Jump to content

WIL

Silver members
 • Posts

  291
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by WIL

 1. Ελληνική εταιρία θέλει να ενοικιάσει 2 επαγγελματικά αυτοκίνητα από Βουλγάρικη εταιρία. Πέρα από το συμφωνητικό μίσθωσης το οποίο θα αναρτηθεί στο taxis.υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση; Κάποια υποχρέωση προς το συγκοινωνιών; Κάποιο άλλος περιορισμός;
 2. Έχει κάποιος συνάδελφος προχωρήσει σε προσλήψεις απολύσεις μέσω ΕΡΓΑΝΗ για μετακλητούς τρίτων χωρών . Γι αυτούς που είχαν σύμβαση από 2016 και πρέπει από 01/01/2017 να μπουν στην ΑΠΔ πως θα υποβάλουμε εκπρόθεσμες προσλήψεις και πίνακες;
 3. Η προηγούμενη εγκύκλιος (πριν 15 μέρες ) έγραφε στο ίδιο παράδειγμα ακριβώς το αντίθετο. Η νέα ,γράφει αυτό, χωρίς να αναφέρει ότι ακυρώνει την παλιά. Ούτε στην Ουγκάντα.
 4. Εμένα μου απάντησε η επιθεώρηση ότι δεν πρέπει να υποβλήθεί σε καμία περίπτωση οικειοθελής αποχώρηση αφού δεν υπάρχει λήξη εργασιακής σχέσης παρά μόνο πρόσληψη στην νέα εταιρία και υπογραφή σύμβασης όπου θα αναφέρεται η μεταφορά . Τώρα πως θα φανεί η αποχώρηση από την παλιά δεν ξέρω.
 5. 428 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα 56 μέλη, 354 επισκέπτες, 14 ανώνυμοι χρήστες Αυτά είναι.......
 6. Να δω ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί και θα βγάλει άκρη και συμπερασμα με αυτή την παπαριά . Πόσες ώρες άσκοπα χαμένες .Πότε θα ασχοληθούμε επιτέλους με κάποια σοβαρή μεταρύθμιση που θα πάει μπροστά τον κλάδο και όχι με όποια βλακία, χωρίς περιεχόμενο, έρχεται στην κούτρα ανθρώπων που δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση του πως θα υλοποιηθεί η κάθε φαεινή ιδέα τους.
 7. Όλα έχουν γίνει Και στις ΑΠΔ φαίνεται η ημερομηνία που έφυγαν και ταυτόχρονα την ίδια μέρα έχουν πρόσληψη σε άλλη εταιρία αλλά η εγκύκλιος 31/2013 δεν αφήνει περιθώρια . Οπότε πιθανών δεν γλυτώνουμε το 1600άρι.
 8. Απ ότι βλέπω δεν έχει κάποιος άλλος ανάλλογη δυσάρεστη εμπειρία.
 9. Με την υποβολή του ετήσιου πίνακα ανακαλύψαμε ότι δεν έχουμε ανεβάσει 2 οικειοθελής αποχωρήσεις του Απριλίου 2014(ανέβηκαν προσωρινά αλλά δεν οριστικοποιήθηκαν ποτέ). Απ΄ ότι διάβασα το πρόστιμο έιναι 800χ2=1600,00€ . Ξέρει κανείς αν επιβάλεται άμεσα με την υποβολή των αποχώρήσεων στον ΟΑΕΔ ή επιβάλεται όταν γίνει ο έλεγχος από το ΙΚΑ.
 10. Εγώ που έκανα έναρξη 4 αγρότες με τζίρο από 10.000,00 εώς 15.000,00 πόσο Μ...κας μπορεί να φαίνομαι;(το Μ κεφαλαίο) Τι θα πω τώρα σε αυτούς τους ανθρώπους; Πόσο αναξιόπιστος και εκτός "Ελληνικής" λογικής; Και μετά βγαίνουν οι καραγκιόζηδες και λένε ότι υπάρχει κακή νοοτροπία της τελευταίας στιγμής. Βρε άντε στο διάολο όλοι σας καθήκια...
 11. Η αρχική ερώτηση ξεκινάει από το γεγονός ότι σε όσες αναζητήσεις έκανα για το θέμα είδα ότι μεταβολή όρου σύμβασης(αιτία δηλαδή για υπογραφή νεάς σύμβασης) αποτελούσε η αυξομείωση των ωρών της αρχικής σύμβασης και όχι η αλλαγή ωραρίου που δεν αλλάζει το σύνολο ανά εβδομάδα ωρών.
 12. Άρα αν κάποιος έχει εργαζομένους με μερική απασχόληση και έχει κυλιόμενο πρόγραμμα θα πρέπει να ανεβάζει κάθε φορά που αλλάζει το πρόγραμμα εκτός από πίνακα και νέες συμβάσεις
 13. Σε εργαζόμενους με μερική απασχόληση( 35 ωρες / εβδομάδα ) αλλάζει το ημερήσιο ωράριο εργασίας χωρίς να αλλάξει το σύνολο των ωρών και ο μισθός. Πρέπει εκτός από πίνακα τροποποίησης ωραρίου να ανεβάσω και νέες συμβάσεις μερικής και αν ναι με τι προθεσμία;
 14. Συμφωνώ σε όλα όμως το θέμα είναι ότι ακόμα και αν σκοπός του νόμου δεν έιναι το πρόστιμο μέχρι η διάταξη να αλλάξει όταν θα βρεθείς να την έχεις πατήσει η διοίκηση θα σου πει ότι "σε καταλαβαίνω, όμως σκληρός νόμος αλλά νόμος" και τότε δεν θα μπορέσεις να επικαλεστείς το" πνεύμα του νόμου"
 15. Το λιγότερο που θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί είναι να μην επιβάλεται το συγκεκριμένο πρόστιμο εφ όσον έχουν πληρωθεί οι ανάλογες εισφορές. Δηλαδή είναι μία πρώτη ένδειξη(για να μη νω απόδειξη) λάθους και όχι πονηριάς το ότι ναι μεν δεν υποβλήθηκε η ΑΠΔ αλλά έχουν πληρωθεί οι εισφορές που την αφορούν. Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει εάν μετά τις αντιδράσεις δεν υπάρξει αποτέλεσμα. Πάντως νομίζω ότι το θέμα αυτό πρέπει να αποτελέσει την κόκκινη γραμμή (που είναι και της μόδας) και να αγωνισθούμε με κάθε μέσω για να αλλάξει.
×
×
 • Create New...