Jump to content

ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

Silver members
 • Posts

  1,614
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ last won the day on February 16 2019

ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ had the most liked content!

About ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

 • Birthday 03/15/1983

Recent Profile Visitors

6,742 profile views

ΓΡΙΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

394

Reputation

 1. Πάντως η τιμή που το δίνει η Data είναι μη ανταγωνιστική (0,07 το κομμάτι)... Αν η τιμή ήταν φιξ ανά έτος θα βόλευε σε επιχειρήσεις με πολλά τιμολόγια προμηθευτών (συγκεκριμένων και με ένα είδος "αγοράς" π.χ. εμπορεύματα ή πρώτες ύλες αλλά όχι και τα δύο). Όποιος θέλει να κάνει τα μαθηματικά πάντως να δει πόσο του κοστίζει το 0,07, θα δει ότι είναι προτιμότερο να προσλάβει 2-3 βοηθούς λογιστές χωρίς προυπηρεσία και αν αφιερώσει χρόνο να τους εκπαιδεύσει... Η Epsilon έχει φιξ τιμή (και πολύ φτηνή ακριβώς για να χτυπήσει την 1η εταιρεία) αλλά δεν ξέρω το τι ακριβώς κάνει. Για μένα σε μερικά χρόνια θα είναι μονόδρομος η χρήση τέτοιων λύσεων και για αυτό και όποιοι πιστεύουν ότι η δουλειά του λογιστή είναι να περνάει μόνο τα παραστατικά θα την πατήσουν... Το πρόγραμμα θα κάνει το 90% της καταχώρησης μόνο του, ο χρήστης μόνο θα τακτοποιεί τα παραστατικά και θα περνάει το 10%, μετά από κάποιο διάστημα θεωρώ ότι δεν θα χρειάζεται έλεγχο.
 2. Ο αγοραστής της λίρας (εκτός του ότι απαγορεύεται να αγοράζει λίρες από άλλη διάταξη νόμου αλλά λεπτομέρειες τώρα...) το δηλώνει και αγοράζει τη λίρα με τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη.... Οπότε δεν θα έπρεπε φυσιολογικά να στο βγάζει στις αποκλίσεις ΜΥΦ. Αν δεν κάνω λάθος θα έπρεπε να το βάλει με κωδικό 1 (ως μη υπόχρεο).
 3. Ανοίγεις μια υποβολή ΑΠΔ με φόρμα και δίπλα στο ΑΜΑ έχει ένα ερωτηματικό. Το κλικάρεις και σου δίνει επιλογή αναζήτησης ΑΜΑ με το ΑΜΚΑ ή με τα υπόλοιπα στοιχεία... Για δες το, λειτούργησε χτες.
 4. Θέλει update λογικά λόγω της αλλαγής του TSL του taxis... Πολύ καλό πρόγραμμα...
 5. Ένα καλό κόλπο είναι να φαίνεται ως "μαθητής" αυτός που κάνει την πρακτική... Δεν νομίζω ότι μπορεί να καλυφθεί με πραγματικά σύννομο τρόπο κάτι τέτοιο...
 6. Μπορεί η διεκπεραίωση αυτή να μην είναι λογιστική δουλειά αλλά αφορά τέτοια εργασία και αφετέρου εμπιστεύομαι καλύτερα κάποιον συνάδελφο παρά οποιονδήποτε άλλο. Αφορά υπόθεση κλεμμένου Ι.Χ. το 1999 που έγινε η διαδικασία σε αστυνομικό τμήμα (δελτίο συμβάντων κτλπ) και κατατέθηκε στη ΔΟΥ για να τεθεί σε ακινησία αλλά η ΔΟΥ (έχει συμβεί κάμποσες φορές) δεν ενημέρωσε το σύστημα με αποτέλεσμα το Ι.Χ. να φαίνεται ενεργό και όχι σε ακινησία. Ο εν λόγω φορολογούμενος τώρα βρίσκεται σε ΔΟΥ της Αθήνας αλλά θέλει να τελειώσει με το θέμα αυτό. Έχω το παλιό δελτίο συμβάντος από το Αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης οπότε η αναζήτησή του πιστεύω δεν θα είναι πολύ δύσκολη και ουσιαστικά θέλουμε μια φρέσκια βεβαίωση με τωρινή ημερομηνία για να θέσουμε τώρα στην Αθήνα το Ι.Χ. σε ακινησία. Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να μου στείλει pm για το τι αμοιβή θέλει αφενός για να του βάλω τραπεζικά τα μισά λεφτά τώρα και τα υπόλοιπα με το που πάρει το χαρτί από το Α.Τ. Για λεπτομέρειες στείλτε pm.
 7. Θα βγουν τα αποτελέσματα σύντομα και θα δούμε αν έχω δίκιο. Μακάρι να κάνω λάθος και να επιδοτηθείς συναδέλφισσα.
 8. Με Ευρωπαίο προμηθευτή και φορολογικό μηχανισμό γίνεται... Με οτιδήποτε άλλο δεν γίνεται... Και είπα γιατί... Με ΦΤΜ δεν μπορείς γιατί πρέπει να στέλνεις χωριστά την απόδειξη στον πελάτη ταχυδρομικά. Από Κίνα δε γίνεται λόγω τελωνειακών εξόδων.
