Jump to content

Nikolaos777

simple Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Upvote
 2. Upvote
  Nikolaos777 got a reaction from KKATERINA in ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ-ΣΥΖΗΓΩΝ   
  Eπιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση  ακινήτων προς οποιονδήποτε αρκεί να υπολογίζεται  σαν εισόδημα του εκμισθωτή το 3% της  αντικειμενικής  , εξαιρείται η δωρεάν παραχώρηση πρώτης κατοικίας με τους περιορισμούς που αναφέρει ο 4172/13. Ίσως καλύτερο θα ήταν η σύνταξη ενός μισθωτηρίου όπου θα δίνεται και η δυνατότητα έκπτωσης της δαπάνης του μισθώματος από τον μισθωτή.
 3. Upvote
  Nikolaos777 reacted to MarP in έξοδα βενζίνης: εκπίπτεται ο Φ.Π.Α.;   
  Επομένως κάνω αποφορολόγηση και καταχωρώ ΕΞΟΔΑ με δικ.έκπτ.φόρου 50/1,23=40,65 και φπα 9,35  ,σύνολο: 50,00???
  Φορολογική αναμόρφωση δεν κάνω καθόλου?
 4. Upvote
  Nikolaos777 reacted to DAS in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της επιστολής στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον αρμόδιο Εισαγγελέα   
  Διαβάστε την με προσοχή και αναφέρετε τίς όποιες διορθώσεις - προσθήκες - τροποποιήσεις ,
  νομίζετε πως είναι αναγκαίες .
  Προς:
  - Υπουργό, Αναπληρωτή και Υφυπουργό Οικονομικών
  - Βουλευτές
  - Πανελλ. Ομοσπ. Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελμ. (ΠΟΦΕΕ)
  - Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
  - Αρμόδιο Εισαγγελέα
  Κοινοποίηση:
  - ΣΔΟΕ
  - Προϊστάμενους των ΔΟΥ
  - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Δυτικής Κρήτης.
  - Ομοσπ. Επαγγελματιών Βιοτ. & Εμπόρ
  - Μ.Μ.Ε.- Taxheaven.gr
  Θέμα: «Ε9: Μια ιστορία καθημερινής τρέλας.»
  Κύριοι του Υπουργείου,
  Οσοι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί - επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική διεύθυνση που τους υποδείξατε με τα …. καταιγιστικά email σας, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η περιουσιακή κατάσταση των πελατών τους δεν απεικονίζεται σωστά στην εφαρμογή που υπάρχει στην ανωτέρω διεύθυνση. Σας υπενθυμίζουμε ως συντάκτες των σχετικών Ε9, ότι η περιουσιακή κατάσταση των πελατών μας βρίσκεται αναλυτικά σε όλα τα Ε9 που έχουν :
  α) υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και των οποίων τα αντίγραφα έχουμε στην διάθεσή μας
  β) υποβληθεί ηλεκτρονικά στην υπηρεσία σας και μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω διεύθυνση:https://www.gsis.gr/...root/enter.gsis)
  Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της περιουσιακής κατάστασης των πελατών μας σύμφωνα με τις έως σήμερα υποβληθείσες δηλώσεις, ειδάλλως οι υπογράφοντες την παρούσα, θα ενημερώσουν τους πελάτες τους, ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για παραβίαση και αντιποίηση των προσωπικών τους στοιχείων.
  Αν δεν προβούμε σε αυτήν την ενέργεια υπάρχει πιθανότητα να θεωρηθούμε υπαίτιοι της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η διαδικασία σύνταξης «περιουσιολογίου» μέσω των δηλώσεων Ε9, ενώ η πραγματικότητα γνωρίζετε καλά ότι είναι εντελώς διαφορετική.
  Επίσης σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο απενεργοποιήσετε την ανωτέρω υπηρεσία (https://www.gsis.gr/...root/enter.gsis) η οποία δείχνει όλες τις μέχρι τώρα υποβληθείσες δηλώσεις Ε9 , και συνεπώς την πραγματική περιουσιακή κατάσταση, των πελατών μας, τότε αυτό αυτόματα θα θεωρηθεί από μέρους σας παραδοχή της ευθύνης για την απώλεια δεδομένων.
