Jump to content

NIKANOR

simple Members
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by NIKANOR


 1. Σωστό είναι. Κοίτα κι εδώ αυτήν τη συζήτηση ...

  Αν είναι φυσιολογικό? Εξαρτάται.

  Φυσιολογικό είναι ότι μας ζητάει το "σύστημα" (ηλεκτρονικό ή μη) κι όχι πια η κοινή λογική.

   


 2. 3 λεπτά πριν, 125883623 είπε

  για εμεμα πολλη καλα κανεις και γω ετσι το παω αν και το επιδομα στεγασης δεν ειναι μονο για 12μηνες; η μπορει να παει και για παραπανω; 

  Μπορεί να πάει και παραπάνω, Η ΚΥΑ γράφει ότι με την πάροδο των 12 μηνών επαναυποβάλλει αίτηση ένταξης.

  Γι'αυτό ας κάνουν -όσο μπορούν- μακροχρόνια συμβόλαια τουλάχιστον να κάνουμε μια αίτηση το χρόνο και χωρίς απανωτά τηλέφωνα για αλλαγές και τροποποιήσεις συμβολαίων.

  Τώρα βέβαια υπάρχουν και πολλοί που θα πουν "και πως θα εισπράττουμε το παραδάκι ρε συνάδελφε.Από αυτά βγάζουμε το ψωμάκι μας πια". (Δεν αναφέρομαι στον HURRICANE33)

  Εκεί δεν μπορώ να απαντήσω.  


 3. Ναι εντάξει είναι κι έτσι.

  Αλλά σε λίγους μήνες θα πρέπει να το ξαναλλάξουν. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. 

  Αλλά εγώ έβαλα καναδυο τέτοιες περιπτώσεις που είχα, να κάνουν μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια για να μην με πρήζουν με τις αλλαγές των συμβολαίων τους.  


 4. 27 λεπτά πριν, 125883623 είπε

  ωραία όλα αυτά και πως το γνωρίζει η τράπεζα ότι ο δεύτερος δεν εναντιώνεται στην πράξη που θέλει  να κάνει αυτός που πήγε; τι της προσκόμισε;

  μηπως γι αυτο σου λεει να ερθει και ο αλλος; 

  Έτσι ακριβώς. Η Τράπεζα δεν μπορεί να ξέρει αν εναντιώνεται ο άλλος και δεν μπορεί να το ρισκάρει. Γι'αυτό στα Καταστατικά γράφουμε ρητά αν ενεργούν από κοινού ή μεμονωμένα οι διαχειριστές. 

  Οπότε ισχύει αυτό που γράφει ο Χαλκιδέος (στην πρώτη του ανάρτηση, γιατί μετά διαφωνεί με τον εαυτό του :) :D )

  53 λεπτά πριν, ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ είπε

  αν δεν το προβλέπει τι καταστατικό τότε οι δυο θα πάνε πακέτο 

  Γρήγορα τροποποίηση Καταστατικού λοιπόν.


 5. 17 ώρες πριν, Κρηθέας είπε

  καλησπέρα συνάδελφε χρόνια έχουμε να τα πούμε.

   

  5 ώρες πριν, ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ είπε

  η παλιά καλή παρέα 
  καλημεραααααααααααααααααααααα

   

  3 ώρες πριν, KAROLOS είπε

  Καλημέρα κι από μένα στην «παλιοπαρέα»  ?

  Για το ζήτημα της διανομής έχουμε κι ένα πρόβλημα που δεν θέλει να το λύσει η Α.Α.Δ.Ε.

  Η διανομή κερδών σε προσωπικές εταιρείες με απλογραφικά βιβλία - Παραδείγματα - Το λάθος στο έντυπο «Ν»
   
   

  Πολλοί από τους παλιούς τριγυρνάμε εδώ στο φόρουμ. Οχι μόνο για λόγους ενημέρωσης, αλλά γιατί είναι πολλά τα χρόνια που περάσαμε (και πέρασαν) εδώ μέσα. Κι εγώ προσωπικά δεν τα μπορώ αυτά τα μοντέρνα με το σόσιαλ μύδια και τα φεισ μπούκια που ασχολείστε εσείς οι νεαροί    :D 

  Οσο για τη συμπλήρωση των κωδικών ... σωστά αναφέρει ο ΚΑΡΟΛΟΣ κι ο 125883623 το σχετικό άρθρο του κόμβου για πλήρη ανάλυση της αποτύπωσης και συμπλήρωσης των κωδικών των κερδών.

