Jump to content

VERRIS

simple Members
 • Posts

  474
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by VERRIS

 1. Tι θα γίνει με τους καδ που αλλάξαμε μέχρι 24/04.. Λέγανε ότι το τριήμερο 01-03 Μάιου θα μπούμε να κάνουμε διορθώσεις και υποβολές στο Εργάνη!!Μέχρι στιγμής δεν σ αφήνει!!
 2. Μετά από επικοινωνία με το υπεύθυνο τμήμα του ΙΚΑ με διαβεβαίωσαν ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα το όποιο το γνωρίζουν. Και θα μπορέσουμε να υποβάλλουμε τις ΑΠΔ Ιουνίου χωρίς πρόβλημα. Μέσα στην ημέρα μπορεί να βγάλουν ανακοίνωση.
 3. Του Ιουνίου που λήγει σήμερα , τι θα κάνουμε?? Θα πρέπει να δώσουν παράταση οπωσδήποτε!!
 4. Από το πρωί προσπαθώ να στείλω 2 ΑΠΔ Ιουνίου (είχαν λάθος ΑΜ. ΙΚΑ και πάει μέχρι σήμερα 15/08) και επί μισή ώρα κάνει έλεγχο υποβολής και δεν προχωράει!!
 5. Είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση ελέγχου με αυτήν την ανακοίνωση?
 6. Από την Ομάδα Διαχείρισης του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ σας ενημερώνουμε ότι από την 10/07/2018 και ώρα 00:30 δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας eservices.yeka.gr για τους εξωτερικούς χρήστες (εργοδότες). Με επόμενη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για την ώρα επαναλειτουργίας του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
 7. Εδώ και 1 ώρα δεν μπορώ να μπω στο Εργάνη για να κάνω μια πρόσληψη!!!
 8. Θα πρέπει να βάζουν οι ξενοδόχοι το "Τέλος Διαμονής" ή θα περιμένουμε διευκρινιστική?
 9. Όλες οι φορολογικές δηλώσεις έως το φορολογικό έτος 2015 με την προϋπόθεση να μην είναι πιστωτικές!! Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να δοθεί παράταση έως τις 31/12!!
 10. Αρτοποιείο με δηλωμένο καδ μονο τον 10.71 στη ΔΟΥ δεν ανήκει στις επιχειρήσεις που πρέπει να βάλουν pos!! Το πρατήριο άρτου ανήκει όμως, μήπως ο φούρνος που έχει καδ μόνο 10.71 και πουλάει λιανική θα πρέπει να βάλει και καδ "πρατήριο άρτου" και συγχρονως να βάλει και pos
 11. Σήμερα με πήραν από το taxis και μου είπαν ότι αναγκαστικά αφού καταταχωρήσουμε ποσό στον 681 ή 907 θα πρέπει να το βάλουμε και σαν έσοδο στον 282 και αν είναι αφορολόγητο το βάζουμε και στον κωδικό 573! Αυτός ο κωδικός μπήκε φέτος λογικά? Αφού είναι έτσι.. Θα συνεχίσω να το κάνω όπως κάθε χρόνο, θα πάω αφαιρετικά την επιδότηση από την δαπάνη μισθοδοσίας και θα βάζω το ποσό της επιδότησης και στον 282 και στον 573 (η μία η άλλη δηλαδή).
 12. Το εισόδημα που έλαβε κάποιος από το ΚΕΑ το 2016 θα το δηλώσουμε το Ε1 στον κωδ.659? υπάρχει κάπου κάποια βεβαιώση για το ποσό που έλαβαν το 2016?
 13. Για την επιδότηση από ΟΑΕΔ για προσωπικό είναι πιο εύκολο αφού μπορείς είτε να το πας αφαιρετικά(που το θεωρώ πιο σωστό) είτε να το προσθέσεις σαν έσοδο. Όταν επιδοτηθώ όμως για πάγια ,π.χ. αγοράζω 20.000 πάγια και παίρνω επιδότηση 10.000, πώς το εμφανίζω στο Ε3 εφαρμόζοντας τον δεύτερο τρόπο που λέει ότι η επιδότηση προσαυξάνει τα έσοδα? Μέχρι και πέρυσι εμφάνιζα την επιδότηση στον 904 και έκανα αναμόρφωση τις αποσβέσεις των επιδοτούμενων παγίων ίση με το ποσοστό επιδότησης κάνοντας το ίδιο για όσα χρόνια διαρκούν οι αποσβέσεις των επιδοτούμενων παγίων.
