Jump to content

NIKANOR

simple Members
 • Content Count

  135
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

NIKANOR last won the day on May 22

NIKANOR had the most liked content!

About NIKANOR

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,797 profile views
 1. Τα 60. Μειωμένο μίσθωμα ζητάει, όχι την μείωση
 2. Αυτό και τίποτα άλλο.Τελειώνει το θέμα εδώ. Δεν έχουν υποχρέωση να προσλάβουν κανέναν. Τι καθόμαστε και συζητάμε ρε παιδιά? Με το ζόρι και με αλχημείες από συνδικαλιστές, εργαζόμενους και λογιστές "του γείτονα" να γίνουν προσλήψεις και ταυτόχρονα αναστολές, σε ένα θολό τοπίο, με ασαφείς προϋποθέσεις και όρους για τους εργοδότες, σε μια καταστροφική χρονιά -και για μας- κι όλα αυτά στη καμπούρα του εργοδότη και του λογιστή του? Προσωπικά καταλαβαίνω την αγωνία και το άγχος του εποχικά εργαζόμενου ξενοδοχοϋπάλληλου όμως δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα όλου του εργατικού κόσμου εμείς. Αν έχει σκοπό το κράτος να καλύψει μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος (σε κλειστό ξενοδοχείο εννοείται) και με ποιο τρόπο και όρους, να το θέσει ξεκάθαρα να ξέρουν εργοδότες και λογιστές πως θα το χειριστούν. Μέχρι τότε είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.
 3. Προσέξτε λίγο γιατί βγάζει το παραπάνω κείμενο. Γι'αυτό το λόγο δεν δούλευε
 4. Γιατί να περιμένεις? Εγώ έστειλα . Οσοι έχουν μόνο με κωδ.18 δεν πληρώνουν τίποτα, οι υπόλοιποι (λίγοι) ήδη πλήρωσαν μόνο εισφορές με κωδ.01 φυσικά. Δώρο Πάσχα το άφησα για περίοδο Μαίου μέχρι να ξεμπερδέψουν τα μπούτια τους ΦΜΥ ξεμπέρδεψες? Από 1/6 αλλάζουν και τα ποσοστά των πλήρως απασχολούμενων. Αρχίζουν σιγά σιγά οι προσλήψεις, τηλέφωνα χτυπάνε για επιδόματα Μαίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την επιδότηση των μειωμένων ενοικίων τους συν τα τηλέφωνα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα ασχολούμαστε ακόμα με τον 18 Το μεγάλο πανηγύρι θα γίνει έτσι και πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να πληρωθούν ολόκληρο το ΔΠ και μετά θα το πληρωθούν οι εργοδότες από το κράτος. Θα πλακώνονται εργοδότες με εργαζομένους κι εμείς στη μέση. Επίσης δεν έχω καταλάβει πως θα διασφαλιστεί το κράτος ότι πληρώθηκε όλο το ΔΠ στον εργαζόμενο για να πληρώσει τη διαφορά της αναστολής στην εργοδότη,
 5. Καλά τα λες αλλά δεν έχω πολλές ελπίδες ότι θα στηθεί σωστά. Τα στραβά και οι αδικίες που θα δημιουργηθούν θα είναι περισσότερα από τα οφέλη. Μερικές διευκρινήσεις.... α) Δεν υπάρχουν -τώρα πια- πολλές μεθυσμένες στο Φαληράκι. Αγγλίδες ή μη. Μετά τα απανωτά διεθνή ρεζιλίκια οι εκεί καταστηματάρχες τα περιόρισαν τα ξεφτιλίκια. Οχι ότι άμα θέλουν να ξεφτιλιστούν δηλαδή δεν το καταφέρνουν μια χαρά, αλλά πιο δύσκολα. β) Γενικά δεν θα υπάρχουν πολλές