Προς το περιεχόμενο

NIKANOR

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    146
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    7

Δραστηριότητα φήμης

  1. Like
    NIKANOR got a reaction from DimitrisD in Υποβολή συμπληρωματικής / τροποποιητικής ΑΠΔ ηλεκτρονικά   
    createapdmanual.pdf
     
    Στην τελευταία σελίδα του pdf έχει οδηγίες για την μετατροπή 01-Κανονικής σε 04-Συμπληρωματική.
    υγ. Αν υπάρχει καλή γνώση του excell μπορεί να "βγει" η ασφάλιση και η μισθοδοσία δίχως τη χρήση τυποποιημένου εμπορικού προγράμματος.
     
  2. Upvote
    NIKANOR reacted to HURRICANE33 in Tηλεκαταρτιση επιστημονων - ελεγξτε λογαριασμους - μπηκαν χρηματα   
    Καλησπέρα.
    Ενημερώνω ότι ξεκίνησαν οι πιστώσεις των 400 ευρώ σε επιστήμονες.
  3. Like
    NIKANOR got a reaction from doctor in ΑΠΔ ΙΟΥΝΙΟΥ   
    Που είναι το "όλα καλά" αν διαγράψουμε την ειδ.περίπτωση 21? Η ειδική περίπτωση 21 μετατρέπει τα βαρέα σε μικτά. Αν το διαγράψουμε πάμε στον κωδ. 106 για βαρέα με πλήρη και κωδ. 3134 πάλι για βαρέα με μερική.
    Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Είναι οδηγοί με μικτά ένσημα με μερική απασχόληση.  
  4. Like
    NIKANOR got a reaction from fotisx in ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΑΠΙΤ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΔ ΙΟΥΝΙΟΥ   
    Οχι δεν χρησιμοποιώ ειδ.κωδ. 10 στην 1η εγγραφή.
    Στο πεδίο 18 βάζω ΚΑΔ 5241 και όχι 5242 οπότε το πακέτο κάλυψης βγαίνει 101. Αυτό το κάνω από την πρώτη στιγμή που καταργήθηκε το ΤΕΑΥΕΚ . Αλλωστε αυτό αναφέρεται και στην εγκ.63/2014 του ΙΚΑ.
    Κι εκεί μάλλον έχεις το πρόβλημα και δεν σου παίρνει την ΑΠΔ. Βάζοντας λοιπόν ΚΑΔ 5241 αποφεύγεις την ειδ.περίπτωση 10, το ΚΠΚ (από Ιούνιο) γίνεται 3129 για μερική απασχόληση και η 1η εγγραφή είναι οκ.
    Στην 2η εγγραφή για το ΤΑΠΙΤ  δεν χρειάζεται να γίνει καμιά αλλαγή. Ολοι οι κωδικοί και τα ποσοστά είναι όπως και πριν.
    Ελπίζω να βοήθησα. 
  5. Like
    NIKANOR got a reaction from HURRICANE33 in ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ - mybusiness support   
    Τι χαζή ερώτηση? Χαζή είναι η προσδοκία/απαίτηση τους να δηλώνουμε έσοδα μέσα σε 10 μέρες.
    Μόλις τώρα καταχώρησα έσοδα Ιουνίου με τροποποιητική (άλλη σοφή επιλογή τους. Πρέπει κάθε μήνα να επιλέγουμε "τροποποίηση" για να προσθέτουμε στοιχεία).
    Μια χαρά λοιπόν την πήρε. Ούτε εκπρόθεσμη επισήμανση ούτε τίποτα.
    Εγώ νομίζω πάντως ότι τζάμπα αγχωνόμαστε γι' αυτό το θέμα. Και μέχρι τέλος του μήνα να καταχωρούμε έσοδα θα τα δέχονται κανονικά. Αντε με τα ζαγάρια που μπλέξαμε.  
  6. Upvote
    NIKANOR got a reaction from Lucky_Luke in ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ - mybusiness support   
    Τι χαζή ερώτηση? Χαζή είναι η προσδοκία/απαίτηση τους να δηλώνουμε έσοδα μέσα σε 10 μέρες.
    Μόλις τώρα καταχώρησα έσοδα Ιουνίου με τροποποιητική (άλλη σοφή επιλογή τους. Πρέπει κάθε μήνα να επιλέγουμε "τροποποίηση" για να προσθέτουμε στοιχεία).
    Μια χαρά λοιπόν την πήρε. Ούτε εκπρόθεσμη επισήμανση ούτε τίποτα.
    Εγώ νομίζω πάντως ότι τζάμπα αγχωνόμαστε γι' αυτό το θέμα. Και μέχρι τέλος του μήνα να καταχωρούμε έσοδα θα τα δέχονται κανονικά. Αντε με τα ζαγάρια που μπλέξαμε.  
  7. Upvote
    NIKANOR reacted to mixaxri in Πρόσληψη ξενοδοχουπαλλήλων εποχικής λειτουργίας   
    Αν σας απαντήσει εγγράφως ή σε email οτι δεν θέλει να εργαστεί νομίζω οτι δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης. Έχουμε φτάσει στο σημείο αντί να συντηρηθούν εκείνοι που θέλουν να εργαστούν αλλά δεν μπορούν λόγω των συνθηκών να συντηρούμε τους τεμπέληδες.
  8. Like
    NIKANOR got a reaction from apostolosGr in κόστος πωληθέντων σε νεοσύστατη με μηδενικές πωλήσεις   
    Αν αυτά τα 1.000 € αγορές δεν  χάλασαν στην αποθήκη, δεν τα πήρε σπίτι να τα φάει ο ίδιος, αν δεν τα έκανε δώρα σε γνωστούς, φίλους και γυναίκες (συνηθισμένα πράγματα) και τέλος πάντων αν υπάρχουν στην επιχείρηση έτοιμα για πώληση στην επόμενη χρήση, τότε ναι, τσάμπα κολλάς. 1.000 € αποθέματα λήξης. Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω (ή όλα μαζί) ε..., τότε πρέπει να το δουλέψεις λίγο το θέμα. 
    Εκτός κι αν θες να ασχοληθείς με απομειώσεις, καθαρή ρευστοποιήσιμη αξία και άλλα τέτοια που θυμάμαι κάποτε εμάς τους λογιστές μας απασχολούσαν και ήταν θέματα συζήτησης εδώ στο φόρουμ.
    Πριν μας μετατρέψουν (ή γίνουμε και μόνοι μας) υπάλληλοι τραπεζών, πλατφορμάκηδες, ΚΕΠατζήδες και οι απορίες μας γίνουν του στυλ -πιο-κουτάκι-"τικάρουμε" στην πλατφόρμα για την έκδοση πιστοποιητικού περί "μη υποχρέωσης έκδοσης πιστοποιητικού"
     (Ενα μικρό διάλειμμα από ΜΥΦ και δηλώσεις)
     