  Η αποκατάσταση της περιουσιακής κατάστασης των πελατών μας θα πρέπει να γίνει άμεσα καθότι εκκρεμούν διαδικασίες αποδοχής κληρονομιάς, μεταβίβασης ακινήτων , κλπ , Σε περίπτωση που οι ανωτέρω διαδικασίες δεν ολοκληρωθούν λόγω μη έκδοσης των πιστοποιητικών της σωστής περιουσιακής κατάστασης τους , σας ενημερώνουμε ότι θα αξιωθούν πιθανές αποζημιώσεις όπου αυτές προβλέπονται.
  Είναι υποχρέωσή σας να ενημερώσετε εγγράφως τους πολίτες της Χώρας μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν και να αναλάβετε ως πράττουν οι άξιοι, τις ευθύνες σας.
  Κύριοι,
  Δεκαεπτά χρόνια για ένα κενό Ε9. Έφτασε ο καιρός που ο καθείς πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
  Κατανοώντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει, πιθανότητα από λάθος πολιτικές προσταγές, θα σας προτείναμε:
  α) Να μην κλείσει το σύστημα διόρθωσης των υποβεβλημένων Ε9 έως ότου είστε βέβαιοι ότι η εικόνα του περιουσιολογίου είναι σωστή.
  β) Να μην μπλοκάρετε τις μεταβιβάσεις ακινήτων από μια βάση δεδομένων που γνωρίζετε ότι δεν είναι σωστή.
  γ) Να επισπεύσετε τις διαδικασίες κατάργησης του καρκινώματος που ακούει στο όνομα Ε9, αντικαθιστώντας το πλήρως με την βάση δεδομένων του Εθνικού Κτηματολογίου.
  Ωστόσο , επειδή λόγω - επίσης - εσφαλμένων πολιτικών επιλογών, καθυστερεί η σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και επειδή χρειάζεστε το Ε9 μονάχα για να φορολογήσετε την ακίνητη περιουσία (ελπίζουμε με συνετό και δίκαιο τρόπο) αφήσετε επιτέλους τους Φοροτεχνικούς Λογιστές να ενημερώσουν τα δεδομένα στην βάση, μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα του … Φωτός (σ.σ. της ολοκλήρωσης του Εθνικού Κτηματολογίου) δίδοντας τους τις εξής προϋποθέσεις:
  γ1) Χάρτες του συστήματος Ε9: Χωρίς σωστούς ηλεκτρονικούς χάρτες δεν μπορεί να γίνει σωστή καταχώρηση.
  γ2) Χρόνο υποβολής των δηλώσεων: Χρειαζόμαστε ένα σοβαρό χρόνο ενημέρωσης της βάσης των δεδομένων με σεβασμό στο δικαίωμα ανθρώπινων ωραρίων εργασίας. Δεν είναι καθόλου ντροπή να δοθεί ακόμα και ένα έτος ή και δύο, αν με αυτήν την παραχώρηση επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  γ3) Χρόνος ανεβάσματος δεδομένων στην Βάση: Πρέπει να βελτιωθεί τεχνικά η βάση δεδομένων ώστε όταν αναρτώνται τα στοιχεία να μην «σέρνεται» το δίκτυο, εικοσαπλασιάζοντας τον χρόνο ενημέρωσης , «παίζοντας» με τα νεύρα ακόμα και των πιο ήρεμων του επαγγέλματος μας.
  Να δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία στις εταιρείες λογισμικού ώστε εμείς οι λογιστές, με αυτόματο και γρήγορο τρόπο να ανεβάσουμε τα αρχεία. Δώστε αυτές τις απλές δυνατότητες, σε χιλιάδες λογιστές να ενημερώνουν και να ανεβάζουν στοιχεία ταυτόχρονα και τότε θα διαπιστώσετε επιτέλους, αν θέλετε, την χρησιμότητα μας .
  γ4) Χρήμα για το κόστος εργασίας αλλά συνδεδεμένο απόλυτα και με σχετική Ευθύνη: Θα πρέπει να αναλάβετε το κόστος ενημέρωσης αυτών των δεδομένων με το οποίο θα πληρωθούν οι λογιστές φοροτεχνικοί για την εργασία τους.
  Θα ήταν προτιμότερο η δαπάνη να βαρύνει το ίδιο το κράτος και να αφαιρεθεί από το κονδύλιο που είναι προορισμένο για να φτιαχτεί αυτό το γεφύρι της Άρτας που ακούει στο όνομα «Ε9 – Περιουσιολόγιο».
  Μην δώσετε κανένα ευρώ πια, σε εταιρείες κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα, όπως καλά γνωρίζετε πως έγινε στο παρελθόν.