  Γιατί όπως λέει κι ο 125883623 , ήρθε δα κι αυτή η περιβόητη ανάπτυξη που όλοι την περιμέναμε και πρέπει να συμπληρώσουμε  μετά από πολύ καιρό τους κωδικούς κερδών για να καλύψουν κανένα τεκμήριο οι επίδοξοι επενδυτές και πελάτες μας. 

  Αντε να τελειώνουμε σιγά-σιγά φορολογικές δηλώσεις, μπας και κάνουμε κανένα μπάνιο -εκτός από την ντουζιέρα μας.

  Καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε όλους, παλιούς και νέους.


 6. Κέρδη τα λογιστικά. Φόρος αυτός που βγαίνει μετά τις αναμορφώσεις. Στην βεβαίωση του αρχείου βάζουμε το Καθαρό Ποσό.

  Ετος που αφορούν όλα αυτά είναι το 2018. Μετά την αποστολή του αρχείου ενημερώνεται άμεσα ο Πίνακας με τις βεβαιώσεις αποδοχών (στην αρχική εικόνα του φορολογούμενου, με τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3) 

  Ο κωδ.431 πρέπει να συμπληρωθεί "με το χέρι"  πληκτρολογώντας το ποσό καθαρού κέρδους που έχουμε αναγράψει και στο αρχείο με τα μερίσματα.

  Την καλησπέρα μου


 7. Κατ'αρχήν ένα μεγάλο respect που επαναφέρεις ένα θέμα μετά από 11 !!! χρόνια.

  Παλιά καραβάνα.

  Εκείνη  την εποχή που το ξεκίνησες και μ'ένα τελείως διαφορετικό "περιβάλλον" εργασίας μας , πολλοί θα πρέπει να αναρωτήθηκαν αν είσαι κανένα τεχνοφρικιό.

  Τώρα όμως το 2019, έτσι όπως έχει γίνει η δουλειά μας, είναι απαραίτητο η χρήση 2 οθονών. Το λιγότερο. Η χρήση πολλών ηλεκτρονικών εγγράφων με την ταυτόχρονη εξαφάνιση "'έγχαρτων" (είναι και της μόδας η λέξη) εγγράφων και εντύπων, (χτες πήγα να ζητήσω έντυπα Ε1 για να βάζω τα ελάχιστα πια έγγραφα για αρχείο και η κοπέλα στο βιβλιοπωλείο με κοιτούσε σαν να ήμουν ούφο) η συνεχής χρήση κωδικών taxisnet και ΕΦΚΑ για τα συνεχή και απανωτά επιδόματα που ανακαλύπτουν, βάλε και τις αιτήσεις, βάλε και το ΥΕΚΑ που θέλει login κάθε τρεις και λίγο, δεν θέλει και πολύ να σκεφτείς στις πόσες ίντσες οθόνης θα τυφλωθούμε.

  Εσύ είσαι στις 3 ε? 

  Εγώ είμαι στις 2 αλλά αρχίζω και το σκέφτομαι ότι δεν φτάνουν. Ολη την ώρα μετακινώ παράθυρα για να κάνω χώρο για τα νέα που πρέπει ν' ανοίξω αλλά δεν θέλω να κλείσω και τα παλιά γιατί θα πρέπει να τα ξανανοίξω και βαριέμαι να τα ξαναψάχνω,  η ζωή μας έχει γίνει παράθυρα που ανοιγοκλείνουν και κωδικοί που πληκτρολογούνται copypast-ώνονται.

  Το θέμα είναι να μην ξεχνάμε να ανοίγουμε και κανένα πραγματικό παράθυρο...

     


 8. Σωστά είναι όλα αυτά. 

  Προσωπική μου άποψη και εκτίμηση είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ ενεργοποιηθεί η ΚΥΑ με τους περιορισμούς που προβλέπει ο 4446, οπότε να έχεις έτοιμο εναλλακτικό σενάριο συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες.

  Οι ενώσεις ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων δεν πρόκειται να το αφήσουν το θέμα να πάρει διαστάσεις όπως εδώ πχ .... Ο «μεγιστάνας» του Airbnb βγάζει περίπου 37.000 ευρώ την ημέρα από ενοικιάσεις διαμερισμάτων

   

   


 9. Στις 9/12/2018 στις 1:05 ΜΜ, 125883623 είπε

  επίσης λέμε η φιλοξενουμενος είσαι η προστατευομενο μέλος ,δεν γίνεται και κωδικός 7 άλλα και πινάκας 8 

  και αυτό από τις συνδυαστικές οδηγείες  δεν κολλάει 

  Φυσικά και πρέπει να δηλωθεί ως φιλοξενούμενη της μητρός και παράλληλα προστατευόμενο μέλος της.

