Jump to content

LAMMERGEIER

Silver members
 • Posts

  3,379
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  65

Everything posted by LAMMERGEIER

 1. Δεν θα σου πω τι να κάνεις... πριν από 4 χρόνια πάντως που έστειλα χωρίς Τ.Ε. σε μη απαλλασσόμενο ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.. Καλημέρα.
 2. Δεν είσαι νομικός!! ας πάνε σε δικηγόρο ή σε συμβολαιογράφο εάν φοβούνται! (αλλά ο δικηγόρος κάνει τζιζζ €€€!!) Το μόνο που τους λες είναι να κάνουν ένα χειρόγραφο με τις υπογραφές κι ας γράφουν εκεί ότι θέλουν!!! Εσύ απλά το υποβάλεις ηλεκτρονικά.
 3. Ουάου....!!! Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η συνεργασία.... Ελπίζω να είναι προς το συμφέρον μας, όμως....
 4. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ μόλις το είδα! Έχουνε χαζέψει τελείως και θέλουν να χαζέψουν κι εμάς !!
 5. και πάλι χρειάζεται (άλλο η εγγραφή, άλλο η πληρωμή), απλά ακόμα δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν το ψάχνει κανείς εννοώ.
 6. ναι καλά τα λες. Θα πρέπει να γραφτεί στο Μητρώο Αγροτών και στον ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) όμως για να είναι σωστός!
 7. Ακριβώς αυτό αναρωτιόμουν κι εγώ συνάδελφε!! Αφού αυτό που θέλουν (να ανέβουν στην πλατφόρμα δηλαδή) θα γίνει ! Τι ζόρι τραβάνε πως θα γίνει!!!? Η απάντηση είναι μία .... πώληση εμπορικών προγραμμάτων.... μιλάμε για πολλά λεφτά.. κι εάν δεις αυτές που πουλάνε προγράμματα είναι 2 -3 εταιρίες οπότε η πίτα είναι πολύ μεγάλη!! κι είναι και στο χρη Γι αυτο δώσαν και την επιδότηση σε μας, γι αυτό μας δίνουν και δωράκια για να είμαστε μεσάζοντες στην πώληση των εμπορικών προγραμμάτων. Όποιος μιλήσει θα του πουν ύστερα... ¨μαζί τα φάγαμε!!¨
 8. καλημέρα, η διαβίβαση από λογιστή προβλέπεται από εδώ (ακόμα..!): https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-10/FAQs_epixeirisiaka_themata_oct2021.pdf 96. Ε Ο Λογιστής μπορεί να διαβιβάζει όλα τα έσοδα των πελατών του έως τις 20 του επόμενου μήνα από την έκδοση εκάστου παραστατικού; Α Ναι αλλά μόνο για την περίοδο ανοχής και όχι υποχρεωτικά. Από τη νομοθέτηση του σχετικού άρθρου των κυρώσεων και μετά ο Λογιστής έχει την υποχρέωση για τη διαβίβαση μόνο των εξόδων που λαμβάνει από Τύπους Παραστατικών της Κατηγορίας Α1 Αντικριζόμενα Παραστατικά Εκδότη ημεδαπής / αλλοδαπής, της Κατηγορίας Β1 Μη Αντικριζόμενα Παραστατικά Λήπτη ημεδαπής/αλλοδαπής, της Κατηγορίας Β2 Αντικριζόμενα Παραστατικά Λήπτη ημεδαπής/αλλοδαπής και της Κατηγορίας Γ Εγγραφές Τακτοποίησης Εσόδων Εξόδων, βάσει των ορίων που προβλέπονται στην Α.1138/2020. Σχετικά με τα έσοδα δύναται να διαβιβάζει μόνο τα έσοδα των Επιχειρήσεων που έχουν τα όρια της Ειδικής Φόρμας Καταχώρησης. Σε κάθε περίπτωση προκρίνεται οι Επιχειρήσεις να διαβιβάζουν ανεξαρτήτως ορίου τα έσοδα τους με ηλεκτρονικό μέσο (Πάροχος, ERP, Εφαρμογή Έκδοσης και Διαβίβασης Παραστατικών της ΑΑΔΕ, ΦΗΜ για συναλλαγές λιανικής) και οι Λογιστές μόνο τα Έξοδα και τις εγγραφές τακτοποίησης εσόδων - εξόδων.
