Jump to content

Lucky_Luke

Silver members
 • Posts

  3,120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Blog Comments posted by Lucky_Luke

 1. Η ΔημΑρ επικέντρωσε την προσοχή της στις πολιτικές και ποινικές ευθύνες από τη μη αξιοποίηση της ανεπίσημης μεν, αλλά καθ΄ολα υπαρκτής λίστας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Παραθέτω και τη μετρημένη ανακοίνωσή της προς επιβεβαίωση:

   

  Η πολιτική πρωτοβουλία της Bουλής για τη διερεύνηση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών, οι οποίες προκύπτουν από σαφείς  ενδείξεις, όπως αποτυπώνονται στο φάκελο που διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο, πρέπει να στοχεύει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στον καταλογισμό ευθυνών για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο.

   

  Η ΔΗΜΑΡ, η οποία πρώτη ανέδειξε τη σημασία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, και χθες δια του προέδρου της ανέλαβε την πρωτοβουλία μέσω της πρότασης για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, θα πρωτοστατήσει στην πλήρη αξιοποίηση, τόσο αυτής της λίστας, όσο και όλων των άλλων που υπάρχουν για τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ώστε να αποκατασταθεί το δημόσιο συμφέρον.

  Η κοινωνία που δοκιμάζεται απαιτεί και τη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απόδοση ευθυνών, αλλά και την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

   

  http://www.dimokratikiaristera.gr/epikairotita/katalogos-deltion-graf-typou/4445-anakoinosi-tis-dimar-gia-tis-ekselikseis-me-ti-lista-lagkarnt

   

  Κατά τη γνώμη μου είναι μια ουσιαστική και σοβαρή αντιμετώπιση ενός πραγματικού ζητήματος, σε αντίθεση με τις υπερφίαλες κορώνες στις οποίες επιδόθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα υπέρ μιας μικροκομματικής αντιπολιτευτικής κυρίως τακτικής.

 2. Μέσα στην τρέλλα του προεκλογικού αγώνα, και με δυο φορολογικούς ελέγχους ΑΕ εν εξελίξει (!!!), βρίσκω αγχωμένα πέντε λεπτά για να δώσω μια απάντηση που χρωστώ.

  Κατά αρχάς εννοείται οποιαδήποτε κουβέντα κάνουμε είναι εκ προοιμίου φιλική και καλοπροαίρετη, όχι μόνο μαζί σου αλλά και με οποιοδήποτε άλλο μέλος του φόρουμ.

  Θα προσπαθήσω να συμπυκνώσω τις παρατηρήσεις σου σε δυο τρία βασικά θέματα, για την οικονομία της κουβέντας.

  α) Κατ΄ αρχάς, εν ολίγοις υποστηρίζεις ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να ελαφρυνθούν τα χαμηλά εισοδήματα και στη συνέχεια ότι η διαδικασία εξομάλυνσης της λειτουργίας της πολιτείας (επίσπευση φορολογικών δικαστηρίων) θα είναι εξαιρετικά κοστοβόρα και άρα ασύμφορη.

  Ας παραβλέψουμε το λογικό σφάλμα του δεύτερου ισχυρισμού, καθ΄οτι, ακόμα και αν αυξηθεί το κόστος, το όφελος θα είναι πολλαπλάσιο καθ΄ότι το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας θα φέρει φορολογικά έσοδα.

  Για τη φορολογική και δημοσιονομική πολιτική όμως υπάρχουν είκοσι σελίδες στο πρόγραμμά μας λεπτομερέστατες. Εκεί υποστηρίζεται ότι με διαφορετική οργάνωση της λειτουργίας του κράτους μπορεί να εξοικονομηθούν πόροι ώστε η κοινωνία, και να παραμείνει όρθια, πράγμα το οποίο είναι βασική πολιτική μας επιλογή, αλλά και να μπεί σε τροχιά ανάπτυξης, καταπολεμώντας το πελατειακό κράτος, και εκμεταλλευόμενη τα υπαρκτά αλλά αδιάθετα, για την ανάπτυξη.

  β) Αυτοί που διαπραγματεύονται τώρα είναι προκλητικά άβουλοι και άτολμοι ως προς το να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία..

  Είναι ανίκανοι να επιβάλουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, και που, ας το παραδεχτούμε, μερικές από αυτές συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο. Για αυτό και όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι, και η Ελλάδα υστερεί στα νούμερα και στους δείκτες, καταφεύγουν στην προσφιλή λύση, στη λύση που πραγματικά ξέρουν να εφαρμόζουν καλά. Τη φορολόγηση επί δικαίων και αδίκων, κατακερματίζοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

  Είναι όμως μεγάλο λάθος να λέμε ότι το μνημόνιο λέει “δημοσιονομική προσαρμογή – τελεία και

  παύλα” Το μνημόνιο έχει 25 περίπου σημεία, ενα εκ των οποίων η δημοσιονομική προσαρμογή.

