Jump to content

NIKANOR

simple Members
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by NIKANOR

 1. Άνοιξε από χθες το βράδυ. https://www.taxheaven.gr/news/47422/diaoesimh-h-efarmogh-ypobolhs-bebaiwsewn-apodoxwn https://www.aade.gr/epiheiriseis/forologikes-ypiresies/diloseis-parakratoymenon-prokatabliteon-foron/ypoboli-bebaiosis-apodohon-i-syntaxeon-amoibon
 2. Ολες οι εγκύκλιοι του ΕΦΚΑ αναφέρουν την υποχρεωτικότητα ασφάλισης διαχειριστή και εταίρου σε μονοπρόσωπη ΙΚΕ και την προαιρετική ασφάλιση των λοιπών εταίρων. Η εγκ.32/2013 γράφει.... Το πρόβλημα είναι πότε υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία ή πότε έχει τα χαρακτηριστικά εξαρτημένης εργασίας. Μια συζήτηση είχε γίνει εδώ ... ... αλλά δεν μάθαμε τα αποτελέσματα. Πριν λίγο καιρό είχαν σκοπό να ασφαλίσουν υποχρεωτικά στον ΕΦΚΑ όλους του εταίρους των ΙΚΕ αλλά δεν το προχώρησαν, Αντί να βγάλουν μια σαφή εγκύκλιο που ορίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσει που μιλάμε σήμερα (εργασία εταίρων ΙΚΕ) σκέφτονται να βάλουν εισφορές σε όλους. Πάντως ενδιαφέρον θα είχε να δούμε ΙΚΕ με καμιά δεκαριά εταίρους με ένα μερίδιο ο καθένας να δουλεύουν αμισθί για την επίτευξη των σκοπών της εταιρείας. Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είχε βέβαια να μάθουμε τι είπαν στους ελεγκτές.
 3. Τη φράση "Απογραφή Εμπορευμάτων της 31/12/2019" και "Σύνολο Εμπορευμάτων 0 (μηδέν)" Δυο γραμμές.
 4. Καλησπέρα. Δεν βλέπω να είναι στις απαλλασσόμενες της ΠΟΛ.1019/15. Αρα υποχρεούται. Κι αφού δεν έχει τίποτα να απογράψει γιατί είναι όλα πωληθέντα, τότε θα έχει απογραφή μηδενική.
 5. Εχεις 2 επιλογές. ή θα είναι διαχειριστής και σε αυτή την ΙΚΕ (παράλληλα με τον νυν διαχειριστή) ή θα τον ασφαλίσεις με ότι ωράριο (και ειδικότητα) απασχολείται πραγματικά. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι πλήρες. Δες τα δεδομένα και κρίνε ανάλογα. Γιατί ο εταίρος ΙΚΕ (όχι διαχειριστής) ακόμα κι αν έχει 99% δικαιολογείται να εργάζεται χωρίς πρόσληψη? Δεν το γράφει πουθενά αυτό που λες κι αμφιβάλλω αν θα το δεχτεί και κανένας ελεγκτής. Οσο αφορά για να "ελέγχει πως πάει η επένδυση του"... Αλλο να αράζει σε καναπέ με το καφεδάκι του απέναντι από την όμορφη γραμματέα και να κοιτάει πως δουλεύουν τα παιδιά και πως προχωράει η επένδυση του κι άλλο να μεταφέρει κιβώτια, να οδηγεί φορτηγά και να σηκώνει τηλέφωνα, Η διατάξεις του ΕΦΚΑ είναι σαφής όπως και η ανάλυση του Αλωνιάτη που παράθεσε ο ΗΛΙΑΣ ΜΠ.
 6. Μπορεί να πάει και παραπάνω, Η ΚΥΑ γράφει ότι με την πάροδο των 12 μηνών επαναυποβάλλει αίτηση ένταξης. Γι'αυτό ας κάνουν -όσο μπορούν- μακροχρόνια συμβόλαια τουλάχιστον να κάνουμε μια αίτηση το χρόνο και χωρίς απανωτά τηλέφωνα για αλλαγές και τροποποιήσεις συμβολαίων. Τώρα βέβαια υπάρχουν και πολλοί που θα πουν "και πως θα εισπράττουμε το παραδάκι ρε συνάδελφε.Από αυτά βγάζουμε το ψωμάκι μας πια". (Δεν αναφέρομαι στον HURRICANE33) Εκεί δεν μπορώ να απαντήσω.
