Jump to content

Thanasakis

simple Members
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Thanasakis

 1. Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά, μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά; Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή ................................................................ Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά; στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στην φωτιά. Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθείς. Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ό,τι κι αν σε πει, κι αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα σου να πιει. Ο Σούτζος, κι ο Μουρούζης, Πετράκης, Σκαναβής Γκίκας και Μαυρογένης, καθρέπτης, είν’ να ιδείς. .............................................................
 2. Γεια σας! Μίλησα σήμερα με το ΙΚΑ (Υπ/μα Αγ.Στεφάνου) για το εάν υποχρεούται εργοδότης οικόσιτου οικιακού προσωπικού να αγοράσει εργόσημο για δώρα και επιδόματα (Πάσχα/Χριστούγεννα/Άδεια). Η απάντηση ήταν σαφής ότι δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο από την άποψη ότι δεν μπορεί να αναγραφεί κάπου εάν η αμοιβή αφορά σε κάποιο δώρο ή επίδομα. Άρα δεν πηγάζει και υποχρέωση αφού από άποψη ασφάλισης είναι καλυμμένος ο εργοδότης και ο εργαζόμενος! Μιλώντας με το Υπ.Εργασίας μου είπαν ότι ναι όντως για το ΙΚΑ δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο και το θέμα είναι ασαφές. Απ' την άλλη όμως με ενημέρωσαν ότι σε δική τους συνομιλία με την Επιθεώρηση εφόσον κάποιος εργάζεται σε ετήσια βάση σαν οικιακό προσωπικό με σταθερές μηνιαίες απολαβές τότε φυσικά και δεν έχει πάψει να ισχύει η υποχρέωση για δώρα και επιδόματα. Μίλησα με την Επιθεώρηση (Υπ/μα Ν.Ιωνίας). Δεν είναι δικό τους το θέμα και δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν/να μου απαντήσουν γιατί δεν είναι αρμόδιοι. Με παρέπεμψαν στο ΙΚΑ....φαύλος κύκλος! Ίσως έπρεπε να μιλήσω με τα κεντρικά αλλά δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στη δική μου άποψη. Για εμένα υπάρχει υποχρέωση για δώρα και επιδόματα τουλάχιστον για μόνιμα απασχολούμενο οικιακό προσωπικό με σταθερές μηνιαίες απολαβές. Παρακαλώ αν στα παραπάνω υπάρχει κάποιο λάθος, παράβλεψη ή ασάφεια όπως σχολιαστεί αναλόγως από τους χρήστες για να διορθωθεί. Με εκτίμηση Υ.Γ.: Αν και τονίζω το αυτονόητο και αυτό που θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό... όλοι οι υπάλληλοι από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ήταν ευγενέστατοι!
 3. ΚΥΑ 15055/546/10-08-2011 (Τροποποίηση της υπ'αριθ. 160/3 1 2006 (ΦΕΚ Β/6) κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περί "Καθορισμού ελάχιστου αριθμού ημερομισθίων ή ελάχιστου χρονικού διαστήματος ασφάλισης ανά έτος και ασφαλιστικό φορέα...." ΦΕΚ Β 1886/25-08/2011) ........μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων και ορίζεται ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης οι 120 μέρες το έτος, ενώ αθροιστικά για το σύνολο της διετίας ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης ορίζονται οι 240 ημέρες για όσους ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ....... Ελπίζω να βοηθάει έστω και με καθυστέρηση!
 4. Καλημέρα! Ήταν απογευματινό το χθεσινό μου ερώτημα και ίσως δεν το είδαν αρκετοί συνάδελφοι! Μήπως μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει; Ευχαριστώ και πάλι!
