Jump to content

Trip_Accountant

Silver members
 • Posts

  848
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Trip_Accountant

 1. Απίστευτο το σχόλιο σου PROAKIS απο το 2013!!! Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ από την πρώτη στιγμή , αλλά δεν μπορούσα να το τεκμηριώσω τεχνικά τόσο σωστά όπως εσύ! Τα έσοδα του ενός είναι έξοδα του άλλου!! Μόνο έσοδα με ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου και έχεις τα πάντα! Θεωρώ πως τα mydata θα τα κάνει εμετό η ίδια η αγορά λόγω των μικρών επιχειρήσεων , μικροεπαγγελματιών , αγροτών κλπ που δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρουν να εναρμονιστούν εκτός ...αν αναλάβουμε εμείς ηλιθιωδώς το χρόνο και κόστος που απαιτέιται!
 2. Συνάδελφοι καλησπέρα , υπέβαλα πριν λίγο το έντυπο για την μοναδική περίπτωση που έχω , με μηχανάκια όλα ιδιόκτητα από τον εργοδότη και στην ημερομηνία έναρξης διαβάζοντας πως αν βάλεις παλαιότερη το εκλαμβάνει ως εκπρόθεσμο , έβαλα τρέχουσα 8/1/2021 και κατά την υποβολή μου το οριστικοποίησε ως εκπρόθεσμο! Τι λάθος έχω κάνει;
 3. Έχουν μείνει ακόμη στο έως 14/12 με βάσει τους ΚΑΔ και τα χρονικά διαστήματα της 49989/1266/4.12.2020 Τι κάνουμε με τον 56.30 (εστίαση) και 92.00 (ΟΠΑΠ) ; Αφήνει 1.12-31.12 ; Φίλε bamel τι έκανες με τον 96.04 τελικά; Δέχτηκε 1.1-31.12 ; Σήμερα Κυριακή δεν είμαι γραφείο και δεν μπορώ να το δοκιμάσω.
 4. Υπάρχει κανένα νέο για παράταση; Ξέρω συναδέλφους που πραγματικά έχουν πελαγώσει με 20+ ακόμη να στείλουν Εγώ έχω κολλήσει με 2-3 ασφαλιστές , δεν μου πάει να στείλω μηδενικά όχι γιατί είναι λάθος αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχουν περί του αντιθέτου οδηγίες , αλλά δεν μου πάει να στείλω και αναλυτικά ανά μήνα με βάση τα στοιχεία που μου στέλνουν μηνιαία γιατί δεν τα εμπιστεύομαι.
 5. Η ίδια απορία μου δημιουργήθηκε και εμένα πριν λίγο σε μια αίτηση για επιστρεπτέα. Φροντιστήριο που έχει και δραστηριότητα στον ΦΠΑ αλλά δεν έχει εδώ και 2 χρόνια τζίρο σε αυτή υποβάλει Φ2 αλλά μόνο με τα έσοδα εκπαίδευσης στον 310 και δεν τα μετέφερα στον 312. Έκανα λάθος; Έπρεπε να τα φέρνω και στον 312 για τις ανάγκες της Prorata ; Καταλαβαίνετε πως με αυτό τον τρόπο δεν πληρεί το κριτήριο του αρ3 για άνω των 300€ και τον απορρίπτει.
 6. Ναι το κοίταξα ,έκανα λάθος δεν έχουν τελικά μείωση >20% , δεν είχα κάνει αναλυτικά τους υπολογισμούς , άσε που θεωρούσα πως το 1000€ είναι το ελάχιστο και στους πληττόμενους ανεξαρτήτως μείωσης. Άρα γλιτώνουν το 800άρι που έδωσαν την πρώτη φορά σε αυτούς , και περιμένουμε την επιστρεπτέα 5 που λόγω χαμηλού Νοεμβρίου λογικά θα το δικαιούνται. Πρόκειται για μαγαζάκια που ενώ μένουν ανοικτά τα μεγάλα ΣΜ τους έχουν τσακίσει την πελατεία στο Lockdown.