 7. Ναι εντάξει είναι κι έτσι. Αλλά σε λίγους μήνες θα πρέπει να το ξαναλλάξουν. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Αλλά εγώ έβαλα καναδυο τέτοιες περιπτώσεις που είχα, να κάνουν μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια για να μην με πρήζουν με τις αλλαγές των συμβολαίων τους.
 8. Έτσι ακριβώς. Η Τράπεζα δεν μπορεί να ξέρει αν εναντιώνεται ο άλλος και δεν μπορεί να το ρισκάρει. Γι'αυτό στα Καταστατικά γράφουμε ρητά αν ενεργούν από κοινού ή μεμονωμένα οι διαχειριστές. Οπότε ισχύει αυτό που γράφει ο Χαλκιδέος (στην πρώτη του ανάρτηση, γιατί μετά διαφωνεί με τον εαυτό του ) Γρήγορα τροποποίηση Καταστατικού λοιπόν.
 9. Δεν θα το δεχτεί το σύστημα. Πρέπει να κάνει τροποποίηση του συμβολαίου με τρέχουσες ημερομηνίες (πχ 1/9 ή 1/10) και να ορίζει νέα περίοδο μίσθωσης 1/9 (ή 1/10/19) έως και .../.../2020 (μετά τις 30/4/20)
 10. Δεν ξέρω αν είναι σχετικό με το θέμα αλλά μόλις διάβασα ότι κοπάνησαν την PwC με ένα προστιματάκι για παραβίαση των GDPR https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45410 26_2019anonym.pdf
 11. Πολλοί από τους παλιούς τριγυρνάμε εδώ στο φόρουμ. Οχι μόνο για λόγους ενημέρωσης, αλλά γιατί είναι πολλά τα χρόνια που περάσαμε (και πέρασαν) εδώ μέσα. Κι εγώ προσωπικά δεν τα μπορώ αυτά τα μοντέρνα με το σόσιαλ μύδια και τα φεισ μπούκια που ασχολείστε εσείς οι νεαροί Οσο για τη συμπλήρωση των κωδικών ... σωστά αναφέρει ο ΚΑΡΟΛΟΣ κι ο 125883623 το σχετικό άρθρο του κόμβου για πλήρη ανάλυση της αποτύπωσης και συμπλήρωσης των κωδικών των κερδών. Γιατί όπως λέει κι ο 125883623 , ήρθε δα κι αυτή η περιβόητη ανάπτυξη που όλοι την περιμέναμε και πρέπει να συμπληρώσουμε μετά από πολύ καιρό τους κωδικούς κερδών για να καλύψουν κανένα τεκμήριο οι επίδοξοι επενδυτές και πελάτες μας. Αντε να τελειώνουμε σιγά-σιγά φορολογικές δηλώσεις, μπας και κάνουμε κανένα μπάνιο -εκτός από την ντουζιέρα μας. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε όλους, παλιούς και νέους.
 12. Κέρδη τα λογιστικά. Φόρος αυτός που βγαίνει μετά τις αναμορφώσεις. Στην βεβαίωση του αρχείου βάζουμε το Καθαρό Ποσό. Ετος που αφορούν όλα αυτά είναι το 2018. Μετά την αποστολή του αρχείου ενημερώνεται άμεσα ο Πίνακας με τις βεβαιώσεις αποδοχών (στην αρχική εικόνα του φορολογούμενου, με τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3) Ο κωδ.431 πρέπει να συμπληρωθεί "με το χέρι" πληκτρολογώντας το ποσό καθαρού κέρδους που έχουμε αναγράψει και στο αρχείο με τα μερίσματα. Την καλησπέρα μου
 13. Πολύ χρήσιμο. Αναγκαίο θα έλεγα. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά.
