Jump to content

NIKANOR

simple Members
 • Posts

  146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

NIKANOR last won the day on July 23 2020

NIKANOR had the most liked content!

About NIKANOR

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,207 profile views

NIKANOR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

149

Reputation

 1. Εγώ τους τα έστειλα για επικύρωση. Κάποιοι τα επικύρωσαν με ηλεκτρονική υπογραφή μέσω gov.gr κάποιοι μέσω ΚΕΠ. Βέβαια πουθενά δεν λέει στη προκήρυξη για επικυρωμένες υπογραφές αλλά.... Παραπάνω που ρωτάς για υπογραφή και σφραγίδα στην ίδια την αίτηση, δεν νομίζω να χρειάζεται.
 2. Αν γίνει ΝΕΑ δήλωση σε ίδια περίοδο αναστολής με τους υπόλοιπους γιατί να δημιουργηθεί πρόβλημα? Εγώ το έκανα με ΝΕΑ και φαίνονται και οι 2 δηλώσεις κανονικά υποβληθείσες. Η μια δεν αντικαθιστά την άλλη. Μου έχει ξεφύγει κάτι?
 3. Εχει καταφέρει κανένας να ολοκληρώσει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο? Μου βγάζει συνεχώς μήνυμα "δεν εχουν συμπληρωθεί τα υποχρεωτικά πεδία" (ενώ όλα είναι συμπληρωμένα) και "δεν εχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία μακροχρόνια ανέργου" ενώ έχω δηλώσει ΟΧΙ στην ενδειξη για μακροχρόνια άνεργο. Στοιχεία εργοδότη, εργαζόμενου, ενημερότητες όλα ΟΚ. Σε 2 περιπτώσεις το ίδιο πράγμα. Τι γίνεται με αυτές τις πλατφόρμες ....
 4. Εγώ χρησιμοποιώ τον 5241 από την πρώτη στιγμή κατάργησης του ΤΕΑΥΕΚ. Οπως λέει και ο PROAKIS μπορείς να το κάνεις και με τους 2 τρόπους αρκεί το ΚΠΚ να είναι 101. Αυτό τους ενδιαφέρει άλλωστε. Οπότε βάλε ΚΑΔ 5241, ΚΠΚ 3129 και προχωράς. Με τους φορτηγατζήδες με μερική απασχόληση και ειδ. περίπτωση 21 να δούμε τι θα κάνουμε
 5. Οχι δεν χρησιμοποιώ ειδ.κωδ. 10 στην 1η εγγραφή. Στο πεδίο 18 βάζω ΚΑΔ 5241 και όχι 5242 οπότε το πακέτο κάλυψης βγαίνει 101. Αυτό το κάνω από την πρώτη στιγμή που καταργήθηκε το ΤΕΑΥΕΚ . Αλλωστε αυτό αναφέρεται και στην εγκ.63/2014 του ΙΚΑ. Κι εκεί μάλλον έχεις το πρόβλημα και δεν σου παίρνει την ΑΠΔ. Βάζοντας λοιπόν ΚΑΔ 5241 αποφεύγεις την ειδ.περίπτωση 10, το ΚΠΚ (από Ιούνιο) γίνεται 3129 για μερική απασχόληση και η 1η εγγραφή είναι οκ. Στην 2η εγγραφή για το ΤΑΠΙΤ δεν χρειάζεται να γίνει καμιά αλλαγή. Ολοι οι κωδικοί και τα ποσοστά είναι όπως και πριν. Ελπίζω να βοήθησα.
 6. Που είναι το "όλα καλά" αν διαγράψουμε την ειδ.περίπτωση 21? Η ειδική περίπτωση 21 μετατρέπει τα βαρέα σε μικτά. Αν το διαγράψουμε πάμε στον κωδ. 106 για βαρέα με πλήρη και κωδ. 3134 πάλι για βαρέα με μερική. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Είναι οδηγοί με μικτά ένσημα με μερική απασχόληση.
