Jump to content

dodos

Silver members
 • Content Count

  5,154
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by dodos

 1. καλημέρα με αυτή την υποχρέωση κάνατε κάτι? Με την παράταση λήγει τέλος του μήνα? έχουμε πληροφόρηση αν δοθεί νέα παράταση ?
 2. καλημέρα με αυτή την υποχρέωση κάνατε κάτι? Με την παράταση λήγει τέλος του μήνα? έχουμε πληροφόρηση αν δοθεί νέα παράταση ?
 3. Καλημέρα και καλή χρονιά σε ευχαριστώ πολύ κατατοπιστικη η ΔΕΔ 299 που μου έστειλες, όπως υποψιαζονουν οι εκγύμναση είναι στα πλαίσια του μη κερδοσκοπικου χαρακτήρα και άρα δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης, νομίζω γθα το τυπικό της υπόθεσης αρκεί η απόφαση του Δ. Σ του συλλογου Ούτε τα έσοδα από χορηγίες Όσον αφορά το χαρτόσημο είναι ένα θέμα, 3. 6 % το οποίο θα πληρώνετε στις ίδιες ημερομηνίες που έχουν και τα χαρτόσημο π. Χ των τιμολογίων αγοράς των υπολοίπων επιτηδευματιων;
 4. 1.αθλητικός σύλλογος σε χώρο που στεγάζετε ,θέλει να δημιουργήσει και χώρο για την άθληση των μελών του . θα έχουν μια σχετική κάρτα τα μέλη που θέλουν για να εισέρχονται στον χώρο και με ένα αντίτιμο να μπορούν να αθλούνται . αρκεί μια απόφαση του δ.σ που να το ορίζει αυτό ? είναι αυτή η δραστηριότητα στα πλαίσια του μη κερδοσκοπικού του χαρακτήρα ? η μπορεί να θεωρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα απο τυχόν έλεγχο? αρκεί μια απλή απόδειξη εισπραξεις απο το σύλλογο προς τα μέλη του ? 2.στην κάρτα αυτή εισόδου θα υπάρχει το λογότυπο μιας επιχείρησης που θα αναλάβει και τα έξοδα της δημιουργίας της κάρτας αυτης και ουσιαστικά θα διαφημιστεί και αυτή (η επιχείρηση ) ο σύλλογος πρέπει να εκδόσει κάποιο παραστατικό για αυτή την χορηγία? και η επιχείρηση πρέπει να πράξει κάτι ?
 5. μεχρι τέλος 2020 μπορεί να αιτηθεί ι επιστροφή του ?
 6. σε ατομική επιχείρηση που ανέλαβα τώρα ,υπάρχει μεγάλο πιστωτικό φπα 20.000 ,το οποιο έχει διαμορφωθεί απο το 2015 εφόσον δεν μπορώ να αιτηθώ επιστροφή του τι μπορώ να κάνω για να μην του χαλάει την εικόνα σαν επιχείρηση με την λογική οτι έχει πάρα πολύ μικρούς τζίρους ετησίως και δεν υπάρχει περιπτωση να το φάει ουτε σε 20 χρονια ?
 7. αν πάει έλεγχος σε ενα τεχνικό έργο πεμπτη π.χ 5 φεβρουαριου του 2020 και βρει 3 εργάτες και δουλεύουν δεν πρέπει πριν ξεκινήσει η εργασια τους να έχουν δηλωθεί στο ε12 ηλεκτρονικά ? και να υπάρχει και αντίγραφο του μαζί στο τεχνικό έργο από τον εργολάβο? το συνολο των ε12 του μηνα δεν πρεπει να κανει την απδ που θα σταλει ?
 8. ι υπόχρεοι, για απασχόληση στην εκτέλεση οικοδομικών και τεχνικών έργων που λαμβάνουν χώρα από 1.12.2019 έως και 31.1.2020 (Μεταβατική Περίοδος) και μόνο για το διάστημα αυτό: αα) υποβάλλουν το έντυπο Ε12 - e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ, ηλεκτρονικά στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, ή εναλλακτικά ββ) τηρούν το/ τα έντυπο/α αυτό/ά χειρόγραφα στον χώρο εργασίας για το ανωτέρω χρονικό διάστημα της μεταβατικής περιόδου και το/τα υποβάλλουν συγκεντρωτικά και απογραφικά εκτός του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ στην αρμόδια Υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) έως και 14.2.2020. Η διαδικασία υποβολής διενεργείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά: αα) από 1.2.2020 από τους υπόχρεους υποβολής του εντύπου Ε12 - e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην περ. Ι της παρ. 23 του άρθρου 5 της παρούσας, για απασχόληση προσωπικού επί εκτέλεσης οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου που παρέχεται από την ημερομηνία αυτή και μετά, ββ) μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα της απασχόλησης του μηνιαίως απασχολούμενου προσωπικού, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην περ. ΙΙ της παρ. 23 του άρθρου 5 της παρούσας, από τους υπόχρεους υποβολής του εντύπου Ε12 - e-ΟΙΚΟΔΟΜΩ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ, για απασχόληση που παρέχεται από 1.2.2020 και μετά, ΑΡΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2020 ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΩΣ 14/02/2020 ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΑΠΟ 01/02/2020 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟ Ε12 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ? ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΡΓΑ ? ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ
 9. τελικά διορθώθηκε το θέμα με τα αμεα που έσπερναν άλλο επίδομα εκτός οπεκα ,και το παίρνουν και αυτοί
 10. Ευχαριστώ ,και που απευθύνονται για να πάρουν αυτό το επιδομα του ΟΠΕΚΑ ,μήπως ξέρετε?
 11. Eρωτηση, το εξαρτώμενο τέκνο αμέα αν πέρνει επίδομα απο το εφκα δεν δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα? πρέπει να πέρνει επίδομα απο τον ΟΠΕΚΑ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ?
 12. ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙ ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ?
 13. αρα ουτε στην γιαγια που τους φιλοξενει ,ολη την οικογένεια με το εξαρτωμενο τεκνο αμεα θα δωθει?
 14. οικογένεια με τέκνο αμέα που είναι όμως φιλοξενούμενη οικογένεια ,δεν μπορει να κανει απ οτι κατάλαβα αίτηση για κοινωνικό μέρισμα ? μπορεί να κάνει αίτηση αυτός που τους φιλοξενεί ?
 15. Ειναι υποχρεωτικο ο διαχειριστής του αριθμού μητρώου ακινήτου να είναι ο ίδιος με τον αυτόν που έχει καταχωρηθεί ως διαχειριστής στην πλατφόρμα airbnb?
 16. Καλημέρα, τροποποίηση καταστατικού ΟΕ που αλλάζει μόνο το διαχειριστή και πρόσθετη ένα λεκτικό στο σκοπό (θα προστεθεί και καδ στην δου) πριν την υποβολή στο γεμη θα πρέπει να θεωρηθεί από την δου η όχι;
 17. καλησπέρα έχετε μπει στην διαδικασία υποβολής και μάλιστα χειρόγραφα για τις επιδοτήσεις αγροτών που αφορούν το 2017 και φαίνονται στις βεβαιώσεις του 2018? πιστεύεται πως υπάρχει κίνδυνος να τους τσακώσουν π.χ σε μια διακοπή εργασιών ?(βεβαια η υποβολή της τροποποιητικής αυτής δεν εχει πρόστιμο εως 31/12/2019) απλά είναι κατι που δεν τελειώνει ποτέ ..καθε χρονο θα υπάρχει αυτό το θέμα
 18. πρατήριο υγρων καυσίμων έβαλε στην αρχή μπύρες και αναψυκτικά προσθέσαμε ΚΑΔ νεο στο μητρώο μετά έβαλε τσιγάρα βάλαμε άλλο καδ τώρα θέλει να βάλει και σοκολατοειδή διάφορα ,ια προσθέσουμε πάλι ΚΑΔ εχει κάποιο κίνδυνος απο όλο αυτό ? μην του ζητήσουν καμμια άδεια λειτουργίας ?
 19. έχει κάποιος σε ακίνητο 33,33 % επί κτιρίου και 16,66% επί του οικόπεδου κατά πλήρη κυριότητα ,και σε άλλη γραμμή για το ίδιο ακίνητο εχει 25% ψιλή επί του κτιρίου και 12,50 επί του του οικόπεδου αγοράζει με ένα συμβόλαιο τωρα το 16,66 ακομα στο ακίνητο αυτο . ωραία στο κτίριο θα γινει 50% στο οικόπεδο ποσο θα γίνει αναλογικα? η 16,66 που είχε +16,66 που αγοραζει 33,33%?
 20. καλησπερα ,εγω το ειχα κανει το αρχικο ηλεκτρονικα δεν το εχω σε word ,γι αυτο το ειπα , αλλα δεν πειραζει αντιγραφη
 21. Ο.Ε με απλογραφικά βιβλία ,θελει να προσθέσει κάτι ακόμα στο λεκτικό του σκοπού ,και να ορίσει τόν έναν μόνο από τους 3 σαν διαχειριστή . πρέπει να ανεβάσει στο γεμή όλο το καταστατικό όπως αυτό είχε φτιαχτεί όταν είχε γίνει ηλεκτρονικά η σύστασή του ? (κωδικοποίηση του καταστατικού ?) έχετε κανα υπόδειγμα σε word ,να μην το γράφω απο την αρχή ? (γιατι η σύσταση είχε γίνει ηλεκτρονικά)
×
×
 • Create New...