Jump to content

MOURINHO

simple Members
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

About MOURINHO

Recent Profile Visitors

1,963 profile views

MOURINHO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Καλημέρα στο φόρουμ. Μήπως γνωρίζεται αν μπορούμε να κάνουμε πρόσληψη σε εργαζόμενο από τρίτη χώρα , με το έγγραφο , ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) ,που έχει καταθέσει ? Αυτό το έντυπο το δίνουν μέχρι να λάβει την κανονική άδεια και έχει ημερομηνία λήξης 20/07/2020.
 2. Χρειάζεται αίτηση και μία υπεύθυνη δήλωση εργοδότη ,ότι δεν έχει υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις ΣΕΠΕ την τελευταία διετία . Το πρόβλημα είναι ότι δεν φεύγει η ΑΠΔ και οι υπεύθυνοι δεν έχουν διορθώσει το πρόβλημα μέχρι σήμερα !!!
 3. Καλησπέρα συνάδελφοι Έχω την εξής ερώτηση : Μέλος ΔΣ Α.Ε. & μέτοχος άνω του 3% σε Α.Ε.(στην ίδια Α.Ε) , λαμβάνει αμοιβή Δ.Σ. (χωρίς σύμβαση εξαρτημένης εργασίας) ,3000 ευρώ μηνιαίως.Η εταιρία δεν διανέμει μερίσματα . Πως διαχειριζόμαστε ασφαλιστικά αυτές τις αποδοχές? Πηγαίνουν σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ.4 με κρατήσεις 34,1% στην ΑΠΔ?
 4. Συνεπώς άρθρο 38 εισφορές 34,1% και ΑΠΔ. Άρθρο 39 26,95% εφάπαξ. και άρθρο 36? Για να γίνω πιο σαφής: για τις αμοιβές ΔΣ ,ΑΠΔ και 34,1% .Για τα μερίσματα 26,95% εφάπαξ ? Σωστά?
 5. Ευχαριστώ για την απάντηση . Για το 2 να υποθέσω ότι και εσύ είσαι στο σκοτάδι?
 6. Τώρα που με την καταπληκτική εγκύκλιο που τα έκανε όλα απλούστερα θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις σε όποιον πραγματικά κατάλαβε ,γιατί εγώ προσωπικά αδυνατπω να ακολουθήσω την λογική εδώ άρθρο 38 ,εκεί άρθρο 39 που είναι το άρθρο 36? 1. Ιδιωτικός υπάλληλος πλήρους απασχόλησης (1600 μικτά) , με παράλληλη έναρξη (ένας και μοναδικός πελάτης) ,τι ακριβώς πληρώνει για την παράλληλη απασχόληση ? Πάει ΑΠΔ? Δεν πάει? 2.Μέλος ΔΣ Α.Ε. με άνω του 3% συμμετοχή λαμβάνει μηνιαία αμοιβή Δ.Σ. 3000 . Πηγαίνει ΑΠΔ με 34,10%? Πληρώνει τίποτα άλλο??? Παρακαλώ όποιον συνάδελφο έχει εντρυφήσει στην ανάλυση λαβύρυνθο της εγκυκλίου να βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 7. Λογικά τα οι εισφορές του ΕΦΚΑ πρέπει να διαγραφούν αφού στην περίπτωση αυτή ισχύει η ΑΠΔ.Αν πληρωθούν δεν υπάρχει τρόπος να συμψηφιστούν με κάτι.
 8. Προσωπικά θα το αγνοήσω γιατί αν το πληρώσω δεν βλέπω να παίρνω πίσω λεφτά ΠΟΤΕ!
 9. Το ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ που έχει βγει με 26,95% το αγνοούμε δηλαδή?
 10. Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι ότι ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική φόρμα που θα συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι, όταν η εισφορά επιμερίζεται με τον εργοδότη (δηλαδή όταν οι εργαζόμενοι έχουν δύο εργοδότες) και δεν έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις οι κωδικοί για την υποβολή των ΑΠΔ. Έτσι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι με δύο ή έναν εργοδότη παραμένουν στον αέρα αφού δεν δηλώνονται σε ΑΠΔ, ενώ ταυτόχρονα τα εκκαθαριστικά έχουν εκδοθεί από τον ΕΦΚΑ κι η προθεσμία λήγει. Επίσης είναι άγνωστο αν πρέπει να πληρώσουν την εισφορά και θα γίνει συμψηφισμός ή αν θα διαγραφεί η εισφορά μετά την πληρωμή από τον εργοδότη, όποτε ανοίξει το σύστημα του ΕΦΚΑ. Σημειώνεται ότι 31 Μαρτίου θα λήξει και η προθεσμία για τις εισφορές του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα σε 13 μέρες οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν δύο φορές.
 11. Καλησπέρα συνάδελφοι Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν έχει βγει η σχετική οδηγία σχετικά με τα ταμεία που θα δηλωθούν σε περίπτωση απασχόλησης με μπλοκάκι ?
 12. Φ 80000/οικ. 2460/106/ 2017 έχει συγκεκριμένο παράδειγμα. "Λογιστής εργάζεται ως μισθωτός σε εταιρία και παρέχει παράλληλα διαρκείς υπηρεσίες σε άλλη εταιρία αμειβόμενος με ΔΠΥ. Ο εν λόγω ασφαλισμένος υπάγεται στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39. Επομένως, για τις αποδοχές του από τη μισθωτή εργασία υπολογίζονται εισφορές με βάση το άρθρο 38, για το δε εισόδημά του από την διαρκή παροχή υπηρεσιών σε άλλη εταιρία-αμειβόμενη με ΔΠΥ καταβάλλει εισφορές με βάση το άρθρο 39 παρ. 9."
 13. Καλά απλά δεν το λές ,όταν έχει βγάλει ειδοποιητήριο ο ΕΦΚΑΣ ,αλλά είναι μια άποψη που την εξετάζω.Σε ερώτηση στον ΟΑΕΕ αν μπορώ να πληρώσω έστω 100 ευρώ έναντι για να μην κλαίω περισσότερα ,πάλι δεν ήξεραν να μου απαντήσουν ....
 14. Σε σημερινή επαφή με τον ΟΑΕΕ είπαν το αυτονόητο: Δεν ξέρουν!!! 1. Δεν ξέρουν την εγκύκλιο που λέει ότι για το εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα (εφόσον αφορά διαρκή απασχόληση σε έναν εργοδότη) πηγαίνω με ΑΠΔ και 9,22% (το υπόλοιπο ο εργοδότης). 2. Δεν ξέρουν αν πρέπει να πληρώνω και τον ΕΦΚΑ που έχει βγάλει το site τους με βάση τα εισοδήματα 2015. 3. Δεν ξέρουν αν πληρώσω και αυτές τις εισφορές πότε θα επιστραφούν. 4. Γενικώς με κατατόπισαν πλήρως....
 15. Εννοώ περίπτωση με πλήρη απασχόληση ως μισθωτός(ΙΚΑ) και παράλληλη ως ελεύθερος επαγγελματίας σε έναν εργοδότη. Πάντως το παράξενο είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έχει βγάλει ήδη ποσό ο ΕΦΚΑ με βάση της αποδοχές του 2015!!! Δηλαδή θα πληρώσουνε και το 26,95% του ΕΦΚΑ (βάσει 2015) και ΑΠΔ με παρακράτηση???
×
×
 • Create New...