 7. Ρε παιδιά προσπάθησα να κάνω 2 αιτήσεις πριν λίγο αφού οριστικοποίησα τα έσοδα τους, μία για κύριο ΚΑΔ λιανικό εμπόριο τροφίμων , και μία για λιανικό εμπόριο ποτών και δεν ξεκινάει καν την αίτηση με την αιτιολογία πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Δεν είναι εφικτή η διεκπεραίωση της αίτησής σας, λόγω μη πλήρωσης των απαιτούμενων προϋποθέσεων που τίθενται στην κείμενη νομοθεσία. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υποβάλετε ένσταση, πατήστε το κουμπί «Θέλω να υποβάλω ένσταση». Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος (δηλώσεις, ΦΠΑ, έχουν χρόνια έναρξη κλπ.) Μου ξεφεύγει κατι; Δεν μπορούν να κάνουν αίτηση καθόλου; Γιατί; Μήπως έχει πέσει τελείως το σύστημα;
 8. Τι γίνεται με την εφαρμογή; Έχει πέσει εδώ και μια ώρα; Γενικό πρόβλημα του taxis;
 9. Εν τω μεταξύ κοιτάζω τα εγχειρίδια ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ΑΤΤΙΚΗΣ , και στα επισυναπτόμενα η ΑΤΤΙΚΗ έχει επιπλέον Πίνακες Προσωπικού , Μισθοδοσία 2018 , και Ε32018 , ενώ η φόρμα της αίτησης είναι ουσιαστικά κοινή. Μήπως τελικά θεωρηθεί έλλειψη φακέλου στο πρώτο η μή επισύναψη των παραπάνω; Επίσης και στις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ βλέπω το παρακάτω: 7.Για να συμμετέχει μια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση η διατήρηση του προσωπικού της για το έτος 2019; Απάντηση: Η διατήρηση του προσωπικού δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στην εν λόγω Δράση. Ωστόσο κατά την επαλήθευση του αιτήματος καταβολής ενίσχυσης (δηλαδή του αιτήματος πιστοποίησης που θα υποβάλουν όσες επιχειρήσεις εγκριθούν) πρέπει να επιβεβαιώνεται ότι η επιχείρηση κατά την τελευταία μέρα του μήνα που προηγείται της αίτησης καταβολής του κεφαλαίου κίνησης απασχολούσε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με αυτόν που απασχολούσε κατά την αντίστοιχη ημερομηνία του προηγούμενου έτους. Δηλαδή μια επιχείρηση που το 2019 απασχολούσε προσωπικό και από 1/1/2020 δεν απασχολεί αν εγκριθεί μετά θα απορριφθεί ; Μου φαίνεται παράλογο.
 10. Υπάρχει κάπου κάποιο excell που να έχει δημιουργήσει συνάδελφος εδώ στον κόμβο ή γενικότερα που να βοηθά στον υπολογισμό του μαθηματικού τύπου; Επίσης έχετε ξεκαθαρίσει τα παρακάτω; 1.Όσοι δεν ανήκουν στους κλειστούς ΚΑΔ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ θα λάβουν τελικά 1000€ ως ελάχιστο αν δεν ικανοποιούν το κριτήριο της μείωσης τζίρου 20% ; 2..Όσοι δεν ανήκουν στους κλειστούς ΚΑΔ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ θα λάβουν τελικά 4000 ή 8000 κ.ο.κ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων ως ελάχιστο αν δεν ικανοποιούν το κριτήριο της μείωσης τζίρου 20% ; Το γράφω γιατί έτσι δούλευε ως και την 3 το τελικό ποσό υπολογισμού ως προς τα κατώτατα όρια ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αλγορίθμου για όσους δεν είχαν μείωση τζίρου ( με εξαίρεση την επιστρεπτέα 3 που σου αφαιρούσε τα πόσα που ενδεχομένως είχες λάβει στις προηγούμενες 1&2 και ακόμη και με προσωπικό σου έδινε μόνο 2000€ ως το ελάχιστο)
 11. Ρε παιδιά γίνεται κάτι με το Ε9; Δεν μπορώ να μπώ απο το πρωί, το ίδιο αν θυμάμαι καλά συνέβαινε και την Παρασκευή .
 12. Καλημέρα, επειδή δεν με είχε απασχολήσει ποτέ το θέμα των συμβάσεων ανεξαρτήτων υπηρεσιών (οχι καθηγητών) ισχύει αυτή η υποχρέωση για κατάθεση στην επιθεώρηση εργασίας; Επίσης η ασφάλιση με βάση την παρ.9 του Αρ39 είναι υποχρεωτική ή δυνητική; Δηλαδή κάποιος που παρέχει τις υπηρεσίες του με ΤΠΥ μπορεί απλά να πληρώνει τις εισφορές του μηνιαία σαν ελεύθερος επαγγελματίας και να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία ο "εργοδότης" του; Δηλαδή άσχετα με το φορολογικό με ενδιαφέρει κυρίως το ασφαλιστικό , αν είναι καλυμμένα και τα δυο μέρη χωρίς να γίνει όλη αυτή η διαδικασία με την ΑΠΔ . Ευχαριστώ.
