Jump to content

Thanasakis

simple Members
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

About Thanasakis

 • Birthday 03/22/1984

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Athens

Recent Profile Visitors

2,122 profile views

Thanasakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά, μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά; Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή ................................................................ Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά; στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στην φωτιά. Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθείς. Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ό,τι κι αν σε πει, κι αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα σου να πιει. Ο Σούτζος, κι ο Μουρούζης, Πετράκης, Σκαναβής Γκίκας και Μαυρογένης, καθρέπτης, είν’ να ιδείς. .............................................................
 2. Γεια σας! Μίλησα σήμερα με το ΙΚΑ (Υπ/μα Αγ.Στεφάνου) για το εάν υποχρεούται εργοδότης οικόσιτου οικιακού προσωπικού να αγοράσει εργόσημο για δώρα και επιδόματα (Πάσχα/Χριστούγεννα/Άδεια). Η απάντηση ήταν σαφής ότι δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο από την άποψη ότι δεν μπορεί να αναγραφεί κάπου εάν η αμοιβή αφορά σε κάποιο δώρο ή επίδομα. Άρα δεν πηγάζει και υποχρέωση αφού από άποψη ασφάλισης είναι καλυμμένος ο εργοδότης και ο εργαζόμενος! Μιλώντας με το Υπ.Εργασίας μου είπαν ότι ναι όντως για το ΙΚΑ δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο και το θέμα είναι ασαφές. Απ' την άλλη όμως με ενημέρωσαν ότι σε δική τους συνομιλία με την Επιθεώρηση εφόσον κάποιος εργάζεται σε ετήσια βάση σαν οικιακό προσωπικό με σταθερές μηνιαίες απολαβές τότε φυσικά και δεν έχει πάψει να ισχύει η υποχρέωση για δώρα και επιδόματα. Μίλησα με την Επιθεώρηση (Υπ/μα Ν.Ιωνίας). Δεν είναι δικό τους το θέμα και δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν/να μου απαντήσουν γιατί δεν είναι αρμόδιοι. Με παρέπεμψαν στο ΙΚΑ....φαύλος κύκλος! Ίσως έπρεπε να μιλήσω με τα κεντρικά αλλά δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στη δική μου άποψη. Για εμένα υπάρχει υποχρέωση για δώρα και επιδόματα τουλάχιστον για μόνιμα απασχολούμενο οικιακό προσωπικό με σταθερές μηνιαίες απολαβές. Παρακαλώ αν στα παραπάνω υπάρχει κάποιο λάθος, παράβλεψη ή ασάφεια όπως σχολιαστεί αναλόγως από τους χρήστες για να διορθωθεί. Με εκτίμηση Υ.Γ.: Αν και τονίζω το αυτονόητο και αυτό που θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό... όλοι οι υπάλληλοι από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ήταν ευγενέστατοι!
 3. ΚΥΑ 15055/546/10-08-2011 (Τροποποίηση της υπ'αριθ. 160/3 1 2006 (ΦΕΚ Β/6) κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περί "Καθορισμού ελάχιστου αριθμού ημερομισθίων ή ελάχιστου χρονικού διαστήματος ασφάλισης ανά έτος και ασφαλιστικό φορέα...." ΦΕΚ Β 1886/25-08/2011) ........μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων και ορίζεται ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης οι 120 μέρες το έτος, ενώ αθροιστικά για το σύνολο της διετίας ως ελάχιστος χρόνος ασφάλισης ορίζονται οι 240 ημέρες για όσους ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ....... Ελπίζω να βοηθάει έστω και με καθυστέρηση!