 5. Θα ήθελα κάποια βοήθεια στο θέμα εξόφλησης τιμολογίου (invoice) offshore εταιρείας από εταιρεία του ν.89/67. Αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος γνώστης αυτών των θεμάτων θα παρακαλούσα να με διαφωτίσει στο αν θα έχω πρόβλημα εαν κόψω επιταγή π.χ. 10.000,00€ για την εξόφληση παραστατικού παροχής υπηρεσιών Offshore εταιρείας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, εταιρεία του ν.89/67 οφείλει ένα ποσό σε άλλη offshore εταιρεία. Μπορώ να δώσω επιταγή ελληνικής τράπεζας; Είναι πιο σωστό να κάνω έμβασμα σε τράπεζα του εξωτερικού. Πρέπει να προσέξω θέματα επιβολής ή αποφυγής φορολογίας; Γενικότερα υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να προσέξω; Είναι γενικό το ερώτημα μου και ίσως χρειαστούν διευκρινήσεις. Εαν υπάρχει όντως κάποιος που μπορεί να μου λύσει τέτοιες απορίες θα ήταν πολύτιμη η βοήθεια του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 6. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά! http://www.ika.gr/gr...dresses/453.cfm Παραθέτω ένα μόνο link που αντιστοιχεί σε τηλεφωνικό κατάλογο ενός υποκαταστήματος του ΙΚΑ. Το σχόλιό μου όμως είναι γενικό και απλώς η επιλογή του υποκαταστήματος έγινε λόγω του ότι με αυτό θέλησα να επικοινωνήσω σήμερα! Μα καλά, τι τις χρειάζονται όλες αυτές τις συνδέσεις όταν δεν απαντάνε στα 9 από τα 10 νούμερα;;; Δηλαδή τσάμπα τις πληρώνουν (πληρώνουμε); Και για να μη γίνομαι κακός και για να μην χαρακτηριστώ ας δεχτώ ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες πλην της τηλεφωνικής επικοινωνίας όπως η υποστήριξη online συστημάτων (που δεν πέφτουν και ποτέ). Η ας δεχτώ ότι υπάρχουν κάποιες γραμμές για ανάγκες που δε γνωρίζω γιατί είμαι ένας απλός ασφαλισμένος, ναι ρε παιδί μου αυτό είμαι, ένας απλός, μικρός, καθημερινός ασφαλισμένος! Γιατί όμως να με ταλαιπωρούν κάθε φορά και να παίζω ρουλέτα για να βρω το νούμερο στο οποίο θα μου απαντήσει κάποιος; Είναι λογικό; Ας τα βγάλουν αυτά τα νούμερα από τον κατάλογο. Και μην δω κανένα γραφικό να γράφει ότι μπορεί να το ακούνε και δε το σηκώνουν επίτηδες ή ότι το έχουν στο αθόρυβο για να μην τους ενοχλούμε. Και προς Θεού μη γράψετε ότι μιλάνε στο τηλέφωνο για άλλους λόγους πλην υπηρεσιακούς! Ούτε να το σκέφτεστε! ΥΓ1: Και δεν πήρα τέλος του μήνα! ΥΓ2: Χαζός είμαι...ακόμα θα είναι διακοπές τα παιδιά!<BR clear=all> Το παραπάνω θέμα δεν έχει σκοπό να θίξει πρόσωπα παρα μόνο καταστάσεις... δεν είναι όλα για να τα ισοπεδώνουμε. Είναι ασήμαντο μπροστά σε άλλα θέματα, το ύφος του είναι σατιρικό και πέραν της όποιας έμμεσης "καταγγελίας" σκοπό έχει να διασκεδάσει λίγο τους συναδέλφους μετά τις διακοπές του Πάσχα! Ε, άμα το δουν και από το ΙΚΑ καλό θα ήταν.
 7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επανέρχομαι με ένα άλλο ερώτημα. 1) Αποχώρηση του μηχανικού από την μια εταιρεία π.χ. στις 10 του μήνα 2) Πρόσληψη στην νέα ειταιρεία π.χ. στις 16 του ίδιου μήνα Το σύνολο των εισφορών (που αποδώθηκαν ή θα αποδωθούν από την παλαιό και το νέο εργοδότη μαζί) για το διάστημα από 1 εώς 10 και από 16 εώς 31 είναι μεγαλύτερο από τις ελάχιστες εισφορές που ορίζει το ΤΣΜΕΔΕ. Θα πρέπει παρ' όλα αυτά να πληρώσει ο ασφαλισμένος εισφορές που αναλογούν στο "νεκρό" 5μερο; Ελπίζω να μη το ψειρίζω πολύ!