 13. Εντάξει , δεν είναι πλέον αστείο αυτό που συμβαίνει. Στο Ε9 μπορείς να μπεις μόνο μετά τις 9 το βράδυ. Όλα τα υπόλοιπα σέρνονται με 2-3 προσπάθειες.
 14. Μπαίνει μάλλον όλη η Ελλάδα για να κατεβάσει τον ΕΝΦΙΑ , τραγικές καταστάσεις, θέλουν και ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Δεν δουλεύει τίποτε γενικά.
 15. www1.gsis.gr:443 - Server-unavailable! Τι έγινε πάλι βρε παιδιά;;;;
 16. Έλα μου ντέ; Το παίζουν τα ΜΜΕ συνέχεια απο το πρωί. Λογικά περιμένουμε να εμφανιστεί κάποια στιγμή στο supportemployees.services.gov.gr
 17. Πω πω τώρα το θυμήθηκα ήρθε πριν 2-3 εβδομάδες ένας νεαρός και μου είπε βγάλε μου τα χαρτιά για το που θα καταταχθεί και μέσα στον πανικό μου το ψιλοπρόγκηξα το παιδί του είπα να φύγει δεν έχω ιδέα! Εχθές παρόμοια σε τηλέφωνο κάποια πελάτισα μου ζήτησε ...βεβαίωση ενσήμων για ΑΣΕΠ απο το ΕΦΚΑ , τις λέω δεν ξέρω τι μου ζητάς , της έκλεισα το τηλέφωνο. Έκανα ένα search...14/3 ΕΦΚΑ έβγαλε ανακοίνωση και για αυτό μεταξύ άλλων μέσω taxisnet. Μας διαλύσανε εντελώς! Φανταστείτε κάποιος να ξεχάσει κάτι από όλα αυτά τα επιδόματα επιχειρήσεων και εργαζομένων πάνω στον πανικό , θα μας θεωρούν υπεύθυνους , ήδη έχω τριβές για την επιστρεπτέα και τα δάνεια πως δεν ενημέρωσα κάποιους. Θεωρώ πως εκτός από το τεράστιο αγγούρι που τρώμε αμισθί θα βγούμε και ζημιωμένοι στο τέλος με πελάτες που θα φύγουν με αυτό το τραγικό των ασφυκτικών προθεσμιών για παροχές σε μια έκτακτη περίοδο σχεδόν πολεμική, που έπρεπε να μένουν ανοικτές για όλους εώς 31/12/2020.
 18. Μπείτε και ΑΠΔ... Οσο γράφω περιμένω να φορτώσει αρχείο 0,88kb Ηλίθιοι θέλουν και ηλεκτρονική διακυβέρνηση
 19. ΜΠΑΧΑΛΟ! Εγώ καταλαβαίνω: 1. Μια ΑΠΔ Μαίου ΜΟΝΟ με τις αποδοχές Μαίου ( και τον τύπο 18 για όσους ήταν σε αναστολή) εώς 30/6 2.Μια ΑΠΔ συμπληρωματική εώς 10/7 για το ΔΠ με τύπους 04 και 19 3.Πληρωμή εισφορών εώς 30/6 Μαίου και ΔΠ 4. Έντυπο Εργάνη πότε; (Λογικά μέσα στο επόμενο ΣΚ κατά τα συνηθισμένα για εμάς) Αηδία μόνο για το γεγονός πως η ΑΠΔ Μαίου πρέπει να πάει εώς 30/6 με 25/6 να ενημερωθούμε ,26/6 να προσαρμοστούν τα προγράμματα και να μεσολαβεί ΣΚ. Μας έχουν διαλύσει κυριολεκτικά.
