Jump to content

xristosF

simple Members
 • Posts

  262
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Upvote
 2. Upvote
  xristosF reacted to anast in ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΠΑ ΕΚΡΟΩΝ ΣΕ ΑΝΘΟΠΩΕΛΙΟ   
  Ο νόμος άλλαξε από τοτε που εκδόθηκε η Πολ.1119/2017. Το ότι δεν έχει βγει νέα Πολ. δε σημαίνει ότι ισχύει η παλιά.
  Προστέθηκε στον Παράρτημα ΙΙΙ  η παράγραφος 7α, με την παράγραφο 1 του άρθρου 10 του ν. 4484/2017 (ΦΕΚ Α' 110/01-08-2017 και ισχύει από 01/07/2017, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ιδίου άρθρου 10.
 3. Upvote
  xristosF reacted to jim1970 in ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2016   
  βλέπω..
   
  1. Kυρούται, έχουσα πλήρη ισχύν νόμου, η εν Aθήναις την 25 Iουνίου 1953 υπογραφείσα σύμβασις μεταξύ Eλλάδος και Hνωμένου Bασιλείου της Mεγάλης Bρεττανίας και Bορείου Iρλανδίας αποσκοπούσα εις την αποφυγήν της διπλής φορολογίας και την αποτροπήν της φορολογικής διαφυγής εν σχέσει προς τους φόρους επί του εισοδήματος και ης το κείμενον, αμφοτέρων των κειμένων όντων εξ ίσου αυθεντικών, έπεται εν τη ελληνική και αγγλική γλώσση. 2. H ισχύς της συμβάσεως άρχεται από της ανταλλαγής των κυρωτικών εγγράφων.
 4. Upvote
  xristosF reacted to ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ in ΜΥΦ-ΑΠΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ Α.Ε.   
  όχι πως έχει πολύ σημασία για το συγκεκριμένο ερώτημα αλλά να κάνω μια μικρή διόρθωση 
  τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν τους όριζε ο ΚΒΣ αλλά η φορολογία εισοδήματος και το σπουδαιότερο, δεν υπάρχουν πλέον , μας τελείωσαν 
 5. Upvote
  xristosF reacted to SOTHRIS in ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΔΣ-ΜΕΤΟΧΟΣ >3%   
  Αυτό νομίζω και εγώ και αναλόγως των αποφάσεων και της μεθόδευσης αυτών θα είναι και ο τρόπος αντίδρασης των πολιτών.
  Από όσα μπορώ να καταλάβω πιθανότατα θα έχουν εισφορές τα κέρδη των ΕΠΕ και ίσως για αυτό το λόγο έκαναν την κατάταξη των εισοδημάτων στην εγκύκλιο αυτή . Ωστόσο ασφαλιστικές εισφορές σε κέρδη κεφαλαιουχικά (και τέτοια είναι τα μερίσματα ΑΕ και ΙΚΕ ) δε θα νομοθετήσουν γιατί προσκρούει αυτό στο κοινοτικό δίκαιο .
 6. Upvote
  xristosF reacted to agrevelos in ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ το ανάγνωσμα...   
  Ξεχάστε τις ημέρες και τις ώρες ανα ημέρα και επικεντρωθείτε στον σταθερό μηνιαίο μισθό.
  Οπότε  1/2 μισθου προσαυξημένο κατά 4,166%
  ή άλλως : 250/2*1,04166=130,21
 7. Upvote
  xristosF reacted to SOTHRIS in ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΖΗΜΙΑΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΣΕ ΟΕ ΜΕ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ   
  Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση σχετικά με την ανθρώπινη φύση, Ο υπόψιν επιχειρηματίας επιχειρεί προκειμένου να χάνει ....
  {είδα ότι είναι παλαιά η δημοσίευση}
 8. Upvote
  xristosF reacted to ethos in Ίδρυση ΕΠΕ (SRL) στη Ρουμανία (2017)   
  οπου και να εχει εδρα η ΕΠΕ μαστορα, αμα ο μετοχος η' η  οικογενεια του μενουν στην Ελλαδα, στην Ελλαδα θα φορολογηθει για ολα τα φραγκα
 9. Upvote
  xristosF reacted to jordan85 in Λογιστικό γραφείο και επαγγελματική εμπειρία   
  Για αρχή θα πρέπει να ξεδιαλύνεις κάποια βασικά ζητήματα πριν φτάσεις στο βιβλίο εσόδων εξόδων. Όπως ποιες είναι οι εκπιπτόμενες δαπάνες και ποιες όχι πότε ο ΦΠΑ εκπίπτει και πότε δεν εκπίπτει . Δλδ συνδυασμός 2 διαφορετικών νόμων του εισοδήματος και του ΦΠΑ.  Η συμπλήρωση των βιβλίων είναι απλή λογική δεν έχει κάτι το πολύπλοκο.
