Jump to content

JIMMIL3

simple Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JIMMIL3

 1. 4% του εργαζομενου το ταμειο μεταλλου είναι ακαδημίας 58, email [email protected] ,, τηλ 2103676800 http://www.tapit.gr/tapem-erg/dikaiologitika-apografis
 2. Προσοχή:πιστεύω ότι υπάγεται και στο ταμείο μετάλλων .αν είναι νέος ασφαλισμένος τότε έχουμε καδ 0014 ειδ εργαζομ 000106 και κπκ 024
 3. EXEI ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ .Μπες και στείλε κάθε μήνα ξεχωριστά ή υπέβαλλε το αρχείο χωρίς να συμπεριλάβεις το συγκεκριμένο προμηθευτή , τον οποίο θα τον καταχωρίσεις χειρόγραφα.
 4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. έχω 24 συμβάσεις και από το πρωί η πίεση δεν έλεγε να κατέβει κάτω από το 10 (της καρδιάς).Νά σαι καλά.
 5. είναι πρωτοκολλημένη , αλλά με επισυναπτόμενο έντυπο το ίδιο το ε9 με τις υπογραφές εργοδότη και εργαζομένων. Το πρόβλημα ουσιαστικά είναι πως στο ε9 δεν αναφέρεται το ωράριο εργασίας και η συλλογική σύμβαση , τα οποία όμως υπάρχουν στον πίνακα προσωπικού. (Στις παρατηρήσεις του πίνακα αναφέρω πάντοτε τη σύμβαση με την οποία αμείβονται.
 6. έχεις δίκιο . Δεν θα στείλω άλλη. Δοκιμή έκανα και έστειλα τη δική μου και ενός πελάτη για να δω πως δουλεύει , σε περίπτωση που δεν θα καταφέρουμε να το αποφύγουμε. Παρεπιπτόντως , το προγραμματάκι που έχεις φτιάξει για τον accountant είναι όλα τα λεφτά . Ένα μεγάλο μπράβο.
 7. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Μέχρι σήμερα υπέβαλλα ως επισυναπτόμενο αρχείο του εντύπου Ε3 αντί για τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης , το ίδιο το έντυπο Ε3 με την υπογραφή και σφραγίδα του εργοδότη από την μία και τις υπογραφές των απασχολούμενων από την άλλη. Τι μου προτείνετε να κάνω; Πιστεύετε πως θα έχω πρόβλημα σε πιθανό έλεγχο , με δεδομένο πως όλα τα υπόλοιπα έντυπα (πίνακας προσωπικού και έντυπα προσλήψεων) , έχουν υποβληθεί ορθά;
 8. Δοκίμασα να στείλω και εγώ με singularaccountant και δεν τις έπαιρνε. Μπήκα μετά με τους κωδικιούς του πελάτη, επέλεξα υποβολή μέσω αρχείου. Βρήκα το αρχείο αποθηκευμένο στον υπολογιστή μου και το έστειλα . Άρα μπορείς να δοκιμάσεις και εσύ με αυτό τον τρόπο. Η εφαρμογή που χρησιμοποιείς, κάπου αποθηκεύει το αρχείο υποβολής. Βρέστο λοιπόν και μπες στην εφαρμογή όπως σου περιγράφω παραπάνω
 9. Έτσι όπως το γράφεις , θα πρέπει στο πιστωτικό τιμολόγιο να κάνω δύο εγγραφές , γιατί αλλιώς δεν θα συμφωνεί η συγκεντρωτική κατάσταση , αφού πλέον στέλνουμε χωριστά τις κανονικές κινήσεις και χωριστά τις κινήσεις επιστροφής. Τα παραστατικά που έχουν εκδωθεί είναι δύο . 1. χρεωστικό τιμολόγιο με 1000 ευρώ καθαρή αξία και 230 ευρώ φπα . Άρα στην συγκεντρωτική έχουμε καθαρή αξία 1000 ευρώ και φπα 230 ευρώ με κανονική κίνηση 2. Πιστωτικό τιμολόγιο για το φπα με 230 ευρώ φπα . Αρα στην συγκεντρωτική έχουμε 0 ευρώ καθαρή αξία και 230 ευρώ φπα με κίνηση επιστροφής. Αν το καταχωρήσω όπως μου λες θα έχουμε καθαρή αξία 2000 ευρώ με φπα 230 ευρώ για κανονική κίνηση και -1000 ευρώ με φπα -230 ευρώ για κίνηση επιστροφής. Μαλλον θα πρέπει να έρθω σε συννενόηση με τον λογιστή του αντισυμβαλλομένου για να στείλουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τις συγκεντρωτικές. Πάντως σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
 10. Πάμε πάλι: 1ο παραστατικό ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ : ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ 1000 ΜΕ ΦΠΑ 230 ΕΥΡΩ .Άρα στην περ φπα έχουμε κωδ 303 1,000,00 ευρώ και κωδ 333 230,00 ευρώ 2ο παραστατικό ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ : ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ 0 ΕΥΡΩ και φπα 230 ευρώ .Άρα στην περιοδική φπα έχουμε κωδ 402 230,00 ευρώ . Διότι για να μηδενίσει ο κωδικός 333 θα έπρεπε να εκδόσουμε ένα πιστωτικό τιμολόγιο 1000,00 με φπα 230,00 και ένα χρεωστικό 1000,00 ευρώ χωρίς φπα.
