Jump to content

JVA

Silver members
 • Content Count

  897
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by JVA

 1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4000 ΓΙΑ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥς ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΧΕ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΜΩς ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΕΧΕΙ 1 ΕΦΥΓΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΟΧΙ? ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ?
 2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4000 ΓΙΑ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥς ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΧΕ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΜΩς ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΕΧΕΙ 1 ΕΦΥΓΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΟΧΙ? ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ?
 3. Καλησπέρα κάναμε έναρξη είναι απαλλασσόμενοι απο ΦΠΑ.
 4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4000 ΓΙΑ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥς ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΧΕ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΜΩς ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΕΧΕΙ 1 ΕΦΥΓΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΟΧΙ? ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ?
 5. Καλημέρα για να πάρουν απαλλαγή απο το τέλος επιτηδεύματος οι αγρότε με έδρα σε περιοχή έως 500 άτομα σε ποιο κωδικό το δηλώνουμε παλιά υπήρχε τώρα ? Παίρνουμε χαρτία παο τοΔήμο και το καταθέτουμε στην εφορία γνωρίζει κανείς?
 6. Καλησπέρα ισχύει η απαλλαγη τέλος επιτηδεύματος αγρότη επαγγελματία λόγω άνω των 62 ετών? Δηλαδή ισχύει α συμπληρτώσω τον κωδικό 027 του Ε1 για αγρότες κανονικού καθεστώτος ώστε να τυχούν απαλλαγή του 650? Αυτός ο κωδικός συνδέετε και με τον κωδικό 006 του Ε3 όπου πρέπει να δηλωθεί ΝΑΙ για εμπορική ιδιότητα .
 7. ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΙΚΑΡΕΙΣ ΤΟΝ 027 ΒΗΑΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΕΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 62 ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ 2014 ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ 5ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΤΟΝ 027???
 8. Καλημέρα έχω περίπτωση αγρότη κανονικου καθεστώτος που πλέον απο φέτος μπαίνει το τέλος επιτηδεύματος 650 και είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ δικαιοται να βάλει τον κωδικό 027 στον πίνακα 2 ώστε να απαλλαγή απο το τέλος επιτηδεύματος ή δεν θεωρήται εμπορική ιδιότητα οπότε όχι? Ποια η γνώμη σας για αυτό?
 9. Καλημέρα μπαίνω στο ΣΕΠΕ να δηλώσω την παράταση αναστολής σύμβασης για καφε που παρέμεινε κλειστό εώς 24/05 και στην κατηγορία υπαγωγής τι βάζω εχει δύο επιλογές με αναστολή λειτουργίας ολο το Μαίο και με επαναλειυουτγία μέσα στο Μαιο ακόμα δεν μου προχωρά καμία επιλόγη μου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι διαθεσιμη η υποβολή για αυτη την κατηγορία υποβολής . Τί λα΄θοες κάνω ή δεν εχει ανοιξει ακόμα το σύστημα να τις δέχεται? Ευχαριστώ.
 10. Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν εντάσσονται οι οικοδόμοι στη μείωση του ενοικιίου 40% σαν ειδική κατηγορία αφού μπήκαν και πέρνουν πλεόν το 800 άρι. Αν ναι μπορέιτε να δώσετε το νόμο που το αναφέρει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 11. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?
 12. Καλησπέρα να ρωτήσω πληττόμενη επιχείρηση δικαιούται σε παράταση αναστολής εργασιών ενός εργαζόμενου της με σκοπό να πάρει τα 593 ευρώ για το μήνα Μαίο? Και αν ναι κάνω μία συμπληρωματική αίτηση στο εργάνη ή ακόμα δεν έχει ανοίξει κάτι? Ευχαριστώ....
 13. Καλημέρα έζχω περίπτωση που έκανε άιτηση εργαζόμενη σε κλεισμένη επιχείρηση σύζυγος για απαλλαγή 40% του ενοικίου αλλά το ενοικιαστήριο είναι στο όνομα του συζύγου που εργάζεται κανονικά τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση το δεχεται ο ιδιοκτήτης ή όχι που μπορέι να στηριχθεί σε ποιο νόμο εγκύκλιο για να μη το δεχτεί η να το δεχτεί?
 14. για συλλόγους μη κερδοσκοπικά τελίκα κάνουν αίτηση ή όχι? ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 24/04???
 15. ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-ΓΕΙΤΟΝΑ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.
 16. η αίτηση επέχει θέση υπέθυνης δήλωσης δεν θα υπάρχουν κυρώσεις αν κάνουμε ενω δεν πληρούν τα κριτήρια???
 17. Η αίτηση επέχει θέση υπέυθυνης δήλωσης πως μπορούμε να κάνουμε χωρίς κυρώσεις αφού με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάγονται και δεν πληρούν τις προυποθέσεις ε θα υπάρχουν κυρώσεις???
 18. για συλλόγους μη κερδοσκοπικά τελίκα κάνουν αίτηση ή όχι?
 19. Καμία άποψη για τους συλλόγους κανείς στην διεκρινιστική δεν αναφέει κάτι....
 20. Καλησπέρα μία επιχείρηση εμπορία άνθεων με κύριο ΚΑΔ στις πληττόμενες και δευτερλευον ΚΑΔ στα κλεισμένα μπορεί να δουλέυει να ανοίξει και να πουλάει κανονικά?
 21. Καλημέρα η άποψη σας για το δανεισμό με αυτή τη μορφή θεωρήται ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα μικρό ποσό εσόδων στον κωδικό 312 ώστε να φαίνεται η διαφορά και ότι επλήγη η επιχείρηση σε σύγκριση με το Α τρίμηνο του 2019 ? Η για να βγει ένα καλό ποσό δανεισμού να είναι ισάξιο το ποσό με το προηγούμενο ΦΠΑ ηια ατομική απλογραφικά ρωτάω τη άποψη σας. Ευχαριστώ.
 22. Τώρα που εντάξανε στη μείωση του ενοικίου και τις πλητόμενες επιχειρήσεις πρέπει να γίνει νέα αίτηση στο εργάνη γιατί για αυτούς που έχουν εργαζόμενους που έχουν κάνει ήδη αίτηση στο εργάνη για αναστολή εργασιών των εργαζομένων και δε έχουν βάλει το ενοίκιο εκεί ? Θα κάνουμε εκ νεου αίτηση στοεργλανη μόνο για το ενοίκιο.
 23. Θα ήθελα να μάθω μήπως ξέρει κανείς τι μπορεί να γίνει αφού έχω πληρώσει ( λάθος μου) εγκαίρως έως 31/03 το ποσό 220 ευρώ του ΕΦΚΑ ενω τώρα μου βγάζει το έντυπο με έκπτωση 165,00 ευρώ? 1) Αν πληρώσω μέχρι 10/04 τα 165 που αναγράφει το ειδοποιητήριο το ποσό 220 που πλήρωσα θα πάει-συμψηφιστεί για τους επόμενους μήνες? 2) Μπορώ να κάνω καμία αίτηση για να συμψηφιστεί η διαφορά με τα επόμενα εγκαίρως 3) Καμία άλλη άποψη???
×
×
 • Create New...