  Πληρώστε τους λογιστές οι οποίοι θα φτιάξουν το Ε9 του κάθε πελάτη τους με ΕΥΘΥΝΗ. Και όταν λέμε ευθύνη εννοούμε ότι θα είναι υπεύθυνοι για την ορθή μεταφορά των στοιχείων που τους εδόθησαν και για τα οποία θα κρατούν αντίγραφα στο γραφείο τους. Όταν βάζετε εταιρείες απρόσωπες να καταχωρούν δεδομένα πολιτών αυτή η ευθύνη εξανεμίζεται. Αντίθετα ο λογιστής έχει άμεση σχέση με τον πελάτη του και η ευθύνη της ορθής καταχώρησης είναι πια ξεκάθαρη. Απαραίτητη κρίνεται η υποχρέωση των πελατών να παραδίδουν αντίγραφα των εγγράφων ή τίτλων ιδιοκτησιών τους στον λογιστή, ώστε να αποφεύγονται ευθύνες σε αυτόν, οι οποίες δεν του αναλογούν.
  Και αν υπάρχει αδυναμία ρευστότητας του κράτους για να πληρώσει ας κάνει σχετικές εκπτώσεις στους φόρους των λογιστών οι οποίες θα μεταφέρονται στα έτη μέχρι της εξαντλήσεως τους.
  γ5) Χρήση απεριόριστη του διαδικτυακού περιουσιολογίου του πελάτη από τον λογιστή φοροτεχνικού. Η απεριόριστη χρήση θα φτάνει στο σημείο της έκδοσης οποιαδήποτε εγγράφου που αφορά την δηλωμένη περιουσία του . Έτσι κι αλλιώς ο λογιστής είναι εξουσιοδοτημένος από τους πελάτες τους με τους σχετικούς κωδικούς των κλειδαρίθμων. Ο λογιστής θα φτάνει ακόμα και στο σημείο της έκδοσης του πολυπόθητου εκκαθαριστικού των φόρων της ακίνητης περιουσίας (ΕΤΑΚ). Σε καμία περίπτωση με την πολιτική που ακολουθείτε, δεν θα ολοκληρώσετε ως Κράτος (με τις Εταιρείες «αναδόχους» σας) το έργο του «περιουσιολογίου» πιο γρήγορα από τους Λογιστές Φοροτέχνες.
  Κλείνοντας την επιστολή μας θα διαπιστώσετε ότι όλες οι προϋποθέσεις ορθής ενεργοποίησης των λογιστών ξεκινούν με το γράμμα «Χ» : «Χάρτες», «Χρόνος». «Χρήμα», «Χρήση».
  Χωρίς αυτά τα «χ» σας προτείνουμε να βάλετε ένα γενικό «Χ» σε όλα.
  Εν αναμονή των ενεργειών σας.
  Στην επιστολή επισυνάπτεται η κατασταση των ονομάτων καθώς και πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία
 5. Upvote
  Nikolaos777 reacted to DAS in Προσφυγή του κλάδου στα Διοικητικά Δικαστήρια για το θέμα του περιουσιολογίου καθώς και του Taxis και των δεκάδων προβλημάτων του   
  Εδώ και μήνες τριγυρίζει αυτή η ιδέα στο μυαλό μου και εχω αποφασίσει ότι είτε μόνος ,
  είτε με παρέα θα την ξεκινήσω.
  Θεωρω ουτοπικό το να περιμένουμε την ομοσπονδία και το επιμελλητήριο για να προχωρήσουν σε καποιες άλλες ενέργειες περα απο τις ανακοινώσεις και τις επιστολές .
  Το σκεπτικό είναι να στραφουμε νομικά κατα του Υπουργείου οικονομικών και της ΓΓΠΣ , υπηρεσίες του Δημοσίου οι οποίες έχουν κατασπαταλήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δραχμές εδω και δεκαετίες, για την ολοκλήρωση του περίφημου πλέον περιουσιολογίου, χωρίς όμως κανένα απολύτως αποτέλεσμα .
  Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον κωμικοτραγικό τρόπο λειτουργίας του πολυδιαφημιζομενου taxisnet και των άλλων υπηρεσιών του.
  Η κατασπατάληση έχει γίνει είτε μέσα απο τις υπηρεσίες του Δημοσίου , είτε μέσα απο ιδιωτικές εταιρείες.
  Η ευθύνη όμως πλέον της οριστικής καταγραφής των ακινήτων όλης της χώρας , πέρασε με έναν μαγικό τρόπο στους φορολογούμενους και τους λογιστές τους .