 14. Πάντως η " Αρ. πρωτ.: ΔΕΑΦ 1080132 ΕΞ 2015/2.6.2015: Φορολογική αντιμετώπιση των επιδοτήσεων – επιχορηγήσεων στα πλαίσια ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας" το γράφει ξεκάθαρα λέγοντας : "... ενώ για τις επιχορηγήσεις που καταβάλλονται για την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών, αυτές δεν προσαυξάνουν τα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά αποτελούν μειωτικό στοιχείο του κόστους της δαπάνης που επιχορηγήθηκε (π.χ. οι επιχορηγήσεις από τον ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας αποτελούν μειωτικό στοιχείο της δαπάνης για αμοιβές προσωπικού)." Είμαι 100% σίγουρος ότι έχουν κάνει λάθος στο έντυπο Ε3 και βγάζει μήνυμα που συνδέει τον 681 με τον 282 (λοιπά έσοδα). Άλλα δεν ξέρω που να πάρω τηλέφωνο για να το αλλάξουν.
 15. Συνάδελφοι έχετε αντιμετωπίσει φέτος το πρόβλημα στην υποβολή του Ε3 με τις επιδοτήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων που μπαίνουν στους κωδικούς 681 και 904.? Γιατί φέτος τους συνδέει με τους κωδικούς 273 και 282 (Λοιπά έσοδα δραστηρίοτητας)? Έχω 3 επιχειρήσεις που έχουν πάρει επιδοτήσεις, άλλη για προσωπικό, άλλη για πάγια και άλλη για δαπάνες και δεν μπορώ να τις υποβάλλω αν δεν βάλω ποσό στους κωδικούς 273 ή 282 , να εμφανίσω δηλαδή την επιδότηση σαν έσοδο!!!!!
 16. Αν δείτε και το μήνυμα που εμφανίζει κατά την υποβολή φέτος του Ε3 , όταν βάζεις ποσό στον 681 'η 904 σε αναγκάζει να βάλεις και το ίδιο ποσό στον κωδ. 282 σαν έσοδο από λοιπές δραστηριότητες!!!!
 17. Στην 1η σελίδα του Ε3 στον κωδ. 681 δεν το βάζετε?
 18. Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με την αντιμετώπιση των επιδοτήσεων για απασχόληση προσωπικού από τον ΟΑΕΔ. Μέχρι πέρυσι πήγαινε αφαιρετικά της δαπάνης μισθοδοσίας και δεν έμπαινε σαν έσοδο. Φέτος κατά την υποβολή του Ε3 γιατί υπάρχει αυτή η δικλείδα βάζοντας ένα ποσό στον κωδ. 904 ή κωδ. 681 να υπάρχει και αντίστοιχο ποσό στον κωδ. 282 σαν λοιπά έσοδα δραστηρίοτητας !!!
 19. Γνωρίζει κανείς αν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τις επιδοτήσεις ΟΑΕΔ για προσωπικό, όσον αφορά την απεικόνιση τους στο Ε3? Τόσα χρόνια έβαζα την επιδότηση στην 1η Σελίδα του Ε3 ΣΤΟ ΚΩΔΙΚΟ 904 και το ποσό της επιδότησης το αφαιρούσα από τις δαπάνες μισθοδοσίας. Σήμερα που πήγα να στείλω ένα Ε3 με επιδότηση μου έβγαλε μήνυμα ότι ο κωδικός 282 (Λοιπά εσ. παρ. υπηρεσιών) είναι μικρότερος από τον κωδικό 904(ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ)!! Θα πρέπει να βάλω δηλαδή την επιδότηση στο κωδ. 282 ως λοιπα εσοδα και να μην πάει αφαιρετικά στη δαπάνη Μισθοδοσίας? Έχει αλλάξει κάτι?
 20. Πώς γίνεται την τελευταία εβδομάδα να έρχονται ταχυδρομικά τα Ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ και ηλεκτρονικά να μην φαίνονται γι αυτούς!!! Θα περιμένουμε να έρθουν ταχυδρομικά δηλαδή? 5 μέρες μείναν!!!
 21. Αν δεν έχει βγει το ειδοποιητήριο ( για Χ λόγους) , υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν οι εισφορές ( τις οποίες έχουμε υπολογίσει) με κάποιο τρόπο??
 22. Σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ που είχαν απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ (λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων) δεν έχουν έρθει τα ΕΦΚΑ!! Ξέρετε γιατί?
 23. Έκανα διακοπή εργασιών σε 3 μπλοκάκια με ημερομηνία 31/12/2016(τις πήγα και στον ΟΑΕΕ τις διακοπές).. Και μπήκα σήμερα να δω από περιέργεια στο ΕΦΚΑ αν τυχόν τους έχουν υπολογίσει εισφορές..και ναι έχει υπολογίσει και για τους 3!!!!!!!!!
 24. 25 προσλήψεις σε καφετέρια συνάδελφε...γι αυτό θέλω να εξαντλήσω την προθεσμία..Έτσι ώστε σε έλεγχο από την επιθεώρηση αυτό το διάστημα να μην έχω πρόβλημα!!!
×
×
 • Create New...