Jump to content

ATHV

Silver members
 • Content Count

  368
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by ATHV


 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΡΘΡΟΥ 101/2238/94 ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 2001 & ΜΕΤΑ , ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΡΑΦΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ? ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ? ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 2001 ΒΓΑΖΕΙ ΖΗΜΙΑ

  Πολλά ζητάς βρε αδερφέ.

  Κατ' αρχήν, οι λογαριασμοί εισροών που αφορούν τεκμαρτά (ως 31/12/01) και λογιστικά (από 1/1/02) έργα πρέπει να διαφοροποιούνται (για ελεγκτικούς λόγους). Το κλείσιμο δεν επηρεάζεται από αυτή τη διαφοροποίηση αφού δεν έχει φορολογικό ενδιαφέρον, μέχρι την εγγραφή του φόρου εισοδήματος. Η ζημιά λογιστικών έργων δεν συμψηφίζεται με τα κέρδη τεκμαρτών έργων, αλλά μεταφέρεται για συμψηφισμό με κέρδη λογιστικών έργων μελλοντικών χρήσεων. Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο 34 Φ.Ε.


 2. Η εταιρεια τους ασφαλιζει, για καποιες ημερες το μηνα στο ΙΚΑ ως οικοδομους, παρακρατωντας απο την αμοιβη το ποσο των εισφορων που αντιστοιχει.

  1. Η παρακράτηση αυτή συνοδεύεται προφανώς από μια λογιστική εγγραφή - της εταιρείας - όπου χρεώνεται ο λογαριασμός του υπεργολάβου και πιστώνεται η υποχρέωση του 55. Κάτι τέτοιο προφανώς θα προβλέπεται στο συμφωνητικό εταιρείας-οικοδόμου. Έτσι, καθώς η εταιρεία δεν εκπίπτει τις εισφορές του υπεργολάβου, μπορεί να τις εκπέσει αυτός. Παραστατικό κατά τη γνώμη μου μπορεί να είναι ένα Φ/Α της πληρωμής των εισφορών με συνημμένο Φ/Α του συμφωνητικού.

  2. Ασφαλώς το εισόδημα των ΤΠΥ.

  3. Κάτι μου ξεφεύγει; Στην αμοιβή του ΤΠΥ δεν περιλαμβάνεται και η αμοιβή της ίδιας εργασίας του οικοδόμου και του τυχόν προσωπικού του; Ασφαλώς. Άρα τι θες να αφαιρέσεις ακριβώς;


 3. Ο ασφαλέστερος μπούσουλας κατά τη γνώμη μου είναι ο τύπος των πινακίδων κυκλοφορίας. Κίτρινες πινακίδες ΜΕ παραπέμπουν σε 12, ενώ οι κοινές πινακίδες σε 13. Μην ξεχνάμε και την ΠΟΛ.1069/12.3.01 που κατονομάζει τα μηχανήματα έργων (δες άρθρο 10 ΚΒΣ).


 4. Αναφέρεσαι στην εγγραφή από τον 32 στον 12;

  Αν ναι (για την αντίστοιχη απογραφή του μηχανήματος την 31/12), τότε η εγγραφή θα πρέπει να γίνει με τον εκτελωνισμό, αφού μέχρι τότε δεν έχει γίνει η παραλαβή του.


 5. Η "ενοποίηση" είναι ζήτημα μηχανογραφικό και δεν αλλάζει κάτι στις αποσβέσεις, αφού τα περισσότερα προγράμματα υπολογίζουν χωριστά τις αποσβέσεις των προσθηκών & βελτιώσεων ακόμα κι αν υπάρχει καταχώρηση της προσθήκης ή βελτίωσης με τον κωδικό του αρχικού παγίου.


 6. Καλή χρονιά, με υγεία να έχουμε κι ελπίζω του χρόνου να ανταλλάσσω ευχές στο φόρουμ των νικητών του πρωτοχρονιάτικου λαχείου...


 7. Το δικαιούνται οι μισθωτοί από την κατάταξη στο στράτευμα ή από την κλήση τους στις τάξεις των εφέδρων.

  "Τις παροχές στράτευσης, δηλαδή εφεδρικό επίδομα, δικαιούνται να λάβουν οι στρατευόμενοι μισθωτοί εφόσον είναι, ή αφότου καταστούν έφεδροι. Σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, όσοι κατατάσσονται σαν οπλίτες και αξιωματικοί, σε κάθε είδους όπλο, λογίζονται έφεδροι:

  α) Όσοι διανύουν πλήρη θητεία, όταν συμπληρώσουν 24 μήνες πραγματική στρατιωτική θητεία. (Σημ. προφανώς αυτό έχει ακολουθήσει τη μείωση της θητείας)

  β) Όσοι έχουν υποχρέωση εκγύμνασης, δηλαδή οι προστάτες οικογένειας, όταν συμπληρώσουν 12 μήνες πραγματική στρατιωτική θητεία."