  Μας ζητούν να ολοκληρωσουμε μέσα σε ένα τρίμηνο ένα έργο για το οποίο έχουν πληρωθεί τουλάχιστον τρείς φορές και ασχολούνται με αυτό απο το 1996 αν θυμάμαι καλά .
  Μας ζητούν να καταχωρήσουμε στο σύστημά του περιουσιολογίου στοιχεία που έχουν υποβληθεί ακόμα και σε ηλεκτρονικά Ε9 , διότι λέει δεν γινεται να ταιριάξουν τα αρχεία τους.
  Επίσης, στοίβες χειρογραφων Ε9 αραχνιάζουν στα ράφια των ΔΟΥ και περιμένουν οι αρμόδιοι να δούν, πότε θα αξιωθούν τα έντυπα να σηκωθούν και να πάνε να καταχωρηθούν στο σύστημα
  Κανένας δεν έχει απολογηθεί για όλα αυτά , κανένας δεν έχει τιμωρηθεί για όλα αυτά και μας απειλούν κιόλας ότι θα κλείσει λέει το σύστημα μεθαύριο και μπορεί λέει αν είμαστε καλά παιδιά να μας το αφήσουν ανοιχτό για να παίξουμε μέχρι τις 8 του Απρίλη , ημέρα Κύριακή .
  Και εμείς ώς φορολογούμενοι και ώς επαγγελματίες καθόμαστε και κοιτάμε με τρόμο , για μια ακόμα φορά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.
  Νομίζω πως πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα , με επιστολές με ευχές και παρακάλια δεν προκειτε να γίνει ποτέ τίποτα.
  Εχω μιλήσει με δύο φίλους δικηγόρους και περιμένω τις τελικές απαντήσεις τους , όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει και θελει να συμμετεχει ας το δηλώσει .
 6. Upvote
  Nikolaos777 reacted to ΧΡΥΣΑ in ....πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα κ. Χάρη Θεοχάρη για διάλογο ....   
  οχι τον κ. Γ.Γ.
  καλεσε τους συναδελφους σου, πανελιστες- φοροτεχνες-λογιστες-συνδικαλιστες , που πολυ φυσικα λενε οτι αυτα θα τελειωσουν μεχρι 5/3 και ισως με μια μικρη παραταση....
  για να ξερουμε που αναζητουμε ευθυνες και ελπιδες αν θελεις ....
 7. Upvote
  Nikolaos777 reacted to gkazan in ....πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα κ. Χάρη Θεοχάρη για διάλογο ....   
  Ποιός τον χέζει τον (αστυνόμο) Θεοχάρη;...
  Τι μαλακίες προσκλήσεις για "λόγοι συνεργασίας για να υποβληθούν ομαλά φέτος όλες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις." είναι αυτές;
  Αφού μας θέλουν τους λογιστές τα κορόιδα ως άμισθους ελεγκτές, ανεπίσημους εργαζομένους Υ.Ο., με ευθύνες στο διηνεκές, αμοιβή μηδέν και υποχρεώσεις παντού...
  Όπως είπε και ο stefanos_her στη δημοσίευση που αφορά τον αρχι-Καραγκιόζη Θεοχάρη και τα μηνύματα διόρθωσης Ε9 που στέλνονται 10 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής και ουχί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ Διόρθωσης/Ελέγχου και Επαλήθευσης Ε9 προηγουμένων ετών... ΠΟΥΣΤΡΙΛΙΚΙΑ ΤΕΛΟΣ.
  Νουθεσίες και Ινστρούχτορες στον Πάτο του Προϊσταμένου τους.... Και αυτός ο πάτος είναι ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από το δήθεν βαρέλι του τοκογλυφικού χρέους μας..
  Υ.Γ. Συγνώμη για το λεκτικό ξέσπαμα (το άλλο έρχεται σιγά σιγά προς εκείνους που το αξίζουν), μόλις διάβασα το 15% στις επιχειρήσεις (που με τις "ζημιές" που θα εμφανίζουν για τα επόμενα χρόνια θα φτιάξουν Ισολογισμούς και Αποθήκες-τα μαύρα δεν κόβονται) και την ΑΥΤΟΤΕΛΗ φορολόγηση 20% επί των ενοικίων μισθωμάτων!!!!
 8. Upvote
  Nikolaos777 reacted to ANGELOS in μήπως πρέπει από τώρα να ζητήσουμε παράταση για το ε9?   