 8. Καλημέρα σας! Το θέμα μου είναι το εξής: 1) Νέος ασφαλισμένος μηχανικός στο ΤΣΜΕΔΕ του οποίου η πρόσληψη έγινε μέσα του μήνα. 2) Η αναλογία των αποδοχών του για τις μέρες που εργάστηκε δε ξεπερνά τις ελάχιστες μηνιαίες αποδοχές που ορίζονται από το ΤΣΜΕΔΕ. Θα πρέπει να αποδώσω τις ελάχιστες εισφορές που αναλογούν στις ελάχιστες μηνιαίες αποδοχές ή τις εισφορές θα τις υπολογίσω επί των αποδοχών που δικαιούται για τις μέρες που εργάστηκε ο μηχανικός; Ρωτάω γιατί οι εισφορές όπως υπολογίζονται από την εφαρμογή του ΤΣΜΕΔΕ "Αρχείο εισφορών" είναι οι ελάχιστες. Θα πρέπει όντως να αποδώσω αυτές ή να τις βάλω χεράτα στην εφαρμογή; Υποχρεούμαι δηλαδή εάν ο μηχανικός εργάστηκε για π.χ. 10μέρες ή 1μέρα να πληρώσω όλο το ποσό των ελάχιστων εισφορών; Και ένα δεύτερο ερώτημα. Στην απόφαση εγγραφής του νέου ασφαλισμένου μηχανικού (Ιούλιος 2008) στο ΤΣΜΕΔΕ διευκρινίζεται ότι η εγγραφή του γίνεται και στον κλάδο Ειδικής Προσαύξησης. Στις παραμέτρους της εφαρμογής του ΤΣΜΕΔΕ αναφέρει ότι: "Έκπτωση στην ειδική προσαύξηση για την 1η 5ετία έχουν όλοι οι Νέοι Ασφαλισμένοι, οι οποίοι εντάσσονται στον κλάδο από 01/01/2007 και μετά." Τι πρέπει να κάνω; Να αποδώσω Ειδική Προσαύξηση ή όχι. Είναι προαιρετικό ακόμα και αν αναφέρεται στην απόφαση εγγραφής του στο ΤΣΜΕΔΕ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!<BR clear=all>
 9. Το σάρωσα και το στέλνω σε μορφή pdf. Ελπίζω να είναι οκ! A.33.596.1.pdf
 10. Εκτιμώ την απάντηση! Το forum και γενικότερα το taxheaven με έχουν βοηθήσει αρκετά μιας και είμαι ακόμα στην αρχή της σταδιοδρομίας μου. Οπότε είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω και εγώ προκειμένου να ανταποδόσω και να προσφέρω με τη σειρά μου. Το ξέρω ότι ήταν ιδιαίτερο το θέμα και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα και πολλά. Εχει όμως και συνέχεια. Μίλησα με τι υπ.εσωτερικών και τα κεντρικά του ΙΚΑ και αφού τους έθεσα το όλο θέμα μου απάντησαν "ανεπισήμως" ότι η 4ετία που αναφέρεται στην απόφαση Α33/596/1 μπορεί να ανανεωθεί εαν ο αλλοδαπός φύγει για ένα χρονικό διάστημα από την Ελλάδα και επιστρέψει ξανά. Βέβαια μου ζήτησαν να κάνω έγγραφο ερώτημα για να ανοίξει επισήμως το θέμα και να μου απαντήσουν υπεύθυνα. Είναι από τις λίγες φορές που βρήκα άμεση ανταπόκριση από τις δημόσιες υπηρεσίες (κεντρικές διοικήσεις) , με σεβασμό σ'αυτό που ρώτησα και άριστη αντιμετώπιση. Το αστείο είναι ότι στην τελευταία επίσκεψή μου στο υποκατάστημα του ΙΚΑ από το οποίο ξεκίνησα την αναζήτηση θέλησα να ενημερώσω τις επίσης ευγενάστατες υπαλλήλους για τις εξελίξεις και μου είπαν..... α ωραία, μόλις κάνεις το ερώτημα κάνε και σε εμάς μια κοινοποίηση. Ουσιαστικά με βρήκαν στην ανάγκη και τους κάνω τη δουλειά. Δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να κάνω το επίσημο έγγραφο-αίτημα αλλά μόλις πάρω απάντηση θα την ανεβάσω για να είναι πλήρης η δική μου απάντηση στο αρχικό μου ερώτημα. Με εκτίμηση!
