Jump to content

JVA

Silver members
 • Posts

  941
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by JVA

 1. Αρα προτιμότερο να δουλεέυει και να τη δηλώνει 1 ΄ώρα παραπάνω δηλάδη 3ωρο 4,36*3=13,08? Ακόμα δεν θεωρείτε τεκμαρτό έτσι? σαν πακέτο κάλυψης στων κωδικό 51005 θα χρησιμοποιήσουμε 101 η 3129 ε την ειδικότητα της?
 2. Καλησπέρα σε περίπτωση εργασίας 2 μέρες την εβδομάδα σε λαντζιέρισσα με 2 ώρες τι βάζουμε 2*4,36= 8,72 ημερομίσθιο αλλά δεν μπορεί να είναι μικρότερο από την 1η ασφαλιστική κατηγορία 11,06 άρα υπολογίζω 11,06 ημερομίσθιο και ασφαλιστικά όσες μέρες βγαίνει πραγματικά?
 3. Καλησπέρα σε μία λα΄θος κίνηση πληρωμής με κάρτα μέσω ααδε η πήλωμή ειναι σε εκκρεμμότητα πως μπορεί να γίνει να την κανω με άλλη κάρτα την κίνηση της πληρωμής? Εχει κολλήσει σε εκκρεμότητα και δεν με αφήνει να προχωρήσω. Άλλες φορές έβγαινα και ξανέμπαινα στο σύστημα και το έπαιρνα μετα τώρα δεν προχωρά. Τί να κάνω?
 4. Καλημέρα για τις εισπρακτέες προσωρινού πλαισίου χρειάζεται και βεβαίωση λογιστή εκτός από πιστοποιητικό φερεγγυότητας?
 5. Καλησπέρα μία επιχείρηση με απλογραφικά κεντρικό και υποκατάστημα συνολικά με τζίρο άνω των 100000 πρέπει να αρχίσει η διαβίβαση στοιχείων από 01/10? Η από 01/11?
 6. Καλημέρα ισχύει ακόμα αυτό για καθηγητή μουσικής: <<Απο 1/5/2009 το ημερομισθιο της ΕΓΣΣΕ ειναι 33,04χ0,15=4,96>> και αυτό?: << Να ξέρεις επίσης πως όταν έχεις μερική απασχόληση με λιγότερο από 4 ώρες ημερησίως έχεις προσαύξησ του ωρομισθίου κατά 7,5% εφόσον ο εργαζόμενος αμείβεται με το κατώτατο ημερομίσθιο της ΕΓΣΣΕ>>
 7. Καλημέρα απο 13/09 ξεκινάει η υποχρεωτικότητα για τους ανεμβολίαστους μισθωτούς να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα για εστίαση και τουρισμό ενώ μία φορά την εβδομάδα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους . Για τους εργοδότες ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ανεμβολίαστους υπάρχει τέτοια υποχρεωτικότητα?
 8. Καλησπέρα λόγω τις αλλαγής φέτος στην έκπτωση του προστατευόμενου μέλους και σε χωρισμένους έχω μια περίπτωση με αποκλειστική κηδεμονία παιδιού από τη μητέρα δικαιούται να βάλει στον πίνακα 8 και ο πατέρας το παιδί για την έκπτωση ή μόνο στην κοινή επιμέλεια?
 9. Καλησπέρα τα ποσά που εισέπραξε φυσικό πρόσωπο απο ποσοστό ενοικίου που τα πήρε απο το κράτος για Νοέμβριο Δεκέμβριο 2020 για covid σε ποιο κωδικό του Ε1 θα δηλωθούν?
 10. Καλησπέρα να ρωτήσω υπέβαλα το έντυπο Ε4.1 για δήλωση εξ αποστάσεως εργασία πως θα κάνω ανάκληση της τώρα που απο ΔΕυτέρα θα λειτουργήσει κανονικά η επιχείρηση και ο εργαζόμενος δια ζώσης κανονικά θα προσέλθει στην επιχείρηση ? Ποια η διαδικασία στο ΣΕΠΕ ψάχνω αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι ξανά κάνω δήλωση Ε4.1 και γράφω στις παρατηρήσεις διακοπή ή κάτι άλλο?
 11. Δεν είναι μεγάλο καράβι ένας μικρός ελ,επαγγελματίας είναι που θέλει να γλιτώσει τα λεφτά για το pos και ψάχνει πιο φθηνές λύσεις . Τι αν του προτείνω να το ψάξει αλλού η να το προχωρήσει τη γνώμη σας?
 12. Καλήμερα @125883623 δεν με αφήνει να καταχωρήσω των επαγγελματικό λογαριασμό στο taxis λόγω του ότι είναι τράπεζα άλλης χώρας. Με αυτούς που μίλησα στο τηλέφωνο που κάνουν τον μεσολαβητή του πελάτη μου με την Βουλγάρικη τράπεζα είπε ότι δηλώνετε μόνο στο Ε3 στον κωδικό 041 χειρόγραφα από εμάς και μετά όλα καλά . Εσείς τι λέτε?
 13. Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω αν μπορεί επαγγελματίας να έχει στην επιχείρηση του μηχάνημα pos από τράπεζα του εξωτερικού Βουλγαρία και αντίστοιχα επαγγελματικό λογαριασμό θα έχει κάποιο πρόβλημα που θα συναντήσει από την εφορία σε κάποιον τυχόν έλεγχο?