  Δε σου κάνει εντύπωση ότι εδώ και χρόνια, συνέπεια του μνημονίου, ψηφίζονται ένα σωρό εργατικοί και φορολογικοί νόμοι, οι οποίοι μένουν τελείως ανεφάρμοστοι, εκτός μόνο από αυτούς που χτυπάνε κατευθείαν στα κατώτερα εισοδήματα; Έχεις δει να περπατάει κανένας νόμος που θα χτυπάει τις εγγενείς δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας; (απελευθέρωση επαγγελμάτων, αναπτυξιακές επενδύσεις κλπ)

  Και επιτέλους, με διαφορετικό σχεδιασμό της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, μπορούμε σταδιακά να απαγκιστρωθούμε από αυτό το μνημόνιο, όπως εφαρμόζεται σήμερα, καταβαραθρόνωντας τη χώρα.

  γ).Το ευρώ είναι ισχυρό όπλο για τη χώρα μας, από τη στιγμή όμως που θα αντιπροσωπεύει πραγματικά παραγόμενο εθνικό πλούτο και όχι δανεικά.

  Η ΔημΑρ καταψήφισε τα συγκεριμένα μνημόνια διότι χτυπούσαν κατακέφαλα την ελληνική κοινωνία.

  Παραμένει όμως πιστή στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θεωρεί ότι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προχωρά όπως θα έπρεπε, εξαιτίας των αντιλήψεων του διδύμου Μέρκελ και Σαρκοζί.

  Θεωρούμε δε ότι στο μέλλον η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερο βαθμό, σε πρώτο στάδιο δημοσιονομικά και φορολογικά, και ακόμα και πολιτικά.

  Δε χαιδεύουμε τα αυτιά κανενός, αυτή ακριβώς είναι η πεποίθησή μας.

  Επειδή ακριβώς πιστεύω στην καλή προαίρεση του διαλόγου μας , και επειδή πιστεύω ότι είσαι από τους ανθρώπους που θα ψηφίσουν με βάση τη λογική και όχι το θυμικό. θα ήθελα να κλείσω απευθύνοντάς σου μια πρόκληση:

  Διάβασε το πρόγραμμα μας, για το οποίο έχω δώσει λινκ στο άλλο ποστ.

  Αν πραγματικά θεωρείς ότι υστερεί, ή δε σε ικανοποιεί, σε σχέση με το πρόγραμμα κάποιου άλλου κόμματος (αν υπάρχει άλλο τέτοιο πρόγραμμα) τότε ψήφισε αυτό το άλλο κόμμα.

 3. Πολλές. Μερικές εξ αυτών:

  Ο ξεκάθαρος ευρωπαϊκός προσανατολισμός, εντός της ΕΕ και της ζώνης του €.

  Τα δομημένα βήματα για τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου, σε αντίθεση με τη στάση πληρωμών και τη δημιουργία πιστωτικού γεγονότος.

  Η ξεκάθαρη και υπεύθυνη στάση μας όσον αφορά στο θέμα των συνεργασιών. (Δεν πετάμε άκυρα προεκλογικά πυροτεχνήματα, ούτε ανακατώσαμε στην κουβέντα τον Καμμένο)

 4. Στέφανε,

  για κάτι παραπάνω από την έκθεση ιδεών σε παραπέμπω στο νέο μου post με τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες είναι πολύ περισσότερο αναλυτικές και συγκεκριμένες.

  Εκεί ίσως καλυφθείς εν μέρει και για την ένστασή σου περί υπάρξεως CBA.

  Και λέω "εν μέρει" διότι κατ΄ουσίαν η cost-benefit analysis αποτελεί όπως ξέρουμε μια τεχνική οικονομική μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται για να προβλέψει την αποτελεσματικότητα μιας επιχειρηματικής επένδυσης.

  Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική πρόταση, της οποίας το κύριο χαρακτηριστικό είναι η επανόρθωση της κοινωνίας μέσω προτεινόμενων εναλλακτικών μεθόδων απαγκίστρωσης από τα αντιαναπτυξιακά μέτρα του μνημονίου.

  Παρ΄όλα αυτά, όπως θα διαπιστώσεις αν μελέτήσεις τις προγραμματικές θέσεις, οι προτάσεις μας είναι πλήρως ποσοτικοποιημένες, στους τομείς τους οποίους απαιτείται να είναι.

  Οι παρενέργειες, και η διαπραγμάτευση με την τρόικα, έχει να κάνει και με το βαθμό στον οποίο εν τέλει οι Έλληνες πολίτες θα υποστηρίξουν αυτές τις θέσεις δίνοντάς τους την ψήφο τους.

  Ειδικά για την τρόικα όμως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ήδη πλέον όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται, και από το εσωτερικό του δικού τους στρατοπέδου, σε σχέση με την αντιαναπτυξιακότητα της εφαρμοζόμενης μνημονιακής λιτότητας. Θέλω να πω ότι υπάρχει μια μεταβλητότητα (volatility) πάνω στις προτάσεις για το μίγμα της πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί, την οποία μπορούμε να τη διαχειριστούμε προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

  Αυτό όμως που δε δέχομαι με τίποτα είναι αυτό που λες για "χειραγώγηση του πολίτη".

  Από ποιούς, προς όφελος ποιών, και προς τα που;

  Συγγνώμη αλλά το απορρίπτω κατηγορηματικά. Η Δημοκρατική Αριστερά δε δουλεύει έτσι.

