολογίζονται οι τριετίες. Βεβαίως, εφόσον πρόκειται για μερική απασχόληση, ο εργαζόμενος θα λαμβάνει την αντίστοιχη αναλογία του βασικού μισθού / ημερομίσθιου που διαμορφώνεται με την προσθήκη των τριετιών. Φιλικά, Γιάννης
 5. Προσευχές.... Ίσως αν βγεις και ξαναμπείς σε ώρες όχι αιχμής να φορτώσει κανόνικα το αρχείο. Αλλιώς δοκίμασε με άλλο browser, π.χ. Mozilla. Εγώ πάντως με Internet Explorer 8 δεν είχα κανένα πρόβλημα.
 6. Χρέωση 88.09 ΛΟΙΠΟΙ ΜΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΦΟΡΟΙ Πίστωση 54.99 ΦΟΡΟΙ ΤΕΛΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ Πιστεύω ότι είναι καλύτερο και τους λογαριασμούς τους προβλέπει και το ΕΓΛΣ. Όσο για την ημερομηνία της πρώτης δόσης μόλις έλαβα δεύτερο εκκαθαριστικό σημείωμα, όπου είναι διορθωμένη η ημερομηνία.
 7. Εξακολουθεί να ισχύει ότι ο βοηθός ηλεκτροτεχνίτη αμοίβεται με ημερομίσθιο βάσει Ε.Γ.Σ.Ε.Ε.; Αυτό για τελευταία φορά διατυπώθηκε ρητά με την Δ.Α. 16/2003 και από εκεί και έπειτα οι συλλογικές συμβάσεις των Ηλεκτροτεχνικών Βιομηχανικών Επιχειρήσεων δεν αναφέρουν κάτι πέρα από την ποσοστιαία αναπροσαρμογή κάθε έτους και την αναπροσαρμογή των τριετιών (Π.Κ. 39/2004, Π.Κ. 45/2006, Π.Κ. 99/2008). Εξακολουθεί να ισχύει ότι αμοίβονται βάσει Ε.Γ.Σ.Ε.Ε.; Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Η αντίστοιχη Σ.Σ.Ε. των Ηλεκτροτεχνιτών Καταστημάτων, Ανελκυστήρων κ.τ.λ. πάντως είναι πιο ξεκάθαρη.
×
×
 • Create New...