Jump to content

dRf

simple Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

About dRf

 • Rank
  *
 • Birthday 07/23/1971

Recent Profile Visitors

2,180 profile views
 1. Αυτό που απαντάς τώρα (με ύφος έστω) έχει καμία σχέση με αυτό που ανέβασες εδώ: Όχι τίποτα άλλο, αλλά ερμηνεύουμε τους χρησμούς του Βρούτση να μην ερμηνεύουμε και τους χρησμούς του καθενός... Υ.Γ. Αν έχεις καμιά αναστολή πρόχειρη ρε συ στείλε, να μάθουμε τίποτα και μεις οι μη πεφωτισμένοι!!!!
 2. "Σχετικότατες" και ιδιαίτερα "χρήσιμες" οι απόψεις και οι απορίες σας επί του αρχικού ερωτήματος. 😮😮😮 Να τις λάβετε σοβαρά υπόψιν σας όταν θα έρθει η ώρα να ασχοληθείτε με το κομμάτι των εργασιακών θεμάτων.🤓🤪🧐
 3. "Νόμος ν. 4690/2020 2. Επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της εστίασης που πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, δύνανται να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή ή να θέσουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους, κατ’ ανώτατο χρονικό διάστημα έως τριάντα (30) ημερών ανά μήνα και πάντως όχι πέραν της 30ής.6.2020." Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά μπορεί μετά την απόφαση της επαναλειτουργίας της εστίασης (οι εν λόγω επιχειρήσεις θεωρούνται πλεον πληττόμενες) οπότε π.χ. καφέ, ψητοπωλεία, εστιατόρια κλπ να παρατείνουν την αναστολή των σύμβασεων μέχρι 30-06-20; Θα ισχύει το ποσοστό του 60 - 40; Ουσιαστικά με βάσει την παραπάνω παράγραφο του άρθρου 37 εργαζόμενος που η συμβασή του ανεστάλει από 14-03-20 μαζί με την παράταση εως 31-05-20 και αυτή την επιπλέον παράταση μπορεί να επανέλθει για εργασία από 01-07-20; Δεν θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουν αναλυτικά τους ΚΑΔ που θεωρούν πως αφορούν την εστίαση για να μην έχουμε "εκπλήξεις";
 4. "Πότε ο Γιάννος δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πονεί." Σοφή λαϊκή παροιμία.
 5. Συμφωνώ απόλυτα για την περίπτωση της επέκτασης των αναστολών. Για περιπτώσεις όμως κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων (χωρίς προσωπικό) δεν θα έπρεπε να είναι ήδη ανοιχτό από 18 ή έστω 22/05/2020 το ΕΡΓΑΝΗ για την δήλωση ενοικίων μηνός Μαίου; Επίσης για την υποβολή εντύπου 4.3. «Πίνακας προσωπικού ασφαλούς λειτουργίας επιχείρησης Τρόπος οργάνωσης της εργασίας Έντυπο Ειδικού Σκοπού άρθ. 9 ΠΝΠ 20-03-20 με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας και ρήτρα ακυρότητας απόλυσης» για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο η προθεσμία ήταν εως 1ο δεκαήμερο Μαΐου 2020 (αφορά στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο). Για το μήνα Μάιο υπάρχει σχετική πρόβλεψη 19221/379/19-05-20 αλλά δεν υπάρχει το σχετικό έντυπο, έχει κάποιο την παραμικρή πληροφόρηση εως προς την υποβολή και τις προθεσμίες; Ευχαριστώ.
 6. Εν μέρει η 1η και 2η ερώτηση απαντήθηκαν (https://www.taxheaven.gr/news/48015/anoixe-h-erganh-kai-gia-toys-el-epaggelmaties-kai-atomikes-epixeirhseis-pws-oa-laboyn-ta-800-eyrw). Μένει η 3η αν κάποιος γνωρίζει. Ευχαριστούμε κύριοι του taxheaven..
 7. Συνάδελφοι καταρχήν Χρόνια Πολλά και με την ευχή να παραμείνουμε όλοι υγιείς θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα παρακάτω: 1. Επιχείρησηεις που ΔΕΝ απασχολούν προσωπικό και είναι ενταγμένες στους πλητώμενους ΚΑΔ ως κύρια δραστηριότητα για να τύχουν των ευνοϊκών μέτρων (επιδότηση, παράταση οφειλών κλπ) θα πρέπει να συμπληρώσουν την Υπεύθυνη δήλωση στο Εργάνης; 2. Νομικά πρόσωπα με προσωπικό που πληρούν τις προυποθέσεις θα επιδοτηθούν και με τα 800€ (εκτός των άλλων ευεργετικών μέτρων). 3. Επιχείρησεις με εργαζόμενους που ανεστάλλει η λειτουργία τους με διοικητική απόφαση αλλά ως delivery συνέχιζουν την δραστηριότητά τους και απασχολούν κανονικά όλο το προσωπικό τους θα λάβουν επιδότηση και τα ευεργετικά μέτρα; Θα πρέπει να δηλώσουν στο Εργάνης μόνο την υπεύθυνη δήλωση; Όποιος μπορεί ας βοηθήσει (θεωρώ πως πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα αποσχολούν αρκετούς συναδέλφους). Υ.Γ. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να έχουμε κάποιο άρθρο σχετικό από τα παιδιά του taxheaven (αλλά από τη μία λόγω της ημέρας και από την άλλη το ποσα να κάνουν και να προλάβουν και αυτοί) μας οδηγούν στο να ανταλλάξουμε τεκμηριωμένες όσο γίνεται απόψεις. Ευχαριστω