 5. Κατά τη γνώμη μου η απόδοση του Σιγούρου έχει πάρα πολλή δύναμη μέσα της.

  Στίχοι όπως:

  Αν μπορείς την αλήθεια που 'χεις πει να δεις σακατεμένη,

  Μια παγίδα για αφελής μα συ να επιμένεις.

  Αν ότι αγάπησες μπορείς ρημάδι ν' αντικρίσεις,

  με χαλασμένα σύνεργα το έργο να ξαναρχίσεις.

  ή

  Αν όσα πλούτη κέρδισες μπορείς να τα σωριάσεις,

  σ' ένα παιγνίδι τολμηρό να μη τα λογαριάσεις,

  κι όταν χαθούν αχάλαστη να 'ναι η ζωή σου εσένα,

  χωρίς να παραπονεθείς ποτέ για τα χαμένα.

  σου μένουν μέσα σου.

  Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα φορτισμένος με αυτό το ποίημα από δέκα χρονών, τότε που ο θείος

  μου με έβαλε να το μάθω απέξω, μαζί με άλλα, και από τότε δεν το έχω ξεχάσει.

  και ο Μαρίνος Σιγούρος όμως δεν είναι κάποιος τυχαίος:

  Ο Μαρίνος Σιγούρος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Καταγόταν από την οικογένεια τον Σιγούρων με καταβολές στους Νορμανδούς ιππότες Segur. Τέλειωσε το Εθνικό Λύκειο της Αθήνας και τη Νομική Σχολή του Πανεπισημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι και μετά την επιστροφή του στην Αθήνα εργάστηκε ως διπλωματικός ακόλουθος στο Υπουργείο Εξωτερικών από το 1909 ως το 1932. Στο χώρο της λογοτεχνίας ασχολήθηκε με την ποίηση και τη μετάφραση, γνωστός είναι ωστόσο κυρίως ως ιστορικός και μελετητής της Επτανησιακής Λογοτεχνίας. Πρωτοεμφανίστηκε το 1901 ως συνεργάτης του Ημερολoγίου του Γ.Σκόκκου, ενώ συνεργάστηκε επίσης με τα περιοδικά Παναθήναια, Νέα Εστία, Ιόνιος Ανθολογία και άλλα.

  http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=461&t=563

  Μην πεις πως θε να μ’ αγαπάς αιώνια, σαν δεν ξέρεις

  ποιοι σπόροι πέφτουν στην ψυχή κι αγάπες νέες ανθίζουν·

  μην πεις πως θα λησμονηθώ, κι άθελα θα με φέρεις

  στη μνήμη σου σαν οι καημοί κι οι πόθοι σε φλογίζουν.

  Στη θλίψη μας και στη χαρά συχνά οι νεκροί γυρίζουν,

  κι οι ζωντανοί πεθαίνουνε χωρίς να το γνωρίζουν.

 6. Το ξέρετε αυτό που λέει: "Καλη η μ...κία αλλά με το γ...σι γνωρίζεις κόσμο!" και η απάντησή του: "Καλό το γ...σι αλλά με τη μ...κία αυτοσυγκεντρώνεσαι!" :D

  Λοιπόν, είναι πέρα για πέρα αληθινό!

  Ο αυνανισμός δε λειτουργεί μόνο σα μια μέθοδος μηχανιστικής σεξουαλικής ικανοποίησης.

  Καλώς ή κακώς η σεξουαλική έλξη είναι φυσική επιλογή με σαφείς κοινωνικές προεκτάσεις. Και η βασικότερη από αυτές είναι η αναζήτηση και η κατάκτηση ερωτικού συντρόφου. Η ζωή μας δείχνει ότι κάποιοι είναι δυνατότεροι σε αυτον τον τομέα και κάποιοι ασθενέστεροι.

  Δυστυχώς ο αυνανισμός λειτουργεί σαν ένα είδος αποδοχής από το άτομο, αυτής του της αδυναμίας, να πετύχει στην αναζήτηση ερωτικού συντρόφου, έτσι ώστε να καταντά εμβληματική στάση ζωής του.

  Και όταν ο λαός μας λέει: "αυτός είναι μαλάκας" αυτό ακριβώς εννοεί!

  Φυσικά δεν υποστηρίζω, ούτε επαινώ την ταπεινωτική αντιμετώπιση ενός αυνάνα. Υποστηρίζω έντονα όμως ότι κάποιος που συστηματικά κάνει χρήση της συγκεκριμένης σεξουαλικής πρακτικής πιθανά χρειάζεται ιατρική ψυχολογική στήριξη, ώστε να δει τη ζωή με άλλο μάτι, και να αποκτήσει θάρρος στις διαπροσωπικές του σχέσεις, αυτοκυριαρχία και αυτοπεποίθηση.

  Στο κάτω κάτω εμείς είμαστε κοινωνικοί τύποι, μας αρέσει να γνωρίζουμε κόσμο! ;):D (Ενίοτε δε, τον παντρευόμαστε κιόλας... <_< ) :lol::lol::lol:

×
×
 • Create New...