  9. Like
    NIKANOR got a reaction from doctor in Πρόσληψη ξενοδοχουπαλλήλων εποχικής λειτουργίας   
    Αυτό και τίποτα άλλο.Τελειώνει το θέμα εδώ. Δεν έχουν υποχρέωση να προσλάβουν κανέναν. Τι καθόμαστε και συζητάμε ρε παιδιά? 
    Με το ζόρι και με αλχημείες από συνδικαλιστές, εργαζόμενους και  λογιστές "του γείτονα" να γίνουν προσλήψεις και ταυτόχρονα αναστολές, σε ένα θολό τοπίο, με ασαφείς προϋποθέσεις και όρους για τους εργοδότες, σε μια καταστροφική χρονιά -και για μας- κι όλα αυτά στη καμπούρα του εργοδότη και του λογιστή του?  
    Προσωπικά καταλαβαίνω την αγωνία και το άγχος του εποχικά εργαζόμενου ξενοδοχοϋπάλληλου όμως δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα όλου του εργατικού κόσμου εμείς. 
    Αν έχει σκοπό το κράτος να καλύψει μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος (σε κλειστό ξενοδοχείο εννοείται) και με ποιο τρόπο και όρους, να το θέσει ξεκάθαρα να ξέρουν εργοδότες και λογιστές πως θα το χειριστούν. Μέχρι τότε είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.
     