 9. Δεν έχεις κανένα θέμα και τώρα να τα ανεβάσεις.
 10. Αυτό ακριβώς! Επίσης πες ότι βλέπω εγώ κάποια τιμολόγια ότι μου λείπουν και πιάνω και κάνω διασταυρώσεις, τροποποιητικές ΦΠΑ τις περσινής χρονιάς και της φετινής, κλπ και μετά ξανά κάνω έλεγχο και έχουν ανεβάσει κι άλλα που δεν τα έχω, τι κάνω πάλι τροπ. ΦΠΑ ? και μετά ξανά και ξανά...?!
 11. Ειδικά μετά την επιδότηση του ΕΣΠΑ των λογιστών να καταργηθούν ή έστω να αλλάξουν τα my Data ξεχάστε το !!! Θα μας πουν πήρατε λεφτά για αναβάθμιση, υπάρχει και η τιμολογιέρα της ΑΑΔΕ για τους πελάτες σας, άρα το κόστος είναι μηδενικό!!! Μόλις λύσει και η ΑΑΔΕ τα προβλήματά της θα μας πετάξουν και την απόφαση για τα πρόστιμα και όποιος θέλει ας μην ακολουθήσει...!
 12. Τελικά δεν θα ξεκολλήσει ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο!! Η Υπεύθυνη Δήλωση που προαναφέρθηκε υποβάλλεται για τις δυο πρώτες εβδομάδες δηλαδή από 7η Φεβρουαρίου 2022 (ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων ρυθμίσεων περί αναμνηστικής δόσης) έως την 20η Φεβρουαρίου 2022, το χρονικό διάστημα από 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2022. Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/58122/yp-ergasias-ti-allazei-gia-ta-ypoxrewtika-rapid-tests-gia-toys-ergazomenoys-ston-idiwtiko-tomea
 13. Η ατομική επιχείρηση μπορεί να δηλώσει ως έδρα κατοικία. Απαγορεύονται όμως οι δραστηριότητες εμπορίου, δηλαδή σχετικοί ΚΑΔ που να αφορούν αγοραπωλησίες αγαθών, δεδομένου ότι η κατοικία δεν είναι ταυτόχρονα και χώρος αποθήκευσης εμπορευμάτων.
 14. πάει στην 2η κλάση απευθείας. όχι στην ειδική ακόμα κι εάν το επιλέξεις για τους μήνες που έχει παράλληλη ασφάλιση.
 15. εγώ με epsilon πάντως δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να δω πως δουλεύουν τα άλλα, παρότι έχουν φίλοι μου, γιατί είμαι απόλυτα ικανοποιημένος !
 16. θεωρώ πως αφού είναι στην 5 ετία με συνεχή λειτουργία, χωρίς διακοπή, μπορεί να ενταχθεί στην ειδική κατηγορία των 136€.
 17. Από Ε1 κοίτα (σπίτι, αμάξια, δάνεια,κλπ )
 18. Δες λίγο κι αυτό. Καλημέρα. Ακύρωση ΑΛΠ ΦΤΜ.mp4
 19. Τα my data είναι υποχρεωτικά. https://www.taxheaven.gr/circulars/33545/a-1138-2020 https://www.aade.gr/mydata
 20. Καλησπέρα. Κατ αρχάς για τα τιμολόγια έχει καταργηθεί από τον ΚΦΑΣ (νομίζω) η σήμανση. Οπότε ας πάρει μία ΦΤΜ για λιανικές και ας αφήσει το εμπορικό για τιμολόγια, (χωρίς σήμανση). Κατά δεύτερον εάν σταλούν τιμολόγια στο ESEND (κακώς), εσείς θα τα δείτε αλλά δεν θα τα χαρακτηρίσετε και θα τα στείλετε κανονικά από το ERP!
×
×
 • Create New...