  Για αρχή μελέτησε τον νόμο του εισοδήματος Ν.4172 .τα πρώτα 29 άρθρα θα σου λύσουν πολλές απορίες. Σε συνδυασμό με το έντυπο Ε1 θα μπεις ακόμα πιο γρήγορα στο νόημα του εισοδήματος. Στην συνέχεια θα πρέπει να μελετήσεις τον νόμο του ΦΠΑ. Για τον ΦΠΑ καλό είναι να αγοράσεις ένα βιβλίο του Καραγιάννη το οποίο δεν έχει μεγάλο κόστος. Από εκεί και πέρα καλό έιναι να δεις και κάποια πράγματα στην πράξη .
 10. Upvote
  xristosF reacted to ΚΠ in ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ   
  Νομίζω ότι η συζήτηση είναι χωρίς αντικείμενο. Οι λόγοι υγείας του απολυόμενου δεν είναι ισχυρός λόγος να καθυστερήσει η επίδοση. Πηγαίνει ο δικαστικός επιμελητής στο σπίτι του, και αν δεν τον βρεί, ή αν ο απολυόμενος αρνείται να παραλάβει, το θυροκολεί, συντάσει σχετική έκθεση θυροκόλησης και τέρμα.
  Το ΙΚΑ θα θεωρήσει σαν μέρες εργασίας τις μέρες μέχρι την επίδοση. Μοναδική περίπτωση να μη γίνει αυτό είναι να έχει πρόσληψη σε άλλο εργοδότη.
 11. Upvote
  xristosF reacted to CEL in ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΟΥ   
  Η γνώμη μου πάντως είναι ότι θα πρέπει να το θεωρήσεις ένα πάγιο και να παρακολουθείς για κάθε περίοδο πόσες πεθάναν ,κλάπηκαν  ,φαγώθηκαν κτλ .  
 12. Upvote
  xristosF reacted to CEL in ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΟΥ   
  Μέγα μυστήριο αυτή η κότα , εξ απ ανεκαθεν η ανθρωπότης προσπαθούσε να λύσει τον γρίφο "η κότα έκανε το αυτό ή το αυγό την κότα" , οι φιλόλογοι μάλωναν για το αν είναι σωστό το "αυγό" ή το "αβγό"  και οι λογισταί  προσπαθούν να απαντήσουν για το πως θα γίνουν οι αποσβέσεις των πουλάδων . 
   Το μόνο σίγουρο ντόντο είναι ότι η γριά κότα έχει το ζουμί. 
 13. Upvote
  xristosF reacted to SOTHRIS in ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΟΥ   
  Εχεις και αρκετά άλλα που πρέπει να δεις . Οι κότες να υποθέσω ότι θα τις έχει και στην επόμενη διαχειριστική περίοδο. Υπό την έννοια αυτή, στην αξία κτήσεως και βελτίωσης του ζωικού  κεφαλαίου  για πάγια εκμετάλλευση θα υπολογιστεί και η απόσβεση . Αν πάλι δε τις έχει και μετά την 31/12 δεν έχει νόημα να μιλάμε για συντελεστή απόσβεσης γιατί τα πάσης φύσεως έξοδα που συνδέονται με την απόκτηση και με τη συντήρηση του ζωικού αυτού κεφαλαίου θα περάσουν στις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης.
  Ως πάγιο στοιχείο τώρα θα υποστεί απόσβεση  από τη στιγμή που θα ενταχθεί στην παραγωγική διαδικασία ? ήτοι από τη στιγμή που θα αρχίσει να γεννάει αυγά ? Αν ναι τότε το κόστος διατροφής κλπ έως την έναρξη της ωοτοκίας θα πρέπει να παγιοποιηθεί και να αποσβεσθεί και αυτό αναλόγως .
  Επομένως καλά είναι στις επιχειρήσεις αυτές να το ερευνήσεις περισσότερο πχ από παλαιές εγκυκλίους ή διοικητικές λύσεις , ώστε να δεις το σκεπτικό της διοίκησης.   
 14. Upvote
  xristosF reacted to kotlistianos in Διαδικασία πρόσληψης συγγενικού προσώπου (α' βαθμού συγγενείας)   
  Η επιθεώρηση δεν έχει πρόβλημα να γίνει πρόσληψη ακόμη και για μία ώρα την ημέρα.
  Το ΙΚΑ κακώς σου απάντησε...θέλει πλήρη ένσημα.
 15. Upvote
  xristosF reacted to agrevelos in περιουσιολογιο 2017   
  Μμμμμμμ
  Αν ανατρέξετε σε παλαιότερες περιόδους θα βρείτε "Ομηρικές μάχες" , αλλά και τεκμηριωμένες και υψηλότατου επιπέδου τοποθετήσεις από παλαιούς συναδέλφους , οι οποίοι δυστυχώς , και σταδιακά , έχουν εγκαταλείψει το forum .
  Γιατί ; 
  Ο καθένας ας δώσει την εξήγησή του.
   
