Jump to content

NIKANOR

simple Members
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by NIKANOR

 1. Γιατί να περιμένεις? Εγώ έστειλα . Οσοι έχουν μόνο με κωδ.18 δεν πληρώνουν τίποτα, οι υπόλοιποι (λίγοι) ήδη πλήρωσαν μόνο εισφορές με κωδ.01 φυσικά. Δώρο Πάσχα το άφησα για περίοδο Μαίου μέχρι να ξεμπερδέψουν τα μπούτια τους ΦΜΥ ξεμπέρδεψες? Από 1/6 αλλάζουν και τα ποσοστά των πλήρως απασχολούμενων. Αρχίζουν σιγά σιγά οι προσλήψεις, τηλέφωνα χτυπάνε για επιδόματα Μαίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την επιδότηση των μειωμένων ενοικίων τους συν τα τηλέφωνα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα ασχολούμαστε ακόμα με τον 18 Το μεγάλο πανηγύρι θα γίνει έτσι και πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να πληρωθούν ολόκληρο το ΔΠ και μετά θα το πληρωθούν οι εργοδότες από το κράτος. Θα πλακώνονται εργοδότες με εργαζομένους κι εμείς στη μέση. Επίσης δεν έχω καταλάβει πως θα διασφαλιστεί το κράτος ότι πληρώθηκε όλο το ΔΠ στον εργαζόμενο για να πληρώσει τη διαφορά της αναστολής στην εργοδότη,
 2. Καλά τα λες αλλά δεν έχω πολλές ελπίδες ότι θα στηθεί σωστά. Τα στραβά και οι αδικίες που θα δημιουργηθούν θα είναι περισσότερα από τα οφέλη. Μερικές διευκρινήσεις.... α) Δεν υπάρχουν -τώρα πια- πολλές μεθυσμένες στο Φαληράκι. Αγγλίδες ή μη. Μετά τα απανωτά διεθνή ρεζιλίκια οι εκεί καταστηματάρχες τα περιόρισαν τα ξεφτιλίκια. Οχι ότι άμα θέλουν να ξεφτιλιστούν δηλαδή δεν το καταφέρνουν μια χαρά, αλλά πιο δύσκολα. β) Γενικά δεν θα υπάρχουν πολλές Αγγλίδες φέτος. Μια το BREXIT και την διολίσθηση της λίρας τους, μια οι μ[email protected]#$κίες του Τζόνσον με τον κορωνοϊό που θα τραβιούνται όλο το καλοκαίρι, δεν θα δούμε πολλούς Αγγλους φέτος. Κακό αυτό φυσικά γιατί είναι μεγάλος αριθμός. Περισσότερο με στεναχωρεί που δεν θα δούμε πολλές συμπατριώτισσες σου από την Σουηδία. Αλλοι αυτοί με τα πειράματα τους. Πήραν πολύ κόσμο στο λαιμό τους. γ) Με όλα αυτά που γίνονται προβλέπω μέχρι τον Αυγουστο να είμαστε στα γραφεία μας να κάνουμε αιτήσεις και δηλώσεις οπότε οι λογιστές δεν πρόκειται να δούμε τίποτα από όλα αυτά. Περισσότερο πιθανό είναι να δούμε καμιά μεθυσμένη γάτα παρά τουρίστρια Στα σοβαρά τώρα... Οι ξενοδόχοι ετοιμάζουν κάποιες κινήσεις. Ηδη ξεκίνησαν συμφωνίες με το προσωπικό όπως και με τα μεγάλα πρακτορεία για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη διαρρύθμιση των χώρων όπως και της εξυπηρέτησης. Σιγά μην περιμένουν το κράτος. Δεν συμφέρει κανέναν να δημιουργηθεί μπάχαλο Δημήτρη. Ούτε τους ξενοδόχους ούτε το προσωπικό. Δύσκολη η χρονιά αλλά θα την παλέψουμε. Αφού βγήκαμε ζωντανοί από όλο αυτό, τα άλλα θα τα λύσουμε...