 4. Καλημέρα! Ήταν απογευματινό το χθεσινό μου ερώτημα και ίσως δεν το είδαν αρκετοί συνάδελφοι! Μήπως μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει; Ευχαριστώ και πάλι!
 5. Θα ήθελα κάποια βοήθεια στο θέμα εξόφλησης τιμολογίου (invoice) offshore εταιρείας από εταιρεία του ν.89/67. Αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος γνώστης αυτών των θεμάτων θα παρακαλούσα να με διαφωτίσει στο αν θα έχω πρόβλημα εαν κόψω επιταγή π.χ. 10.000,00€ για την εξόφληση παραστατικού παροχής υπηρεσιών Offshore εταιρείας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, εταιρεία του ν.89/67 οφείλει ένα ποσό σε άλλη offshore εταιρεία. Μπορώ να δώσω επιταγή ελληνικής τράπεζας; Είναι πιο σωστό να κάνω έμβασμα σε τράπεζα του εξωτερικού. Πρέπει να προσέξω θέματα επιβολής ή αποφυγής φορολογίας; Γενικότερα υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να προσέξω; Είναι γενικό το ερώτημα μου και ίσως χρειαστούν διευκρινήσεις. Εαν υπάρχει όντως κάποιος που μπορεί να μου λύσει τέτοιες απορίες θα ήταν πολύτιμη η βοήθεια του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 6. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά! http://www.ika.gr/gr...dresses/453.cfm Παραθέτω ένα μόνο link που αντιστοιχεί σε τηλεφωνικό κατάλογο ενός υποκαταστήματος του ΙΚΑ. Το σχόλιό μου όμως είναι γενικό και απλώς η επιλογή του υποκαταστήματος έγινε λόγω του ότι με αυτό θέλησα να επικοινωνήσω σήμερα! Μα καλά, τι τις χρειάζονται όλες αυτές τις συνδέσεις όταν δεν απαντάνε στα 9 από τα 10 νούμερα;;; Δηλαδή τσάμπα τις πληρώνουν (πληρώνουμε); Και για να μη γίνομαι κακός και για να μην χαρακτηριστώ ας δεχτώ ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες πλην της τηλεφωνικής επικοινωνίας όπως η υποστήριξη online συστημάτων (που δεν πέφτουν και ποτέ). Η ας δεχτώ ότι υπάρχουν κάποιες γραμμές για ανάγκες που δε γνωρίζω γιατί είμαι ένας απλός ασφαλισμένος, ναι ρε παιδί μου αυτό είμαι, ένας απλός, μικρός, καθημερινός ασφαλισμένος! Γιατί όμως να με ταλαιπωρούν κάθε φορά και να παίζω ρουλέτα για να βρω το νούμερο στο οποίο θα μου απαντήσει κάποιος; Είναι λογικό; Ας τα βγάλουν αυτά τα νούμερα από τον κατάλογο. Και μην δω κανένα γραφικό να γράφει ότι μπορεί να το ακούνε και δε το σηκώνουν επίτηδες ή ότι το έχουν στο αθόρυβο για να μην τους ενοχλούμε. Και προς Θεού μη γράψετε ότι μιλάνε στο τηλέφωνο για άλλους λόγους πλην υπηρεσιακούς! Ούτε να το σκέφτεστε! ΥΓ1: Και δεν πήρα τέλος του μήνα! ΥΓ2: Χαζός είμαι...ακόμα θα είναι διακοπές τα παιδιά!<BR clear=all> Το παραπάνω θέμα δεν έχει σκοπό να θίξει πρόσωπα παρα μόνο καταστάσεις... δεν είναι όλα για να τα ισοπεδώνουμε. Είναι ασήμαντο μπροστά σε άλλα θέματα, το ύφος του είναι σατιρικό και πέραν της όποιας έμμεσης "καταγγελίας" σκοπό έχει να διασκεδάσει λίγο τους συναδέλφους μετά τις διακοπές του Πάσχα! Ε, άμα το δουν και από το ΙΚΑ καλό θα ήταν.
 7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επανέρχομαι με ένα άλλο ερώτημα. 1) Αποχώρηση του μηχανικού από την μια εταιρεία π.χ. στις 10 του μήνα 2) Πρόσληψη στην νέα ειταιρεία π.χ. στις 16 του ίδιου μήνα Το σύνολο των εισφορών (που αποδώθηκαν ή θα αποδωθούν από την παλαιό και το νέο εργοδότη μαζί) για το διάστημα από 1 εώς 10 και από 16 εώς 31 είναι μεγαλύτερο από τις ελάχιστες εισφορές που ορίζει το ΤΣΜΕΔΕ. Θα πρέπει παρ' όλα αυτά να πληρώσει ο ασφαλισμένος εισφορές που αναλογούν στο "νεκρό" 5μερο; Ελπίζω να μη το ψειρίζω πολύ!
