Jump to content

MOURINHO

simple Members
 • Content Count

  123
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MOURINHO

 1. Καλημέρα στο φόρουμ. Μήπως γνωρίζεται αν μπορούμε να κάνουμε πρόσληψη σε εργαζόμενο από τρίτη χώρα , με το έγγραφο , ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) ,που έχει καταθέσει ? Αυτό το έντυπο το δίνουν μέχρι να λάβει την κανονική άδεια και έχει ημερομηνία λήξης 20/07/2020.
 2. Χρειάζεται αίτηση και μία υπεύθυνη δήλωση εργοδότη ,ότι δεν έχει υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις ΣΕΠΕ την τελευταία διετία . Το πρόβλημα είναι ότι δεν φεύγει η ΑΠΔ και οι υπεύθυνοι δεν έχουν διορθώσει το πρόβλημα μέχρι σήμερα !!!
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι Έχω την εξής ερώτηση : Μέλος ΔΣ Α.Ε. & μέτοχος άνω του 3% σε Α.Ε.(στην ίδια Α.Ε) , λαμβάνει αμοιβή Δ.Σ. (χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας) ,3000 ευρώ μηνιαίως.Η εταιρία δεν διανέμει μερίσματα . Πως διαχειριζόμαστε ασφαλιστικά αυτές τις αποδοχές? Πηγαίνουν σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ.4 με κρατήσεις 34,1% στην ΑΠΔ?
 4. Συνεπώς άρθρο 38 εισφορές 34,1% και ΑΠΔ. Άρθρο 39 26,95% εφάπαξ. και άρθρο 36? Για να γίνω πιο σαφής: για τις αμοιβές ΔΣ ,ΑΠΔ και 34,1% .Για τα μερίσματα 26,95% εφάπαξ ? Σωστά?
 5. Τώρα που με την καταπληκτική εγκύκλιο που τα έκανε όλα απλούστερα θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις σε όποιον πραγματικά κατάλαβε ,γιατί εγώ προσωπικά αδυνατπω να ακολουθήσω την λογική εδώ άρθρο 38 ,εκεί άρθρο 39 που είναι το άρθρο 36? 1. Ιδιωτικός υπάλληλος πλήρους απασχόλησης (1600 μικτά) , με παράλληλη έναρξη (ένας και μοναδικός πελάτης) ,τι ακριβώς πληρώνει για την παράλληλη απασχόληση ? Πάει ΑΠΔ? Δεν πάει? 2.Μέλος ΔΣ Α.Ε. με άνω του 3% συμμετοχή λαμβάνει μηνιαία αμοιβή Δ.Σ. 3000 . Πηγαίνει ΑΠΔ με 34,10%? Πληρώνει τίποτα άλλο??? Παρακαλώ όποιον συνάδελφο έχει εντρυφήσει στην ανάλυση λαβύρυνθο της εγκυκλίου να βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 6. Ευχαριστώ για την απάντηση . Για το 2 να υποθέσω ότι και εσύ είσαι στο σκοτάδι?
 7. Καλημέρα συνάδελφοι Μισθωτός με παράλληλη απασχόληση σε 1 εργοδότη με απόδειξη παροχής υπηρεσιών και μέχρι πρότεινος απαλλαγή από ΟΑΕΕ. Από ότι γνώριζα μέχρι τώρα θα συμπεριλαμβανόταν στην ΑΠΔ του εργοδότη και θα πλήρωνε το ποσοστό των εισφορών που του αναλογεί και το υπόλοιπο ο εργοδότης. Τώρα όμως του ήρθε ΕΦΚΑ με βάση τις απολαβές του 2015 και 26,95% . Τι ακριβώς συμβαίνει γνωρίζει κάποιος? Δεν θα γίνεται παρακράτηση στην απόδειξη? ΘΑ πληρώνει και τα δύο?
 8. Λογικά τα οι εισφορές του ΕΦΚΑ πρέπει να διαγραφούν αφού στην περίπτωση αυτή ισχύει η ΑΠΔ.Αν πληρωθούν δεν υπάρχει τρόπος να συμψηφιστούν με κάτι.
 9. Προσωπικά θα το αγνοήσω γιατί αν το πληρώσω δεν βλέπω να παίρνω πίσω λεφτά ΠΟΤΕ!
 10. Το ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ που έχει βγει με 26,95% το αγνοούμε δηλαδή?
 11. MOURINHO