  10. Upvote
    NIKANOR reacted to doctor in Πρόσληψη ξενοδοχουπαλλήλων εποχικής λειτουργίας   
    Μα .... ο λογιστής του γειτονικού ξενοδοχείου τους προσέλαβε όλους για να πάρουν τα 534! Δηλαδή αντί να πάρουν τα 400 ή 440 κλπ του επιδόματος ανεργίας, να πάρουν τα 534. Και για ένα κατοστάρικο να τιναχθεί η εταιρεία στον αέρα.
    Να πληρώσει δώρα και επιδόματα αδείας (κανείς δεν μας λέει ότι δεν θα μας την φορέσει ο Βρούτσης). Να μη μπορεί να απολύσει. Να περάσει η 30/9 και να τους πει φάτους τώρα μέχρι 31/10.  Να γίνει καμιά μαλακία όπως τον Απρίλη και όταν πάει να στείλει τις αναστολές π.χ. 20/6 για τον Ιούνιο να λαμβάνει την 20/6 ως ημερομηνία έναρξης της αναστολής και όχι την 1/6 και να σου λέει πλήρωσέ τον τώρα για το διάστημα 1-19/6. Να στέλνει ΑΠΔ για λογαριασμό του κράτους και αντί για ευχαριστώ να τον απειλεί το κράτος ότι θα τσεκάρει το Εργάνη κι αν δει κανα λαθάκι θα πέσει πρόστιμο. 11/23 δίποντα ο Αντετοκούμπο και τον λένε Θεό. 99/100 ο λογιστής και για το ένα που θα του ξεφύγει τον λένε μαλάκα και να πληρώσει αυτός το πρόστιμο.
    15/6 ανοίγουν τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας. Μέχρι τότε δεν έχουν καμία υποχρέωση να προσλάβουν κανέναν. Το ότι δεν άνοιξαν π.χ. 1/5 δεν οφείλεται σε αυτούς. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αξιώσει κάποιος την επαναπρόσληψή του στις 15/6, αν το ξενοδοχείο του πει ότι θα ανοίξει π.χ. την 1/7.  Αλλά από τώρα γιατί να τον επαναπροσλάβει; Ο νόμος (τον παρέθεσα πιο πάνω) αναφέρεται σε χρόνο αόριστο: "επαναπροσέλαβαν" γράφει, δηλαδή στις 30/5 που ψηφίστηκε. Δεν γράφει που "θα επαναπροσλάβουν".  Τριμπούρδελο....
     
     
  11. Like
    NIKANOR got a reaction from doctor in ΦΜΥ ΚΑΙ ΑΠΔ ΑΠΡΙΛΙΟΥ   
    Γιατί να περιμένεις? Εγώ έστειλα .  Οσοι έχουν μόνο με κωδ.18 δεν πληρώνουν τίποτα, οι υπόλοιποι (λίγοι) ήδη πλήρωσαν μόνο εισφορές με κωδ.01 φυσικά. Δώρο Πάσχα το άφησα για περίοδο Μαίου μέχρι να ξεμπερδέψουν τα μπούτια τους 
    ΦΜΥ ξεμπέρδεψες? Από 1/6 αλλάζουν και τα ποσοστά των πλήρως απασχολούμενων. Αρχίζουν σιγά σιγά οι προσλήψεις, τηλέφωνα χτυπάνε για επιδόματα Μαίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την επιδότηση των μειωμένων ενοικίων τους συν τα τηλέφωνα για τις φορολογικές δηλώσεις.
    Δεν θα ασχολούμαστε ακόμα με τον 18
     
