Jump to content

dodos

Silver members
 • Content Count

  5,074
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

dodos last won the day on September 3

dodos had the most liked content!

About dodos

 • Rank
  *
 • Birthday 06/03/1973

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

10,644 profile views
 1. επιτηδευματίας με εναρξη δραστηριότητας ως καθηγητής ,του ζητήθηκε να μεταφράσει ένα βιβλίο έναντι αμοιβής (να εκδώσει παραστατικό ) εκτός απο την προσθήκη ΚΑΔ -επέκταση δραστηριότητας κτλ ξέρετε αν η υπηρεσία του μεταφραστή είναι σε καθεστώς φπα ? και αν είναι τι κάνει απλά έκτακτη περιοδική φπα μόνο για την συγκεκριμένη αμοιβή?
 2. επιτηδευματίας μπλοκάκι (ασφαλιστικό εκδίδει τιμολόγιο π.χ αξιας 400 ευρώ με παρακράτηση φόρου 20% =80 και παρακράτηση εφκα 9,22% =36,88 αρα πληρωτέο 283,12 ο συγκεκριμένος είναι και σφαλισμένος στο ικα κάποιες ώρες θα μπορούσε να γλυτώσει μερος αυτων των καρατησεων εφκα (9,22) ωστε να περνει στο χέρι περισσότερα?
 3. Καλημέρα σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά φίλε μου, εκεί με το αμάξι τι εννοείς να κατάθεση πινακίδες για να μπορεί να πάρει υπογράφει από το τμήμα αυτοκινήτων για την διακοπή; και μετά με το τιμολόγιο πωλήσεις να πάρει τις πινακίδες και να πληρωθεί η υπεραξια(ποιος τη πληρώνει ο πωλητής; χρειάζετε και το τιμολόγιο της αγοράς του για να βγει ε?)
 4. ατομική επιχείρηση θα μεταβιβασθεί σε άλλο πρόσωπο (όχι συγγενικό ,όχι λόγω συνταξιοδότησης). θα ήθελα να ρωτήσω: 1.ουσιαστικά θα γίνει διακοπή της μιας επιχείρησης ,και έναρξη της άλλης με την ίδια ημερομηνία? (ημερομηνία διακοπής η ημερομηνία παύσης της ταμειακής μηχανής?) 2.η επιχείρηση που θα κάνει διακοπή δεν έχει συμπληρώσει πενταετία ,αλλά εφόσον τα πάγια θα πουληθούν στην νέα επιχείρηση δεν υπόκειται πια σε πενταετή διακανονισμό? η αξία πώλησης των παγίων δεν είναι δεσμευτικά η αναπόσβεστη τους αξία? (αλλά τυπικά κοντά σε αυτό το ποσό δεν θα πρέπει να είναι η αξία πώλησης?) 3.αρα ουσιαστικά θα εκδοθούν τιμολόγια απο την μια επιχείρηση στην άλλη , και για τα πάγια και για τα εμπορεύματα (με φπα κανονικά) και στοιχείο αυτοπαράδοσης για την ταμειακή μηχανή? 4.για το επαγγελματικό αμάξι θα εκδοθεί ξεχωριστώ τιμολόγιο και θα πληρωθεί φόρος υπεραξίας ? απο τον αγοραστή ? 5.με αυτή την διαδικασία ,διακοπή της μιας επιχείρησης και έναρξη της άλλης δεν είναι υποχρεωτικό να πληρωθεί φόρος υπεραξιας απο την μεταβίβαση της επιχείρησης ? 6.κάτι άλλο?
 5. ο επόπτης εργασίας μου είπε μέχρι 21/10 να κάνω ένα πινάκα προσωπικου με ολα τα ονόματά των εργατών γης που θα χρησιμοποιήσει ο παραγωγός με ενδεικτικές ώρες εργασίας ,λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εργασίας και να τον καταθέσουμε χειρόγραφα για να ειμαστε καλυμμένοι
 6. β) έκδοση απόδειξης εσόδου, στην οποία πριν την έναρξη της παράδοσης του καυσίμου, πληκτρολογείται μέσω του λογισμικού του συστήματος εισροών-εκροών, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος της αντισυμβαλλόμενης οντότητας, καθώς και ο Α.Φ.Μ. αυτής και αναγράφονται τα υπόψη στοιχεία επί αυτής. Η υπόψη απόδειξη εσόδου επέχει θέση τιμολογίου. Στο αρχείο e.txt αναφέρεται ο ΑΦΜ του λήπτη και ο κωδικός είδος παραστατικού έχει την τιμή 222, ME ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΗΓΙΑ ,εφόσον δεν λέει όριο καθε απόδειξη εισροών -εκροών που εχει αφμ και αριθμό αυτοκινητου (πληκτρολογημένα ) περνιέται σαν τιμολόγιο. για τις υπολοιπες αλπ που εχουν απλα μια σφραγιδα και τον αριμο με το χέρι μεχρι 100 ευρώ βάση της ΠΟΛ 1004/2013 ΠΟΥ αφορά και τις υπολοιπες αλπ μεχρι 100 ευρω τις περναω σαν δαπανη στον κουβα