 16. Upvote
  xristosF reacted to SOTHRIS in περιουσιολογιο 2017   
  Εχω επισημάνει το αυτονόητο , δηλ. τη χρήση μιας γλώσσας επαγγελματικής , όταν κάνουμε ερωτήσεις , δίνουμε απαντήσεις κλπ
  Είμαι της γνώμης ότι διατύπωσα με ένα ουδέτερο τρόπο την παρατήρησή μου αυτή. Επί της ουσίας τώρα αν ακολουθούσαμε η διατύπωση που επιβάλει η επαγγελματική τεχνική γλώσσα μας , θα γνωρίζαμε με ακρίβεια για το τι ακριβώς λέμε , τι ακριβώς ρωτάμε , ποια είναι η ουσία και η αξία της όποιας απάντησης. Οι πρώτοι ωφελημένοι από αυτό θα ήταν όσοι συνάδελφοι έχουν μικρή πείρα .
  Το επαγγελματίας λογιστής σε αντιδιαστολή με το επαγγελματίας άνθρωπος θα μπορούσατε να το κρίνετε αν προηγουμένως είχατε δει το προφίλ μου και τις απαντήσεις που έχω δώσει τόσα χρόνια , πάνω από 7.000 πρέπει να είναι και όλο και κάποιοι θα βγήκαν ωφελημένοι .
  Ωστόσο όσοι γράφουμε εδώ είμαστε υπό κρίση , τόσο για τις ερωτήσεις όσο και για τις απαντήσεις , επομένως δε τρέχει και τίποτε με την όποια δυσφορία εκφράσατε.
  Σε κάθε περίπτωση πάντως είμαι διατεθιμένος να διατυπώσω διαφορετικά την παρατήρηση που έκανα, αρκεί να μου υποδειχθεί από εσάς ένας τρόπος διατύπωσης πέρα από τον επαγγελματισμό που πρέπει να μας διακρίνει , ένας τρόπος που να τέμνει τις έννοιες " επαγγελματίας λογιστής " και επαγγελματίας άνθρωπος.
 17. Upvote
  xristosF reacted to jordan85 in πτυχίο στα κάρβουνα με πατάτες στη χόβολη   
  Τα πτυχία δεν σημαίνει ότι πας μπροστά . Αν κρίνω την Ελλάδα που όλοι έχουν και από ένα θα έπρεπε να παίζαμε ποδόσφαιρο στην Σελήνη. Στα παιδιά μας /σας θα πρέπει να περάσουμε την φιλοσοφία πως δεν γίνεται όλοι να γίνουν γιατροί δικηγόροι και λογιστές. ΄Δεν είναι ντροπή να είσαι ψυκτικός , μηχανικός αυτοκινήτων , εργάτης σε βιομηχανία κτλπ. Η μεγαλομανία μας έφερε ως εδώ δυστυχώς .
 18. Upvote
 19. Downvote
  xristosF got a reaction from ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. in Εντυπο ΦΣΚ- Χρειαζομαι ενα υποδειγμα   
  καλησπερα συναδελφοι ψαχνω εδω και ωρα ενα εντυπο φορου συγκεντρωσης κεφαλαιου για ιδρυση Ο.Ε.αν το εχει καποιος ας το ανεβασει....!
  εχω κανει search και στο φορουμ αλλα δεν βρηκα τιποτα...
  Ευχαριστω προκαταβολικα!
 20. Upvote
  xristosF reacted to CEL in ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ   
  Την εκπρόθεσμη την καταθέτεις στον ΟΑΕΔ ,αν δεν γνωρίζουν πως να την παραλάβουν την καταθέτεις με γενικό πρωτόκολλο. Δεν νομίζω να ζητηθεί η αρχική πρόσληψη αλλά κ να ζητηθεί μπορεί κατά την υποβολή να ξέχασε ο χρήστης να βάλει "ορισμένου χρόνου" . Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το ηλεκτρονικό έντυπο είναι μια υποχρέωση γραφειοκρατική κ αυτό που μετράει περισσότερο είναι η πραγματική σύμβαση εργασίας που μπορεί να είναι είτε γραπτή είτε προφορική . 
 21. Upvote
  xristosF reacted to ethos in Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών από μέρισμα ΟΑΣΘ   
  ο ιδρυτικος νομος που αναφερεις  γραφει στο αρθρο 21 του , τον τροπο φορολογησης
  Δηλαδη τον 3323/1955 (ο οποιος κωδικοποιηθηκε με τον 2238/1994 (αρθρο 10) και υστερα παμε στον 4172/13 )
  Υστερα οσων αφορα τον ιδρυτικο νομο 3721/1957 κανετε λαθος ....  ο νεος ιδρυτικος νομος του ΟΑΣΘ ειναι ο ΝΟΜΟΣ 2898/2001 http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a71_2001.1127998151093.pdf  ο οποιος δεν αναφερει τον τροπο φορολογησης, (Αναφερει μονο το νομο περι ΦΠΑ) αφηνοντας στον αερα τον προηγουμενο τροπο φορολογησης .
  οποτε εφοσον πατε με τις ευεργετικες διαταξεις του 3323/55 και δεν δεχεσθε να φορολογηθειτε (ουτε να παρακρατηθει φορος) με τις διαταξεις του 2963/2001 που αφορουν τα ΚΤΕΛ, θα αναγκαστειτε να πατε απο την εφορια να σας εκκαθαρισουν στο χερι , καθως ειναι αδυνατον να βρουμε τι μπορει να εγραφε ο νομος του 1955 και να τον ερμηνευσουμε μετα τοσων αλλαγων.
  η' θα ζητησετε την απαλλαγη απο φορολογηση του μερισματος του ΟΑΣΘ με το αρθρο 7 του 2898/2001 το οποιο αναφερει για τη συμβαση μεταξυ δημοσιου και ΟΑΣΘ οτι απαλλασεται παντος τελους , φορου η' αλλου βαρους υπερ του Δημοσιου πλην του ΦΠΑ .
  Με λιγα λογια σας προτεινω την πιο κοντινη παρομοια περιπτωση στην οποια εχει ηδη δοθει προσφατη απαντηση απο το υπουργειο , δηλαδη τη νομοθεσια των ΚΤΕΛ ΑΕ.
  Αλλωστε μερος των μετοχων του ΟΑΣΘ ανηκει στην ΚΤΕΛ ΑΕ
 22. Upvote
  xristosF got a reaction from ElenaS in ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ   
  Εσυ δεν εχεις καμια δουλεια να πας στο ΙΚΑ, ο εργαζομενος να σου φερει στο χαρτι του γιατρου σφραγιδα απο τις παροχες στο ΙΚΑ για να λειψει το τριημερο. και θα του δωσεις τα 3 μισα οπως λεει ο κ.doctor.
   