 3. Και άντε με τις αποδοχές και τα ΦΜΥ βγάλαμε (?) άκρη πως θα γίνει Δημήτρη. Εχουμε καταλάβει τι έχει να γίνει με τα νέα μέτρα που θα επιδοτεί το κράτος το 60% της μείωσης αποδοχών λόγω μείωσης ωραρίου? Τι συμφωνίες, τι συναλλαγές υπογείως, τι τηλέφωνα από εργοδότες και εργαζόμενους και τι χαμός θα γίνει? Ενα τσίρκο κανονικό. Εδώ το πιο απλό που ήταν η ημερομηνία έναρξης αναστολής και τα έκαναν μπάχαλο. Φανταστείτε τώρα που πέφτει στο τραπέζι η μαγική φράση "επιδότηση μισθού" τι θα γίνει. Και φυσικά στα κεφάλια μας θα πέσει πάλι όλο αυτό. Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε τουριστικά επαγγέλματα και ξενοδοχεία αγωνιούν αν θα προσληφθούν και -το κυριότερο- πόσους μήνες θα προλάβουν να εργαστούν για να βγει ο χειμώνας, ενώ άλλοι θα παρακαλάνε να τους γίνει μείωση ωραρίου για να τους πληρώνει -εν μέρει- το κράτος. Καλή δύναμη σε όλους μας.
 4. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Οι απορίες των συναδέλφων παραπάνω ήταν σχετικά με το ποιες αποδοχές θα δηλωθούν στο αρχείο κι αν συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες αναστολής που δηλώσαμε στην ΑΠΔ. Αν υπάρχει ΦΜΥ προς απόδοση είναι -άλλο- θέμα μισθοδοσίας. Καλησπέρα
 5. Οτι βγάλαμε στη μισθοδοσία Μαρτίου και Απριλίου. Μέχρι την ημέρα που απασχολήθηκε (ή από την ημέρα που επανήλθε) ο εργαζόμενος και αυτό που μεταφέρθηκε στην ΑΠΔ με τύπο αποδοχών 01. Αυτά πλήρωσε ο εργοδότης, με αυτά θα βγει και το ΦΜΥ και αυτά θα δηλωθούν και σαν μηνιαίες αποδοχές. Τα ποσά που πληρώθηκαν από το κράτος σαν επίδομα ειδικού σκοπού για τις ημέρες Μαρτίου, Απριλίου και -προσεχώς- Μαίου μας είναι αδιάφορα για την υποβολή του αρχείου. Αν τον Απρίλιο δεν εργάστηκε καθόλου λόγω αναστολής δεν θα δηλωθεί τίποτα στο αρχείο μηνιαίων αποδοχών για τον εργαζόμενο αυτόν (ή δεν θα υποβληθεί κανένα αρχείο αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή όλο τον μήνα)
 6. Δημήτρη το ξέρεις φυσικά ότι οι τόσες περιπτώσεις ασφάλισης που μπορεί να υπάρχουν, οι διπλές-τριπλές εγγραφές λόγω ΤΑΠΙΤ, ξενοδοχεία, περιπτώσεις ασθένειας -και δεν ξέρω τι άλλο- και όλα αυτά να απεικονίζονται στην ΑΠΔ, υποβλήθηκαν με συζήτηση μεταξύ λογιστών και με την απλή λογική γιατί πολύ απλά δεν σκέφτηκαν να δώσουν ένα παράδειγμα εγγραφών ΑΠΔ που να καλύπτει όσο πιο πολλές περιπτώσεις γίνεται.
 7. Με τον covid το παλεύουμε. Με τη βλακεία να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα. Εδώ που τα λέμε βέβαια ο υπάλληλος του taxisnet επιβεβαίωσε ότι η προθεσμία ήταν 10/5. Θα μπορούσε να επιβεβαιώσει επίσης ότι ξημέρωσε ή ότι είναι Πέμπτη σήμερα. Άλλη η λογική του δημόσιου υπαλλήλου, άλλη του λογιστή.
 8. Μ'αρέσει που οι ΕΦΚΑτζήδες είναι άνθρωποι που θα λύσουν απορίες και θα βοηθήσουν σε δύσκολες καταστάσεις. Εγω ξέρω ότι σε αυτόν τον χαμό μόνοι μας παλεύουμε και τα βγάζουμε πέρα. Οτι κάνουμε μεταξύ μας (τεράστια η συμβολή του taxheaven στην προσπάθεια αυτή) και με ανύπαρκτες απολαβές αυτήν την περίοδο. Οχι ότι και πριν ήταν φοβερές οι αμοιβές μας δηλαδή.
 9. Εγώ συμπληρώνω τον 35 "έως" στην εγγραφή με τον τύπο αποδοχών "01" . Στην εγγραφή με τον τύπο "18" συμπληρώνω και τον 34 και τον 35 "από-έως" Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς με το "προβλεπόμενες μέρες". Αν εννοείς ότι συμπληρώθηκαν οι ασφαλιστικές μέρες, τότε θα βάλεις 2 ημέρες ασφάλισης (για 30/3 και 31/3) στην εγγραφή με τον τύπο "18" αφαιρώντας τις από την έγγραφή με τον "01". Φυσικά θα υπολογίσεις και 2 ημερομίσθια για την εγγραφή με τον "18"
 10. Ναι, την αποθηκεύει. Δοκίμασε όμως να κάνεις έλεγχο υποβολής. Εκεί σου βγάζει μήνυμα λάθους.
