Προς το περιεχόμενο

NIKANOR

simple Members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  102
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  2

Σχετικά με τον NIKANOR

 • Κατάταξη
  *

Profile Information

 • Gender
  Male

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

2.571 προβολές προφίλ
 1. NIKANOR

  AMA AKINHTΩΝ ΕΚΤΟΣ AIRBNB

  Σωστά είναι όλα αυτά. Προσωπική μου άποψη και εκτίμηση είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ ενεργοποιηθεί η ΚΥΑ με τους περιορισμούς που προβλέπει ο 4446, οπότε να έχεις έτοιμο εναλλακτικό σενάριο συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες. Οι ενώσεις ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων δεν πρόκειται να το αφήσουν το θέμα να πάρει διαστάσεις όπως εδώ πχ .... Ο «μεγιστάνας» του Airbnb βγάζει περίπου 37.000 ευρώ την ημέρα από ενοικιάσεις διαμερισμάτων
 2. Κάτι ακόμα γι'αυτό το θέμα. Βλέποντας τη φράση ... "Κατ’ εξαίρεση, φορολογείται χωριστά το εισόδημα του ανήλικου άγαμου παιδιού ανεξαρτήτως ποσού εφόσον προέρχεται: α) από την παροχή της προσωπικής του εργασίας β) από σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα ή της μητέρας του" θεωρώ ότι αναφέρεται ότι δεν ισχύει το όριο των 3.000 και παραμένει προστατευόμενο μέλος. Και κάνοντας δήλωση με αυτά ακριβώς τα δεδομένα τα τελευταία 5 χρόνια δεν είχα πρόβλημα στην υποβολή. Αλλά δεν επιμένω, μπορεί να έχεις δίκιο εσύ και το όριο των 3.000 να αφορά και αυτά τα δύο παραπάνω είδη εισοδήματος του ανήλικου. Για το θέμα όμως της φιλοξενίας θα σου πω το εξής. Από τη στιγμή που πρέπει να γίνει ξεχωριστή δήλωση του ανήλικου για να φορολογηθεί ξεχωριστά το εισόδημα του γιατί προέρχεται από εργασία ή από σύνταξη λόγω θανάτου (και δεν υπερβαίνει τα 3.000 για να συμφωνήσω μαζί σου) τότε η δήλωση του ανήλικου δεν μπορεί να υποβληθεί αν δεν δηλωθεί κατοικία αφού το σύστημα απαιτεί να υπάρχει διαμονή. Οπότε η συμπλήρωση του κωδ. 092 (φιλοξενία) καθώς και τα στοιχεία και το ΑΦΜ του γονέα, απαιτείται. Ταυτόχρονα όμως από τη στιγμή που δηλώνεται ο κωδ.330 τότε στη δήλωση του γονέα δεν του ζητείται να αποδεχτεί φιλοξενούμενο το ανήλικο. Οπότε μπορεί να υπάρξει φιλοξενία και προστατευόμενο μέλος ταυτόχρονα. Για τους σκοπούς της φορολογίας εισοδήματος ανηλίκου και μόνο.
 3. Τι σημαίνει από που προκύπτει? Από το συνδυασμό των διατάξεων του νόμου. Αν είναι πρόσωπο του άρθρου 11 και είναι ενήλικος ... 1ον αν έχει 1 ευρώ εισόδημα κάνει φορολογική δήλωση 2ον αν είναι μέχρι 3.000 (ή 6.000 περ.γ) παραμένει προστατευόμενο μέλος Εσύ που στηρίχτηκες για να το χειριστείς διαφορετικά?
 4. Αν είναι ανήλικα κι έχουν εισόδημα έως 3.000 προστίθεται το εισόδημα τους και φορολογείται στον υπόχρεο της δήλωσης ή αλλιώς στον γονέα που έχει τη γονική μέριμνα. Αν έχουν πάνω από 3.000 τότε φορολογούνται ξεχωριστά με υποβολή δική τους φορολογικής δήλωσης. Με εξαίρεση την περίπτωση της εργασίας και σύνταξης λόγω θανόντα γονέα που ανεξαρτήτως ποσού, υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και φορολογούνται ξεχωριστά. Παραμένουν όμως προστατευόμενα μέλη αφού είναι ανήλικα. Για τα ενήλικα μέλη για να θεωρούνται προστατευόμενα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 3.000 (ή 6.000 της περίπτωσης γ) και υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση παραμένοντας προστατευόμενα.