 20. Δίναμε τις ημέρες αναστολής για τον κάθε εργαζόμενο και υπολόγιζε 2 μισθοδοτικές περιόδους μία κανονική και μια αναστολής. Στο ΔΠ δεν έχει ανοίξει (εκτός αν δεν έχω δει κάποια νέα αναβάθμιση από εχθές) ΔΠ αναστολής. Αν στην υπολογισμένη περίοδο ΔΠ πάω και βάλω την διαφορά στο χέρι θα πρέπει να μπλέξω με τις διαφορές σε όσους πλήρωσαν μέχρι Μ.Τετάρτη την αναλογία. Και το κυριότερο θεωρώ πως έτσι δεν θα βγεί ποτέ σωστά η ΑΠΔ για το ΔΠ αναστολής αφού ακόμη περιμένουμε νέο τύπο αποδοχών απο το ΙΚΑ αν δεν κάνω λάθος EDIT: Μόλις τώρα είδα πως υπάρχει σχετική αναβάθμιση και οι οδηγίες κινούνται στην δική σου λογική. Αν έχω υπολογισμένη περίοδο μέσα σε αυτή έχουν ανοίξει νέα πεδία για την αναστολή , και σε περίπτωση που έχει εξοφληθεί καταχωρώ πριν το νεο υπολογισμό ως προκαταβολή το ποσό που πληρώθηκε. Για το θέμα της υποβολής ΑΠΔ οι άνθρωποι και σωστά λένε ...πάρτε τηλέφωνο το ΙΚΑ αν θέλετε να στείλετε πριν βγουν οι οδηγίες...να σας πούν ποιο τύπο αποδοχών θα βάλετε στην παράμετρο του ΔΠ αναστολής.
 21. Δεν υπολογίσαμε ΔΠ αναστολής , μόνο ΔΠ με βάση τις πραγματικές μέρες εργασίας. Λόγω αναστολής έχει ανοίξει νέες μισθοδοτικές περιόδους αναστολής για κάθε μήνα για να υπολογίζει και την μισθοδοσία αναστολής για να βγαίνει σωστά η ΑΠΔ. Στο δώρο Πάσχα έχει μόνο μια περίοδο υπολογισμού με βάση τις πραγματικές μέρες εργασίας. Δεν θεωρώ σωστό να ανοίξουμε νέα μισθοδοτική περίοδο ΔΠ και να κάνουμε τους υπολογισμούς στο χέρι. Ειδικά απο την στιγμή που δεν υπάρχει ο τύπος της μισθοδοτικής περιόδου για το ΔΠ αναστολής για την ΑΠΔ. Θα κάνουμε τριπλή δουλειά μετά.
 22. Μπράβο ρε PROAKIS , όλες εύστοχες οι παρατηρήσεις σου! Τι θα κάνουμε βρε παιδια;;;;; Εγώ έχω δώσει σε όλους αναλογία μέχρι την μέρα που δούλεψαν. Πως στον @@@@@@ θα υπολογίσω το υπόλοιπο από το πρόγραμμά μου ; Δεν υπάρχει ΔΠ 2 και φυσικά δεν ξέρει ποιες μέρες να τραβήξει. Άρα πότε θα πληρώσουν οι εργοδότες πότε θα υπολογίσουμε ΦΜΥ και πότε θα κάνουμε εκείνο το @@@@έντυπο στο ΕΡΓΑΝΗ (έχει ανέβει αυτό; )
 23. Μια απορία που μου δημιουργήθηκε καθώς μπήκα να κάνω τη σχετική δήλωση σε κάποιον. Έχει αρχικά μισθωτήρια επαγγελματικής στέγης που αφορούν υπο σύσταση εταιρείες με το ΑΦΜ του εκπροσώπου και μετά νέο μισθωτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες στο ΑΦΜ της εταιρείας όταν έγινε η έναρξή της. Τα βλέπει και τα 2 και έχει μάλιστα και στα 2 ανοιχτή την επιλογή για δήλωση covid. Αυτό προφανώς δεν το έχουν σκεφτεί. Να γίνει λύση στο πρώτο; Εννοώ για το ενδεχόμενο μελλοντικής διασταύρωση στο Ε2 όχι για τον covid. Τι τραβάμε τώρα να πρέπει να φτιάξουμε και την εικόνα των μισθωτηρίων;;; Είναι δυνατόν; Οι λύσεις πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτές χωρίς πρόστιμο και να τακτοποιούνται μαζί με την δήλωση.
 24. Ας έιναι η αρχή. Να δώ τι θα κάνουμε αν επαληθευτούν οι φήμες για παράταση μέχρι 15/7 Λογικά θα πρέπει να γίνει αφορμή για να καεί το σύμπαν!
 25. Μπορούν να κάνουν ξάνα και όσοι είχαν εγκρίθεί και στην πρώτη φάση; Δεν έχω καταλάβει.
×
×
 • Create New...