    Το μεγάλο πανηγύρι θα γίνει έτσι και πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να πληρωθούν ολόκληρο το ΔΠ και μετά θα το πληρωθούν οι εργοδότες από το κράτος. 
    Θα πλακώνονται εργοδότες με εργαζομένους κι εμείς στη μέση. Επίσης δεν έχω καταλάβει πως θα διασφαλιστεί το κράτος ότι πληρώθηκε όλο το ΔΠ στον εργαζόμενο για να πληρώσει τη διαφορά της αναστολής στην εργοδότη,
  12. Like
    NIKANOR got a reaction from doctor in ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   
    Οτι βγάλαμε στη μισθοδοσία Μαρτίου και Απριλίου. Μέχρι την ημέρα που απασχολήθηκε (ή από την ημέρα που επανήλθε) ο εργαζόμενος και αυτό που μεταφέρθηκε στην ΑΠΔ με τύπο αποδοχών 01.
    Αυτά πλήρωσε ο εργοδότης, με αυτά θα βγει και το ΦΜΥ και αυτά θα δηλωθούν και σαν μηνιαίες αποδοχές. Τα ποσά που πληρώθηκαν από το κράτος σαν επίδομα ειδικού σκοπού για τις ημέρες Μαρτίου, Απριλίου και -προσεχώς- Μαίου μας είναι αδιάφορα για την υποβολή του αρχείου.
    Αν τον Απρίλιο δεν εργάστηκε καθόλου λόγω αναστολής δεν θα δηλωθεί τίποτα στο αρχείο μηνιαίων αποδοχών για τον εργαζόμενο αυτόν (ή δεν θα υποβληθεί κανένα αρχείο αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή όλο τον μήνα)
  13. Upvote
    NIKANOR got a reaction from spirosvii in ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΔ ΜΑΡΤΙΟΥ   
    Δημήτρη το ξέρεις φυσικά ότι οι τόσες περιπτώσεις ασφάλισης που μπορεί να υπάρχουν, οι διπλές-τριπλές εγγραφές λόγω ΤΑΠΙΤ, ξενοδοχεία, περιπτώσεις ασθένειας -και δεν ξέρω τι άλλο- και όλα αυτά να απεικονίζονται στην ΑΠΔ, υποβλήθηκαν με συζήτηση μεταξύ λογιστών και με την απλή λογική γιατί πολύ απλά δεν σκέφτηκαν να δώσουν ένα παράδειγμα εγγραφών ΑΠΔ που να καλύπτει όσο πιο πολλές περιπτώσεις γίνεται. 
  14. Like
    NIKANOR got a reaction from ΑΝΝΑ Μ. in ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΔ ΜΑΡΤΙΟΥ   
    Δημήτρη το ξέρεις φυσικά ότι οι τόσες περιπτώσεις ασφάλισης που μπορεί να υπάρχουν, οι διπλές-τριπλές εγγραφές λόγω ΤΑΠΙΤ, ξενοδοχεία, περιπτώσεις ασθένειας -και δεν ξέρω τι άλλο- και όλα αυτά να απεικονίζονται στην ΑΠΔ, υποβλήθηκαν με συζήτηση μεταξύ λογιστών και με την απλή λογική γιατί πολύ απλά δεν σκέφτηκαν να δώσουν ένα παράδειγμα εγγραφών ΑΠΔ που να καλύπτει όσο πιο πολλές περιπτώσεις γίνεται. 
  15. Like
    NIKANOR got a reaction from Anniek in ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΔ 15/5/2020   
    Δεν δέχεται καμία συμπλήρωση ποσοστού ή ποσού στα πεδία 43,44,45. Βγάζει μήνυμα λάθους
    Οπότε βαδίζουμε ακριβώς όπως το αναφέρει η 82992/2020. Δύο εγγραφές ανά εργαζόμενο χωρίς να αλλάζουμε τίποτα άλλο εκτός από τον τύπο αποδοχών και με υπολογισμό των αποδοχών βάσει ημερών πραγματικής απασχόλησης και αναστολής.
    Και πάμε σε μία άλλη ερώτηση. Με το ΤΑΠΙΤ τι γίνεται? Αλλη μία εγγραφή με κωδικό 18 να υποθέσω. 
    Προσωπικά θα ανεβάσω όλες τις ΑΠΔ μου με αυτά τα δεδομένα και δεν οριστικοποιώ ακόμα τίποτα μέχρι την τελευταία ημέρα. Μπορεί να βγάλουν καμιά διευκρινιστική. 
    Μία δουλειά να κάνουν σωστά, μόνο μία. Βγάζεις που βγάζεις την ανακοίνωση ρε ΕΦΚΑ δώσε και ένα παράδειγμα με μερικές εγγραφές ΑΠΔ.
    άσχετο με το θέμα... άρχισαν τα τηλέφωνα για τις φορολογικές τους δηλώσεις ή ακόμα?
  16. Like
    NIKANOR reacted to KAROLOS in τι άλλο από ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ   
    Γιάννη,  σ ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια, κι εμείς με τη σειρά μας ευχαριστούμε για τη μακρόχρονη στήριξη των προσπαθειών μας. Επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους για τη συμπαράσταση και να τονίσω πως μέσα σ αυτόν τον ορυμαγδό των εξελίξεων ενδεχομένως να έχουμε υποπέσει και σε κάποια σφάλματα, άλλωστε κι εμείς άνθρωποι είμαστε που εργαζόμαστε νυχθημερόν λόγω των καταιγιστικών αλλαγών.
    Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους, «φίλους», γνωστούς, αλλά και αγνώστους, που μας βρίζουν, μας ειρωνεύονται, που πετούν σπόντες,  κ.λπ. σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζητήσεις, πηγαδάκια κ.α., γιατί είναι κι αυτός ένας τρόπος για να καταλάβουμε ποιοι είναι τελικά πραγματικά δίπλα μας και ποιοι όχι. Θα πω κλείνοντας πως, πριν κρίνεις, θυμήσου....
    Καλή δύναμη σε όλες και όλους. 
  17. Like
    NIKANOR got a reaction from mk83 in Εδώ ο κόσμος καίγεται...   
    Κορονοϊός: Δραματική έκκληση Ελληνίδας από Ιταλία - Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας
    https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/291313/koronoios-dramatiki-ekklisi-ellinidas-apo-italia-min-kanete-to-idio-lathos-me-mas
     