Αγγλίδες φέτος. Μια το BREXIT και την διολίσθηση της λίρας τους, μια οι μ[email protected]#$κίες του Τζόνσον με τον κορωνοϊό που θα τραβιούνται όλο το καλοκαίρι, δεν θα δούμε πολλούς Αγγλους φέτος. Κακό αυτό φυσικά γιατί είναι μεγάλος αριθμός. Περισσότερο με στεναχωρεί που δεν θα δούμε πολλές συμπατριώτισσες σου από την Σουηδία. Αλλοι αυτοί με τα πειράματα τους. Πήραν πολύ κόσμο στο λαιμό τους. γ) Με όλα αυτά που γίνονται προβλέπω μέχρι τον Αυγουστο να είμαστε στα γραφεία μας να κάνουμε αιτήσεις και δηλώσεις οπότε οι λογιστές δεν πρόκειται να δούμε τίποτα από όλα αυτά. Περισσότερο πιθανό είναι να δούμε καμιά μεθυσμένη γάτα παρά τουρίστρια Στα σοβαρά τώρα... Οι ξενοδόχοι ετοιμάζουν κάποιες κινήσεις. Ηδη ξεκίνησαν συμφωνίες με το προσωπικό όπως και με τα μεγάλα πρακτορεία για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη διαρρύθμιση των χώρων όπως και της εξυπηρέτησης. Σιγά μην περιμένουν το κράτος. Δεν συμφέρει κανέναν να δημιουργηθεί μπάχαλο Δημήτρη. Ούτε τους ξενοδόχους ούτε το προσωπικό. Δύσκολη η χρονιά αλλά θα την παλέψουμε. Αφού βγήκαμε ζωντανοί από όλο αυτό, τα άλλα θα τα λύσουμε...
 6. Και άντε με τις αποδοχές και τα ΦΜΥ βγάλαμε (?) άκρη πως θα γίνει Δημήτρη. Εχουμε καταλάβει τι έχει να γίνει με τα νέα μέτρα που θα επιδοτεί το κράτος το 60% της μείωσης αποδοχών λόγω μείωσης ωραρίου? Τι συμφωνίες, τι συναλλαγές υπογείως, τι τηλέφωνα από εργοδότες και εργαζόμενους και τι χαμός θα γίνει? Ενα τσίρκο κανονικό. Εδώ το πιο απλό που ήταν η ημερομηνία έναρξης αναστολής και τα έκαναν μπάχαλο. Φανταστείτε τώρα που πέφτει στο τραπέζι η μαγική φράση "επιδότηση μισθού" τι θα γίνει. Και φυσικά στα κεφάλια μας θα πέσει πάλι όλο αυτό. Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε τουριστικά επαγγέλματα και ξενοδοχεία αγωνιούν αν θα προσληφθούν και -το κυριότερο- πόσους μήνες θα προλάβουν να εργαστούν για να βγει ο χειμώνας, ενώ άλλοι θα παρακαλάνε να τους γίνει μείωση ωραρίου για να τους πληρώνει -εν μέρει- το κράτος. Καλή δύναμη σε όλους μας.
 7. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Οι απορίες των συναδέλφων παραπάνω ήταν σχετικά με το ποιες αποδοχές θα δηλωθούν στο αρχείο κι αν συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες αναστολής που δηλώσαμε στην ΑΠΔ. Αν υπάρχει ΦΜΥ προς απόδοση είναι -άλλο- θέμα μισθοδοσίας. Καλησπέρα
 8. Οτι βγάλαμε στη μισθοδοσία Μαρτίου και Απριλίου. Μέχρι την ημέρα που απασχολήθηκε (ή από την ημέρα που επανήλθε) ο εργαζόμενος και αυτό που μεταφέρθηκε στην ΑΠΔ με τύπο αποδοχών 01. Αυτά πλήρωσε ο εργοδότης, με αυτά θα βγει και το ΦΜΥ και αυτά θα δηλωθούν και σαν μηνιαίες αποδοχές. Τα ποσά που πληρώθηκαν από το κράτος σαν επίδομα ειδικού σκοπού για τις ημέρες Μαρτίου, Απριλίου και -προσεχώς- Μαίου μας είναι αδιάφορα για την υποβολή του αρχείου. Αν τον Απρίλιο δεν εργάστηκε καθόλου λόγω αναστολής δεν θα δηλωθεί τίποτα στο αρχείο μηνιαίων αποδοχών για τον εργαζόμενο αυτόν (ή δεν θα υποβληθεί κανένα αρχείο αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή όλο τον μήνα)