 11. Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση. Έτσι το έκανα μέχρι τώρα, αλλά το πιστωτικό φπα κανονικά δεν πρέπει να καταχωρηθεί στα προστιθέμενα ποσά; Διότι στην πράξη έχω δύο παραστατικά και όχι τρία.
 12. Τελικά , κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει το παραπάνω πρόβλημα;
 13. Δεν είναι τόσο απλό .Αν το καταχωρήσω έτσι, δεν το φέρνει στην περιοδική.
 14. Επειδή το έψαξα και δεν βρήκα κάτι , έχω την εξης περίπτωση . Πελάτης εξέδωσε τιμολόγιο στο οποίο υπολόγισε κανονικά φπα . Ο αντισυμβαλλόμενος μετά από μία εβδομάδα έφερε την διάταξη που τον απαλλασει από το φπα (εργασίες σε κατοικία που χρησιμοποιείται από πρεσβεία). Πως θα καταχωρήσω το πιστωτικό τιμολόγιο που εκδόθηκε για το φπα σε singular accountant σε απλογραφικά βιβλία;
 15. Αν αυτό σε παρηγορεί σου αναφέρω το εξης περιστατικό. Σε μία εταιρεία που ανέλαβα πριν από ένα μήνα, ο προϋγούμενος λογιστής δεν είχε υποβάλλει ετήσιο πίνακα προσωπικού. Μπαίνει λοιπόν έλεγχος για ανασφάλιστους του περασμένο Φεβρουάριο και βρίσκει τρία άτομα να δουλεύουν.Πίνακας δεν υπήρχε και καταλαβαίνεις τί πρόστιμο εκδόθηκε. Παίρνει λοιπόν ο επιχειρηματίας τις ΑΠΔ , καθώς και την κίνηση λογαριασμού μισθοδοσίας από την τράπεζα ως αποδεικτικά στοιχεία, συντάσει και ένα πίνακα χειρόγραφο και πάει στο αρμόδιο ΣΕΠΠΕ (ΔΑΦΝΗΣ). Το αποτέλεσμα ήταν του καταλογίσουν τελικά ένα πρόστιμο των 1000 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή πίνακα προσωπικού. Εξάλου εσύ θα πας να υποβάλλεις συμπληρωματική ΑΠΔ πριν τι διενέργεια οπουδήποτε ελέγχου. Γι αυτό μην απελπίζεσαι Γράψε μας αν θέλεις το αποτέλεσμα της περιπέτειάς σου.
 16. . Έχω αναρτήσει τις οδηγίες δικαιούχων, έξω από το γραφείο μου . Όποιος μπαίνει για να ρωτήσει επειδή βαριέται να διαβάσει , του λέω πως λόγω φόρτου εργασίας θα μπορέσω να τον εξηπηρετήσω από την άλλη εβδομάδα.
 17. Θα πας στο εικονίδιο << ο υπολογιστής μου >> και θα κάνεις δεξί κλίκ. Θα επιλέξεις με τη σειρά: διαχείριση, υπηρεσίες και εφαρμογές , υπηρεσίες, και θα βρείς το εικονίδιο του singularaccountant στο οποίο θα κάνεις πάλι δεξί κλίκ και θα επιλέξεις διακοπή. Αν στο τελευταίο βήμα δεν είναι προσβάσιμη η επιλογή διακοπή, τότε θα επιλέξεις εκίνηση και κατόπιν διακοπή. Το επόμενο βήμα είναι : κάτω αριστερά στην οθόνη πατάς έναρξη , όλα τα προγράμματα, singularaccountant και κλικάρεις πάνω στο e-singularlogic apllication server 2005. Θα δείς λοιπόν το εικονίδιο να εμφανίζεται κάτω δεξιά στην μπάρα από το οποίο με δεξί κλικ θα μπορεσεις να κάνεις ενεργοποίηση μέσω διαδικτύου. Μη ξεχάσεις στο τέλος να ξαναπάς να ενεργοποιήσεις τον singulαraccountant σύμφωνα με το πρώτο βήμα.