 14. Κατ'αρχήν ένα μεγάλο respect που επαναφέρεις ένα θέμα μετά από 11 !!! χρόνια. Παλιά καραβάνα. Εκείνη την εποχή που το ξεκίνησες και μ'ένα τελείως διαφορετικό "περιβάλλον" εργασίας μας , πολλοί θα πρέπει να αναρωτήθηκαν αν είσαι κανένα τεχνοφρικιό. Τώρα όμως το 2019, έτσι όπως έχει γίνει η δουλειά μας, είναι απαραίτητο η χρήση 2 οθονών. Το λιγότερο. Η χρήση πολλών ηλεκτρονικών εγγράφων με την ταυτόχρονη εξαφάνιση "'έγχαρτων" (είναι και της μόδας η λέξη) εγγράφων και εντύπων, (χτες πήγα να ζητήσω έντυπα Ε1 για να βάζω τα ελάχιστα πια έγγραφα για αρχείο και η κοπέλα στο βιβλιοπωλείο με κοιτούσε σαν να ήμουν ούφο) η συνεχής χρήση κωδικών taxisnet και ΕΦΚΑ για τα συνεχή και απανωτά επιδόματα που ανακαλύπτουν, βάλε και τις αιτήσεις, βάλε και το ΥΕΚΑ που θέλει login κάθε τρεις και λίγο, δεν θέλει και πολύ να σκεφτείς στις πόσες ίντσες οθόνης θα τυφλωθούμε. Εσύ είσαι στις 3 ε? Εγώ είμαι στις 2 αλλά αρχίζω και το σκέφτομαι ότι δεν φτάνουν. Ολη την ώρα μετακινώ παράθυρα για να κάνω χώρο για τα νέα που πρέπει ν' ανοίξω αλλά δεν θέλω να κλείσω και τα παλιά γιατί θα πρέπει να τα ξανανοίξω και βαριέμαι να τα ξαναψάχνω, η ζωή μας έχει γίνει παράθυρα που ανοιγοκλείνουν και κωδικοί που πληκτρολογούνται copypast-ώνονται. Το θέμα είναι να μην ξεχνάμε να ανοίγουμε και κανένα πραγματικό παράθυρο...
 15. Σωστά είναι όλα αυτά. Προσωπική μου άποψη και εκτίμηση είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ ενεργοποιηθεί η ΚΥΑ με τους περιορισμούς που προβλέπει ο 4446, οπότε να έχεις έτοιμο εναλλακτικό σενάριο συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες. Οι ενώσεις ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων δεν πρόκειται να το αφήσουν το θέμα να πάρει διαστάσεις όπως εδώ πχ .... Ο «μεγιστάνας» του Airbnb βγάζει περίπου 37.000 ευρώ την ημέρα από ενοικιάσεις διαμερισμάτων
 16. Κάτι ακόμα γι'αυτό το θέμα. Βλέποντας τη φράση ... "Κατ’ εξαίρεση, φορολογείται χωριστά το εισόδημα του ανήλικου άγαμου παιδιού ανεξαρτήτως ποσού εφόσον προέρχεται: α) από την παροχή της προσωπικής του εργασίας β) από σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα ή της μητέρας του" θεωρώ ότι αναφέρεται ότι δεν ισχύει το όριο των 3.000 και παραμένει προστατευόμενο μέλος. Και κάνοντας δήλωση με αυτά ακριβώς τα δεδομένα τα τελευταία 5 χρόνια δεν είχα πρόβλημα στην υποβολή. Αλλά δεν επιμένω, μπορεί να έχεις δίκιο εσύ και το όριο των 3.000 να αφορά και αυτά τα δύο παραπάνω είδη εισοδήματος του ανήλικου. Για το θέμα όμως της φιλοξενίας θα σου πω το εξής. Από τη στιγμή που πρέπει να γίνει ξεχωριστή δήλωση του ανήλικου για να φορολογηθεί ξεχωριστά το εισόδημα του γιατί προέρχεται από εργασία ή από σύνταξη λόγω θανάτου (και δεν υπερβαίνει τα 3.000 για να συμφωνήσω μαζί σου) τότε η δήλωση του ανήλικου δεν μπορεί να υποβληθεί αν δεν δηλωθεί κατοικία αφού το σύστημα απαιτεί να υπάρχει διαμονή. Οπότε η συμπλήρωση του κωδ. 092 (φιλοξενία) καθώς και τα στοιχεία και το ΑΦΜ του γονέα, απαιτείται. Ταυτόχρονα όμως από τη στιγμή που δηλώνεται ο κωδ.330 τότε στη δήλωση του γονέα δεν του ζητείται να αποδεχτεί φιλοξενούμενο το ανήλικο. Οπότε μπορεί να υπάρξει φιλοξενία και προστατευόμενο μέλος ταυτόχρονα. Για τους σκοπούς της φορολογίας εισοδήματος ανηλίκου και μόνο.
