Jump to content

MADAM

simple Members
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by MADAM

 1. Λέτε να να κάνουμε εισήγηση στους ΜΠΕΛΑΤΕΣ μας τώρα ώσπου έχουμε πρόσβαση χωρίς κωδικούς μιας χρήσης να μπούμε στο μητρώο και να βάλουμε το δικό μας κινητό για να αποστέλλετε ο κωδικός σε μας αντί σαυτούς? Μια σκέψη κάνω.
 2. Καλημέρα. Να ρωτήσω, ξέρει κάποιος αν θα αλλάξει κάτι με την τις δηλώσεις Φ.Π. αν θα χρειάζεται κωδικό μιας χρήσης πλεόν και από πότε, διότι κάτι πήρε το αυτί μου, ή απλά μόνο με τους κωδικούς τάξις?
 3. Α.. πολυ ωραια. Και τι προβλεπεται σε τετοιες περιπτωσεις;
 4. Έχετε και σεις πελάτε ιδιοκτήτες εκμισθωτές που ακόμη δεν είδαν κατάθεση του 50% του 40% μηνός Νοεμβρίου στον λογαριασμό τους?
 5. https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=sti-boyli-i-rythmisi-gia-ti-meiosi-misthomaton-ianoyarioy-febroyarioy Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση για τα μισθώματα μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021, θα ακολουθήσει νέα υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει σε ποιές επαγγελματικές μισθώσεις επιχειρήσεων κλειστών με κρατική εντολή θα ισχύσει η μείωση κατά 100% του μισθώματος για τους μήνες αυτούς, και για ποιές επαγγελματικές μισθώσεις πληττομένων, αλλά και κατοικιών εργαζομένων θα παραμείνει στο 40%. Οι σημαντικότερες φορολογικές διατάξεις του είναι οι εξής...... Στο δεύτερο άρθρο της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α' 83), προστίθεται παρ. 10 ως εξής: «10. Ειδικά για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων και του ποσοστού μείωσης της παρ. 8, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο και το τρίτο εδάφιο της παρ. 1. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προσδιορίζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.»
 6. Υπομονή για τα αποκοπέντα Νοεμβρίου από ότι φαίνεται αλλά οθτε στην πληροφόρηση μεσω ΑΑΔΕ να μην το αναρτούν? Γιατί?
 7. Ευχαριστώ για την απάντηση SOTPAR. Αυτό που δεν ξέρω αν δικαιούνται εκπτωση ενοικίων κατοικίας τα εξαρτώμενα τέκνα που φοιτούσαν σε τριτοβάθμιες σχολές και είναι τέκνα εργαζομένων σε πληττόμενη επιχείρηση. Ευχαριστώ
 8. Θεωρώ ότι για τα ενοίκια επιχειρήσεων Ιανουαρίου δεν θα ισχύει ότι ίσχυε κατά το Νοεμβριο και Δεκέμβριο που δικαιούνταν εκπτωση ενοικίων για εξαρτώμενα τέκνα πληττόμενων που φοιτούσαν σε τριτοβάθμιες σχολές ή κάνω λάθος?
 9. ναι αντιλαμβανομαι. εγω ειχα υποψη μου ενοικιαστήριο σε δυο ατομα (ανδρογυνο) που νοικιάζουν στο όνομα τους (ο ένας τους έχει πληττόμενη επιχείρηση αλλά ο άλλος όχι) αλλά κατοικεί ο γιός τους που είναι φοιτητής και ειναι γραμμένος και στο μισθωτήριο ως χρήστης. Σε αυτή τη περίπτωση θα είναι ισχυει μείωση 40% σε όλο το αρχικό μίσθωμα θεωρείς?
 10. οκ ευχαριστώ. Δικίμασε αν και δεν πιστευω να το δεχθεί διοτι από ότι κατακαβαίνω ισχύει όταν ενας εκ των δύο μισθωτών είναι πληττόμενος τότε όλο το μίσθωμα επιρεάζεται. Με ενημερώνεις όμως για το τι θα γίνει διότι είναι χιλιάδες που αφορά αυτό το θέμα. νασαι καλά
 11. Τελικά πρέπει να μπει το μειωμένο 80ε ή 60ε πανω στο αρχικό των 100ε ?
 12. τι κ SOTPAR? Ειρωνεύστε αντι να συμβαλλετε σε ευγενική συμβολή στο forum? Καλά τα μηνιαία ενοίκια δεν πρέπει να προκαταβάλλονται στο 99.99% όπως προνοούν τα μισθωτήρια? Στο Ε2 για χρήση 2020 θα υποβληθεί το ενοίκιο του Δεκεμβρίου μειωμένο ή ακέραιο?
 13. τι κ SOTPAR? Ειρωνεύστε αντι να συμβαλλετε σε ευγενική συμβολή στο forum?
 14. Καλημέρα και ευχαριστώ hurricane33. Αυτό λέω και εγώ. Δεν θα χρειαστεί να γίνει όμως τροποποιητική δήλωση covid καθόλου?
 15. Φαίνεται ότι υποχρεωτική μείωση 40% θα γίνει και για τον Δεκέμβριο. Το ερώτημα είναι κατά το μειωμένο ενοίκιο Δεκεμβρίου καταβληθεί μετλα που θα ανακοινωθεί η υποχρεωτική μείωση θα μπορεί να γίνει δήλωση covid μέχρι την 31/12 και για τον Νοέμβριο και για τον Δεκέμβριο. Αυτό διότι αν γίνει η δήλωση Νοεμβρίου πρώτα να μήν χρειαστεί να γίνει τροποποιητική για τον Δεκέμβριο.
 16. Ναι να αναμένουμε. Οπως τα λες. Ευχαριστώ
 17. Μήπως ξέρει κανείς αν η έκπτωση 2% για καταβολή του ΕΝΦΙΑ 2% συμπεριλαμβάνεται στη εξαγγελια του πρωθυπουργού, διότι φαίνεται ότι θα ισχυσει μόνο για το εισόδημα.
 18. 1. Οταν το διαμέρισμα βρίσκεται σε πολυκατοικία που έχει οδό και αριθμό χρειάζεται να υποβληθεί τοπογραφικό του οικοπέδου όπως είναι γραμμένο στον τίτλο?2. Επίσης χρειάζεται να γίνει γεωγραφικός εντοπισμός? Ευχαριστώ
 19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΙ ΑΚΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
 20. ΣΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΟΠΟΥ Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΗΨΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΩΦΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΕΝΟ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ/ΠΑΓΙΑ ΣΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ? Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ?
×
×
 • Create New...