    υγ. Κάποια πράγματα βέβαια είναι πιο μυστήρια και ακατανόητα από τον ιό, αλλά δεν τρέχει και τίποτα.
  18. Like
    NIKANOR got a reaction from mk83 in Εδώ ο κόσμος καίγεται...   
    Καλά κάνουν και τα πήραν. Και πολύ άργησαν. Τα ίδια λάθη έκαναν Κινέζοι και Ιταλοί και είδαμε τι έγινε.
    Δεν θα πάθουμε τίποτα 2-3 βδομάδες χωρίς σχολεία, θέατρα, κινηματογράφους και γήπεδα. Η σεζόν θα πάει αργότερα 1 με 1,5 μήνα. Ζημιές θα υπάρχουν, λογικό είναι. 

    Οσο ψυχρό κι αν ακούγεται, είναι θέμα αριθμών. Η κατάρρευση ενός από τους πυλώνες ενός ευνομούμενου κράτους όπως είναι το σύστημα υγείας είναι απείρως πιο επικίνδυνο και τραγικό από το να κλειστούμε στα σπίτια μας για 2-3 βδομάδες με τα netflix, με γεμάτα ψυγεία και αγκαλιά με τα laptop. 
    Φυσικά και θα αφήσει στίγμα. Ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος. Μένει να δούμε με ποιον τρόπο.
     