 14. ΚΩΔΙΚΟΣ 310 ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ Ε3 ΕΝΝΟΩ!
 15. ΚΩΔΙΚΟΣ 310 ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ Ε9 ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 310 ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΦΠΑ ΟΠΩς ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ Ε3 ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΣΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 312 ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΥΧΟΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ? ΑΚΟΜΑ ΚΩΔΙΚΟ 310 ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ 2020 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 800 ΤΩΝ ΕΛ.ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 312 ΚΩΔΙΚΟ? ΚΩΔΙΚΟΣ 312 ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΟΠΟΤΕ ΤΥΧΟΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΗΡΩΘΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ 310 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ 312 ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΕΠΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
 16. Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια πλατφόρμα που δηλώνουμε την επαφή μας με επιβεβαιωμένο κρούσμα και παίρνουμε κάποιο χαρτί να το προσκομίσουμε στον εργοδότη για άδεια από την εργασία μας. Έτσι είπαν από τον ΕΟΔΥ ότι μπαίνουμε στη σελίδα civilprotection.gr/el δηλώνουμε κάπου τον ΑΜΚΑ μας και παίρνουμε κάποιο έντυπο . Γνωρίζετε κάτι εσείς?
 17. Καλημέρα έχω ένα υπόλοιπο πιστωτικό από το 2014 για επαγγελματία περίπτερο αυτό διαγράφεται στην πενταετία? Ακόμα αν θέλω εγώ να διαγραφή γίνεται στην επόμενη υποβολή ΦΠΑ τριμήνου ? Ποια η διαδικασία? Ευχαριστώ πολύ.
 18. Δικαιώματα περιπτέρων 20% στέλνουμε ή ισχύει ότι έχουμε στείλει μηνιαίες?
 19. Καλησπέρα με τον κωδικό 1 παρακράτηση 20% για τη βεβαίωση παρακράτησης ετήσια στέλνουμε φέτος ή όχι αρκούν μόνο οι μηνιαίες που στείλαμε?
 20. Καλημέρα η αναστολή του εργαζόμενου τελείωσε 28/02 από 01/03 ξεκίνησε κανονικά εργασία πρέπει να δηλώσω στο εργάνη κάπου την δήλωση παύσης της αναστολής αν θυμάμαι καλά πέρσι το δηλώναμε σαν παύση τώρα?
 21. αν κάνουμε αίτηση σε επιστήμονα που δεν δικαιούται λόγω μη μείωσης 20% του ακαθάριστου ποσού υπάρχει πρόβλημα ?απλά δεν θα γίνει δεκτή ή λόγω της υπεύθυνης δήλωσης θα έχει κάποιο πρόβλημα που υπέβαλε αίτηση για να τα πάρει?
 22. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δεν χρειάζεται ενδικοφανή προσφυγή για την ακύρωση των προστίμων αλλά μια απλή αίτηση στον προϊστάμενο ΔΟΥ για να τα ακυρώσει. Τι πρέπει να αναφέρει η αίτηση έχει κάνει κάποιος κάποια αντίστοιχη να μας πει απόψεις. Ευχαριστώ .
 23. Καλημέρα θα ήθελα τις απόψεις σας και εδώ για τις επιδοτήσεις αγροτών στον κωδικό 310,312 θεωρώ ότι μπαίνουν στον κωδικό 310 η βασική και άνω των 12000 α΄΄α στο 312 όπου θα επηρεάζεται και η εισπρακτέα δεν πρέπει να μπαίνει. Ακόμα είναι σωστό γενικά να μπαίνει στο ΦΠΑ πριν εκδοθούν οι βεβαιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ?
 24. Καλημέρα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς όταν σε ένα ΚΔΑΠ παίρνει χρήματα από ΕΣΠΑ για τα παιδιά που έχει εκεί κόβει ΑΠΥ το συγκεκριμένο ποσό στο όνομα του παιδιού σαν να τα πλήρωνε αυτό η τα διαχειρίζεται με άλλο τρόπο? Ευχαριστώ πολύ .
×
×
 • Create New...