Jump to content

Trip_Accountant

Silver members
 • Posts

  848
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Trip_Accountant last won the day on March 14 2020

Trip_Accountant had the most liked content!

About Trip_Accountant

Recent Profile Visitors

4,429 profile views

Trip_Accountant's Achievements

 1. Απίστευτο το σχόλιο σου PROAKIS απο το 2013!!! Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ από την πρώτη στιγμή , αλλά δεν μπορούσα να το τεκμηριώσω τεχνικά τόσο σωστά όπως εσύ! Τα έσοδα του ενός είναι έξοδα του άλλου!! Μόνο έσοδα με ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου και έχεις τα πάντα! Θεωρώ πως τα mydata θα τα κάνει εμετό η ίδια η αγορά λόγω των μικρών επιχειρήσεων , μικροεπαγγελματιών , αγροτών κλπ που δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρουν να εναρμονιστούν εκτός ...αν αναλάβουμε εμείς ηλιθιωδώς το χρόνο και κόστος που απαιτέιται!
 2. Συνάδελφοι καλησπέρα , υπέβαλα πριν λίγο το έντυπο για την μοναδική περίπτωση που έχω , με μηχανάκια όλα ιδιόκτητα από τον εργοδότη και στην ημερομηνία έναρξης διαβάζοντας πως αν βάλεις παλαιότερη το εκλαμβάνει ως εκπρόθεσμο , έβαλα τρέχουσα 8/1/2021 και κατά την υποβολή μου το οριστικοποίησε ως εκπρόθεσμο! Τι λάθος έχω κάνει;
 3. Έχουν μείνει ακόμη στο έως 14/12 με βάσει τους ΚΑΔ και τα χρονικά διαστήματα της 49989/1266/4.12.2020 Τι κάνουμε με τον 56.30 (εστίαση) και 92.00 (ΟΠΑΠ) ; Αφήνει 1.12-31.12 ; Φίλε bamel τι έκανες με τον 96.04 τελικά; Δέχτηκε 1.1-31.12 ; Σήμερα Κυριακή δεν είμαι γραφείο και δεν μπορώ να το δοκιμάσω.
 4. Υπάρχει κανένα νέο για παράταση; Ξέρω συναδέλφους που πραγματικά έχουν πελαγώσει με 20+ ακόμη να στείλουν Εγώ έχω κολλήσει με 2-3 ασφαλιστές , δεν μου πάει να στείλω μηδενικά όχι γιατί είναι λάθος αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχουν περί του αντιθέτου οδηγίες , αλλά δεν μου πάει να στείλω και αναλυτικά ανά μήνα με βάση τα στοιχεία που μου στέλνουν μηνιαία γιατί δεν τα εμπιστεύομαι.
 5. Η ίδια απορία μου δημιουργήθηκε και εμένα πριν λίγο σε μια αίτηση για επιστρεπτέα. Φροντιστήριο που έχει και δραστηριότητα στον ΦΠΑ αλλά δεν έχει εδώ και 2 χρόνια τζίρο σε αυτή υποβάλει Φ2 αλλά μόνο με τα έσοδα εκπαίδευσης στον 310 και δεν τα μετέφερα στον 312. Έκανα λάθος; Έπρεπε να τα φέρνω και στον 312 για τις ανάγκες της Prorata ; Καταλαβαίνετε πως με αυτό τον τρόπο δεν πληρεί το κριτήριο του αρ3 για άνω των 300€ και τον απορρίπτει.
 6. Ναι το κοίταξα ,έκανα λάθος δεν έχουν τελικά μείωση >20% , δεν είχα κάνει αναλυτικά τους υπολογισμούς , άσε που θεωρούσα πως το 1000€ είναι το ελάχιστο και στους πληττόμενους ανεξαρτήτως μείωσης. Άρα γλιτώνουν το 800άρι που έδωσαν την πρώτη φορά σε αυτούς , και περιμένουμε την επιστρεπτέα 5 που λόγω χαμηλού Νοεμβρίου λογικά θα το δικαιούνται. Πρόκειται για μαγαζάκια που ενώ μένουν ανοικτά τα μεγάλα ΣΜ τους έχουν τσακίσει την πελατεία στο Lockdown.
 7. Ρε παιδιά προσπάθησα να κάνω 2 αιτήσεις πριν λίγο αφού οριστικοποίησα τα έσοδα τους, μία για κύριο ΚΑΔ λιανικό εμπόριο τροφίμων , και μία για λιανικό εμπόριο ποτών και δεν ξεκινάει καν την αίτηση με την αιτιολογία πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Δεν είναι εφικτή η διεκπεραίωση της αίτησής σας, λόγω μη πλήρωσης των απαιτούμενων προϋποθέσεων που τίθενται στην κείμενη νομοθεσία. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υποβάλετε ένσταση, πατήστε το κουμπί «Θέλω να υποβάλω ένσταση». Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος (δηλώσεις, ΦΠΑ, έχουν χρόνια έναρξη κλπ.) Μου ξεφεύγει κατι; Δεν μπορούν να κάνουν αίτηση καθόλου; Γιατί; Μήπως έχει πέσει τελείως το σύστημα;
