Jump to content

panos

simple Members
 • Posts

  437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by panos

 1. Το ρώτησα αλλά μου απάντησαν πως δεν μπορούν να παραλάβουν εκπρόθεσμη λύση και να με διαβεβαιώσουν πως δεν θα επιβληθεί πρόστιμο.
 2. Στον πίνακα το ξενοδοχείο αναφέρει την πρακτική. Το θέμα είναι, όπως με πληροφορούν τόσο το yeka όσο και ο ΟΑΕΔ, πως κανείς δεν μπορεί να επέμβει στο σύστημα και να διαγράψει εργαζόμενο από τον πίνακα. Μύλος
 3. Δεν έχει υποβληθεί ούτε έναρξη, ούτε λύση. Το ξενοδοχείο γιατί να προβεί σε μια τέτοια "ψευδή" δήλωση αναστολής με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε τυχόν μελλοντικό οποιοδήποτε έλεγχο?
 4. Εργαζόμενος με αναστολή σύμβασης από 14/03 με εντολή δημόσιας αρχής. Προσπαθώ να του υποβάλλω την υπ. δηλ. για τα 800€ και τον εμφανίζει εργαζόμενο και σε άλλη επιχείρηση. Το θέμα είναι το εξής, ο εν λόγω εργαζόμενος έκανε την πρακτική του άσκηση σε ξενοδοχείο της Κρήτης με ημερομηνία έναρξης πρίν την 01/10/2020 (θέσπιση εντύπων Ε3.4 Ε3.5 κλπ.) και ημερομηνία λήξης μετά. Το ξενοδοχείο τον συμπεριέλαβε στον ετήσιο πίνακα 04/10 και δεν υπέβαλλε έντυπο λύσης, ορθά ως μη όφειλε. Συνεπώς εμφανίζεται ως εργαζόμενος στο ξενοδοχείο βάση πίνακα. Έχω επικοινωνήσει με τους πάντες ΟΑΕΔ, ΕΡΓΑΝΗ, επιχείρηση και κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση. Έχει κάποιος συνάδελφος καμιά ιδέα για το πως να το χειριστώ? Στέρεψα...
 5. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Το ίδιο κάνω αλλά δεν..... θα ξαναδοκιμάσω.
 6. Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την εισφορά στέγης υγειονομικών? Προσπαθώ να υποβάλλω ΑΠΔ όπως έκανα μέχρι και τον 8/2018 και μου βγάζει λάθος υποβολής.
 7. Έχω υποβάλλει τέσσερις αιτήσεις και παρότι έχει γίνει ανάκτηση οφειλών από ΕΦΚΑ και Τειρεσία, δεν έχει γίνει ανάκτηση από την ΑΑΔΕ γνωρίζει κανείς γιατί αργούν τόσο??
 8. Αυτό σε κάθε "διευκόλυνση" η στο υπόλοιπο 31/12?
 9. Γνωρίζει κανείς αν πρόκειτε να γίνει κάτι με τους "εκ παραδρομής" φιλοξενούμενους ή θα δώσουμε εμείς το κοινωνικό μέρισμα από την τσέπη μας?
 10. Προκύπτει απο πουθενά υποχρέωση απόδοσης φπα στο τελωνείο για τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις καφέ? Προκύπτει απο πουθενά υποχρέωση απόδοσης φπα στο τελωνείο για τα αποθέματα καφέ 31/12/2016 Το είπαν σε πελάτη μου σε τελωνείο.
 11. Error 404--Not Found From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1: 10.4.5 404 Not Found The server has not found anything matching the Request-URI. No indication is given of whether the condition is temporary or permanent. If the server does not wish to make this information available to the client, the status code 403 (Forbidden) can be used instead. The 410 (Gone) status code SHOULD be used if the server knows, through some internally configurable mechanism, that an old resource is permanently unavailable and has no forwarding address. Καλά κρασιά
 12. Σημερινό παράδειγμα με ερευνητή αγοράς. Κακώς πήρε απαλλαγή απο τον ΟΑΕΕ καθώς δεν υπάγεται στην ασφάλιση του μιας και με βάση άλλο νόμο ασφαλιζεται στο ΙΚΑ. Οπότε μας ζητήθηκαν χαρτιά για την οριστική διαγραφή του.
 13. 4.17 ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ (ΦΑΣΟΝ) Ν. 1902/90 Άρθρο 22 Εγκ. 7/1991 Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 Ν. 1902/90 που ισχύουν από 17/10/1990 , οι απασχολούμενοι με το κομμάτι, ( ραπτεργάτες, μεταφραστές, δακτυλογράφοι, ερευνητές αγοράς, απασχολούμενοι με στατιστικές μελέτες κ.λ.π.) υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ & ΕΤΕΑΜ (1011 έως 31/12/2001 και 0101 από 1/1/2002). Ο αριθμός των ημερών ασφάλισης των ως άνω προσώπων προκύπτει από τη διαίρεση της εργατικής αμοιβής δια του τεκμαρτού ημερομισθίου της 9ης ασφαλιστικής κλάσης του άρθρου 37 του ΑΝ 1846/51, όπως αυτό ισχύει κάθε φορά. Οι ημέρες ασφάλισης , που προκύπτουν από τον ποιο πάνω υπολογισμό δεν μπορούν να είναι περισσότερες από 300 το χρόνο και όταν είναι λιγότερες από 300 κατανέμονται ισάριθμα σε όλους τους μήνες του έτους ή στο σύνολο των μηνών πραγματικής απασχόλησης , όταν αυτή δεν καλύπτει ολόκληρο το έτος. Σε περίπτωση που υπάρχει αποδεδειγμένη ασθένεια , ανεργία κ.λ.π. , οι ημέρες ασφάλισης μειώνονται κατά τόσα τριακοσιοστά , όσες είναι οι εργάσιμες ημέρες ασθένειας, ανεργίας κ.λ.π. Οι ως άνω απασχολούμενοι καταχωρούνται στην ΑΠΔ με τύπο αποδοχών 12 και κατά κανόνα χωρίς ημέρες ασφάλισης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνεται αλληλογραφία με το αρμόδιο τμήμα Εσόδων για τον προσδιορισμό των ημερών. Καταργήθηκε αυτό??
 14. Οι εργαζόμενοι με το κομμάτι (φασόν) ασφαλίζονται πλέον στον ΟΑΕΕ? Ή ισχύει η εξαίρεση γι' αυτούς? Ευχαριστώ.
 15. Συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ τεχνικής εταιρείας και πολιτικού μηχανικού απο ποιόν πρέπει να κατατεθεί???
 16. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν Ο.Ε. μπορεί να αγοράσει τα μερίδια μιας ΜΕΠΕ χωρίς να την απορροφήσει, να καταστεί δηλαδή η Ο.Ε. μονοπρόσωπος εταίρος?
 17. Τεχνική εταιρεία αναλαμβάνει ιδιωτικό έργο για το οποίο έχει εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακος. Πρέπει να γίνει απογραφή στο ΙΚΑ του έργου? Το ότι η εταιρεία απασχολεί μόνιμο προσωπικό της και βάση συμφωνητικού θα εκτελέσει το έργο με αυτό, επιρεάζει τα της απογραφής?
×
×
 • Create New...