 18. το επίδομα τέκνων αναγράφεται στους κωδικούς 657-658 . Υπάρχει σχετική πρόβλεψη στις επιλογές , πριν την οριστική υποβολή
 19. Μα για το 2013 είναι το πρόβλημα. Για το 2014 όπως γνωμοδοτούν έτσι ήμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε.
 20. Στέλνεις τώρα μία και συμπεριλαμβάνεις όλες τις βεβαιώσεις (και αυτές με παρακράτηση και αυτές που δεν έστειλες).Από ότι είπε ο Θεοχάρης οι τροποποιητικές δεν έχουν πρόστιμο. Καλό κουράγιο.
 21. Αντιγράφω από την ΠΟΛ 1085/2014 Περαιτέρω, σε συνέχεια της ΠΟΛ.1130/5.6.2013 διαταγής μας αναφορικά με τη φορολογική μεταχείριση των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών από μέλη νομικών προσώπων της παρ.4 του άρθρου 2 του ν.2238/1994. (προσωπικές εταιρείες κ.λπ.) σας γνωρίζουμε ότι όταν το μέλος της προσωπικής εταιρείας τηρεί βιβλία και στοιχεία του Κ.Φ.Α.Σ. λόγω άσκησης ατομικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος τότε υποχρεωτικά οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν μέσα στο έτος 2013, εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της ατομικής επιχείρησης ή του ελευθέριου επαγγέλματος (δεν ισχύει σε περίπτωση αδράνειας της επιχείρησης). Είναι δυνατόν να βγαίνει ερμηνευτική που ισχύει αναδρομικά από 1/1/2013; Έχω πολλές περιπτώσεις με επαγγελματίες που ασκούν ατομικό επάγγελμα και ταυτόχρονα είναι μέλη σε Ο.Ε. Καταχώρησα τις ασφαλιστικές τους εισφορές στην εταιρεία και όχι στην ατομική, η οποία (ατομική) ή είχε ελάχιστες κινήσεις ή και καθόλου Έχω υποβάλλει εκκαθαριστικές φπα καθώς και δήλωση των εν λόγω εταιρειών. Αρνούμαι να υποβάλλω τροποποιητικές διότι σύμφωνα με την Πολ 1130/2013 , μπορούσα να καταχωρήσω τις ασφαλιστικές εισφορές όπου εγώ ήθελα. Λέω να προσφύγω στο συνήγορο του πολίτη, για αυτό το θέμα καθώς και για άλλα θέματα (π.χ έχει ανοίξει η υποβολή των δηλώσεων και ακόμη δεν έχουν φορτωθεί τα στοιχεία των συντάξεων από το δημόσιο πλην εξαιρέσων (μέρισμα πολιτικών υπαλλήλων) και ο Θεοχάρης μας εμπαίζει συνεχώς). Επιτέλους, κάπως πρέπει να αντιδράσουμε.
 22. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ΤΣΑΥ ,διότι στην ηλεκτρονική κατάσταση εισφορών υπολογίζει πάγιο ποσό εισφορών για σύνταξη του εργαζομένου ποσό 188,30 ευρώ , ανεξάρτητα μισθού. Δηλαδή είτε 100 ευρώ μισθός είτε 2000 ευρώ το ποσό κράτησης του ασφαλισμένου για τον κλάδο σύνταξης είναι 188,30 ευρω. Η συγκεκριμένη φαρμακοποιός διατηρούσε φαρμακείο έως και τις 31/12/2013 , οπότε και υπέβαλλε στην νομαρχία και στο Τσαυ , δήλωση προσκαιρου κλεισίματος για έξι μήνες, μήπως και καταφέρει να πουλήσει την άδεια του φαρμακείου. Στην εφορία έχει υποβληθεί δήλωση αδράνειας. Άρα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν .Ή το σύστημα του Τσαυ την <<βλέπει >> ενεργή ως προς την εμπορική επιχείρηση , οπότε και τις παρακρατεί τις εισφορές από την έμμισθη εργασία, ή δεν έχει υποβληθεί ακόμη δήλωση από την ίδια για την έμμισθη σχέση. Την συγκεκριμένη φαρμακοποιό δεν την έχω εγώ σε κάποια επιχείρηση , γι αυτό και οδηγούμαι συμπερασματικά στα παραπάνω. Το μόνο που είχα κάνει όταν μου τέθηκε το ερώτημα για το τί εισφορές θα παρακρατούνται από τον εργοδότη της , ήταν να καταχωρίσω τον αριθμό μητρώου του τσαυ που είχε σε μία κατάσταση εισφορών σε έναν πελάτη μου και να διαπιστώσω τα παραπάνω που σας αναγράφω.
×
×
 • Create New...