Jump to content

access

simple Members
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by access

 1. Προσπάθησα να στείλω την ΑΠΔ με κωδ 01 αλλά το σύστημα δεν τη δέχεται γιατί δεν έχει λέει ημέρες ασφάλησης. Ωστόσο για την άδεια αυτή οφείλονται εισφορές (διότι αναστολή εργασιακής σχέσης δεν σημαίνει λύση της, άρα εξακουθεί να είναι σε ισχύ που σημαίνει ότι έχει εισφορές) αλλά ταυτόχρονα πρέπει να σταλεί χωρίς ημέρες ασφάλησης (διότι αν σταλεί με ημέρες ασφαλησης τότε bye-bye σε επιδοματα αναστολής, επιδοματα ανεργίας κλπ) Οπότε μένω κι εγώ την ίδια απορία... τι κάνουμε?
 2. Καλημέρα 31-12-2019 έληξε η ΣΣΕ Ξενοδοχουπαλλήλων όλης της χώρας. Στις 10-3-2020 δηλαδή όσο ήταν σε μετενέργεια αποφασίστηκε παράταση της ΣΣΕ μέχρι 31-8-2020. Η ερώτηση είναι αν από 1-9-2020 πάμε σε νέες συμβάσεις με όρους ΕΓΣΣΕ και Νόμιμο Νομοθετημένο ή άν θα υπάρχει πάλι τρίμηνο μετενέργειας μέχρι 30-11-2020. Ευχαριστώ!
 3. Χρόνια πολλά taxheven team ψάχνω αλλά οδηγίες εφαρμογής πουθενά, ιδέες?
 4. Να επαναλάβω το παραπάνω ερώτημα και να προσθέσω: Α) το ποσό του τέλους διανυκτέρευσης θα προστίθεται στη βαση υπολογισμού των τελών παρεπιδημούντων? Β) θα προστίθεται στην καθαρή αξία των συγκεντρωτικών καταστάσεων? Γ) πως χειριζόμαστε απο άποψη ΦΠΑ-ΜΥΦ-ΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ την περίπτωση που ο πελάτη που έρχεται μέσω τουριστικού γραφείου και Ι) πληρώνει το τέλος ο πελάτης που διαμένει, ΙΙ) πληρώνει το πρακτορείο που τον στέλνει, ΙΙΙ) αναλαμβάνει το ξενοδοχείο την υποχραίωση πληρωμής του τέλους διαμονης? Ευχαριστώ
 5. Θα συνυπολογιστούν τα τυχών τιμολόγια για πωλησεις λαδιού με τα τιμολόγια για την παροχή υποηρεσιών, για να βρεθέι αν τελικά έχει πάνω από δύο εργοδότες προκειμένου να αποδίδει ΕΦΚΑ ως μισθωτός (δλδ οι εργοδότες του με ΑΠΔ) ή ως ελεύθερος επαγγελματίας?
 6. Φυσικό πρόσωπο (τεχνικός Η/Υ) θα ξεκινήσει να εργάζεται σε δύο (μόνο δύο) διαφορετικές εταιρίες με σύμβαση έργου και θέλει να κάνει έναρξη εργασιών (μπλοκάκι). Έχει επισεις μικρό αγροτικό εισόδημα από ελιές και επιδότηση λαδιού. Με αυτά τα δεδομένα, θα έχει ο φορολογούμενος την ασφαλιστική και την φορολογική μεταχείριση μισθωτού (μπλοκάκι)? ή λόγο του αγοροτκού εισοδήματος (και της υποχρέωσης του να τηρεί βιβλία και να εκδίδει τιμολόγια για τις πωλήσεις λαδιού αφού θα τηρεί βιβλία για άλλο λόγο) θα πάψει να φορολογείται και να ασφαλίζεται ως μισθωτός?
 7. Θα παρακαλούσα κάποιο συνάδερφο να μου δώσει τα τηλέφωνα του μητρώου της ΙΖ' ΔΟΥ Αθηνών, που να απαντάνε βέβαια. :ο) για διευθέτηση ενός θέματος. Δέν ξέρω μήπως έχει γίνει κάποια συγχώνευση κτλ. Ευχαριστώ πολύ!