  19. Upvote
    NIKANOR reacted to ponzi in Οικειοθελης αποχώρηση εργαζόμενου λόγω δυσμενούς εργασιακού κλίματος   
    Καλησπέρα και σε εσάς.
    Λοιπόν, απαντώ στην πρώτη σας δημοσίευση, σαν καλωσόρισμα ας πούμε. Κατ' αρχάς να σας ζήσει η κορούλα σας και να μην ανησυχείτε, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έχετε, και για το 2019 και για το 2020.
    Εφόσον εργάζεστε 10 χρόνια, δεν μπορεί να είστε νεαρός. Είστε νέος, και μάλλον είστε στην ιδανική ηλικία για το επόμενο βήμα, ειδικά εάν είστε φιλόδοξος νέος. 
    Η σχέση εργοδότη-εργαζόμενου είναι μια σχέση ευαίσθητη και δύσκολη. Και επειδή μάλλον δεν είστε millenial (γιατί αν είστε, κακώς σας γράφω), ή τέλος πάντων είστε στα πάνω όρια των millenials και στα κάτω της generation x (της δικής μου δηλαδή) - οπότε μπορούμε να κάνουμε συζήτηση - θα κάνω μια εξομολόγηση:
    Είμαι νευράκιας (πολύ) και κυκλοθυμικός. Πολλές φορές έχω άσχημες αντιδράσεις. Στο γραφείο είμαστε τυπικότατοι με την καταβολή των αποδοχών. Με τις άδειες δεν είμαστε τυπικοί (τουλάχιστον τις αποζημιώνουμε στο τέλος...). Τα ωράρια είναι βάρβαρα (πληρώνονται τουλάχιστον).
    Σας θυμίζει κάτι αυτό?
    Στις αρχές του έτους έχασα ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του γραφείου, εξαιτίας των παραπάνω και ειδικά εξαιτίας της παραξενιάς μου.
    Προσπάθησα να το αποτρέψω στο τέλος, αλλά εις μάτην...
    Χίλιες φορές μετάνιωσα για τα λάθη που έκανα ως εργοδότης. Πάμε παρακάτω όμως και όλα γίνονται για κάτι καλύτερο.
    Καταλήγω:
    Για να είστε εκεί τόσα χρόνια, κάτι σημαίνει. Και για εσάς, και για τον εργοδότη. Αν το ποτήρι ξεχείλισε, αν νιώθετε έτοιμος για το επόμενο βήμα, προχωρήστε. Πρώτα όμως κάνετε μια νηφάλια συζήτηση. Όχι για να ζυγίσετε το ρίσκο, όχι γι' αυτό. 
    Απλά γιατί πολλές φορές, ειδικά μετά από χρόνια, σταματάμε να βλέπουμε τα θετικά σε αυτά που ήδη έχουμε. Αμφότεροι...
     
     
  20. Upvote
    NIKANOR got a reaction from spirosvii in ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ SOS!   
    Σωστό είναι. Κοίτα κι εδώ αυτήν τη συζήτηση ...
    Αν είναι φυσιολογικό? Εξαρτάται.
    Φυσιολογικό είναι ότι μας ζητάει το "σύστημα" (ηλεκτρονικό ή μη) κι όχι πια η κοινή λογική.
     
  21. Upvote
    NIKANOR reacted to ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ in ενφια και οι δηθεν εκπτωσεις σε ορισμενα εκκαθαριστικα   
    βρε παλικάρια 
    πέρα από τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα ή όποιον άλλον, εδώ είναι διαταγες και εγκύκλιοι 
    βάλε την παλιά εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ δίπλα στην καινούργια και δες την διαφορά 
    λες για οικόπεδο και για τον γιο που πήγε στον συμβολαιογράφο αλλά λες και ότι δεν έγινε αλλαγή στο Ε9 
    δεν μπορεί, υπήρξε ένα εκκαθαριστικό το οποίο αλλάζει για έναν συγκεκριμένο λόγο, μεταβολή στο Ε9 
    σε ότι δε αφορά στις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ και στο δικό μου εκκαθαριστικό και στις γυναίκας μου αλλά και πελατών μου που είδα, έχουνε γίνει 
    αυτά 
  22. Upvote
    NIKANOR reacted to ponzi in ACA- Big 4   
    Θα φλυαρήσω λίγο και θα ενοχληθούν κάποιοι τώρα.
    Λοιπόν, κατ'αρχάς σας εύχομαι ολόψυχα να ευοδωθούν όλες οι επαγγελματικές σας προσδοκίες. 
    Δωρεάν συμβουλή: Μην διαχωρίζετε το διάβασμα από την εργασία. Ξεκινήσατε καριέρα, το διάβασμα είναι μέρος της εργασίας σας. 
    Η ρήτρα αυτή συνηθίζεται να μπαίνει από μεγάλες εταιρείες.  Έχετε απόλυτο δίκιο να έχετε επιφυλάξεις. Πιο πολύ ψαρωτικό (εκτιμώ) ότι είναι. Προσπαθούν να σας "δεσμεύσουν".
    Στα ελληνικά δικαστήρια δεν νομίζω ότι έχουν καμία τύχη όλα αυτά.  
    Κάτι για τις Μπιγκ φορ: Το καλό που φέρνει η ηλικία όσο προχωράει, είναι ότι παίρνεις απόσταση από κάποια πράγματα. Τα απομυθοποιείς. Και σου φαίνονται αστεία (ή γελοία) αυτά που σε θάμπωναν όταν ήσουν νεότερος. Δεν θα επεκταθώ (γιατί γράφουμε και σε δημόσιο χώρο). "Live your muth" για λίγα χρόνια (ή για πολλά). Οι εταιρείες αυτές χρειάζονται άτομα όπως εσείς (της ηλικίας σας εννοώ, με τα προσόντα σας και την όρεξη σας).
    Μετά ίσως διαπιστώσετε πόσο γελοία φαντάζουν όλα αυτά, ειδικά στη ελληνική πραγματικότητα, και τι πραγματικά συμβαίνει.
    Προσωπικά με εντυπωσιάζουν πολύ περισσότερο οι Fantastic Four και ο Deadpool.
    Στην ουσία τώρα, το θέμα είναι εντελώς νομικό. Αν έχετε όρεξη δείτε εδώ: http://ikee.lib.auth.gr/record/125262/files/GRI-2011-5976.pdf
     