  στον κωδικο 7-8 αναφερονται όσοι δεν ειναι προστατευομενα μελη .
  θα το ξανακοιταξω αλλα....

  Κάτι ακόμα γι'αυτό το θέμα.

  Βλέποντας τη φράση ... "Κατ’ εξαίρεση, φορολογείται χωριστά το εισόδημα του ανήλικου άγαμου παιδιού ανεξαρτήτως ποσού εφόσον προέρχεται: α) από την παροχή της προσωπικής του εργασίας β) από σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα ή της μητέρας του"

  θεωρώ ότι αναφέρεται ότι δεν ισχύει το όριο των 3.000 και παραμένει προστατευόμενο μέλος. Και κάνοντας δήλωση με αυτά  ακριβώς τα δεδομένα τα τελευταία 5 χρόνια δεν είχα πρόβλημα στην υποβολή.

  Αλλά δεν επιμένω, μπορεί να έχεις δίκιο εσύ και το όριο των 3.000 να αφορά και αυτά τα δύο παραπάνω είδη εισοδήματος του ανήλικου.

  Για το θέμα όμως της φιλοξενίας θα σου πω το εξής.

  Από τη στιγμή που πρέπει να γίνει ξεχωριστή δήλωση του ανήλικου για να φορολογηθεί ξεχωριστά το εισόδημα του γιατί προέρχεται από εργασία ή από σύνταξη λόγω θανάτου (και δεν υπερβαίνει τα 3.000 για να συμφωνήσω μαζί σου) τότε η δήλωση του ανήλικου δεν μπορεί να υποβληθεί αν δεν δηλωθεί κατοικία αφού το σύστημα απαιτεί να υπάρχει διαμονή. Οπότε η  συμπλήρωση του κωδ. 092 (φιλοξενία) καθώς και τα στοιχεία και το ΑΦΜ του γονέα,  απαιτείται. Ταυτόχρονα όμως από τη στιγμή που δηλώνεται ο κωδ.330 τότε στη δήλωση του γονέα δεν του ζητείται να αποδεχτεί φιλοξενούμενο το ανήλικο.

  Οπότε μπορεί να υπάρξει φιλοξενία και προστατευόμενο μέλος ταυτόχρονα. Για τους σκοπούς της φορολογίας εισοδήματος ανηλίκου  και μόνο.


 10. 14 ώρες πριν, 125883623 είπε

   

   

  το παραμένοντας προστατευομενα δεν καταλαβαίνω από που προκυπτει .για το ο.π.ε.κ,α ο,κ ισχύει άλλα για το ε,1 από που προκύπτει ότι μπορεί να παίρνει δυο φόρες το αφορολόγητο μια στην δήλωση του και άλλη μια φορά στην δήλωση του γονέα με ότι αυτό συνεπάγεται;;; 

  ότι το δέχεται το σύστημα ο.κ άλλα δεν νομίζω asteraς5 να έκανες καποιο  λάθος .το μελετησες και συμφωνείς;;; ότι έπρεπε να το βάλεις και στην μητέρα;

  Τι σημαίνει από που προκύπτει? Από το συνδυασμό των διατάξεων του νόμου. 

  Αν είναι πρόσωπο του άρθρου 11 και είναι ενήλικος ...

  1ον αν έχει 1 ευρώ εισόδημα κάνει φορολογική δήλωση

  2ον αν είναι μέχρι 3.000 (ή 6.000 περ.γ) παραμένει προστατευόμενο μέλος

  Εσύ που στηρίχτηκες για να το χειριστείς διαφορετικά?


 11. 7 λεπτά πριν, asteras5 είπε

  και άρθρο 2

  Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις β' , δ' και ε' της παραγράφου 1 δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη, εάν το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και εφόσον συνοικούν με τον φορολογούμενο. 

  οπότε δεν το έβαλα εξαρτώμενο ...... τι έχω καταλάβει λάθος??

