Προς το περιεχόμενο

JVA

Silver members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  820
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με τον JVA

 • Κατάταξη
  *

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ?
 2. ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΒΒΛΙΑ ΑΦΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ. ΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΜΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΟΣ. ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΑΦΜ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΟΛΑ ΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΔΟΔΟΤΗ.
 3. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΙΔΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΤΙΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ?
 4. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ?
 5. 1) ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΔ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ 08/2018 ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 20ΑΡΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ Η ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ? 2) ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 20 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΣΚΗΝΩΣΕΙΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 6. εάν το νοικιάζεις εκτός -από στόμα σε στόμα- πας με μισθωτήριο βραχ.τουρ.μίσθωση. ΟΚ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ Η ΟΧΙ;ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 7 ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΤΟΙΑ Η ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗ ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ;ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ BOOKING ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΜΑ ΟΚ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ
 7. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΕΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ???
 8. 1) Αν νοικίαζω καποιο σπιτι χωρισ να το έχω καταχωρήσει σε κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα πρέπει να κάνω εναρξη γιατί αφορά επιχειρηματική δραστηριότητα? ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΡΘΡΟ 3 ΠΑΡ.21 ΠΟΛ4172 Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου ως «επιχειρηματική συναλλαγή» θεωρείται κάθε μεμονωμένη πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους. Κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εντός ενός εξαμήνου θεωρούνται συστηματική διενέργεια πράξεων. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζεται για τους τίτλους του άρθρου 42 που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη ή μη αγορά ή πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ή για τα ομόλογα που εκδίδονται από εισηγμένες εταιρείες, καθώς και για τα κρατικά ομόλογα. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να προβλέπεται η εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου και σε κάθε άλλη ρυθμιζόμενη αγορά ή άλλους τίτλους. Σε περίπτωση συναλλαγών που αφορούν ακίνητα, η περίοδος του δεύτερου εδαφίου είναι δύο (2) έτη. Δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα, η πράξη πώλησης περιουσιακού στοιχείου από φυσικό πρόσωπο, το οποίο έχει αποκτηθεί αιτία κληρονομιάς ή με χαριστική αιτία από συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού ή έχει διακρατηθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) ετών." 2) Η ΑΡΚΕΙ Η ΜΙΘΩΣΗ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ?
 9. Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου ως «επιχειρηματική συναλλαγή» θεωρείται κάθε μεμονωμένη πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους. Κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εντός ενός εξαμήνου θεωρούνται συστηματική διενέργεια πράξεων. ΑΡΘΡΟ 3 ΠΑΡ.21 ΠΟΛ4172
 10. Αν νοικίαζω καποιο σπιτι χωρισ να το έχω καταχωρήσει σε κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα πρέπει να κάνω εναρξη γιατί αφορά επιχειρηματική δραστηριότητα?
 11. εχει στη κυριοτητα του 2 ακινητα και τα νοικιαζει με τις μερες σε διαφορους ενοικιαστες αλλοδαπους κανει συμφωνητικα μαζι τουσ και επειτα τα δηλωνουμε στο taxis με ειδοσ μισθωσης τουριστικη βραχυχρονια μισθωση. Λένε οτι πρέπει να τον γραψω σε καποια ηλεκτρονικη πλατφορμα τυπου booking airnbnb αλλιως έχει πρόστιμο 5000 ευρω.
 12. Για ένα φυσικό πρόσωπο κάτοικο εξωτερικού που έχει 2 ακίνητα στην Ελλαδα και τα νοικιάζει χωρισ καποια ψηφιακή πλατφορμα booking η airbnb υπάρχει πρόβλημα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί σε αυτές τισ πλατφόρμεσ? Αλλίως έχει πρόστιμο?
 13. ΕΙΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ 9000 ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ ΜΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 13000 ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 362 ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣ ΤΩΝ 22000 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤ ΚΩΔΙΚΟ 344 ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΣΟ 12000 ΩΣΤΕ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ? ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΞΕΡΑ Το ποσό της βασικής ενίσχυσης (κωδ.071) από το πρώτο ευρώ καθώς και το άθροισμα των πράσινων (κωδ.072) και συνδεδεμένων ενισχύσεων (κωδ.073) για το μέρος άνω των 12.000 ευρώ, μεταφέρεται στον κωδ.362 του πίνακα Ζ1 και κατόπιν μεταφέρεται στον κωδ.322 του πίνακα Δ8, για να προσμετρηθούν στη διαμόρφωση του κέρδους από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΣΤΟ Ε3 ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ Ε3???
 14. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΙΚΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΠΟΥ? ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΡΙΣΜΟ ΔΑΠΑΝΩΝ? Η ΟΛΑ 323? ΓΙΑ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΛΑ 401 Η 423 Η ΜΕΡΙΣΜΟ ΔΑΠΑΝΩΝ?
 15. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΕ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ εκει που εχει τα περισσοτερα εσοδα ????? ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 317 Η 323?
×