 23. Upvote
  xristosF reacted to doctor in Υπολογισμός Μισθοδοσίας από 01/06/2016 με τα νέα ΠΚ   
  Υπολογίζουμε τη μισθοδοσία με τις νέες εισφορές και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30/6 προς 1/7 φορτώνουμε μια ΑΠΔ να δούμε ίντα διάολο θα μας εβγάλει. 
  Αν περάσει το αρχείο είμαστε ΟΚ, αν όχι, τότε: α) το αφήνουμε λίγες μέρες μπας και οι κηφήνες βγάλουν την εγκύκλιο, β) επαναφέρουμε τα παλιά ασφάλιστρα και παίζουμε με τους φόρους και την εισφ.αληλεγγύης για να μην αλλάξουν τα πληρωτέα τα οποία θα έχουν ήδη πάρει οι εργαζόμενοι.
  Τα έχω πάρει αγρίως, το ξέρετε; Γαμώ το ΙΚΑ σας, το ΕΤΕΑ σας, και όλα τα αρτικόλεξά σας. Άχρηστοι...
 24. Upvote
  xristosF reacted to klery in βεβαιωση οπεκεπε σκετη παρανοια ....   
  καλησπερα
  θεωρω οτι πρεπει να αγνοησουμε το προσφατο εγγραφο της διοικησης και να βαζουμε στη δηλωση τις επιδοτησεις που αφορουν το ετος 2015
  περιμενω αποψεις
   