   

  Αν είναι ανήλικα κι έχουν εισόδημα έως 3.000 προστίθεται το εισόδημα τους και φορολογείται στον υπόχρεο της δήλωσης ή αλλιώς στον γονέα που έχει τη γονική μέριμνα. Αν έχουν πάνω από 3.000 τότε φορολογούνται ξεχωριστά με υποβολή δική τους φορολογικής δήλωσης. Με εξαίρεση την περίπτωση της εργασίας και σύνταξης λόγω θανόντα γονέα που ανεξαρτήτως ποσού, υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και φορολογούνται ξεχωριστά.   Παραμένουν όμως προστατευόμενα μέλη αφού είναι ανήλικα.

  Για τα ενήλικα μέλη για να θεωρούνται προστατευόμενα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 3.000 (ή 6.000 της περίπτωσης γ) και υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση παραμένοντας προστατευόμενα. 


 12. 14 λεπτά πριν, asteras5 είπε

  ακόμη και όταν το φορολογητέο εισόδημα υπερβαίνει τα 3000 € ?????  παραμένει προστατευόμενο μέλος???

   

  Η περίπτωση σου αφορά σύνταξη θανόντα γονέα. Οπότε ναι, ανεξαρτήτως ποσού. 

  Δες την παράγραφο 4 του άρθ.11 του ΚΦΕ


 13. 9 λεπτά πριν, asteras5 είπε

  Καλησπέρα

  Μητέρα με ανήλικη κόρη. Η κόρη παίρνει σύνταξη από θανών πατέρα. Τους κάνω ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις . Η κόρη με δικαίωμα οίκησης 50% οπότε όχι φιλοξενούμενη όχι προστατευόμενο μέλος στην δήλωση λόγω εισοδήματος. 

  Πάω να κάνω αίτηση για την κόρη δεν επιβεβαιώνει λέει στοιχεία γιατί είναι ανήλικη. Πάω για την μητέρα και μου λέει κάτι δεν συμφωνεί ως μονογονεϊκη και σύνθεση νοικοκυριού ..να δηλώσω τηλέφωνο και email να επικοινωνήσουν??? μαζί μου???

  έχει τύχει σε κανέναν συνάδελφο???

  υπάρχει κάποιο email ή τηλέφωνο επικοινωνίας για μέρισμα???

   

  Το γεγονός ότι κάνει φορολογική δήλωση λόγω σύνταξης θανόντα πατέρα δεν σημαίνει ότι δεν είναι προστατευόμενο μέλος ούτε ότι έχει "ικανότητα" οίκησης. Φυσικά και πρέπει να δηλωθεί ως φιλοξενούμενη της μητρός και παράλληλα προστατευόμενο μέλος της.


 14.  

  Στις 29/11/2018 στις 11:43 ΠΜ, solwn 1 είπε

  Αν βάλω κωδικό 3 , ίσως πρέπει να στείλω όλη την ΑΠΔ από την αρχή. Δεν ξέρω αν πάω να την υποβάλω σαν συμπληρωματική με κωδικό 4 ηλεκτρονικά, αν θα μου επιτρέψει (αφού είναι εκπρόθεσμη)

   

  1 λεπτό πριν, ΣΩΤΗΡΗΣ είπε

  Είναι καταστήματα με 1-2 εργαζομένους

   

  Eυχαριστώ

  createapdmanual.pdf

   

  Στην τελευταία σελίδα του pdf έχει οδηγίες για την μετατροπή 01-Κανονικής σε 04-Συμπληρωματική.

  υγ. Αν υπάρχει καλή γνώση του excell μπορεί να "βγει" η ασφάλιση και η μισθοδοσία δίχως τη χρήση τυποποιημένου εμπορικού προγράμματος.

   


 15. 40 λεπτά πριν, 125883623 είπε

  το CHF/h. τι σημαίνει; δεν ειναι κακό και για ποιον;;; 

  Ελβετικά φράγκα ανά ώρα.

  Ο ponzi έχει τον τρόπο του και το στυλ του. (προσωπικά για μένα εύστοχα και πετυχημένα)

  Οσο αφορά το θέμα....

  Εμένα προσωπικά με τρομάζει το ...

  20 ώρες πριν, limnos21 είπε

  σχεδόν όλοι αλλοδαποί

  Το γιατί το γνωρίζουμε όλοι, μην τα γράφουμε εδώ πέρα, γιατί μας διαβάζουν.

  Οπως και το... 

  20 ώρες πριν, limnos21 είπε

  προσθαφαίρεση μέλους

  (οι προσθαφαιρέσεις μελών σε εταιρείες -αν δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή συνταξιοδότηση- δεν είναι καλό σημάδι)

  Ούτε και η εποχικότητα είναι καλό σημάδι. Να τον ψάχνεις Δεκέμβριο να σου φέρει τα τιμολόγια καλά είναι. Να μην τον ψάχνεις για να σε πληρώσει για να πάρεις γαλοπούλα είναι το πρόβλημα.

  Δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για την επιχείρηση (παλιά/νέα/χρέη κλπ) ούτε για τον υπεύθυνο (φερεγγυότητα) ούτε και τον συνάδελφο που ρωτάει (μικρό/μεγάλο πελατολόγιο, νέος/παλιός κλπ) αλλά η ταπεινή μου άποψη μου ότι αυτή η δουλειά δεν αξίζει για κάτω από 3-3,5 χιλιάρικα το χρόνο . Συμφωνώ με τον HURRICANE.

   


 16. Μόλις τώρα, Logman είπε

  Ακριβώς.Έβγαλε χαρτόσημο.

  Κι εγώ είχα 2 δηλώσεις φυσικών προσώπων με εισοδήματα μέσω βραχυχρόνιας αλλά δεν έβγαλε κανένα χαρτόσημο. Κωδ. 60 στο Ε2 για το είδος μίσθωσης.


 17. 2 ώρες πριν, MarP είπε

  Αναφέρομαι στο ΦΜΥ, την παρακράτηση φόρου (στις μικτές αμοιβές) με τις γενικές διατάξεις. Αυτό συνεχίζει να εφαρμόζεται ,σωστά; Η παρακράτηση 5% απ' ότι καταλαβαίνω είναι επιπλέον.

   

  Ποια παρακράτηση με τις γενικές διατάξεις? Η παρακράτηση πάνω στις μικτές αμοιβές των αμειβομένων με ημερομίσθιο ορισμένου χρόνου (γι' αυτό που γίνεται η συζήτηση δηλαδή) καταργήθηκε από την εφαρμογή του ν.4172. 

  Υπήρχε στον προηγούμενο νόμο 2238 στο άρθρο 57.  

  1 ώρα πριν, MarP είπε

  Δηλαδή καταργούνται αυτά που ίσχυαν ως τώρα για τον ΦΜΥ;

  Για το ΦΜΥ των ημερομισθίων ορισμένου χρόνου πάνω στις μικτές αμοιβές καταργήθηκαν πριν 4 χρόνια.

  Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο που δεν αντελήφθην...


 18. Μιλάμε ότι είναι τα ίδια ταγάρια που θα έρχονταν στα πράγματα και θ' άλλαζαν την Ευρώπη και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα με την ΠΦΑ τους.

  Εδώ ένα taxisnet δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

  Μία ανακοίνωση ρε γίδια.. μία. Ετσι για το γαμώτο... 

  "συγνώμη κάνουμε συντήρηση / έχουμε διακοπή / βγήκε η μπρίζα "   κάτι..

   

   

   


 19. 2 ώρες πριν, HURRICANE33 είπε

   Και πώς υπολογίζεται ο μέσος όρος προσωπικού? Σας ευχαριστώ πολύ.

  ΠΟΛ.1003/14 άρθ.2

  Αν σου βγει μικρότερο από 0,5 θα βάλεις "1" σαν Μ.Ο. και όχι "0" γιατί δεν θα το δεχτεί το σύστημα. 

  Τα σαΐνια του Υ.Ο. δεν το πρόβλεψαν  αυτό.


 20. 11 λεπτά πριν , ponzi said:

  Καλοί μου συνάδελφοι, η μαλακία πάει σύννεφο,κρατάει μαστίγιο και σας δέρνει ολημερίς. 

  Οι ιστορίες και οι περιπτώσεις που μπορούμε να γράψουμε για τις διασταυρώσεις και ασυμφωνίες των ΜΥΦ από επικοινωνία με άλλους συναδέλφους λογιστές,  μπορεί να ξεπεράσουν -σε γελοιότητα- τα μπινελίκια που χώνουμε για το ίδιο το σύστημα των ΜΥΦ και την δυσλειτουργία του TAXIS.

  Ηθελα νά'ξερα εκείνος που έφτασε σε σημείο να πάρει τηλέφωνο το TAXIS -κι αυτοί να πάρουν εμένα- για να ρωτήσει πως θα διορθώσει το αρχείο του, (έβαλε τα ενοίκια στη ΜΥΦ) ένα τηλέφωνο στον έρμο τον προγραμματιστή του δεν μπορούσε να κάνει?  

×
×
 • Create New...