 11. Δεν δέχεται καμία συμπλήρωση ποσοστού ή ποσού στα πεδία 43,44,45. Βγάζει μήνυμα λάθους Οπότε βαδίζουμε ακριβώς όπως το αναφέρει η 82992/2020. Δύο εγγραφές ανά εργαζόμενο χωρίς να αλλάζουμε τίποτα άλλο εκτός από τον τύπο αποδοχών και με υπολογισμό των αποδοχών βάσει ημερών πραγματικής απασχόλησης και αναστολής. Και πάμε σε μία άλλη ερώτηση. Με το ΤΑΠΙΤ τι γίνεται? Αλλη μία εγγραφή με κωδικό 18 να υποθέσω. Προσωπικά θα ανεβάσω όλες τις ΑΠΔ μου με αυτά τα δεδομένα και δεν οριστικοποιώ ακόμα τίποτα μέχρι την τελευταία ημέρα. Μπορεί να βγάλουν καμιά διευκρινιστική. Μία δουλειά να κάνουν σωστά, μόνο μία. Βγάζεις που βγάζεις την ανακοίνωση ρε ΕΦΚΑ δώσε και ένα παράδειγμα με μερικές εγγραφές ΑΠΔ. άσχετο με το θέμα... άρχισαν τα τηλέφωνα για τις φορολογικές τους δηλώσεις ή ακόμα?
 12. Κι εμένα με ενδιαφέρει για τα σούπερ μάρκετ. Επίσης απορώ πως μετά από τόσες μέρες θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμα επιχειρήσεις που είναι μη πληττόμενες.
 13. Έχεις δίκιο. Δεν το έγραψα σωστά και δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Η λέξη "στρατός" είναι ένα ακόμα από αυτά που έγραφα και όχι συνέχεια του προηγούμενου που είναι η εσωτερική ασφάλεια και η επιβολή του νόμου. Η σωστή φράση λοιπόν είναι... " Ενα ακόμα είναι η Εθνική Άμυνα και ο Στρατός" Καλή δύναμη σε όλους μας.
 14. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις. Είσαι αρκετά ευφυής και καταρτισμένος απ'ότι έχω καταλάβει που σε διαβάζω εδώ στο φόρουμ. Ποιος μίλησε για επ' αόριστον παύση? Θέμα 2-3 βδομάδων. Μέχρι να ομαλοποιηθεί το όλο σκηνικό. Ο PROAKIS το γράφει, το διάγραμμα το ανέβασα, έγραψα πέντε γραμμές, μαρτυρίες υπάρχουν από παντού, γιατροί αναλύουν συνεχώς το πως και το γιατί. Υπάρχουν βέβαια και οι συνήθεις επιστήμονες ότι όλο αυτό είναι δημιούργημα των φαρμακευτικών εταιρειών για να κονομήσουν, των κυβερνήσενω για να ξεκάνουν τους γέρους και να μην πληρώνουν συντάξεις και ότι υπάρχει αντίδοτο αλλά μας το κρύβουν. Μερικοί παπάδες είπαν ότι μπορεί να ψεκάσουμε τη μούρη μας και τα χέρια μας με αγιασμό και δεν θα πάθουμε τίποτα. Προτιμάς να μιλάς για ξερόλες που ζαλίζουν με νούμερα. Δεν πειράζει, δικαίωμα σου, δεν θα τσακωθούμε κιόλας. Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα τώρα. Θες το αισιόδοξο σενάριο? Ο ιός θα μεταλλαχθεί σε απλό συνάχι, θα μας βαρεθεί, θα εξαφανιστεί με τη ζέστη, θα βρεθεί εμβόλιο. Κάτι από αυτά ή όλα μαζί. Οπότε σε 2-3 βδομάδες θα τα λέμε και θα γελάμε. Θες το απαισιόδοξο σενάριο? Θα αρρωστήσουμε όλοι κάποια στιγμή. Όλος ο πλανήτης. Οι ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Θα τ'αντέξουμε όλα. Και στα δύο όμως σενάρια αυτό που δεν επιτρέπεται να γίνει με τίποτα είναι να καταρρεύσει η κοινωνία, η πίστη στην κρατική υπόσταση, στις