 8. Τώρα μάλιστα. Για μια ακόμα φορά όλα (ενΤΑΧΙ)S !!!!!!! Αν δεν ήταν και αυτά τα server error 500 ένα με την καρέκλα θα είχαμε γίνει. Τελικά όλα για το καλό των λογιστών γίνονται σε αυτή τη δόλια χώρα.
 9. Εγώ με εσένα είμαι συνάδελφε εκείνη η ΠΟΛ 1201/2016 που λέει: " Αγρότης ο οποίος το φορολογικό έτος 2016 πραγματοποιεί αποκλειστικά και μόνο λιανικές πωλήσεις (π.χ. πωλεί τα προϊόντα σε ένα πάγκο που έχει στην άκρη του χωραφιού του), χωρίς να έχει δικαίωμα επιστροφής με τον κατ' αποκοπή συντελεστή 6% για τις πωλήσεις αυτές, εντάσσεται υποχρεωτικά στο ειδικό καθεστώς πριν την πρώτη πώληση που θα πραγματοποιήσει εντός του φορολογικού έτους 2017. Αν η πρώτη πώληση προηγηθεί της ένταξης, η ένταξη θεωρείται εκπρόθεσμη. " μου το χαλάει!!!!!
 10. Καλημέρα. Συνταξιούχος αφανής αγρότης χωρίς επιδότηση, έχει αγροτικό εισόδημα (40,00 - 45,00 ευρώ) προφανώς για να δικαιολογήσει την συνέχιση κατοχής αγροτικού ΦΙΧ που έχει από παλιότερα. Στο Ε3 θα εμφανιστεί ως μη ενταγμένος σε καθεστώς ΦΠΑ και παράλληλα ως μη ενταγμένη οντότητα ενώ θα συμπληρωθεί στον 361 κωδικό το αγροτικό εισόδημα. Θα έπρεπε να έχει υποβάλλει Μ0 στο μητρώο από το 2017 και θα έχει πρόστιμο ή επειδή όπως λέει στην ΠΟΛ 1010/2018 δεν υποχρεούνται σε έναρξη μέχρι την πρώτη υποβάλλει αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ δεν θα επιβληθεί πρόστιμο. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος.
 11. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Οι "εκλεκτοί" συνάδελφοι που ξημεροβραδιάζονται στα τηλεπαράθυρα παρέα με τις άλλες γλάστρες, θα μπορούσαν για μια έστω φορά να φανούν χρήσιμοι στον κλάδο αλλά και ως προσκεκλημένοι λέγοντας τα πράγματα ως έχουν, κοινώς, περιμένετε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, να εκδοθούν τυχόν Κ.Υ.Α., να ανοίξει η εφαρμογή. Αλλά τι λέω αν λέγαν όλα αυτά πως θα "γέμιζαν" οι παπαδαυτιάδες τόση ώρα εκπομπής και με τι καρδιά θα ξανακαλούσαν τους "ειδικούς";;;;;;
 12. Error 500--Internal Server Error From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1: 10.5.1 500 Internal Server Error The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request. Η ΓΓΠΣ σας εύχεται καλή σεζόν!!!!!!
 13. "Καραγιάννης - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΔΙΟΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ" Ερώτημα Κατοικώ σε ενοικιαζόμενο σπίτι (με μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομά μου) 100 τ.μ. συνολικά και τα 10 τ.μ. τα χρησιμοποιώ για την εγκατάσταση και λειτουργία της ατομικής μου επιχείρησης. Τ.Ζ. = 2.000 ευρώ. Ενέργειες Εφόσον γίνει για τα 10 τ.μ. ξεχωριστό συμβόλαιο μίσθωσης ή στο ίδιο μισθωτήριο συμβόλαιο αναγράφεται ότι τα 10 τ.μ. θα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση και λειτουργία της ατομικής μου επιχείρησης και έχει χαρτόσημο 3,6%. Αυτό στην πράξη δεν παίξει. Απόψεις...??????
 14. - Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Φ.Ε. οικ. έτους 2014, θα τεθεί εκτός παραγωγικής λειτουργίας από 14:00 έως 14:30, για λόγους συντήρησης. Λες και πριν ήταν εντός παραγωγικής λειτουργίας. Άντε είλωτες μας έφεξε μισή ωρίτσα για διαφημίσεις (φαγητό τσισάκια και πάλι εδώ)!!!!
 15. Πρόβλημα το taxis;;;;; Σα δε ντρέπεστε μηδενιστές - λασπολόγοι - συκοφάντες λογιστές!!!!!!
×
×
 • Create New...