 8. αντιγράφω από άλλο thread του φορουμ σχετικά με την υπόσχεση για παραταση εως 5/5/14 http://www.slkavalas.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%AE%CE%BE%CE%B7-304/
 9. Μήπως έχει στείλει κανείς, Μπορεί να μου πει που-πως θα σταλούν γιατί στο gsis ΔΕΝ βρισκω εφαρμογή! ευχαριστώ "... Υποβολή από τους μηχανικούς κατάστασης έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει με τους εντολείς τους κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο και από το ΤΕΕ υποβολή κατάστασης των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι μηχανικοί με τους αντισυμβαλλομένους τους μέσα στην προηγούμενη διαχειριστική περίοδο ζ) Μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους ο μηχανικός υποχρεούται να υποβάλλει, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), κατάσταση με τις έγγραφες συμφωνίες που έχει συνάψει με τους αντισυμβαλλομένους του μέσα στην προηγούμενη διαχειριστική περίοδο και στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ. του κάθε συμβαλλόμενου, το είδος της παρεχόμενης υπηρεσίας και η συμφωνηθείσα αμοιβή. η) Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος υποχρεούται να υποβάλει, μέχρι την 20ή ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), κατάσταση των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι μηχανικοί με τους αντισυμβαλλομένους τους μέσα στην προηγούμενη διαχειριστική περίοδο και στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ. του κάθε αντισυμβαλλομένου, το είδος της παρεχόμενης υπηρεσίας και η συμφωνηθείσα αμοιβή. Την ευθύνη για την υποβολή αυτή φέρει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Η υποβολή των ανωτέρω καταστάσεων είχε ανασταλεί για τη χρήση 2011 και την χρήση 2012 σύμφωνα με την ΠΟΛ.1186/21.9.2012. και την ΠΟΛ.1053/21.3.2013. Περ ζ και η παραγρ 8 άρθρου 20 ν. 3943/2011 ..."
 10. Και σε μένα η απάντηση ήταν απορριπτική, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΩ βρίσκομαι από 1/1/13 να πληρώνω όπως παλιά! Εκανα ενασταση στην ΤΔΕ και όπως λές συνάδελφε GerasismosR.... Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!!!
 11. Εχω κι εγώ το ίδιο προβλημα με τη συνάδελφο lami αλλα μου προέκυψει δι άλλης οδου... Η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μου από το 2001 που άρχισε η ασφάλιση μου στο ΤΕΒΕ (και πλέον ΟΑΕΕ) μέχρι και το Ε δίμηνο του 2012 γινόταν ΠΑΝΤΑ με αυτόματη ανάληψη του εκάστοτε οφειλόμενου ποσού από τον τραπεζικό μου λογαριασμό στη ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ (και πρώην τράπεζα Πίστεως) μέσω της πάγιας εντολής που είχα δώσει εξ αρχής. Με το πέρασμα των χρόνων αν και η ασφαλιστική εισφορά άλλαζε λόγο μετάπτωσης σε άλλη ασφαλιστική κλάση ή από άλλο λόγο,η πληρωμή ΣΥΝΕΧΙΣΕ να γίνεται με την ΙΔΙΑ πάγια τραπεζική εντολή και ΠΑΝΤΑ με αυτόματη χρέωση του ιδίου τραπεζικού μου λογαριασμού, ΠΑΝΤΑ εμπρόθεσμα και με το οφειλόμενο κάθε φορά ποσό. Προσερχόμενος –για άλλο λόγο- στο κατάστημα του ΟΑΕΕ με πληροφόρησαν -προς έκπληξη μου- ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ το ΣΤ Διμήνου 2012. Ανατρέχοντας στην απόδειξη καταβολής εισφορών διαπίστωσα ότι ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ το συνηθισμένο μήνυμα «Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΦΕΙΛΗ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA BANK» παρόλο που εγώ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΣΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ μου προς την τράπεζα. Τα χρήματα πράγματι δεν είχαν αναληφθεί από τον ΟΑΕΕ παρόλο που το υπόλοιπο του λογαριασμού ήταν υπέρ-αρκετό για αυτή την πληρωμή. Ζητώντας εξηγήσεις από την τράπεζα με ενημέρωσαν ότι απλά ακολούθησαν εντολή του ΟΑΕΕ να ΜΗΝ γίνονται πλέον οι πληρωμές από «απλούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου» αλλά από «επαγγελματικούς λογαριασμούς» και ότι ήταν ευθύνη του ΟΑΕΕ να ενημερώσει τα μέλη του! Όμως την απόδειξη εισφορών για το ΣΤ Δίμηνο 2012 ΟΑΕΕ (αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί «ενημέρωση») μου την έφερε ο ταχυδρόμος ΜΕΤΑ την 31-1-2013 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής. Εγώ λοιπών ο ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, για ένα λάθος που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, βρίσκομαι στη θέση να μου λένε «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΟΥ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ (είχα ζητησει και είχα πάρει μείωση εισφορών 2 ασφαλιστικών κλάσεων), ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 850,00-1000,00 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ»!!! ΓΙΑΤΙ ???
 12. Σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε ερώτηση τηλεθεατών σχετικά με χαμό που εγινε με τις ΑΠΔ και τα ποσοστά ! Μ άλλα λόγια.... ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ λογιστάκο που θέλεις και εξηγήσεις !!!!
 13. Αλήθεια ποιός είναι υπεύθυνος γι αυτό τον εμπαιγό σε βάρος όλων μας, για να τον διώξουν με τις κλωτσιές? Κανείς??? ολοι ειναι αναρμόδιοι...??? Αίσθηση ευθυξίας για να παραιτηθεί κάποιος ??? Μπααα.. όλοι χοντρόπετσοι καρεκλοκένταυροι... Κάποιος έστω να βγεί να πει ένα συγγνώμη λάθος... .... Σκάσε και δούλευε λογιστάκο που θέλεις να ακούσεις και συγγνώμη...
 14. τελικά τα ποσοστά είναι (μου τα μετέφερε συνάδελφος που ρώτησε στο ΙΚΑ) ασφαλιζόμενος 2,55% + εργοδότης 5,10% = 7,65% αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ ! η ΙΚΑ Γ99/1/91/10-4-2012 http://www.taxheaven...r/view/id/13740 μπήκα σήμερα στο ΙΚΑ και ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ !!! (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ) http://www.ika.gr/gr...1_10-4-2012.pdf
 15. Συνάδελφοι καλημέρα Με το ΙΚΑ Γ99/1/91/10-4-2012 Τροποποίηση της διαδικασίας απεικόνισης της ασφάλησης στις απδ των ασφαλισμένων του τ. ΤΑΞΥ δίνονται οδηγίες ώστε στην πρώτη εγγραφή της ΑΠΔ να χρησιμοποιούνται οι κωδικοί ειδικοτήτων και πακέτου κάλυψης που ίσχυαν πριν την ημερομηνία ένταξης του τ. ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Δηλαδή το 4109 θα γίνει 109 και το 4115 θα γίνει 115 με ποσοστά όπως προβλέπονται για τον εργοδότη και τον ασφαλιζόμενο. Παρετέρω στη δεύτερη εγγραφή ια καταχωρούνται για κάθε ασφαλισμένο ο κωδικός ειδικότητας 423210 με πακέτο κάλυψης 4172 (ασθένεια σε είδος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 6,45% + ειδικού λογαριασμού 1,2% = 7,65% σύνολο). Επειδή δεν το έχω βρει πουθενά ξέρει κάποιος από αυτόν τον ΚΠΚ 4172 με συνολικό ποσοστό 7,65% τι ποσοστό βαρύνει τον εργοδότη ? και τι ποσοστό βαρύνει το ασφαλιζόμενο ? ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους
×
×
 • Create New...