Jump to content

dodos

Silver members
 • Content Count

  5,102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by dodos

 1. απο ότι βλέπω έχουν υποχρέωσή και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα 1.αρα να υποθέσω έχουν και οι ιεροί ναοί ? 2.για τους υπόλοιπους υπόχρεους να υποθέσω οτι μπαίνουμε και επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία ? (για τις ο.ε πχ. ) 3.για τις Α.Ε. που μέτοχοι είναι άλλα νομικά πρόσωπα ? τι βάζουμε τα μέλη το Δ.Σ?
 2. Aτομική τεχνική επιχείρηση θα μισθώσει σε τεχνική ο.ε κάποια μηχανηματα εργου για μερικα χρονια (αυτός που έχει την ατομική επιχιερηση είναι και μέλος της οε ) 1.η μισθωση αυτή γίνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των μερών ,(συντάσσεται απο δικηγόρο η χρειαζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο?) και πάει με τριμηνιαια κατάσταση στην ΑΑΔΕ ηλεκτρονικά? 2.ειναι απαραιτητω να κοπει και τιμολόγιο ? 3.πως διενεργουνται αποσβέσεις επι των μηχανημάτων αυτών?
 3. ατομική επιχείρηση με ζημιά το 2016=500 ,ζημια το 2017=1500 ,ζημια το 2018=2000 την ζημία αυτή μπορούσε να την μεταφέρει απο χρονιά σε χρονιά (δεν είχε προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων ) αλλα τις προηγουμενες αυτές χρονιές δεν την είχε μεταφέρει στο ε1 για το 2019 μπορεί να μεταφέρει μόνο τα 2000 ζημιάς του 2018 ? η μπορεί να βάλει το σύνολο =500+1500+2000=4000?
 4. Aτομική τεχνική επιχείρηση θα μισθώσει σε τεχνική ο.ε κάποια μηχανηματα εργου για μερικα χρονια (αυτός που έχει την ατομική επιχιερηση είναι και μέλος της οε ) 1.η μισθωση αυτή γίνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των μερών ,(συντάσσεται απο δικηγόρο η χρειαζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο?) και πάει με τριμηνιαια κατάσταση στην ΑΑΔΕ ηλεκτρονικά? 2.ειναι απαραιτητω να κοπει και τιμολόγιο ? 3.πως διενεργουνται αποσβέσεις επι των μηχανημάτων αυτών?
 5. ζευγάρι που εχουν και οι δυο ατομική επιχείρηση ο σύζυγος έχει προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων ,άρα δεν μπορεί να μεταφέρει την περσινή του ζημιά ,ενώ η σύζυγος δεν έχει ,εκείνη μπορεί να μεταφέρει την δικιά της ζημιά ?
 6. για τις Α.Ε. που μέτοχοι είναι άλλα νομικά πρόσωπα ? τι βάζουμε τα μέλη το Δ.Σ?
 7. Μια ερώτηση ξέρω οτι δεν είναι η κατάλληλη εποχή ,αλλά η δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τους δικούς τους ρυθμούς κάποιος που προσληφθηκε τώρα τον ιουνιο μετά την υποβολή της φορολογηκης του δήλωσεις έχει υποχρέωση να υποβάλλη δήλωση ποθεν έσχες μέσα σε ενενήντα μέρες με βάση την δήλωση που αφορα εισοδήματα 1/01/18-31/12/2018 1.άρα ετήσια όπως όλοι οι υπόλοιποι εντος τριμήνου απο την λήξη των δηλώσεων δεν θα ξανακάνει ετσι δεν ειναι ? 2. οι παλιοι υπάλληλοι έχουν μονο υποχρέωσει για φέτος να στείλουν και τα προηγούμενα χρόνια ?
 8. καλημέρα μπαίνοντας στην πλατφορμα της ρυθμισαης που φαίνεται αρχικά για να μην γκρινιαζουμε για όλα πολύ εύκολη ,θα ήθελα να ρωτήσω υποτίθεται πως μπορούμε να συμπεριλάβουμε όλες της ληξιπρόθεσμες οφειλές εως 31/12/2018 οταν πάω να υποβάλω μου γράφει έχετε και οφειλές που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη παρόυσα ρύθμιση ,και πρέπει να εξοφληθόυν εντός διμήνου απο την υπαγωγή στην ρύθμιση. να υποθέσω οτι εννοεί π.χ την δόση του ενφια που έληγε στις 31/01/2019? και πως θα εξοφληθεί αυτή? θα γίνει η υπαγωγή στην ρύθμιση και στην συνέχεια θα του βγάλουμε ταυτότητα οφειλής για το ποσό αυτό ?
 9. λυθηκε το θέμα με τηλεφωνο στο υπουργείο ,μπορει να κοπεί ενα συγκεντρωτικό παραστατικό αξιας
 10. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/42919 Να υποθέσω ότι απο 01/01/2019 θα πρέπει αναγκαστικά οι πρατηριούχοι υγρών καύσιμων να βάλουν εμπορικό πρόγραμμα γιατι αλλιως πως θα στέλνουν τα παραστατικά? οσους εφω ξέρω έχουν τουλάχιστον για το πετρέλαιο θέρμανσης αλπ χειρόγραφες για πρακτικούς λογους όσων αφορά την διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης?