 7. Καλο είναι να ζητούν τιμολόγιο για εμάς.αλλά αν μας φέρνουν μια απόδειξη (αποδιξάκια) απο το σύστημα εισροών εκροών με αφμ και αριθμό αυτοκινήτου αυτό δεν θα το καταχωρήσουμε σαν τιμολόγιο? από την άλλη αν μας φέρουν μια απόδειξη εισροών εκροών χωρίς αφμ και αριθμό αυτοκινήτου ,με μόνο σφραγίδα στο πίσω μέρος και τον αριθμό του αυτοκινήτου χειρόγραφα ,δεν θα το περάσουμε σαν δαπάνη στον επιχειρηματία αλλα στον κουβά? (και μεχρι ποιο ποσό τα 100 που ανακοίνωσε ο ΟΒΕ η τα 300 ?)
 8. με μια ανακοίνωση της ΟΒΕ ενημέρωσε οτι θα εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποια βάση και της πολ 1003/2014 ,τα αποδιξακια καυσίμων μέχρι 100 ευρώ με υπογραφή και σφραγίδα θα μπορούν να καταχωρηθούν ως έξοδα (μυφ στον κουβα) η εγκύκλιος αυτή δεν βγήκε ποτε.. αρα το παραπάνω δεν ισχύει ? η το εφαρμοζουμε βάση της πολ 1003/2014 ? επίσης βλέπω μια παρανόηση ,στον τρόπο που εκδίδονται τα τιμολογια των πρατηριούχων ,βάση απόφασης ΑΑΔΕ ,αν ο πρατηριούχος πριν την παραδοση του καύσιμου μπει στο σύστημα εισροών εκροών και βάλει το αφμα και τον αριθμό αυτοκινήτου ,αυτό είναι τιμολόγιο και πάει ΜΥΦ κανονικά ,και μπορεί να το κάνει ανεξαρτήτως ποσού . γιατί ακούω διάφορα απο συναδέλφους ,ότι και καλα μέχρι 300 μπαίνει και βάζει αφμ και αριθμο αυτοκίνητου και από κει και πάνω εκδίδει τιμολογιο... όταν επεμβαίνω στο σύστημα εισροών εκροών και βάζω αφμ και αριθμό αυτοκίνητου ειναι τιμολόγιο ανεξαρτήτως ποσου΄.
 9. νομίζω χειρόγραφα στον επόπτη
 10. https://www.ergasiaka-gr.net/2019/09/exontotika-prostima-stous-agrotes-gia-tous-ergates-gis/?fbclid=IwAR2G45kBr4kf9ADwbVCt3_PQe3aSWNlK_0yKuBdoqI_LWMxSFkc3tvH3lCQ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ? ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ?
 11. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ?
 12. φιλε καλησπερα ,οχι δεν το ξερω ,εγω για φετος θα του εκανα μονος του
 13. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/26827 Διαβάζοντας το παραπάνω link συμπεραίνω,οτι αν κάνουμε διακοπή εργασιών και κοπεί τιμολόγιο με φπα για την πώληση πάγιου εστω και σε ένα χρόνο απο την αγορά του δεν υπάρχει υποχρέωση για 5ετη διακανονισμό του φπα οπως παλιά? παραδειγμα 1.αγορα αυτ/του το 2017 αξιας 10.000+2400 φπα ,το 2019 κανει διακοπη εργασιων η επιχειρηση και πουλάει το αυτ/το με αξια 2000+480 φπα δεν υπάρχει υποχρέωση για διακανονισμό του φπα ? 2.αν όμως παραδώσει πινακίδες και κανει αυτοπαράδοση τι φπα θα βαλει στο στοιχείο αυτοπαράδοσης?
 14. Aτομική τεχνική επιχείρηση θα μισθώσει σε τεχνική ο.ε κάποια μηχανηματα εργου για μερικα χρονια (αυτός που έχει την ατομική επιχιερηση είναι και μέλος της οε ) 1.η μισθωση αυτή γίνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των μερών ,(συντάσσεται απο δικηγόρο η χρειαζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο?) και πάει με τριμηνιαια κατάσταση στην ΑΑΔΕ ηλεκτρονικά? 2.ειναι απαραιτητω να κοπει και τιμολόγιο ? 3.πως διενεργουνται αποσβέσεις επι των μηχανημάτων αυτών?
×