 25. Upvote
  xristosF reacted to Lefteris7 in ανηλικο τεκνο και ξεχωριστη δηλωση   
  ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΥΖΥΓΩΝ - ΑΝΗΛΙΚΩΝ - ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

   

  Τα ανήλικα τέκνα είναι εξαρτώμενα μέλη των γονέων τους εφ' όσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσόν των 3.000,00 ευρώ και εφ' όσον συνοικούν με αυτούς. Στην περίπτωση αυτή το εισόδημά τους δηλώνεται καιφορολογείται στο όνομα του γονέα που έχει τη γονική μέριμνα και σε κάθε περίπτωση στο όνομα του συζύγου, οοποίος θεωρείται καταρχήν υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης. Σε περίπτωση που αυτός έχει χάσει τη γονική μέριμνα, προστίθεται στο εισόδημα του άλλου γονέα και φορολογείται στο όνομά του. Κατ' εξαίρεση, φορολογείται χωριστά το εισόδημα του ανήλικου άγαμου παιδιού ανεξαρτήτως ποσού εφ' όσον προέρχεται


  α) από την παροχή της προσωπικής του εργασίας β) από σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα ή της μητέρας του Στην περίπτωση που το ανήλικο άγαμο τέκνο υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση για μια ή και για τις δύο από τις παραπάνω περιπτώσεις, τότε στη δήλωσή του περιλαμβάνεται κάθε εισόδημα αυτού όπως π.χ. το εισόδημα που προέρχεται από περιουσιακά στοιχεία που περιήλθαν σε αυτό από περιουσιακά στοιχεία που περιήλθαν σε αυτό από χαριστικές παροχές από τους γονείς του, καθώς και το αντίστοιχο υποκατάστατό τους. Αντίθετα, τα ενήλικα τέκνα που τηρούν τις προϋποθέσεις της περίπτωσης β του άρθρου 11 του Ν.4172/2013 είναι εξαρτώμενα μέλη εφ' όσον το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσόν των 3.000 ευρώ και συνοικούν με τους γονείς τους ενώ τα ενήλικα τέκνα που τηρούν τις προϋποθέσεις της περίπτωσης γ του άρθρου 11 του Ν.4172/2013 εφ' όσον το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσόν των 6.000 ευρώ και συνοικούν με τους γονείς τους.

   

  Σε κάθε όμως περίπτωση τα ενήλικα τέκνα που αποκτούν εισόδημα υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 1 του Ν.4172/2013.

×
×
 • Create New...