  Νομίζω μια λογική πρόταση θα είχε ως εξής:
  Παράταση μέχρι 29/02/2012 για δηλώσεις που έχουν μόνο μεταβολές ως προς τα φυσικά πρόσωπα( θανατοι γάμοι κλπ).
  Για την σωστή εικόνα της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων και την δημιουργία περιουσιολογίου παράταση μέχρι 31/12/2012.
  Με αυτόν τον τρόπο όταν οι πελάτες μας μας επισκεφθούν για την φορολογική δήλωση του 2012 θα πέρνουν την εκτυπωμένη την περιουσιακή τους κατάσταση όπως αυτή αποτυπώνεται στο σύστημα. Ο φορολογούμενος θα εχει την δυνατότητα να δει τι εχει περασμένο στο taxis, να συγκεντρώσει όλα τα απαράιτητα δικαιολογητικά (συμβόλαια , άδειες κλπ.) και όταν ολοκληρώσουμε τις δηλώσεις να μπορούμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο να κανουμε τα Ε9 και να τα περάσουμε σωστά στην νέα εφαρμογή πο δημιούργησαν.
  Κάνοντας φυσικά και στην ΓΓΠΣ τις απαράιτητες διορθώσεις που κατα καιρούς έχουμε επισημάνειμε τις παρατηρήσεις μας
 9. Upvote
  Nikolaos777 reacted to parmgr in μήπως πρέπει από τώρα να ζητήσουμε παράταση για το ε9?   
  ΟΧΙ όλοι
  ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
  Οταν το φτιάχναμε το Ε9 , το πέταγαν στης αποθήκες
  να πάνε να τα μαζέψουν και να τα καταχωρήσουν αυτοί που φταίνε για αυτό το ΧΑΛΙ
  Αυτοί που τα ΑΡΠΑΞΑΝ για να κάνουν τις καταχωρήσεις
 10. Upvote
  Nikolaos777 reacted to CHRIST in αποστολη ε9 μεσω υπηρεσιας taxisnet   
  Δούλευε μεχρι το μεσημέρι Το απογευμα πηγε να ξεκουραστεί (Μέχρι και το σύστημα θέλει ξεκούραση οχι σαν μερικούς μα....κες λογιστές που έχουν βίτσιο να δουλεύουν Κυριακή απόγευμα)
 11. Upvote
  Nikolaos777 reacted to doctor in τρόπος αποφυγης αποζημίωσης από τον εργοδότη   
  Ο νόμος της ζούγκλας όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος.
  Όλοι εναντίον όλων, ο θάνατός σου η ζωή μου.
  Χώρα που χρεωκοπεί σε ευνομία και ισοπολιτεία είναι ήδη μια κόλαση.. Δεν χρειάζεται να περιμένει κι άλλες ταπεινώσεις από τους "εταίρους" και τους "φίλους".
  Η κόλαση είναι εδώ, η ζούγκλα είναι εδώ.
  Θέλεις 500 ευρώ χωρίς ένσημα για να επιβιώσεις; Σκάσε και δούλευε διότι οι ορδές των ανέργων περιμένουν και είναι διατεθειμένες να εργαστούν ακόμη και για 400 ευρώ.
  Τελειώσαμε κύριοι, τελειώσαμε...
  doctor
  Y.Γ. Ζητώ συγνώμη για την γενίκευση. Στο τεχνικό μέρος της ερώτησης ο Βαγγέλης (Φαφούτης) τα είπε όλα...
 12. Upvote
  Nikolaos777 reacted to KAROLOS in μήπως πρέπει από τώρα να ζητήσουμε παράταση για το ε9?   
  Από καμία διάταξη νόμου δεν προβλέπεται η υποβολή εκ νέου της δήλωσης Ε9, για ήδη υποβληθείσες στο παρελθόν δηλώσεις Ε9. Δεν πρόκειται να κάνω ξανά κάτι το οποίο έχω ήδη κάνει εμπρόθεσμα (ή εκπρόθεσμα καταβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο).