  ΑΠΔ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ

  Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι ότι ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική φόρμα που θα συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι, όταν η εισφορά επιμερίζεται με τον εργοδότη (δηλαδή όταν οι εργαζόμενοι έχουν δύο εργοδότες) και δεν έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις οι κωδικοί για την υποβολή των ΑΠΔ. Έτσι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι με δύο ή έναν εργοδότη παραμένουν στον αέρα αφού δεν δηλώνονται σε ΑΠΔ, ενώ ταυτόχρονα τα εκκαθαριστικά έχουν εκδοθεί από τον ΕΦΚΑ κι η προθεσμία λήγει. Επίσης είναι άγνωστο αν πρέπει να πληρώσουν την εισφορά και θα γίνει συμψηφισμός ή αν θα διαγραφεί η εισφορά μετά την πληρωμή από τον εργοδότη, όποτε ανοίξει το σύστημα του ΕΦΚΑ. Σημειώνεται ότι 31 Μαρτίου θα λήξει και η προθεσμία για τις εισφορές του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα σε 13 μέρες οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν δύο φορές.
 12. Καλησπέρα συνάδελφοι Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν έχει βγει η σχετική οδηγία σχετικά με τα ταμεία που θα δηλωθούν σε περίπτωση απασχόλησης με μπλοκάκι ?
 13. Φ 80000/οικ. 2460/106/ 2017 έχει συγκεκριμένο παράδειγμα. "Λογιστής εργάζεται ως μισθωτός σε εταιρία και παρέχει παράλληλα διαρκείς υπηρεσίες σε άλλη εταιρία αμειβόμενος με ΔΠΥ. Ο εν λόγω ασφαλισμένος υπάγεται στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39. Επομένως, για τις αποδοχές του από τη μισθωτή εργασία υπολογίζονται εισφορές με βάση το άρθρο 38, για το δε εισόδημά του από την διαρκή παροχή υπηρεσιών σε άλλη εταιρία-αμειβόμενη με ΔΠΥ καταβάλλει εισφορές με βάση το άρθρο 39 παρ. 9."
 14. Καλά απλά δεν το λές ,όταν έχει βγάλει ειδοποιητήριο ο ΕΦΚΑΣ ,αλλά είναι μια άποψη που την εξετάζω.Σε ερώτηση στον ΟΑΕΕ αν μπορώ να πληρώσω έστω 100 ευρώ έναντι για να μην κλαίω περισσότερα ,πάλι δεν ήξεραν να μου απαντήσουν ....
 15. Σε σημερινή επαφή με τον ΟΑΕΕ είπαν το αυτονόητο: Δεν ξέρουν!!! 1. Δεν ξέρουν την εγκύκλιο που λέει ότι για το εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα (εφόσον αφορά διαρκή απασχόληση σε έναν εργοδότη) πηγαίνω με ΑΠΔ και 9,22% (το υπόλοιπο ο εργοδότης). 2. Δεν ξέρουν αν πρέπει να πληρώνω και τον ΕΦΚΑ που έχει βγάλει το site τους με βάση τα εισοδήματα 2015. 3. Δεν ξέρουν αν πληρώσω και αυτές τις εισφορές πότε θα επιστραφούν. 4. Γενικώς με κατατόπισαν πλήρως....
 16. Εννοώ περίπτωση με πλήρη απασχόληση ως μισθωτός(ΙΚΑ) και παράλληλη ως ελεύθερος επαγγελματίας σε έναν εργοδότη. Πάντως το παράξενο είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έχει βγάλει ήδη ποσό ο ΕΦΚΑ με βάση της αποδοχές του 2015!!! Δηλαδή θα πληρώσουνε και το 26,95% του ΕΦΚΑ (βάσει 2015) και ΑΠΔ με παρακράτηση???