δομές του ίδιου του κράτους και στους κανόνες της κοινωνίας. Ένα από αυτά είναι το Σύστημα Υγείας. Επόμενο είναι η εσωτερική ασφάλεια. Ένα ακόμα είναι η Εθνική Άμυνα και ο στρατός. Έχεις καταλάβει τι θα γίνει αν νοσήσουν ταυτόχρονα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάθε χώρας που στελεχώνουν τα παραπάνω? Σήμερα διάβασα ότι στις ΗΠΑ μετά τις προμήθειες που στόκαραν, έχει μεγάλη αύξηση από αγορές σε όπλα. Λες και δεν είχαν αρκετά. Τα αγοράζουν πολίτες που δεν είχαν όπλα για να προφυλαχθούν από την παράνοια σε περίπτωση που γίνει το κακό. Νομίζεις λοιπόν ότι επειδή υπάρχει πράγματι στάση πληρωμών, χαμένα μεροκάματα, βύθιση των χρηματιστηρίων και θα μείνουν ακάλυπτες επιταγές τέλος του μήνα ότι αυτό είναι το χάος και η υστερία όπως λες? Ολα αυτά θα διορθωθούν κάποια στιγμή. Χάος και υστερία θα υπάρξει έτσι και δεν πάει καλά το σενάριο που έχουν ήδη μελετήσει και φοβούνται. Οταν θα παίζουν μπουνιές στο δρόμο οι άνθρωποι μεταξύ τους (στην Αμερική θα πυροβολούν) για ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο, ένα αντισηπτικό από φαρμακείο και ένα ρολό υγείας από το μπακάλικο. Και δεν θα υπάρχει κανένας να τους σταματήσει. Κερδίζουμε χρόνο λοιπόν. Μειώνουμε την κορύφωση του αριθμού των ταυτόχρονα νοσούντων επιμηκύνοντας το χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να νοσήσουμε όλοι ή να βρεθεί εμβόλιο. Συμφωνήσαμε με τα παιδιά στο γραφείο πως και τι θα γίνει αυτήν την περίοδο των 2-3 εβδομάδων, κάνω κουμάντο σε προμήθειες και τα οικονομικά μου και γυρίζω σπίτι στα παιδιά μου. Αν τώρα όλα αυτά ακούγονται αερολογίες και εξυπνακισμοί, οκ ο καθένας ότι νομίζει. Μπορεί για κάποιον να είναι καταστροφή που δεν θα πίνει την φραπεδιά στην καφετέρια ή ότι δεν θα ακούσει τη φίρμα στη πίστα.
 15. Κορονοϊός: Δραματική έκκληση Ελληνίδας από Ιταλία - Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/291313/koronoios-dramatiki-ekklisi-ellinidas-apo-italia-min-kanete-to-idio-lathos-me-mas υγ. Κάποια πράγματα βέβαια είναι πιο μυστήρια και ακατανόητα από τον ιό, αλλά δεν τρέχει και τίποτα.
 16. Καλά κάνουν και τα πήραν. Και πολύ άργησαν. Τα ίδια λάθη έκαναν Κινέζοι και Ιταλοί και είδαμε τι έγινε. Δεν θα πάθουμε τίποτα 2-3 βδομάδες χωρίς σχολεία, θέατρα, κινηματογράφους και γήπεδα. Η σεζόν θα πάει αργότερα 1 με 1,5 μήνα. Ζημιές θα υπάρχουν, λογικό είναι. Οσο ψυχρό κι αν ακούγεται, είναι θέμα αριθμών. Η κατάρρευση ενός από τους πυλώνες ενός ευνομούμενου κράτους όπως είναι το σύστημα υγείας είναι απείρως πιο επικίνδυνο και τραγικό από το να κλειστούμε στα σπίτια μας για 2-3 βδομάδες με τα netflix, με γεμάτα ψυγεία και αγκαλιά με τα laptop. Φυσικά και θα αφήσει στίγμα. Ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος. Μένει να δούμε με ποιον τρόπο.