 9. Πως λειτουργεί στην πράξη όπως το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον - δεν έχω τέτοιο επαγγελματία πελάτη. Εντός Κίνας γίνεται χαμός με αυτό... Παραγωγός - εργοστάσιο ή μεγάλος χονδρέμπορας - που διαφημίζει ότι υποστηρίζει dropshipping. E-shop που συνάπτει συμφωνία με το εργοστάσιο... Πελάτης παραγγέλνει από το e-shop και αυτοματοποιημένα συνήθως η παραγγελία του πάει στο εργοστάσιο, το οποίο το στέλνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον τελικό πελάτη. Η απόδειξη στον πελάτη πάει από το e-shop. E-shop και εργοστάσιο έχουν συμφωνήσει πρακτικά προμήθεια για αυτή τη συναλλαγή - ως ένα ποσοστό έκπτωσης επί της προτεινόμενης λιανικής του εργοστασίου... Αν και φαίνεται ως πώληση του αγαθού από το e-shop στην πράξη ώστε ο πελάτης να μην έχει εικόνα ότι μιλάει με virtual e-shop που δεν έχει πρακτικά αποθήκη. Προβλήματα να εφαρμοστεί το παραπάνω στην Ελλάδα: 1. Αν τα προϊόντα είναι κινέζικα - τι θα γίνει με το τελωνείο (πρακτικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα νόμιμα με κινέζικο dropshipping). 2. Η απόδειξη λιανικής στον πελάτη πρέπει να είναι από φορολογικό μηχανισμό αναγκαστικά για να μπορεί να του σταλθεί ηλεκτρονικά... Από απλή ΦΤΜ πάσχει το θέμα... Άρα θες dropshipper Ευρωπαίο, να αγοράζεις προϊόντα τριγωνικά και να κόβεις αποδείξεις με ΕΑΦΔΣΣ - και κυρίως καλό εμπορικό που να κάνει τα περισσότερα από τα παραπάνω αυτοματοποιημένα γιατί αλλιώς χάνονται πολλές εργατοώρες για μικρό ποσοστό κέρδους (αφού μέρος του κέρδους παίρνει και ο ευρωπαίος χονδρέμπορας)... Σίγουρα θα γίνει μελλοντικά αλλά δεν ξέρω κανένα που να το λειτουργεί στα μέρη μας...
 10. Για το πρόγραμμα των πτυχιούχων όπως το έχω δει εγώ τουλάχιστον αν κάποιος έχει κάτω από 96/100 δεν έχει νόημα να πολυ ασχοληθεί. Ειδικά για κάτω των 92/100... Είναι ο τρόπος που έχει δομηθεί το πρόγραμμα των πτυχιούχων που το επιβάλει αυτό...
 11. Συμφωνώ ότι ο 1ος εργαζόμενος είναι αυτός που "κοστίζει" περισσότερο από κάθε άλλο. Γιατί με 0 εργαζόμενους έχεις 0 υποχρεώσεις εργατικές, με 1 εργαζόμενο έχεις 15... Ο 2ος όμως είναι επίσης ο "φθηνότερος" εργαζόμενος. Για το τι χρεώνω εγώ ευχαρίστως να σου πω συνάδελφε κατ' ιδίαν, δεν θα το γράψω εδώ όμως.
 12. Troll είναι, τέτοια λέει ο Kitsos... Δεν είναι όλες οι μισθοδοσίες ίδιες έχω να πω. Έχω πελάτη με 30 άτομα προσωπικό με ολόιδιες επαναλαμβανόμενες μισθοδοσίες που βγαίνουν από το πρόγραμμά μου σε 2 λεπτά - χωρίς να μεταβάλει το προσωπικό του. Και έχω και πελάτη με 8 άτομα που τους πληρώνει με την ώρα, αλλάζει πρόγραμμα κάθε εβδομάδα, έχει υπερωρίες, υπερεργασίες, κυριακές, τα πάντα όλα. Και το πρόγραμμά μου τα υπολογίζει καλά αν του δώσω όμως τις ώρες ανά κατηγορία - και δεν μπορεί και να υπολογίσει σωστά άδειες κτλπ.... Οπότε ο καθένας πρέπει να αξιολογήσει το πόσο χρόνο του παίρνει κατ' αρχήν η μισθοδοσία, τι απαιτήσεις έχει ο εργοδότης και πόσο θέλει να πληρώνεται για κάθε ώρα που ξοδεύει - λαμβάνοντας υπόψη και τον ανταγωνισμό πάντα... Έχω πέσει έξω πολλές φορές για τιμές που έδωσα.... Ακόμα θυμάμαι τον περιπτερά με τα 2 άτομα προσωπικό που έκανα 12 απολύσεις σε μία χρονιά, ή το κατάστημα εστίασης (χωρίς σέρβις κιόλας) με τα 12-13 άτομα προσωπικό και τις 69 προσλήψεις (και αντίστοιχες απολύσεις) μέσα σε ένα έτος....
 13. Όχι δεν γίνεται. Το σύστημα δεν κάνει τις "αφαιρέσεις" όσων έχουν φύγει με οικ. αποχώρηση ή απόλυση.... (τραγικό βέβαια αλλά έτσι είναι). (Φοβερό απαντάω στον συννονόματό μου)
 14. Ξεκίνησε στις 10.00 ακριβώς... Υπήρχε ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι λογικά γιατί χωρίσανε την Ελλάδα σε 2 διαφορετικές ημερομηνίες... Για να δούμε πως θα τρέξει και αυτό. Καλή επιτυχία στους συναδέλφους..
×
×
 • Create New...