 11. Τώρα που σχεδόν όλοι προμηθεύτηκαν εμπορικό πρόγραμμα να κάνω μια ερώτηση; αν έχεις ένα πελάτη επαγγελματία που βάζει κάθε μέρα βενζίνα, το πρόγραμμα σου δίνει την δυνατότητα να εκδίδεις δελτίο αποστολής για τις απλ του εισροών εκροών κάθε μέρα, το σύστημα της ακυρώνει σαν αξία εκείνη την μέρα και μετά στο τέλος του μήνα εκδίδει ένα τιμολόγιο για το δελτίο αποστολής. Ξαναλέω στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου γίνετε αυτό. Υπάρχει με αυτό τον τρόπο πρόβλημα όσων αφορά την διαβίβαση των δεδομένων μέρα μέρα; το ρωτάω με αφορμή συζήτηση με συνάδελφο που υποστηριζει ότι πρέπει να εκδίδεται ένα τιμολόγιο για κάθε αλπ του συστήματος εισροών εκροών που ακυρώνετε...
 12. o τοπικός επόπτης εργασίας μου είπε οτι χρειαζετε ενδεικτικός πίνακας προσωπικού χειρόγραφος να πηγαίνει σε αυτόν για σφραγίδα και υπογραφή για να είναι καλυμμένοι.
 13. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/43781 καλημέρα για να καταλάβω, την ευγενή πρόθεση του να εξοφλούνται οι παραγωγοι εντος 60 ημερων απο τα super market την καταλαβαίνω . αυτό όμως συμπαρασύρει και χιλιαδες καθημερινές συναλλαγές π.χ παντωπολειου με μικρο παραγωγό που του ΄φέρνει π.χ γαλα κάθε μέρα ,και πληρώνεται μετρητά .. τι θα γίνει δηλαδή τώρα θα μπαίνει ο λογιστής του παντοπωλείου με την ιδιότητα του εμπόρου και ο λογιστής του παράγωγου με υην ιδιότητα του παράγωγου και θα καταγραφουν την συναλλαγη και την εξοφληση της ?
 14. Εν ολίγοις τι λέει το άρθρο γι αυτους που δεν μπορουμε να το διαβάσουμε στελνουμε η οχι ?
 15. απλα σου λέω οτι το λόγω αναβάθμισης σημαίνει οτι εντός ολίγον ημερών θα είναι δυναμικά κοντά μας λόγω τεχνικών δυσκολιών σημαίνει διακοπή μέχρι νεωτέρας ...αρα μεγάλο χρονικό διάστημα τέλος πάντων δεν θέλω να σε ενοχλώ για τους υπόλοιπους μπορεί να έχει νόημα αυτή η συζήτηση γιατί είναι ένα τεράστιο θέμα (και χρόνου και κόστους και σχέσεων με τους πελάτες μας ) πολύ μεγάλο θα έλεγα....
 16. AN ΠΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΟΧΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ )
 17. ναι για ενημερωσέ μας ,τι εννοείς έφυγε το βάρος απο πάνω μας ?
 18. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45916 δεν την γλιτώνουμε τελικά...
 19. μεχρι τώρα οικοδόμοι (χτίστες μπογιατζήδες κτλ) δεν πλήρωναν εφκα (τεβε) γιατι τους βάζανε οικοδομικά ενσημα στα έργα που εργαζόταν ειναι σωστο αυτό? δεν θα έπρεπε να εχουν απογραφή στο τέβε και να πληρώνουν (τι διαφορά για τους μήνες που εχουν τις εισφοράς με τα οικοδομικά ενσημα ? δεν πλήρωνουν τιποτα ασφάλεια
 20. προσθεσανε και λλα στις συχνες ερωτησεις ,αρα και ιεροι ναοι και στους συλλογους συγκεκριμενα ατομα
 21. με μια ανακοίνωση της ΟΒΕ ενημέρωσε οτι θα εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποια βάση και της πολ 1003/2014 ,τα αποδιξακια καυσίμων μέχρι 100 ευρώ με υπογραφή και σφραγίδα θα μπορούν να καταχωρηθούν ως έξοδα (μυφ στον κουβα) η εγκύκλιος αυτή δεν βγήκε ποτε.. αρα το παραπάνω δεν ισχύει ? η το εφαρμοζουμε βάση της πολ 1003/2014 ? επίσης βλέπω μια παρανόηση ,στον τρόπο που εκδίδονται τα τιμολογια των πρατηριούχων ,βάση απόφασης ΑΑΔΕ ,αν ο πρατηριούχος πριν την παραδοση του καύσιμου μπει στο σύστημα εισροών εκροών και βάλει το αφμα και τον αριθμό αυτοκινήτου ,αυτό είναι τιμολόγιο και πάει ΜΥΦ κανονικά ,και μπορεί να το κάνει ανεξαρτήτως ποσού . γιατί ακούω διάφορα απο συναδέλφους ,ότι και καλα μέχρι 300 μπαίνει και βάζει αφμ και αριθμο αυτοκίνητου και από κει και πάνω εκδίδει τιμολογιο... όταν επεμβαίνω στο σύστημα εισροών εκροών και βάζω αφμ και αριθμό αυτοκίνητου ειναι τιμολόγιο ανεξαρτήτως ποσου΄.
 22. Απορώ ασχολείται κανένας με αυτη την πλατφόρμα για να δώσει και παράταση ?
×