 8. Καλημέρα σας! Το θέμα μου είναι το εξής: 1) Νέος ασφαλισμένος μηχανικός στο ΤΣΜΕΔΕ του οποίου η πρόσληψη έγινε μέσα του μήνα. 2) Η αναλογία των αποδοχών του για τις μέρες που εργάστηκε δε ξεπερνά τις ελάχιστες μηνιαίες αποδοχές που ορίζονται από το ΤΣΜΕΔΕ. Θα πρέπει να αποδώσω τις ελάχιστες εισφορές που αναλογούν στις ελάχιστες μηνιαίες αποδοχές ή τις εισφορές θα τις υπολογίσω επί των αποδοχών που δικαιούται για τις μέρες που εργάστηκε ο μηχανικός; Ρωτάω γιατί οι εισφορές όπως υπολογίζονται από την εφαρμογή του ΤΣΜΕΔΕ "Αρχείο εισφορών" είναι οι ελάχιστες. Θα πρέπει όντως να αποδώσω αυτές ή να τις βάλω χεράτα στην εφαρμογή; Υποχρεούμαι δηλαδή εάν ο μηχανικός εργάστηκε για π.χ. 10μέρες ή 1μέρα να πληρώσω όλο το ποσό των ελάχιστων εισφορών; Και ένα δεύτερο ερώτημα. Στην απόφαση εγγραφής του νέου ασφαλισμένου μηχανικού (Ιούλιος 2008) στο ΤΣΜΕΔΕ διευκρινίζεται ότι η εγγραφή του γίνεται και στον κλάδο Ειδικής Προσαύξησης. Στις παραμέτρους της εφαρμογής του ΤΣΜΕΔΕ αναφέρει ότι: "Έκπτωση στην ειδική προσαύξηση για την 1η 5ετία έχουν όλοι οι Νέοι Ασφαλισμένοι, οι οποίοι εντάσσονται στον κλάδο από 01/01/2007 και μετά." Τι πρέπει να κάνω; Να αποδώσω Ειδική Προσαύξηση ή όχι. Είναι προαιρετικό ακόμα και αν αναφέρεται στην απόφαση εγγραφής του στο ΤΣΜΕΔΕ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!<BR clear=all>
 9. Το σάρωσα και το στέλνω σε μορφή pdf. Ελπίζω να είναι οκ! A.33.596.1.pdf
 10. Εκτιμώ την απάντηση! Το forum και γενικότερα το taxheaven με έχουν βοηθήσει αρκετά μιας και είμαι ακόμα στην αρχή της σταδιοδρομίας μου. Οπότε είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω και εγώ προκειμένου να ανταποδόσω και να προσφέρω με τη σειρά μου. Το ξέρω ότι ήταν ιδιαίτερο το θέμα και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα και πολλά. Εχει όμως και συνέχεια. Μίλησα με τι υπ.εσωτερικών και τα κεντρικά του ΙΚΑ και αφού τους έθεσα το όλο θέμα μου απάντησαν "ανεπισήμως" ότι η 4ετία που αναφέρεται στην απόφαση Α33/596/1 μπορεί να ανανεωθεί εαν ο αλλοδαπός φύγει για ένα χρονικό διάστημα από την Ελλάδα και επιστρέψει ξανά. Βέβαια μου ζήτησαν να κάνω έγγραφο ερώτημα για να ανοίξει επισήμως το θέμα και να μου απαντήσουν υπεύθυνα. Είναι από τις λίγες φορές που βρήκα άμεση ανταπόκριση από τις δημόσιες υπηρεσίες (κεντρικές διοικήσεις) , με σεβασμό σ'αυτό που ρώτησα και άριστη αντιμετώπιση. Το αστείο είναι ότι στην τελευταία επίσκεψή μου στο υποκατάστημα του ΙΚΑ από το οποίο ξεκίνησα την αναζήτηση θέλησα να ενημερώσω τις επίσης ευγενάστατες υπαλλήλους για τις εξελίξεις και μου είπαν..... α ωραία, μόλις κάνεις το ερώτημα κάνε και σε εμάς μια κοινοποίηση. Ουσιαστικά με βρήκαν στην ανάγκη και τους κάνω τη δουλειά. Δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να κάνω το επίσημο έγγραφο-αίτημα αλλά μόλις πάρω απάντηση θα την ανεβάσω για να είναι πλήρης η δική μου απάντηση στο αρχικό μου ερώτημα. Με εκτίμηση!
 11. Συγνώμη που προσθέτω αυτό, αλλά θα τονίσω ότι μόνο το τμήμα μηχανογράφησης απαντά αμέσως. Σε όλα τα άλλα mail έχω στείλει πολλές φορές και δεν έχω πάρει απάντηση σχεδόν ποτέ!!! Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...