     
  23. Upvote
    NIKANOR reacted to ponzi in Το taxis λειτουργει βρε παιδια;   
    Δεν ανοίξαμε φέτος θέμα για παράταση, οπότε γράφω εδώ.
    Γράφω με σεβασμό σε όσους κάνουν ακόμη και τώρα δηλώσεις, απλώς έτυχε εμείς να τελειώσουμε από εχθές. 
    Έχουμε περάσει δύσκολα στο γραφείο στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω την 14/07/2014. Στις 24:00 έπεσε μαύρο. Ο Θεοχάρης ήταν, η Σαββαίδου? Δεν θυμάμαι πια. Κάποιος από αυτούς τους αστείους.
    Βγήκαμε και στο δρόμο την άλλη μέρα, τίποτα...
    Πέρυσι επίσης, πολύ δύσκολα. 
    Φέτος, η ομάδα εδώ στο γραφείο, τα παιδιά αυτά - millenials είναι και αυτοί, αλλά από τους άλλους, τους καλούς - έδωσαν τον εαυτό τους. Ατελείωτες ώρες (τις μέτρησα σήμερα), απίστευτα ωράρια. Έσπασαν τα στομάχια τους, έκαναν το γραφείο - σπίτι. Τελικά τα καταφέραμε. Το ευχαριστώ είναι πραγματικά πολύ λίγο...
    Αυτό που προσωπικά έχω διαπιστώσει είναι ότι δεν έχει χαθεί η συναδελφικότητα στον κλάδο μας. Έχει χαθεί η ηθική γενικά. Αυτό μας στοίχισε η κρίση. Χάσαμε την ηθική μας.
    Όχι ως λογιστές, ως άνθρωποι. Όχι οι λογιστές μόνο, όλοι. 
    Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα πια. 
    Γερνάμε κιόλας... Και εδώ στο taxheaven, σχεδόν ερημιά. Όχι πολύ παλιά, "έπεφτε" η σελίδα από το πλήθος των συνδεδεμένων. Τώρα οι παλαιότεροι έφυγαν (πήγαν λέει στο fb, να ακολουθήσουν τους νέους μάλλον...). Έμεινε μόνο η λίστα αυτών που έχουν γενέθλια κάτω δεξιά. Απλά για να μας θυμίζει ότι γερνάμε. Οι αληθινά νέοι δεν είναι εδώ (ούτε και στο fb υποθέτω). Είπαμε είναι "millenials". 
    Δεν έχει νόημα πια, ούτε στους δρόμους να βγούμε. Είναι μάταιο. Και αυτοί οι τρόποι αντίδρασης είναι ξεπερασμένοι.
    Μόνο μέσα από τα γραφεία μπορεί να γίνει δουλειά. Αν διαβάζω πολύ, αν δεν πάψω να ενημερώνομαι, κρατώ "γεμάτο" το όπλο μου.
    Το καλό είναι που εκεί επάνω υπάρχει φωλιά από ηλίθιους. Δεν έχουν τη στοιχειώδη εξυπνάδα να καταλάβουν ότι αν με βάλουν απέναντι, ο χαμένος σίγουρα δεν θα είμαι εγώ.
    Αθόρυβα, λίγο-λίγο. Μπορεί να είμαι μικρός και το μόνο που καταφέρνω είναι μικρές γραντζουνιές στο πόδι του γίγαντα. Με τα χρόνια όμως, η μικρή πληγή θα κακοφορμίσει και ίσως αργότερα να σαπίσει το πόδι του γίγαντα.
    Όλα αυτά γιατί προσπαθώ να μη χάσω την ηθική μου!
    Καλή δύναμη σε όλους και συγγνώμη για το "παραλήρημα"
    Σπύρος
  24. Upvote
    NIKANOR reacted to 125883623 in ΕΦΚΑ Πρόγραμμα καταβολής μειωμένης εργοδοτικής εισφοράς κύριας σύνταξης για μισθωτούς ως 25 ετών, κατ’ εφαρμογή του Ν.4583/18   
    Στο σχόλιο μου παραπάνω   εκει μεσα θα την βρεις που την ανάρτησε συναδέλφος.διαβασε παραπάνω αναρτήσεις θα  βρεις το σχόλιο ειναι αυτο που άνοιξε ο babel .και μεσα σε αυτό είναι ενα αλλο που εχει αν θυμάμαι καλα αλλη μια 
    floydpink
    *   simple Members  49 185 αναρτήσεις Gender:Male Location:homeless Αναφορά ανάρτησης     Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου Ναι,αιτηση+υπευθυνη δηλωση και για 01/2019-05/2019 υποβαλεις ΔΜΣΑΑ.
    Καλη τιμωρια και για εμας και για αυτον που θα κατσει να τα διορθωσει στο ΙΚΑ.
    Για τις καφετεριες που δεν εχουν προστιμα την κατσαμε δηλαδη ή για τα τεκμαρτα δεν δεχονται την επιδοτηση; Δεν το ρωτησα.
     
    ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25.pdf
  25. Upvote
    NIKANOR reacted to Κρηθέας in ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΡΑΦΙΚΑ   
    Οι νέοι με την ταχύτητα και εμείς με την βραδύτητα..
    Καλά το τοποθέτησες συνάδελφε Νikanor μύδια και μπούκια κάτι σε φαστ φουντ δηλαδή..
    Και ναι εμείς επιμένουμε στον έρωτα που για να ανθίσει θέλει τη βραδύτητά του.. δεν είναι για κατανάλωση.. (βλέπε φόρουμ, δηλαδή συναδελφικότητα – συντροφικότητα, σε μια προσπάθεια να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη νεανική μας αθωότητα)

     
    Γιάννη (Χαλκιδέος) έτσι… πάντα ζωντανός και γεμάτος ενέργεια και κέφι, κράτα γερά..
     

     
    Κώστα (Karolos) το τελευταίο σου άρθρο μ’ άγγιξε.. συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις.
    Ο κόσμος μας πλημμύρισε από τέτοια «ανθρωπάκια» κι εμείς δεν θέλουμε να τα βλέπουμε, αποφεύγουμε να τα κοιτάζουμε παρόλο που μας έχουν κατακλύσει, γιατί νομίζουμε πως δεν είμαστε σαν αυτά τα «ανθρωπάκια». Η πραγματικότητα όμως ποια είναι; Ποιος είναι τελικά ο ρόλος μας; Πόσο αντισταθήκαμε στη λαίλαπα που τείνει να μας καταπιεί, να μας κάνει όλους ίδιους, «ανθρωπάκια», πειθήνια όργανα, βολικά καθισμένους στους καναπέδες μας; Ας αναλογιστούμε...
    Ναι αισθάνθηκα σαν αυτά τα ανθρωπάκια.. Βολεμένα αναίσθητα θα μας χαρακτήριζα.

     
    Καλή δύναμη για τη συνέχεια.. καλό κουράγιο παιδιά..

    Υ.γ. Ας μην το επιτρέψουμε στους εαυτούς μας..

    Ας το παλέψουμε..

     
     
×
×
  • Δημιουργία νέου...