Jump to content

Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

simple Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ last won the day on December 14 2017

Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ had the most liked content!

2 Followers

About Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 • Birthday 11/06/1966

Recent Profile Visitors

3,120 profile views

Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ's Achievements

 1. Δεν υποβάλλεται πλέον. Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά από το Taxheaven.
 2. Καλησπέρα. Ποιος ακριώς υπάλληλος σας είπε αυτό το πράγμα και σε ποιο Επιμελητήριο; Γιατί η κατάργηση μπορεί να αναμένεται αλλά -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- δεν είναι γραμμένη σε κάποια απόφαση. Τουλάχιστον εγώ δεν την έχω βρει.
 3. Καλημέρα. Συνταξιούχος του ΙΚΑ ο οποίος θέλει να γίνει τώρα αγρότης ειδικού καθεστώτος για να περνει επιδοτήσεις και να γραφτεί στο μητρώο έλαιοπαραγωγών. Θέλω να ρωτησω: Πρέπει να πάει στον ΕΦΚΑ / ΟΓΑ, να εγγραφεί και να δηλώσει την ιδιότητα του ως συνταξιούχος, προκειμένου να γνωρίζει ο φορέας πως είναι συνταξιούχος. Είναι αστείο βέβαια από τη στιγμή που πρόκειται για έναν, ενιαίο φορέα, αλλά το πιο σωστό και για την ασφάλεια του, καλό είναι να το κάνει και μάλιστα να έχει αποδεικτικό πως τους ενημέρωσε. 1.δεν είναι υποχρεωτικό να γραφτεί στο ογα; απλά δεν θα έχει το αφορολόγητο έτσι και αλλιώς του αγροτη (έσοδα σίγουρα πολυ κάτω από τα 4900) 2.πρεπει να ενημερώσει το εφκα για αυτή την εναρξη δραστηριότητας η δεν είναι απαραίτητο; 3.κινδυνευει η σύνταξη του, επειδή ειναι συνταξιούχος και θα κάνει τώρα εναρξη μετά τον νόμο κατρουγκαλου; Όσο το καθαρό ποσό από αγροτική δραστηριότητα είναι κάτω από το όριο των 4.923,10€ (προσεχώς 5.460,00€), δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη σύνταξή του.
 4. Όχι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Καλό είναι η εταιρεία να σταματήσει να ζητάει τέτοιου είδους παραστατικά, μην τρελαθούμε τελείως. Εκτός αν ξέρει κάτι και δεν μας το λέει.
 5. ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ Μ.Υ.Φ. ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ. Τελεία και παύλα. Όποιος θελήσει να εκδόσει τιμολόγιο, τότε είναι υποχρεωμένος να τις συμπεριλάβει. Οι βεβαιώσεις περιλαμβάνουν τις επιδοτήσεις που καταβλήθηκαν το 2016, ανεξάρτητα ποιο έτος αφορούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το εισόδημα, ούτε με τις ΜΥΦ, ούτε με τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. ΚΟινώς είναι παντελώς αδιάφορες. Για το μόνο πράγμα που είναι αυτη τη στιγμή χρήσιμες, είναι η συγκεντρωτική απεικόνιση των εισπραχθεισών επιδοτήσεων εντός του 2016, το σύνολο τνω οπίων μας βοηθά να δούμε με μία ματιά, αν έει υποχρέωση ο πελάτης μας να εντσχθεί στο κανονικό καθεστώς. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο αντισυμβαλλόμενος (επί του προεκιμένου ο ΟΠΕΚΕΠΕ). Δεν μας ενδιαφέρει αν θα στείλει τις επιδοτήσεις στις ΜΥΦ ή όχι. Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς στις ΜΥΦ που ΕΜΕΙΣ στέλνουμε. Εφόσον η υποβολή ους γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, σκασίλα μας τι θα κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. 2. Η ΠΟΛ.1107 αναλύει το άρθρο 112 του ν.4387/16 και το οποίο περιγράφει τις επιδοτήσεις που φορολογούνται: η βασική από το πρώτο ευρώ, το πρασίνισμα και οι συνδεδεμένες για το ποσό που υπερβαίνει αθροιστικά τις 12.000€. Όλες οι υπόλοιπες δεν αναγράφονται για φορολόγηση δεν αναγράφονται δτον 659/660 για κάλυψη τεκμηρίων, παρά μόνο στην 1η σελίδα του Ε-3 (κωδ. 908). 3. Το εργόσημο μπαίνει στον οποιονδήποτε απασχολείται στη γη κάποιου και είναι ο μοναδικός τρόπος πληρωμής. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαγορεύεται, αν κάποιος θελήσει να τον προσλάβει με ένσημα ΙΚΑ. Το εργόσημο μπαίνει είτε σε Έλληνες είτε σε ξένους. Ισχύει ακόμη και σήμερα ο τρόπος πληρωμής με την παρακράτηση του 10%.
 6. Καλημέρα σε όλους. Πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι έχετε οριστικοποιήσει την μετάβαση σας στην πόλη μου. Είμαι χαρούμενος και στεναχωρημένος συνάμα. Χαρούμενος γιατί θα έρθετε (άσχετα με το αν σας γνωρίζουν όλους ή κάποιους) και θα απολαύσετε τις ομορφιές του νομού μας, την υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου Λίμνη Πλαστήρα, τις τοπικές νοστιμιές και ένα σωρό ακόμη ομορφιές του τόπου μας. Στεναχωρημένος γιατί δεν μπορώ να παρευρίσκομαι (θα μπορούσε να πει κάποιος "ποιος σε κάλεσε" αλλά το αφήνω). Τις ίδιες ημερομηνίες θα βρίσκομαι εκτός (Ιεράπετρα στις 18.11 για σεμινάριο και 19-20/11 στην Αθήνα για την Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας). Εύχομαι από καρδιάς να περάσετε όμορφα κι ελπίζω να ανταμώσουμε στο δρόμο της επιστροφής την Κυριακή, έστω να ένα καφέ.
 7. Επίσης, μπορεί να καλύψει πόθεν έσχες. Τα πάγια δεν εμπλέκονται πουθενά.
 8. Η επιδότηση εγκατάστασης νέων αγροτών, καταχωρείται στον 908 του Ε-3 και στον 659/660 του Ε-1. Στις περιπτώσεις που είναι ποσό 14.000,00€ (πάνω από 12.000,00€ δηλαδή), η διαφορά θα δηλωθεί στον κωδ. 645 του Ε-3 και θα φορολογηθεί.
×
×
 • Create New...