 7. Δεν έχει βγει καμιά ανακοίνωση για αλλαγές στο ΤΑΠΙΤ. Παραμένουν ως έχουν οι κωδικοί και τα ποσοστά. Σήμερα έστειλα ΑΠΔ με ΤΑΠΙΤ με μερική απασχόληση, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα,
 8. Ούτε τον 3130. Παρόμοιο θέμα με ειδ.περίπτωση 21 ΚΠΚ 102. Οπότε αναμένουμε.
 9. Να σου πω τι θα κάνω εγώ (αν σε ενδιαφέρει) Στην αρχή κι εγώ ήθελα να περιμένω. Να αποθηκεύσω τις χρεωστικές (πιστωτικές, μηδενικές υποβάλλονται, ακόμα κι αν σε μερικές πιστωτικές υπάρχει φετινή προκαταβολή) και να περιμένω τι και πότε θα αποφασίσουν να κάνουν μ'αυτό. Αλλά από προχθές άλλαξα τροπάρι. Και τις χρεωστικές αρχίζω να υποβάλλω. Για τρεις λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι οι πελάτες οι ίδιοι. Οι περισσότεροι ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να πληρώσουν την πρώτη δόση. "Ασε να δουλέψουμε λίγο και μετά βλέπουμε, να δούμε τι θα πρωτο-πληρώσουμε με την επιστρεπτέα, να μην σφραγιστώ με νοιάζει, την δόση της εφορίας θα σκεφτώ?" κλπ. Ο δεύτερος λόγος είναι το σύστημα τους. Ακόμα κι αν ψηφιστεί τελευταία στιγμή θα υπάρξει αυτόματα αλλαγή της οφειλής -σε όσες υποβλήθηκαν- με την μείωση της προκαταβολής. Το ίδιο έγινε πέρσι με την αλλαγή της προκαταβολής από 100% σε 95%. Το πολύ-πολύ να πληρώσουν -όσοι σπεύσουν νωρίς- παραπάνω στην πρώτη δόση (όσοι πληρώσουν δηλαδή) που θα συμψηφιστεί στις επόμενες δόσεις. Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει μ' εμένα τον ίδιο. Τέλος Ιουλίου του 2020 είναι ο χειρότερος μήνας της χειρότερης χρονιάς (από υποχρεώσεις, πίεση προθεσμιών, εκκρεμότητες, φόρτο εργασίας, οικονομικά/εισπράξεων) που έχω ζήσει στα 24 χρόνια που είμαι στο επάγγελμα. Οπότε .... Φτάνει. Αρκετά. Δεν μπορεί να παίζουμε άλλο με την ψυχική μας υγεία για χάρη κανενός Υπουργού κι επιχειρηματία.
 10. Το πρόβλημα της δεν είναι το τέλος επιτηδεύματος αλλά ο φόρος που βγαίνει ενώ έχει ζημιές. Στην αρχή νόμιζα ότι δεν ήσουν λογιστής οπότε εγώ προσωπικά δεν θα σου απαντούσα. Αλλά βλέπω ότι είσαι συναδέλφισσα και μάλιστα αρκετά χρόνια. Πρώτα απ'όλα καλά σου λένε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάρεις τηλέφωνο την ΑΑΔΕ. Εντάξει τα ακούνε για πολλά στραβά αλλά οι εκκαθαρίσεις που βγάζουν είναι σωστές. Χρόνια τώρα. Η εκκαθάριση λοιπόν είναι σωστή. Ο πελάτης σου απλά φορολογείται βάσει τεκμηρίων που είναι τα 2.600 του ΙΧ και τα 3.000 διαβίωσης. Πρόσθεσε τα 541,67 τέλος επιτηδεύματος (10/12) συν την φετινή προκαταβολή, αφαίρεσε την περσινή προκαταβολή και ορίστε πως προκύπτουν 1.773,67 ευρώ. Θα μου πεις και τώρα τι κάνουμε.... Αν δεν έχει αρκετά εισοδήματα από προηγούμενα χρόνια δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ... Για να σου χρυσώσω λίγο το χάπι η προκαταβολή του είναι 1.232 ευρώ οπότε τώρα που έκανε παύση του χρόνου θα τα πάρει πίσω. Ομως έχω την εντύπωση ότι και πέρσι ακριβώς τα ίδια δεν πλήρωσε? Αφού οι προκαταβολές (περσινή-φετινή) είναι οι ίδιες. Αρα προς τι η απορία στο φετινό του εκκαθαριστικό?