 11. Συγνώμη που προσθέτω αυτό, αλλά θα τονίσω ότι μόνο το τμήμα μηχανογράφησης απαντά αμέσως. Σε όλα τα άλλα mail έχω στείλει πολλές φορές και δεν έχω πάρει απάντηση σχεδόν ποτέ!!! Ευχαριστώ!
 12. Είχα μιλήσει από το Δεκέμβρη με το τμήμα μηχανογράφησης του ΤΣΜΕΔΕ για κάτι άσχετο. Και μίλησα μαζί τους γιατί ήταν οι μόνoι από το ΤΣΜΕΔΕ που μου απαντάνε σε τηλέφωνο και mail. Κάνω κριτική αρκετά συχνά αλλά θα πρέπει να παραδεχτώ ότι οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τμήματος του ΤΣΜΕΔΕ είναι εξυπηρετικότατοι. Για τους άλλους ισχύει ότι και για αρκετούς συναδέλφους τους σε άλλα ταμεία. Μου είχαν πει να κάνω από τότε εγγραφή και να φροντίσω να στείλω όσο πιο νωρίς γίνεται το αρχείο γιατί τις τελευταίες μέρες του μήνα θα πέσουν όλοι (τελευταία στιγμή ως συνήθως) να το στείλουν και λογικά θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω επιβάρυνσης του συστήματος. Υπομονή. Ξέρω ότι δεν είναι πάντα στο δικό μας χέρι να πληρώνουμε νωρίς αλλά κυρίως στου εργοδότη. Μπορούμε όμως να κάνουμε και εμείς κάτι σα λογιστές με το να στέλνουμε το αρχείο μας και το κάθε αρχείο μας (ΑΠΔ, ΦΠΑ, κτλ) λίγο πιο νωρίς από την τελευταία μέρα του μήνα. Πήγα την Τρίτη να πληρώσω και μέχρι τότε δεν είχε εμφανιστεί κανένας άλλος στην ΕΤΕ (σε κεντρικό κατάστημα) για πληρωμή με το νέο τρόπο οπού είναι και πολύ πιο απλός και πιο γρήγορος από τον προϊγούμενο. Το λέω με κάθε καλή διάθεση περισσότερο για να μη χαλάτε εσείς τις καρδιές σας και σας τρώει το άγχος. Κάθε αρχή και δύσκολη! Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ. Καλή συνέχεια.
 13. Καλημέρα! Για μια περίπου ίδια περίπτωση που μου έχει τύχει. Τον είχε γράψει κανονικά ο εργοδότης στο βιβλίο του ΙΚΑ γιατί δούλεψε μία μέρα και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά για δουλειά. Μίλησα τότε με επιθ.εργασίας, ΟΑΕΔ και ΙΚΑ και απλώς έκανα μόνο οικειοθελή αποχώρηση καθώς δεν είχε υπογράψει ούτε πρόσληψη ο μάγκας. Η επιθεώρηση δε μου ζήτησε κάτι και με διβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα (αμα γίνει έλεγχος βέβαια δε ξέρω τι θα πουν) και το ΙΚΑ απλώς μου ζήτησε να του τρέξω μια μέρα και αναλογία επιδομάτων για να είμαι τυπικός. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πάντα λέω στον εργοδότη είναι ότι σε ενδεχόμενο έλεγχο τίποτα δεν είναι σίγουρο απ΄τη στιγμή που έκανε του κεφαλιού του (για να είμαι εντάξει απέναντί του) και ότι πρέπει να προσέχει περισσότερο την επιχειρήση του. Δεν είμαστε μάγοι, λογιστές είμαστε!
