Jump to content

Nikolaos777

simple Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Nikolaos777

 1.   Eπιτρέπεται η δωρεάν παραχώρηση  ακινήτων προς οποιονδήποτε αρκεί να υπολογίζεται  σαν εισόδημα του εκμισθωτή το 3% της  αντικειμενικής  , εξαιρείται η δωρεάν παραχώρηση πρώτης κατοικίας με τους περιορισμούς που αναφέρει ο 4172/13. Ίσως καλύτερο θα ήταν η σύνταξη ενός μισθωτηρίου όπου θα δίνεται και η δυνατότητα έκπτωσης της δαπάνης του μισθώματος από τον μισθωτή.

 2. Την απάντηση την έδωσε ο Νίκολας αλλά και παλι ποσο εφικτό είναι καθώς υπαρχουν αγρότες με αγροτεμάχιαπου αλλά είναι κοντά σε θάλασσα αλλά όχι αν το κάνουμε για κάθε αγροτεμάχια την βαψαμε!

   Σε συνεργασία και με ευθύνη του  πελάτη γίνονται  επιλογές αγροτεμαχίων με χαμηλή αντικειμενική αξία , κατά το πλείστον ομοειδή. πχ. ελαιοκαλλιέργεια , αγροτικός δρόμος ή τυφλά Χ 0,90. 

 3. γιατι δεν μπορεις να παρεις την αξια απο ενφια?

    Η αντικειμενική αξία των αγροτικών ακινήτων δεν προκύπτει από το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Εκείνο που έχουμε ξεκινήσει σαν γραφείο είναι ότι με κάποιο λογισμικό υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για τον καθορισμό του ύψους της φορολογίας των ακινήτων (ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς έχει ονομαστεί ) υπολογίσαμε  αντικειμενικές αξίες ανά στρέμμα των πιο συχνών περιπτώσεων των καλλιεργειών ανά περιοχή. Πιστεύουμε ότι αν και στην αρχή φαίνεται δύσκολο σε συνεργασία με συμβολαιογράφο βγάλαμε σωστές αξίες. Επίσης άποψη μας είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να εξαχθούν αξίες για όλα τα ακίνητα των  πελατών αφού οι ίδιοι μας δηλώνουν ότι δεν  είχαν εισόδημα από όλα.

 4.  Από την πολ. 1069/15προκύπτει ότι από το εισόδημα από μισθώματα των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εκπίπτουν οι κάθε είδους δαπάνες που αφορούν το ακίνητο, ήτοι, οι δαπάνες επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης, καθώς και οι πάγιες και λειτουργικές δαπάνες του ακινήτου  σε ποσοστό 75% . Επισημαίνεται, ότι στην έννοια των πάγιων και λειτουργικών δαπανών που εκπίπτουν από το ακαθάριστο εισόδημα από ακίνητη περιουσία που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, περιλαμβάνονται και οι αποσβέσεις του ακινήτου, οι οποίες υπολογίζονται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.4172/2013.

   Από τα παραπάνω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα: α) Οι αποσβέσεις θα υπολογισθούν επί των μισθωμάτων όπως γινόταν και με τον 2238/94 ή επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου διότι η πολ. παραπέμπει στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4172/13 και β) στις  πάγιες και λειτουργικές δαπάνες θα εφαρμοσθεί η αναλογικότητα τους σε σχέση με τα λοιπά έσοδα των νομικών προσώπων?.  Το ανωτέρω εφαρμοζόταν και με τον 2238/94 άρθρο 105?

 5.   Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που μέσα από  τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους ένοιωθα ότι δεν ήμουν μόνος σε όλη τη διαδρομή από το τέλος Μαΐου μέχρι τώρα που σχεδόν έχω ολοκληρώσει την υποβολή και των τελευταίων.

   

    Ταυτόχρονα αισθάνομαι λύπη και αγανάκτηση  για τους ιθύνοντες και αρμόδιους της Πολιτείας που απέδειξαν τη μικροψυχία  και τον παραλογισμό τους  στον κλάδο μας.

   

     Τέλος θερμά συλλυπητήρια    στους συγγενείς της συναδέλφου.

 6. Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ -5- ΜΗΝΩΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΜΗΘΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 16 -22/7.

 7. Καλημέρα σε όλους,

  Αλλοδαπός που είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ και έχει πραγματοποιήσει 150 ημερομίσθια εντός του 2012 , έχει εισπράξει καθαρές αποδοχές απο τους εργοδότες το ποσό των 4.527,00 € το οποίο προκύπτει από ακαθάριστο 5.030,00 € από το οποίο έχει αφαιρεθεί το 10% (503,00 € )που αφορά την παρακράτηση υπερ ΟΓΑ. Η σκέψη μου είναι ότι θα πρέπει στον κωδικό 301 να γραφεί το ακαθάριστο ποσό των 5.030,00 και στον κωδικό 053 το ποσό των 503,00 που αφορά την εισφορά του υπερ ΟΓΑ.

  θα ήθελα την άποψη των συναλδέφων επί του θέματος.

  Ευχαριστώ

 8. Καλησπέρα σε όλους,

  Πελάτης μου θέλει να κάνει έναρξη εργασιών προκειμένου συμμετάσχει σε έκθεση τροφίμων στο Βέλγιο και συγχρόνως να πουλάει κατά τη διάρκεια της παραδοσιακά ελληνικά προίοντα. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου σε παρόμοια περίπτωση , θα παρακαλούσα όποιον συνάδελφο γνωρίζει το θέμα , να μας εκφέρει την άποψη του.

  Ευχαριστώ

 9. Κύριοι του Υπουργείου,

  Με την απόφαση σας να μην λαμβάνεται στην εκκαθάριση το ποσό του κωδ. 49 , εκδικείστε έναν ολόκληρο κλάδο που κατά τα λεγόμενα σας τον θέλετε συνεργάτη. Ο κλάδος αυτός με αμέτρητες ώρες εργασίας ήρθε και καταχώρησε ξανά τα ακίνητα του ε9, αν και αυτά είχαν υποβληθεί με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

  Κάντε αυτό που προτάσσει η κοινή λογική και επαναφέρετε το σύστημα για να δεχθεί και τις υπόλοιπες δηλώσεις.

 10. Η κατάσταση εσόδων - εξόδων κατά την άποψη μου έχει σκοπό να δείξει τις ταμειακές κινήσεις που έχουν συντελεσθεί κατά το

  έτος αναφοράς. Αν μιλήσουμε για ισοσκελισμό θα πρέπει να αναγραφούν και τα ταμειακά υπόλοιπα αρχές και τέλους του έτους, αλλά

  δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα αφού δεν υφίστανται και οι αντίστοιχοι κωδικοί ούτε στα έσοδα αλλά και ούτε στα έξοδα.

×
×
 • Create New...