 17. Άνοιξε από χθες το βράδυ. https://www.taxheaven.gr/news/47422/diaoesimh-h-efarmogh-ypobolhs-bebaiwsewn-apodoxwn https://www.aade.gr/epiheiriseis/forologikes-ypiresies/diloseis-parakratoymenon-prokatabliteon-foron/ypoboli-bebaiosis-apodohon-i-syntaxeon-amoibon
 18. Ολες οι εγκύκλιοι του ΕΦΚΑ αναφέρουν την υποχρεωτικότητα ασφάλισης διαχειριστή και εταίρου σε μονοπρόσωπη ΙΚΕ και την προαιρετική ασφάλιση των λοιπών εταίρων. Η εγκ.32/2013 γράφει.... Το πρόβλημα είναι πότε υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία ή πότε έχει τα χαρακτηριστικά εξαρτημένης εργασίας. Μια συζήτηση είχε γίνει εδώ ... ... αλλά δεν μάθαμε τα αποτελέσματα. Πριν λίγο καιρό είχαν σκοπό να ασφαλίσουν υποχρεωτικά στον ΕΦΚΑ όλους του εταίρους των ΙΚΕ αλλά δεν το προχώρησαν, Αντί να βγάλουν μια σαφή εγκύκλιο που ορίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσει που μιλάμε σήμερα (εργασία εταίρων ΙΚΕ) σκέφτονται να βάλουν εισφορές σε όλους. Πάντως ενδιαφέρον θα είχε να δούμε ΙΚΕ με καμιά δεκαριά εταίρους με ένα μερίδιο ο καθένας να δουλεύουν αμισθί για την επίτευξη των σκοπών της εταιρείας. Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είχε βέβαια να μάθουμε τι είπαν στους ελεγκτές.
 19. Τη φράση "Απογραφή Εμπορευμάτων της 31/12/2019" και "Σύνολο Εμπορευμάτων 0 (μηδέν)" Δυο γραμμές.
 20. Καλησπέρα. Δεν βλέπω να είναι στις απαλλασσόμενες της ΠΟΛ.1019/15. Αρα υποχρεούται. Κι αφού δεν έχει τίποτα να απογράψει γιατί είναι όλα πωληθέντα, τότε θα έχει απογραφή μηδενική.
 21. Εχεις 2 επιλογές. ή θα είναι διαχειριστής και σε αυτή την ΙΚΕ (παράλληλα με τον νυν διαχειριστή) ή θα τον ασφαλίσεις με ότι ωράριο (και ειδικότητα) απασχολείται πραγματικά. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι πλήρες. Δες τα δεδομένα και κρίνε ανάλογα. Γιατί ο εταίρος ΙΚΕ (όχι διαχειριστής) ακόμα κι αν έχει 99% δικαιολογείται να εργάζεται χωρίς πρόσληψη? Δεν το γράφει πουθενά αυτό που λες κι αμφιβάλλω αν θα το δεχτεί και κανένας ελεγκτής. Οσο αφορά για να "ελέγχει πως πάει η επένδυση του"... Αλλο να αράζει σε καναπέ με το καφεδάκι του απέναντι από την όμορφη γραμματέα και να κοιτάει πως δουλεύουν τα παιδιά και πως προχωράει η επένδυση του κι άλλο να μεταφέρει κιβώτια, να οδηγεί φορτηγά και να σηκώνει τηλέφωνα, Η διατάξεις του ΕΦΚΑ είναι σαφής όπως και η ανάλυση του Αλωνιάτη που παράθεσε ο ΗΛΙΑΣ ΜΠ.
 22. Μπορεί να πάει και παραπάνω, Η ΚΥΑ γράφει ότι με την πάροδο των 12 μηνών επαναυποβάλλει αίτηση ένταξης. Γι'αυτό ας κάνουν -όσο μπορούν- μακροχρόνια συμβόλαια τουλάχιστον να κάνουμε μια αίτηση το χρόνο και χωρίς απανωτά τηλέφωνα για αλλαγές και τροποποιήσεις συμβολαίων. Τώρα βέβαια υπάρχουν και πολλοί που θα πουν "και πως θα εισπράττουμε το παραδάκι ρε συνάδελφε.Από αυτά βγάζουμε το ψωμάκι μας πια". (Δεν αναφέρομαι στον HURRICANE33) Εκεί δεν μπορώ να απαντήσω.
 23. Ναι εντάξει είναι κι έτσι. Αλλά σε λίγους μήνες θα πρέπει να το ξαναλλάξουν. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Αλλά εγώ έβαλα καναδυο τέτοιες περιπτώσεις που είχα, να κάνουν μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια για να μην με πρήζουν με τις αλλαγές των συμβολαίων τους.
 24. Έτσι ακριβώς. Η Τράπεζα δεν μπορεί να ξέρει αν εναντιώνεται ο άλλος και δεν μπορεί να το ρισκάρει. Γι'αυτό στα Καταστατικά γράφουμε ρητά αν ενεργούν από κοινού ή μεμονωμένα οι διαχειριστές. Οπότε ισχύει αυτό που γράφει ο Χαλκιδέος (στην πρώτη του ανάρτηση, γιατί μετά διαφωνεί με τον εαυτό του ) Γρήγορα τροποποίηση Καταστατικού λοιπόν.
×
×
 • Create New...