 14. Καλό μου φαίνεται! Ήδη έχω στα σκαριά ένα ερώτημα που πρέπει να θέσω εγγράφως στο ΙΚΑ για ένα θέμα που έχω θέσει και στο forum σχετικά με το προσωπικό των α.ε. του ν.89/67. Μου απάντησε το ΙΚΑ ανεπισήμως αλλά χρειάζεται και επιστολή. Μου πήρε όμως μέρες για να φτάσω εκεί, τρέξιμο και πολλά τηλέφωνα-fax. Όταν έχω απάντηση θα την ανεβάσω. Δυστυχώς απαιτείται χρόνος, είναι τέλος του μήνα και πίζω. Οπότε δεσμεύομαι από Μάρτιο να συμμετέχω ενεργά. Υπάρχει ανταπόκριση όμως από τους φορείς ή στου κουφού την πόρτα.....;;;; Ευχαριστώ πάντως!
 15. Όσες σφραγίδες έχω βγάλει (και δικηγόρων πελατών) είχαν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ή ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΟ(αναλόγως), ΑΦΜ, ΔΟΥ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Δε ξέρω νόμο αλλά δε νομίζω να μπορέσεις να θεωρήσεις αν το μπλοκάκι σου δεν έχει αυτά τα στοιχεία. Καλή αρχή!
 16. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! 1)Μιας που πλέον όλα σιγά σιγά θα ελέγχονται ηλεκτρονικά και οι υποχρεώσεις προς εφορίες, ασφαλιστικούς φορείς κτλ θα εκπληρώνονται μεσω internet δε θα ήταν καλό ο έλεγχος να είναι αμοιβαίος. Και για να γίνω πιο κατανοητός.... ....με τις δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι δα και εύκολο να βγάλεις άκρη μέσω τηλεφώνου. Μιλάω για απλά ερωτήματα τα οποία κάθε νεός εργαζόμενος ή ερδοδότης μπορεί να έχει. Πόσες φορές μπορεί να πάρεις τηλέφωνο και να μην απαντάει κανένας, να σου λένε αρλούμπες, να σε παραπέμπουν αλλού και τελικώς να αναγκάζεσαι να χάσεις μια μέρα για να πας από ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΤΣΜΕΔΕ κτλ για να βρεις απαντήσεις;;;; Ανέφερα επίτηδες το ΤΣΜΕΔΕ σαν παράδειγμα καθώς η επικοινωνία με τον ασφαλιστικό αυτό φορέα ζητήται πλέον να γίνεται μέσω mail. Προαιρετικά μπορεί ο καθένας μας να απευθύνει κάποιο ερώτημα σε οποιδήποτε δημόσιο φορέα μέσω mail. Πόσες φορές όμως μας απαντάνε; Για να μη σας κουράζω άλλο...δε θα μπορούσε το κάθε mail που στέλνουμε να παίρνει ένα γ....ο αριθμό πρωτοκόλλου και να χρησιμοποιούνται σαν αποδεικτικό σε περίπτωση μη εκπλήρωσης της υποχρέωσης των δημοσίων φορέων για έγκαιρη ενημέρωση. Εκτός και αν κάνω λάθος και δεν είναι υποχρεωμένες οι δημόσιες υπηρεσίες να απαντάνε σε ερωτήματα ασφαλισμένων και φορολογούμενων. Ήμαρτον πια!!! Η πρόταση είναι απλή: Mail=Αρ.Πρωτοκόλλου Και αν δεν απαντάται σε χρονικό διάστημα που θα προβλέπεται από το νόμο να υπάρχουν κυρώσεις. Πολύ φιλόφοξο;;; 2)Και κάτι πιο χιουμοριστικό. Ρε παιδιά μήπως στο ημερολόγιο υποχρεώσεων να βάλετε πια και τις προγραμματισμένες απεργίες για να προγραμματίζουμε και εμείς ακόμα καλύτερα την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας;;;; Αυτά για σήμερα! Ευχαριστώ!
 17. http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=71157&st=0&p=331532&fromsearch=1entry331532 Έκανα αντίστοιχο ερώτημα μόνο για πρόγραμμα μισθοδοσίας. Δεν έχω καταλήξει κάπου αλλά βοήθησε στο να "ξεσκαρτάρω" κάποια. Καλή αρχή και καλη δύναμη!