 17. Σε σημερινή επαφή με τον ΟΑΕΕ είπαν το αυτονόητο: Δεν ξέρουν!!! 1. Δεν ξέρουν την εγκύκλιο που λέει ότι για το εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα (εφόσον αφορά διαρκή απασχόληση σε έναν εργοδότη) πηγαίνω με ΑΠΔ και 9,22% (το υπόλοιπο ο εργοδότης). 2. Δεν ξέρουν αν πρέπει να πληρώνω και τον ΕΦΚΑ που έχει βγάλει το site τους με βάση τα εισοδήματα 2015. 3. Δεν ξέρουν αν πληρώσω και αυτές τις εισφορές πότε θα επιστραφούν. 4. Γενικώς με κατατόπισαν πλήρως....
 18. Επειδή το θέμα αρχίζει να γίνεται λόγο έως πολύ γραφικό , θέτω για όποιον έχει την πληροφόρηση τα παρακάτω ερωτήματα: 1. Σε αυτήν την περίπτωση (Μισθωτός με παράλληλη απασχόληση (ΟΑΕΕ) σε έναν εργοδότη) ο απασχολούμενος , για το κομμάτι της παράλληλης απασχόλησης , καταβάλλει εισφορές μόνος του 26,95% με βάση το εισόδημα του 2015? Σωστό ή λάθος? 2.Σε αυτήν την περίπτωση(Μισθωτός με παράλληλη απασχόληση (ΟΑΕΕ) σε έναν εργοδότη) ο απασχολούμενος για τα τιμολόγια που θα κόβει το 2017 στον έναν και μοναδικό εργοδότη , χρειάζεται να αναγράψει κάτι , να κάνει κάποια παρακράτηση?Οτιδήποτε? 3.Σε αυτήν την περίπτωση(Μισθωτός με παράλληλη απασχόληση (ΟΑΕΕ) σε έναν εργοδότη) ο απασχολούμενος αν το 2017 δεν έχει καθόλου εισοδήματα από την παράλληλη απασχόληση , συνεχίζει και πληρώνει εισφορές με βάση το 2015? Αν ναι μέχρι ποιο μήνα και πως τα λαμβάνει πίσω? (τα ειδοποιητήρια συνεχίζουν και έρχονται) 4.Σε αυτήν την περίπτωση(Μισθωτός με παράλληλη απασχόληση (ΟΑΕΕ) σε έναν εργοδότη) ο απασχολούμενος αν το 2017 έχει τις μισές απολαβές από την παράλληλη απασχόλησή του (συνεπώς μισές εισφορές) , τι γίνεται? Πως θα λάβει πίσω την διαφορά ? Παρακαλώ ας απαντήσει όποιος θέλει να βοηθήσει .
 19. Συνεπώς στην περίπτωση που υπάρχει παράλληλη απασχόληση (ελευθ επαγγελμ) σε έναν εργοδότη δεν ισχύει η διαδικασία της ΑΠΔ?
 20. Άκου τι γίνεται συνάδελφε να τρελλαθείς: Είμαι στην ίδια περίπτωση: και βγαίνει στο site του ΕΦΚΑ να πληρώσω 26,95% για τις αποδοχές από το ελεύθερο επάγγελμα (1 εργοδότης) του 2015 !!! Και επίσης φαντάζομαι θα πρέπει να πληρώνω το 9,22% στις αποδείξεις που θα κόψω φέτος στον εργοδότη εφόσον βέβαια αυτός δεχθεί να με συμπεριλάβει στην ΑΠΔ και να επιβαρυνθεί το υπόλοιπο 17%. Συνεπώς από εκεί που είχαμε απαλλαγή θα πληρώνουμε από 36 έως 52% εισφορές!!!
 21. Και πότε θα τα πάρει πίσω ,γνωρίζουμε κάτι σχετικό?
 22. Δηλαδή αν δεν κόψει καμία απόδειξη φέτος. Πάλι θα πληρώνει 26,95% για τα εισοδήματα του 2015???
 23. Οκ .Πληρώνουν το 26,95% του ΕΦΚΑ δηλαδή και ξαναπληρώνουν με κάθε απόδειξη που θα κόψουν??? Λέει κάποια εγκύκλιος για εισφορές 26,95%+26,95%???
 24. Δηλαδή εισφορές 26,95+26,95=53,9% εισφορές??? Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια εγκύκλιο που να λέει τέτοιο πράγμα. Μάλλον πρόκειται για λάθος.
 25. Δηλαδή θα πληρώσει 26,95% για τις απολαβές του 2015 + 9,22% για τις φετινές???? 36,17% εισφορές???? Είναι σίγουρο αυτό?
×