 8. Τι γίνεται με την εφαρμογή; Έχει πέσει εδώ και μια ώρα; Γενικό πρόβλημα του taxis;
 9. Εν τω μεταξύ κοιτάζω τα εγχειρίδια ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ΑΤΤΙΚΗΣ , και στα επισυναπτόμενα η ΑΤΤΙΚΗ έχει επιπλέον Πίνακες Προσωπικού , Μισθοδοσία 2018 , και Ε32018 , ενώ η φόρμα της αίτησης είναι ουσιαστικά κοινή. Μήπως τελικά θεωρηθεί έλλειψη φακέλου στο πρώτο η μή επισύναψη των παραπάνω; Επίσης και στις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ βλέπω το παρακάτω: 7.Για να συμμετέχει μια επιχείρηση στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση η διατήρηση του προσωπικού της για το έτος 2019; Απάντηση: Η διατήρηση του προσωπικού δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στην εν λόγω Δράση. Ωστόσο κατά την επαλήθευση του αιτήματος καταβολής ενίσχυσης (δηλαδή του αιτήματος πιστοποίησης που θα υποβάλουν όσες επιχειρήσεις εγκριθούν) πρέπει να επιβεβαιώνεται ότι η επιχείρηση κατά την τελευταία μέρα του μήνα που προηγείται της αίτησης καταβολής του κεφαλαίου κίνησης απασχολούσε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με αυτόν που απασχολούσε κατά την αντίστοιχη ημερομηνία του προηγούμενου έτους. Δηλαδή μια επιχείρηση που το 2019 απασχολούσε προσωπικό και από 1/1/2020 δεν απασχολεί αν εγκριθεί μετά θα απορριφθεί ; Μου φαίνεται παράλογο.
 10. Υπάρχει κάπου κάποιο excell που να έχει δημιουργήσει συνάδελφος εδώ στον κόμβο ή γενικότερα που να βοηθά στον υπολογισμό του μαθηματικού τύπου; Επίσης έχετε ξεκαθαρίσει τα παρακάτω; 1.Όσοι δεν ανήκουν στους κλειστούς ΚΑΔ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ θα λάβουν τελικά 1000€ ως ελάχιστο αν δεν ικανοποιούν το κριτήριο της μείωσης τζίρου 20% ; 2..Όσοι δεν ανήκουν στους κλειστούς ΚΑΔ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ θα λάβουν τελικά 4000 ή 8000 κ.ο.κ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων ως ελάχιστο αν δεν ικανοποιούν το κριτήριο της μείωσης τζίρου 20% ; Το γράφω γιατί έτσι δούλευε ως και την 3 το τελικό ποσό υπολογισμού ως προς τα κατώτατα όρια ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αλγορίθμου για όσους δεν είχαν μείωση τζίρου ( με εξαίρεση την επιστρεπτέα 3 που σου αφαιρούσε τα πόσα που ενδεχομένως είχες λάβει στις προηγούμενες 1&2 και ακόμη και με προσωπικό σου έδινε μόνο 2000€ ως το ελάχιστο)
 11. Ρε παιδιά γίνεται κάτι με το Ε9; Δεν μπορώ να μπώ απο το πρωί, το ίδιο αν θυμάμαι καλά συνέβαινε και την Παρασκευή .
 12. Καλημέρα, επειδή δεν με είχε απασχολήσει ποτέ το θέμα των συμβάσεων ανεξαρτήτων υπηρεσιών (οχι καθηγητών) ισχύει αυτή η υποχρέωση για κατάθεση στην επιθεώρηση εργασίας; Επίσης η ασφάλιση με βάση την παρ.9 του Αρ39 είναι υποχρεωτική ή δυνητική; Δηλαδή κάποιος που παρέχει τις υπηρεσίες του με ΤΠΥ μπορεί απλά να πληρώνει τις εισφορές του μηνιαία σαν ελεύθερος επαγγελματίας και να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία ο "εργοδότης" του; Δηλαδή άσχετα με το φορολογικό με ενδιαφέρει κυρίως το ασφαλιστικό , αν είναι καλυμμένα και τα δυο μέρη χωρίς να γίνει όλη αυτή η διαδικασία με την ΑΠΔ . Ευχαριστώ.
 13. Εντάξει , δεν είναι πλέον αστείο αυτό που συμβαίνει. Στο Ε9 μπορείς να μπεις μόνο μετά τις 9 το βράδυ. Όλα τα υπόλοιπα σέρνονται με 2-3 προσπάθειες.
 14. Μπαίνει μάλλον όλη η Ελλάδα για να κατεβάσει τον ΕΝΦΙΑ , τραγικές καταστάσεις, θέλουν και ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Δεν δουλεύει τίποτε γενικά.
 15. www1.gsis.gr:443 - Server-unavailable! Τι έγινε πάλι βρε παιδιά;;;;
×
×
 • Create New...