Jump to content

SOTHRIS

Silver members
 • Posts

  4,870
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

Everything posted by SOTHRIS

 1. Eφόσον η αρμόδια υπηρεσία ΓΕΜΗ ενημέρωσε τον ΟΑΕΕ για την σύσταση της εταιρείας και τους ιδρυτές της , στον χρόνο που αυτή συστήθηκε , ικανοποιείται ο όρος της πενταετίας που θέτει ο ΟΑΕΕ , σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφερθεί παραπάνω. Ο ΟΑΕΕ έλαβε γνώση ......και η ασφαλιστική υποχρέωση τρέχει κανονικά.... Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε με τον εφκα μη μισθωτών πλέον.....
 2. Γιατι να μην επιβαρυνθεί με χαρτόσημο η δανειακή σύμβαση ?
 3. Μπορείς να στείλεις ...όπως ξέρεις. Υπάρχει πρόνοια στις εγκυκλίους για υποβολή τροποποιητικής δήλωσης , χωρίς πρόστιμα , προκειμένου να υποβληθούν όλα τα αναγκαία νέα δεδομένα. Βεβαια το όπτιμουμ θα ήταν μια παράταση προκειμένου να ενσωματωθούν στα μηχανογραφικά συστήματα οι νέες αλλαγές , ώστε να μη κάνουμε δύο φορές την ίδια δουλειά.
 4. Είναι εντελώς άλλη περίπτωση αυτό. Δε μιλάμε για μισθό με βάση την εργατική νομοθεσία , αλλά για αμοιβές που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών . Μη τα μπερδευετε αυτά.
 5. εφκα ικα και εφκα-οαεε και περιμένει ........αχρις καιρού
 6. Nα πάτε και να το τακτοποιήσετε . Μη το αφήνετε σε εκρεμμότητα.
 7. Δεν είναι σαφές αυτό που ρωτάτε . Μια πρώτη απάντηση είναι ότι μπορεί .
 8. Oι δύο εναπομείναντες μπορεί να συγκαλέσουν ΓΣ η οποία και θα εκλέξει ΔΣ . Αν θα κλείσει η εταιρεία είναι μια συζήτηση άλλης τάξεως .
 9. Oι νομικοί απάντησαν επί αυτού ως ειδικότεροι των λογιστών . Να υποθέσω ότι τα μέλη του ΔΣ είναι και μέτοχοι ? Αν ναι ας συγκαλέσουν έκτακτη γενικη συνέλευση με θέμα εκλογή νέου ΔΣ . Αλλωστε το ¨κλεισιμο" της εταιρείας δε το αποφασίζει το ΔΣ , αλλά η ΓΣ των μετόχων με αυξημένη πλειοψηφία .
 10. Αν τα αναμορφωνεις φορολογικα στη φορλογια εισοδηματος , για τις αναγκες της φορολογιας αυτης , οτι ειναι να κανεις το εχεις κανει.
 11. Mόνος σου τα έγραψες πιο πάνω για τις δαπάνες τροφής , στέγασης και τον ΦΠΑ με τον οποίο επιβαρύνονται σε σχέση με τον ΦΠΑ των εσόδων..
 12. Αν βρειτε διοικητική λύση με την οποία να εξαιρείται , λόγω τιμολόγησης σε ιδιώτες , οταν πληρεί τις υπόλοιπες προυποθέσεις ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ . Διαφορετικά θα συνταχθεί το Ε3 κατά τα γνωστά προκειμένου να εφαρμοσθεί στο προκύπτον καθαρό εισόδημα η κλίμακα για τους μισθωτούς.