 18. Σήμερα πήγα από το ΙΚΑ. Αθήνα 12/2/2008 Αριθμ.Πρωτ.Α33/596/1 ΘΕΜΑ: Ασφάλιση αλλοδαπών τρίτων χωρών που απασχολούνται πρόσκαιρα σε εταιρείες του α.ν.89/67. ..... Συνεπώς στο βαθμό που το εν λόγω πρόσωπο έλαβε ειδική θεώρηση εισόδου βάσει των διατάξεων του άρθρου 17, παρ.1, εδαφ.β του ν.3386/05, προκειμένου να απασχοληθεί αποκλειστικά σε εταιρεία του α.ν.89/67, εξακολουθεί να ισχύει η εξαίρεση από την ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βάσει των διατάξεων του άρθρου 8, παρ.11, του ν.2166/93, αρκεί η διαμονή του στη χώρα να είναι πρόσκαιρη, δηλαδή να μην υπερβαίνει μαζί με τις παρατάσεις συνολικά τα 4 χρόνια. ..... Παραθέτω και του σχετικούς νόμους: ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2166/93 Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, διαρρυθμίσεις στην έμμεση και άμεση φορολογία και άλλες διατάξεις. Αρθρο 8. Λοιπά κίνητρα 11.Οι επιχειρήσεις, οι οποίες εγκαθιστούν γραφεία στην Ελλάδα βάσει των α.ν. 89/1967, αν. 378/1968 και του ν. 814/1978, απαλλάσσονται από την υποχρέωση ασφάλισης του αλλοδαπού προσωπικού τους στο Ι.Κ.Α., Ν.Α.Τ., Τ.Α.Ν.Π.Υ. ή σε άλλο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα, ή Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, για όλο το διάστημα που ισχύει η άδεια εργασίας και παραμονής τούτου, με την εξαίρεση του αλλοδαπού προσωπικού, που προέρχεται από χώρες της Ε.Ο.Κ. καθώς και από χώρες από τις οποίες αναγνωρίζεται ο εν Ελλάδι χρόνος ασφάλισης Βάσει διμερών συμβάσεων κοινωνικής ασφάλισης μεταξύ των χωρών αυτών και της Ελλάδας. Η παραπάνω απαλλαγή ισχύει και για τις εταιρίες που έχουν ήδη εγκατασταθεί και λειτουργούν στην Ελλάδα με το καθεστώς των ανωτέρω νόμων. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3386/05 Eίσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια Αρθρο 17. Χορήγηση και ανανέωση άδειας διαμονής σε μέλη διοικητικού συμβουλίου, διαχειριστές και προσωπικό εταιριών 1. Επιτρέπεται να εισέλθουν στη Χώρα, αφού προηγουμένως λάβουν ειδική θεώρηση εισόδου: α. Υπήκοοι τρίτων χωρών, μέλη διοικητικών συμβουλίων, διαχειριστές και ανώτατα διευθυντικά στελέχη (γενικοί διευθυντές, διευθυντές και υποδιευθυντές) θυγατρικών εταιριών και υποκαταστημάτων αλλοδαπών εταιριών που ασκούν νόμιμα εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα. β. Το αλλοδαπό υπαλληλικό προσωπικό, το οποίο απασχολείται αποκλειστικά σε εταιρίες που έχουν υπαχθεί σε διατάξεις του α.ν. 89/1967 (ΦΕΚ 132 Α΄), α.ν. 378/1968 (ΦΕΚ 82 Α΄) και του άρθρου 25 του ν. 27/1975 (ΦΕΚ 77 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 του ν. 2234/1994 (ΦΕΚ 142 Α΄), καθώς και σε επιχειρήσεις του ν.δ. 2687/1953 (ΦΕΚ 317 Α΄). γ. Υπήκοοι τρίτων χωρών τεχνικοί, που απασχολούνται σε βιομηχανίες ή μεταλλεία υπό τους όρους που προβλέπονται στον α.ν. 448/1968 (ΦΕΚ 130 Α΄). δ. Το αλλοδαπό προσωπικό, που απασχολείται αποκλειστικά σε εταιρίες, οι οποίες εγκαθιδρύονται στην Ελλάδα κατ' εφαρμογή του άρθρου 26 του παρόντος. 2. Η άδεια διαμονής για εργασία χορηγείται για χρονικό διάστημα μέχρις ενός έτους και μπορεί να ανανεώνεται ανά διετία. 