 5. Η περίπτωση σου αφορά σύνταξη θανόντα γονέα. Οπότε ναι, ανεξαρτήτως ποσού. Δες την παράγραφο 4 του άρθ.11 του ΚΦΕ
 6. Το γεγονός ότι κάνει φορολογική δήλωση λόγω σύνταξης θανόντα πατέρα δεν σημαίνει ότι δεν είναι προστατευόμενο μέλος ούτε ότι έχει "ικανότητα" οίκησης. Φυσικά και πρέπει να δηλωθεί ως φιλοξενούμενη της μητρός και παράλληλα προστατευόμενο μέλος της.
 7. Εφάπαξ 20% η παρακράτηση. ΠΟΛ.1072/15
 8. createapdmanual.pdf Στην τελευταία σελίδα του pdf έχει οδηγίες για την μετατροπή 01-Κανονικής σε 04-Συμπληρωματική. υγ. Αν υπάρχει καλή γνώση του excell μπορεί να "βγει" η ασφάλιση και η μισθοδοσία δίχως τη χρήση τυποποιημένου εμπορικού προγράμματος.
 9. Ναι. Αργότερα θα την εμφανίσουν την συμπλ. ΑΠΔ και θα τα συμψηφίσουν τα ποσά.
 10. Ελβετικά φράγκα ανά ώρα. Ο ponzi έχει τον τρόπο του και το στυλ του. (προσωπικά για μένα εύστοχα και πετυχημένα) Οσο αφορά το θέμα.... Εμένα προσωπικά με τρομάζει το ... Το γιατί το γνωρίζουμε όλοι, μην τα γράφουμε εδώ πέρα, γιατί μας διαβάζουν. Οπως και το... (οι προσθαφαιρέσεις μελών σε εταιρείες -αν δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή συνταξιοδότηση- δεν είναι καλό σημάδι) Ούτε και η εποχικότητα είναι καλό σημάδι. Να τον ψάχνεις Δεκέμβριο να σου φέρει τα τιμολόγια καλά είναι. Να μην τον ψάχνεις για να σε πληρώσει για να πάρεις γαλοπούλα είναι το πρόβλημα. Δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε για την επιχείρηση (παλιά/νέα/χρέη κλπ) ούτε για τον υπεύθυνο (φερεγγυότητα) ούτε και τον συνάδελφο που ρωτάει (μικρό/μεγάλο πελατολόγιο, νέος/παλιός κλπ) αλλά η ταπεινή μου άποψη μου ότι αυτή η δουλειά δεν αξίζει για κάτω από 3-3,5 χιλιάρικα το χρόνο . Συμφωνώ με τον HURRICANE.
 11. Κι εγώ είχα 2 δηλώσεις φυσικών προσώπων με εισοδήματα μέσω βραχυχρόνιας αλλά δεν έβγαλε κανένα χαρτόσημο. Κωδ. 60 στο Ε2 για το είδος μίσθωσης.
 12. Ποια παρακράτηση με τις γενικές διατάξεις? Η παρακράτηση πάνω στις μικτές αμοιβές των αμειβομένων με ημερομίσθιο ορισμένου χρόνου (γι' αυτό που γίνεται η συζήτηση δηλαδή) καταργήθηκε από την εφαρμογή του ν.4172. Υπήρχε στον προηγούμενο νόμο 2238 στο άρθρο 57. Για το ΦΜΥ των ημερομισθίων ορισμένου χρόνου πάνω στις μικτές αμοιβές καταργήθηκαν πριν 4 χρόνια. Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο που δεν αντελήφθην...
 13. Μιλάμε ότι είναι τα ίδια ταγάρια που θα έρχονταν στα πράγματα και θ' άλλαζαν την Ευρώπη και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα με την ΠΦΑ τους. Εδώ ένα taxisnet δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Μία ανακοίνωση ρε γίδια.. μία. Ετσι για το γαμώτο... "συγνώμη κάνουμε συντήρηση / έχουμε διακοπή / βγήκε η μπρίζα " κάτι..
 14. ΠΟΛ.1003/14 άρθ.2 Αν σου βγει μικρότερο από 0,5 θα βάλεις "1" σαν Μ.Ο. και όχι "0" γιατί δεν θα το δεχτεί το σύστημα. Τα σαΐνια του Υ.Ο. δεν το πρόβλεψαν αυτό.
×