 13. Ο παραπάνω κανόνας (το υπογραμμισμένο μέρος) είναι για τη φορολογία εισοδήματος και μόνο και σημαίνει ότι αν έχουμε μια δαπάνη της οποίας ο ΦΠΑ της δεν εκπίπτει από τον ΦΠΑ των ακαθαρίστων εσόδων (πχ δαπάνη του άρθρου 3Ο ν 2859/2000), τότε ο ΦΠΑ αυτός λογίζεται ως έξοδο και για τις ανάγκες της φορολογίας εισοδήματος θα εκπέσει από τα ακαθάριστα έσοδα στο βαθμό που θα εκπέσει η κύρια δαπάνη .
 14. Συμφωνώ με τα παραπάνω , ωστόσο η ερώτηση ήταν αν μπορούσε να περάσει βενζίνες και η απάντηση που έδωσα είναι θετική ναι μπορείς . Δεν ρώτησε τίποτε σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση , από την άποψη της φορολογίας εισοδήματος , για τις δαπάνες αυτές . Πέραν αυτού τίποτε . Επομένως καλό θα είναι να ξέρουμε τι ρωτάμε και να το διατυπώνουμε κατάλληλα.
 15. Κοίταξε Ανδρέα , για να είμαι ειλικρινής το σκέφτηκα λιγάκι και είπα πως τον καιρό των σταυροφοριών δεν είχαμε δώρα πάσχα Επομένως λογικά θα εννοούσε το έτος 1993 , αντί του 1193 .
 16. Μπορεί να είναι σε φάση αναμονής εγκρισης και να μη φάινεται ακόμη. Προθεσμία μέχρι 10/04 είναι , αλλά σιγά μη μασήξει για την προθεσμία ο ΟΑΕΔ......
 17. Αυτό νομίζω και εγώ και αναλόγως των αποφάσεων και της μεθόδευσης αυτών θα είναι και ο τρόπος αντίδρασης των πολιτών. Από όσα μπορώ να καταλάβω πιθανότατα θα έχουν εισφορές τα κέρδη των ΕΠΕ και ίσως για αυτό το λόγο έκαναν την κατάταξη των εισοδημάτων στην εγκύκλιο αυτή . Ωστόσο ασφαλιστικές εισφορές σε κέρδη κεφαλαιουχικά (και τέτοια είναι τα μερίσματα ΑΕ και ΙΚΕ ) δε θα νομοθετήσουν γιατί προσκρούει αυτό στο κοινοτικό δίκαιο .
 18. Αυτό δε σημαίνει τίποτε απολύτως ή μάλλον δείχνει την ασχετοσύνη όσων γράφουν εγκυκλίους . Εγκύκλιο με παράδειγμα έχετε ? Με αριθμητικό παράδειγμα .
 19. O νόμος τα εξαιρεί και εγκύκλιος με παράδειγμα , που να τα περιλαμβάνει , δεν υπάρχει. Πέραν αυτού η εγκύκλιος δε μπορεί να υποκαθιστά το νόμο . Βεβαίως και μπορούν ερμηνευτικά να τα υπολογίζουν ως βάση για επιβολή ασφαλιστικών εισφορών . Η μόνη απάντηση που έχει τότε ο πολίτης είναι τα διοικητικά δικαστήρια.
 20. Υπολόγισαν ότι υπολόγισαν με σκοπό να αρχίσουν να εισπράττουν . Επειδή για τα μερίσματα λέγονται διάφορα από τους αρμόδιους καλό θα είναι αυτά τα διάφορα να τα αποτυπώσουν στο χαρτί , σε ένα νόμο , σε μια ερμηνευτική εγκύκλιο , έτσι για να μάθουμε και εμείς ποιά είναι τελικά η θέση αυτών των αρμοδίων .
 21. Τα μερίσματα των ΑΕ δεν αποτελούν βάση για υπολογισμό ασφαλιστικών εισφορών με βάση τον ασφαλιστικό νόμο.
 22. Η σχέση είναι διαρκής , αλλά η αμοιβή προκύπτει κατόπιν επιμέτρησης , ήτοι δεν είναι γνωστή εξ αρχής . Μένει να δούμε πως στην ευχή θα "ανεβάσουμε" τέτοιες συμβάσεις .
×
×
 • Create New...