3. Οι παραπάνω υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να συνοδεύονται και από τα κατά την παρ. 1 του άρθρου 54 μέλη της οικογένειάς τους, στα οποία χορηγείται ατομική άδεια διαμονής που λήγει ταυτόχρονα με την άδεια διαμονής των συντηρούντων. 4. Η σχετική αίτηση για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας διαμονής, καθώς και για την οικογενειακή επανένωση των υπηκόων τρίτων χωρών της παρ. 1 του νόμου αυτού, υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και η σχετική άδεια εκδίδεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Η εξέταση λόγων που αφορούν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν αποτελεί προαπαιτούμενο στοιχείο για τη χορήγηση των ανωτέρω αδειών. Εάν από την έρευνα των αρμόδιων αστυνομικών αρχών προκύψουν σχετικοί λόγοι, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου στο οποίο αναφέρονται, η άδεια διαμονής ανακαλείται. Σε ερώτηση που έκανα στην υπάλληλο που με εξυπηρέτησε για το αν το πρόσωπο αυτό (αλλοδαπός εργαζόμενος) βγει από την Ελλάδα και ξαναμπεί μήπως παίζει θέμα να ανανεωθεί, διαγραφεί, όπως θέλετε πέστε το, ο χρονικός αυτός περιορισμός των 4 ετών μου απάντησε...όποιος πηδά πολλά παλούκια.... Ο καθένας ας κάνει ό,τι το φωτίσει ο Θεός μαζί και εμένα.
 19. 1.Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι ισχύει για τους αλλοδαπούς υπαλλήλους ναυτιλιακής ν.89/67; Αν οι υπάλληλοι προέρχονται από χώρα στην οποία έχει έδρα η εταιρεία ή χώρα με την οποία δεν υπάρχει κάποιου είδους συμφωνία με την Ελλάδα στο θέμα εργασίας (π.χ. Φιλιππίνες), μπορεί ο αλλοδαπός να έχει ιδιωτική ασφάλιση με την οποία παίρνει απαλλαγή από το ΙΚΑ; Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχει χρονικός περιορισμός (4ετίας, 5ετίας κτλ) ή μετά από κάποιο διάστημα διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα θα πρέπει να ασφαλιστεί στο ΙΚΑ ή κάπου αλλού; Το απαντώ μόνος μου εφόσον μου απαντήθηκε από άλλη πηγή, απλώς για να υπάρχει σαν πληροφορία σε μελλοντική αναζήτηση. Όντως ισχύει να μπορεί να ασφαλιστεί σε ιδιωτικό φορέα αλλοδαπός που έρχεται από χώρα με την οποία δεν υπάρχει σύναψη σχέσης με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός! Βέβαια η διαχειρίστρια υποχρεούται σε κανονική πρόσληψη με αναγγελία στον ΟΑΕΔ και στην οικία Επ.Εργασίας.
 20. Καλημέρα! Έχετε δίκιο και ως προς το νόημα του θέματος και ως προς τον τρόπο που δημοσιεύτηκε. Το μόνο νόημα, η ουσία δηλαδή της συζήτησης και αυτό που εγώ θέλω σαν αποτέλεσμα από το θέμα που έθεσα είναι να κατασταλάξω σε 5 από τα 15 προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά! Για αυτό και το θέμα τέθηκε σε μορφή δημοσκόπησης και σίγουρα δεν μπορεί να διαμορφώσει από μονό του τη γνώμη μου και την επιλογή μου! Το test drive θα το κάνω μόνος μου! Σας ευχαριστώ πάντως όλους.
 21. Μου αρκεί αυτό που χρησιμοποιείται και σας ικανοποιεί. Και εγώ της Prosvasis χρησιμοποιώ και είμαι ικανοποιημένος. Απλώς επειδή ακριβώς όσα χρόνια εργάζομαι δεν έχω δουλέψει άλλο πρόγραμμα και δεν έχω γενική άποψη ή (εικόνα όπως είπες) της αγοράς ήθελα να να δω αν έχει αλλάξει κάτι. Ευχαριστώ!<BR clear=all>
×
×
 • Create New...