 9. Δημήτρη το ξέρεις φυσικά ότι οι τόσες περιπτώσεις ασφάλισης που μπορεί να υπάρχουν, οι διπλές-τριπλές εγγραφές λόγω ΤΑΠΙΤ, ξενοδοχεία, περιπτώσεις ασθένειας -και δεν ξέρω τι άλλο- και όλα αυτά να απεικονίζονται στην ΑΠΔ, υποβλήθηκαν με συζήτηση μεταξύ λογιστών και με την απλή λογική γιατί πολύ απλά δεν σκέφτηκαν να δώσουν ένα παράδειγμα εγγραφών ΑΠΔ που να καλύπτει όσο πιο πολλές περιπτώσεις γίνεται.
 10. Με τον covid το παλεύουμε. Με τη βλακεία να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα. Εδώ που τα λέμε βέβαια ο υπάλληλος του taxisnet επιβεβαίωσε ότι η προθεσμία ήταν 10/5. Θα μπορούσε να επιβεβαιώσει επίσης ότι ξημέρωσε ή ότι είναι Πέμπτη σήμερα. Άλλη η λογική του δημόσιου υπαλλήλου, άλλη του λογιστή.
 11. Μ'αρέσει που οι ΕΦΚΑτζήδες είναι άνθρωποι που θα λύσουν απορίες και θα βοηθήσουν σε δύσκολες καταστάσεις. Εγω ξέρω ότι σε αυτόν τον χαμό μόνοι μας παλεύουμε και τα βγάζουμε πέρα. Οτι κάνουμε μεταξύ μας (τεράστια η συμβολή του taxheaven στην προσπάθεια αυτή) και με ανύπαρκτες απολαβές αυτήν την περίοδο. Οχι ότι και πριν ήταν φοβερές οι αμοιβές μας δηλαδή.
 12. Εγώ συμπληρώνω τον 35 "έως" στην εγγραφή με τον τύπο αποδοχών "01" . Στην εγγραφή με τον τύπο "18" συμπληρώνω και τον 34 και τον 35 "από-έως" Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς με το "προβλεπόμενες μέρες". Αν εννοείς ότι συμπληρώθηκαν οι ασφαλιστικές μέρες, τότε θα βάλεις 2 ημέρες ασφάλισης (για 30/3 και 31/3) στην εγγραφή με τον τύπο "18" αφαιρώντας τις από την έγγραφή με τον "01". Φυσικά θα υπολογίσεις και 2 ημερομίσθια για την εγγραφή με τον "18"
 13. Ναι, την αποθηκεύει. Δοκίμασε όμως να κάνεις έλεγχο υποβολής. Εκεί σου βγάζει μήνυμα λάθους.
 14. Δεν δέχεται καμία συμπλήρωση ποσοστού ή ποσού στα πεδία 43,44,45. Βγάζει μήνυμα λάθους Οπότε βαδίζουμε ακριβώς όπως το αναφέρει η 82992/2020. Δύο εγγραφές ανά εργαζόμενο χωρίς να αλλάζουμε τίποτα άλλο εκτός από τον τύπο αποδοχών και με υπολογισμό των αποδοχών βάσει ημερών πραγματικής απασχόλησης και αναστολής. Και πάμε σε μία άλλη ερώτηση. Με το ΤΑΠΙΤ τι γίνεται? Αλλη μία εγγραφή με κωδικό 18 να υποθέσω. Προσωπικά θα ανεβάσω όλες τις ΑΠΔ μου με αυτά τα δεδομένα και δεν οριστικοποιώ ακόμα τίποτα μέχρι την τελευταία ημέρα. Μπορεί να βγάλουν καμιά διευκρινιστική. Μία δουλειά να κάνουν σωστά, μόνο μία. Βγάζεις που βγάζεις την ανακοίνωση ρε ΕΦΚΑ δώσε και ένα παράδειγμα με μερικές εγγραφές ΑΠΔ. άσχετο με το θέμα... άρχισαν τα τηλέφωνα για τις φορολογικές τους δηλώσεις ή ακόμα?
×
×
 • Create New...