  Λαναράς 2005


 8. Αν αναφέρεσαι σε προσφυγή ενώπιον του προϊσταμένου της ΔΟΥ που επέβαλε το πρόστιμο, αρκεί να συντάξεις ο ίδιος μια επιστολή. Αν αναφέρεσαι όμως σε προσφυγή στο πρωτοδικείο, είναι αρμοδιότητα δικηγόρου. Προσοχή στο 60ήμερο.


 9. Εγώ από το ερώτημα συμπέρανα ότι ο μηχανικός εταίρος είναι αυτός που εκπονεί τις μελέτες. Δεν μπορώ να μαντέψω αν είχε κάτι άλλο στο νου του ο gefthim.


 10. Άρθρο 58, θέμα 15, Φ.Ε Σταματόπουλου-Καραβοκύρη

  Όταν λοιπόν καταβάλλονται αμοιβές σε προσωπική εταιρεία (ΟΕ ή ΕΕ) της οποίας αντικείμενο εργασιών αποτελεί η άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος διά των μελών της, πρέπει να παρακρατείται φόρος 20%, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 58 του ΚΦΕ.

  Αντίθετα όταν καταβάλλονται αμοιβές σε Ο.Ε. που παρέχει υπηρεσίες που ανάγονται στα κατονομαζόμενα επαγγέλματα του άρθρου 48 του ΚΦΕ μέσω προσώπων που δεν είναι εταίροι της, δεν έχει εφαρμογή το άρθρο 58 του ΚΦΕ....


 11. Δεν χρειάζεται, ούτε εξυπηρετεί σε τίποτε η δημιουργία προσωρινού λογαριασμού.

  Κατά την άποψή σας αγαπητέ επισκέπτη.

  Η χρησιμότητα των "εκκαθαριστικών" λογαριασμών φαίνεται σε περιπτώσεις κλοπών, πωλήσεων, καταστροφών παγίων, κατά το παράδειγμα εξάλλου των λογαριασμών 54.00.99 ή των λογ/μών εκκαθάρισης απαιτήσεων από ασφαλιστικές εταιρείες.


 12. Θα διενεργήσεις εκκαθάριση, προτείνω τη χρήση "ενδιάμεσου" λογαριασμού εκκαθάρισης πωληθέντων παγίων στον οποίο θα ρίξεις την αξία κτήσης, αποσβέσεων και πώλησης. Το χρεωστικό ή πιστωτικό υπόλοιπο δεικνύει τη ζημία ή κέρδος αντίστοιχα της συναλλαγής και θα μεταφερθεί στα έκτακτα και ανόργανα.


 13. Μια παρατήρηση στο ζήτημα της ενηλικίωσης...

  αν το τέκνο ενηλικιωθεί μέσα στο χρόνο..καμμία μεταβολή δεν υπάρχει στον χρόνο αυτό φορολογικά..

  η αλλαγή θα γίνει τον επόμενο χρόνο..

  Ομολογώ άγνοια... Πως προκύπτει;


 14. 1) Δεν πιστεύω ότι θεωρείται βλαπτική μεταβολή σύμβασης η παγίωση του συγκεκριμένου ωραρίου από τον εργοδότη σου, καθώς μάλιστα το ωράριο εντάσσεται στα πλαίσια του διευθυντικού δικαιώματος του εργοδότη. Συμπερασματικά, δεν μπορείς να τον εξαναγκάσεις να σου αλλάξει το ωράριο.

  2) Ήδη κάνεις χρήση του δικαιώματος μειωμένου ωραρίου γαλουχίας, δικαίωμα το οποίο προφανώς θα στερηθείς εάν αλλάξεις εργοδότη τώρα.

  Τα τελικά συμπεράσματα δικά σου.


 15. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

  Απάντηση:

  ΟΤΑΝ ΕΠΕΛΘΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.

  Ούτως η άλλως ο ΦΜΥ εκκαθαρίζεται σε ετήσια βάση.


 16. Στο πρώτο ερώτημα ζητάς τη λύση συνάρτησης με χ,ψ,z,y αγνώστους και μόνο γνωστό τα καθαρά σου.

  Στο δεύτερο ζητάς μίνι φορολογικό σεμινάριο,... αρκεί να γνωρίζεις ότι η παρακράτηση φόρου που κάνει στα εισοδήματά σου ο εργοδότης σου είναι δεδομένη βάσει κλίμακας και δεν γίνεται λάστιχο.

×
×
 • Create New...