 17. Τι σημαίνει από που προκύπτει? Από το συνδυασμό των διατάξεων του νόμου. Αν είναι πρόσωπο του άρθρου 11 και είναι ενήλικος ... 1ον αν έχει 1 ευρώ εισόδημα κάνει φορολογική δήλωση 2ον αν είναι μέχρι 3.000 (ή 6.000 περ.γ) παραμένει προστατευόμενο μέλος Εσύ που στηρίχτηκες για να το χειριστείς διαφορετικά?
 18. Αν είναι ανήλικα κι έχουν εισόδημα έως 3.000 προστίθεται το εισόδημα τους και φορολογείται στον υπόχρεο της δήλωσης ή αλλιώς στον γονέα που έχει τη γονική μέριμνα. Αν έχουν πάνω από 3.000 τότε φορολογούνται ξεχωριστά με υποβολή δική τους φορολογικής δήλωσης. Με εξαίρεση την περίπτωση της εργασίας και σύνταξης λόγω θανόντα γονέα που ανεξαρτήτως ποσού, υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και φορολογούνται ξεχωριστά. Παραμένουν όμως προστατευόμενα μέλη αφού είναι ανήλικα. Για τα ενήλικα μέλη για να θεωρούνται προστατευόμενα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 3.000 (ή 6.000 της περίπτωσης γ) και υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση παραμένοντας προστατευόμενα.
 19. Η περίπτωση σου αφορά σύνταξη θανόντα γονέα. Οπότε ναι, ανεξαρτήτως ποσού. Δες την παράγραφο 4 του άρθ.11 του ΚΦΕ
 20. Το γεγονός ότι κάνει φορολογική δήλωση λόγω σύνταξης θανόντα πατέρα δεν σημαίνει ότι δεν είναι προστατευόμενο μέλος ούτε ότι έχει "ικανότητα" οίκησης. Φυσικά και πρέπει να δηλωθεί ως φιλοξενούμενη της μητρός και παράλληλα προστατευόμενο μέλος της.
 21. createapdmanual.pdf Στην τελευταία σελίδα του pdf έχει οδηγίες για την μετατροπή 01-Κανονικής σε 04-Συμπληρωματική. υγ. Αν υπάρχει καλή γνώση του excell μπορεί να "βγει" η ασφάλιση και η μισθοδοσία δίχως τη χρήση τυποποιημένου εμπορικού προγράμματος.
 22. Ναι. Αργότερα θα την εμφανίσουν την συμπλ. ΑΠΔ και θα τα συμψηφίσουν τα ποσά.
 23. Ελβετικά φράγκα ανά ώρα. Ο ponzi έχει τον τρόπο του και το στυλ του. (προσωπικά για μένα εύστοχα και πετυχημένα) Οσο αφορά το θέμα.... Εμένα προσωπικά με τρομάζει το ... Το γιατί το γνωρίζουμε όλοι, μην τα γράφουμε εδώ πέρα, γιατί μας διαβάζουν. Οπως και το... (οι προσθαφαιρέσεις μελών σε εταιρείες -αν δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή συνταξιοδότηση- δεν είναι καλό σημάδι) Ούτε και η εποχικότητα είναι καλό σημάδι. Να τον ψάχνεις Δεκέμβριο να σου φέρει τα τιμολόγια καλά είναι. Να μην τον ψάχνεις για να σε πληρώσει για να πάρεις γαλοπούλα είναι το πρόβλημα. Δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για την επιχείρηση (παλιά/νέα/χρέη κλπ) ούτε για τον υπεύθυνο (φερεγγυότητα) ούτε και τον συνάδελφο που ρωτάει (μικρό/μεγάλο πελατολόγιο, νέος/παλιός κλπ) αλλά η ταπεινή μου άποψη μου ότι αυτή η δουλειά δεν αξίζει για κάτω από 3-3,5 χιλιάρικα το χρόνο . Συμφωνώ με τον HURRICANE.
×
×
 • Create New...