 11. Τι χαζή ερώτηση? Χαζή είναι η προσδοκία/απαίτηση τους να δηλώνουμε έσοδα μέσα σε 10 μέρες. Μόλις τώρα καταχώρησα έσοδα Ιουνίου με τροποποιητική (άλλη σοφή επιλογή τους. Πρέπει κάθε μήνα να επιλέγουμε "τροποποίηση" για να προσθέτουμε στοιχεία). Μια χαρά λοιπόν την πήρε. Ούτε εκπρόθεσμη επισήμανση ούτε τίποτα. Εγώ νομίζω πάντως ότι τζάμπα αγχωνόμαστε γι' αυτό το θέμα. Και μέχρι τέλος του μήνα να καταχωρούμε έσοδα θα τα δέχονται κανονικά. Αντε με τα ζαγάρια που μπλέξαμε.
 12. Αυτό και τίποτα άλλο.Τελειώνει το θέμα εδώ. Δεν έχουν υποχρέωση να προσλάβουν κανέναν. Τι καθόμαστε και συζητάμε ρε παιδιά? Με το ζόρι και με αλχημείες από συνδικαλιστές, εργαζόμενους και λογιστές "του γείτονα" να γίνουν προσλήψεις και ταυτόχρονα αναστολές, σε ένα θολό τοπίο, με ασαφείς προϋποθέσεις και όρους για τους εργοδότες, σε μια καταστροφική χρονιά -και για μας- κι όλα αυτά στη καμπούρα του εργοδότη και του λογιστή του? Προσωπικά καταλαβαίνω την αγωνία και το άγχος του εποχικά εργαζόμενου ξενοδοχοϋπάλληλου όμως δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα όλου του εργατικού κόσμου εμείς. Αν έχει σκοπό το κράτος να καλύψει μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος (σε κλειστό ξενοδοχείο εννοείται) και με ποιο τρόπο και όρους, να το θέσει ξεκάθαρα να ξέρουν εργοδότες και λογιστές πως θα το χειριστούν. Μέχρι τότε είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.
 13. Προσέξτε λίγο γιατί βγάζει το παραπάνω κείμενο. Γι'αυτό το λόγο δεν δούλευε
 14. Γιατί να περιμένεις? Εγώ έστειλα . Οσοι έχουν μόνο με κωδ.18 δεν πληρώνουν τίποτα, οι υπόλοιποι (λίγοι) ήδη πλήρωσαν μόνο εισφορές με κωδ.01 φυσικά. Δώρο Πάσχα το άφησα για περίοδο Μαίου μέχρι να ξεμπερδέψουν τα μπούτια τους ΦΜΥ ξεμπέρδεψες? Από 1/6 αλλάζουν και τα ποσοστά των πλήρως απασχολούμενων. Αρχίζουν σιγά σιγά οι προσλήψεις, τηλέφωνα χτυπάνε για επιδόματα Μαίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την επιδότηση των μειωμένων ενοικίων τους συν τα τηλέφωνα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα ασχολούμαστε ακόμα με τον 18 Το μεγάλο πανηγύρι θα γίνει έτσι και πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να πληρωθούν ολόκληρο το ΔΠ και μετά θα το πληρωθούν οι εργοδότες από το κράτος. Θα πλακώνονται εργοδότες με εργαζομένους κι εμείς στη μέση. Επίσης δεν έχω καταλάβει πως θα διασφαλιστεί το κράτος ότι πληρώθηκε όλο το ΔΠ στον εργαζόμενο για να πληρώσει τη διαφορά της αναστολής στην εργοδότη,
×
×
 • Create New...