  Οι μόνοι λόγοι που θα με "υποχρεώσουν" να "φτιάξω" την εικόνα μου στο περιουσιολόγιο είναι αφενός ηθικοί (θέλω εγώ δεν με υποχρεώνει κανείς) και αφετέρου η διάταξη των παραγράφων 1,2 του άρθρου 48 του ν. 3842/2010
  "1. Απαγορεύεται η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγ­γράφου, με το οποίο μεταβιβάζεται με αντάλλαγμα ή με χαριστική αιτία η κυριότητα ακινήτου ή μεταβιβάζονται ή δημιουργούνται εμπράγματα δικαιώματα σε αυτό, αν δεν επισυναφθεί από τον συμβολαιογράφο στο συμβόλαιο που συντάσσει, πιστοποιητικό του αρμόδιου προϊσταμέ­νου Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, με το οποίο θα πι­στοποιείται ότι το ακίνητο έχει δηλωθεί στη δήλωση Φό­ρου Ακίνητης Περιουσίας και έχει καταβληθεί ο φόρος που αναλογεί στην αξία του για τα δύο προηγούμενα της μεταβίβασης έτη.
  2. Οι φύλακες μεταγραφών και οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων υποχρεούνται να αρνηθούν τη μεταγραφή ή την καταχώριση στα κτηματολογικά βι­βλία συμβολαιογραφικού εγγράφου με το οποίο μεταβι­βάζεται με αντάλλαγμα ή με χαριστική αιτία η κυριότητα ενός ακινήτου ή μεταβιβάζονται ή δημιουργούνται ε­μπράγματα δικαιώματα σε αυτό, εάν δεν προσκομίζεται το πιστοποιητικό της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού."
  που ισχύουν σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1205/2010, για μεταβιβάσεις από 1.1.2012 (αν δεν πάρει κι αυτή παράταση).
  Σχετικά με το Ε9 έχω ήδη από καιρό έχω παραθέσει δημόσια την άποψή μου και δυστυχώς αυτά που έγραφα τότε ισχύουν ακόμη και σήμερα.
  http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/4830
  Το Υ.Ο. θα έπρεπε να βγεί και να πεί ευθέως οτι αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος και των χειρισμών του σχετικά μα το Ε9 και να ζητά την συνδρομή των φοροτεχνικών για τη σωστή συμπλήρωση του περίφημου περιουσιολογίου. Έτσι απλά, χωρίς υπεκφυγές.
 13. Upvote
  Nikolaos777 reacted to diba in Δίκτυο Ανταλλαγών Αγαθών και Υπηρεσιών. Ανταλλακτικό Παζάρι. Παρακαλώ για την βοήθεια σας.   
  To φορολογικο σκελος εχει ηδη λυθει απο το Δικτυο Ανταλλαγης Χανιων
  Αντιγραφω απο την ιστοσελιδα τους :
  ΔΙΚΤΥΟ & ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
  Και τα καταστήματα/επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέρος στο δίκτυο ανταλλαγών, χρησιμοποιώντας εκτός από χρήματα και ‘μονάδες’ μέσα στο δίκτυο!
  Ένας τρόπος είναι να κάνουν έκπτωση στα μέλη του δικτύου. Το υπόλοιπο ποσό ,το «χρεώνουν» σε μονάδες που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν ως μέλη του δικτύου για τις προσωπικές τους ανάγκες!
  Με αυτό τον τρόπο και ο τζίρος των καταστημάτων-μελών ανεβαίνει,διότι πωλούν περισσότερα είδη και τα μέλη αγοράζουν προ’ι’όντα σε φθηνότερη τιμή .
  Τα καταστήματα μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη στο δίκτυο ανταλλαγών, με τον εξής τρόπο:
  Κάνοντας έκπτωση στα προϊόντα που πουλάνε.
  Αν ένα προϊόν κοστίζει π.χ. 100ευρώ και το κατάστημα είναι μέλος του δικτύου, κάνει έκπτωση 30-40 % (ή όσο θέλει για να μπορεί να ρυθμίζει κόστος αγοράς, ΦΠΑ, και λοιπά έξοδα, κοστολογώντας σε ευρώ ένα μικρό ποσό κέρδους ή και καθόλου).
  Αν λοιπόν ένα προϊόν κοστίζει 100ευρώ στα μέλη του δικτύου το πουλάει π.χ. 70ευρώ και τα υπόλοιπα 30ευρώ που είναι στην έκπτωση τα πιστώνεται σε μονάδες.
  Έτσι και ο τζίρος του καταστήματος ανεβαίνει ,διότι πουλάει περισσότερα είδη, τα μέλη ψωνίζουν φθηνότερα προϊόντα που δεν διατίθενται στο δίκτυο, και ο καταστηματάρχης χρησιμοποιεί τις μονάδες για να παίρνει υπηρεσίες & άλλα προϊόντα που υπάρχουν στο δίκτυο, εξοικονομώντας χρήματα!
×
×
 • Create New...