Jump to content

solwn 1

Silver members
 • Posts

  1,013
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by solwn 1

 1. Εργαζόμενος σε γυμναστήριο ήταν σε αναστολή σύμβασης από 01/01/2021 έως 30/06/2021 Πότε η επιχείρηση μπορεί να τον απολύσει?
 2. Εργαζόμενος σε γυμναστήριο ήταν σε αναστολή σύμβασης από 01/01/2021 έως 30/06/2021 Πότε η επιχείρηση μπορεί να τον απολύσει?
 3. Ασφαλισμένη στον ΟΓΑ, εργάζεται και σε επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια, ως καθαρίστρια Πρέπει να της γίνει πρόσληψη ή μπορεί και με εργόσημο να απασχοληθεί?
 4. Για το 2019 το ζευγάρι είχε κάνει αίτηση χωριστών δηλώσεων Για το 2020 δεν έκανε, με αποτέλεσμα στην επιβεβαίωση να ζητά να προστεθούν τα στοιχεία συζύγου Μπορεί να γίνει κάτι. ώστε να υποβάλουν χωριστές δηλώσεις?
 5. Βέβαια υπάρχει μια απάντηση, η παρακάτω 2. Ως προς τα αναφερόμενα στην επιστολή σας για το τεκμήριο αγοράς ακινήτων (κωδ. 735-736)Σύμφωνα με το νόμο, στην περίπτωση απόκτησης ακινήτου, ως δαπάνη αγοράς λαμβάνεται το πραγματικό τίμημα, όπως έχει καταγραφεί στα ηλεκτρονικά βιβλία μεταγραφής Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων των ΔΟΥ και όχι η τυχόν μικρότερη αντικειμενική αξία. Οπότε στηνπερίπτωση αναγραφής στη δήλωση μικρότερου ποσού, η δήλωση οδηγείται για έλεγχο στη ΔΟΥ και ο φορολογούμενος χρειάζεται να αποστείλει ψηφιακά το αντίστοιχο συμβόλαιο αγοράς στη ΔΟΥ για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της δήλωσης.Συνεπώς, όσα αναφέρονται στην επιστολή σας δεν είναι «σφάλμα», αλλά εφαρμογή των συστημικών ελέγχων για την ορθή δήλωση των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τα συμβόλαια που οι φορολογούμενοι έχουν υπογράψει. αλλά πως μπορούμε να ξέρουμε τι έχει καταγραφεί στα ηλεκτρονικά βιβλία μεταγραφής Φόρου μεταβίβασης ακινήτων της Δ.Ο.Υ?
 6. Αγορά ακινήτου αντί 105.000, αντικειμενικής αξίας 154.000 Βάζω στον 735 105000 και μου λέει ότι δεν συμφωνεί με τα αρχεία της υπηρεσίας Ποιο ποσό πρέπει να βάλω, για να συμφωνήσει?
 7. Το επίδομα κατάρτισης επιστημόνων (600,00) 1. Γίνεται εγγραφή στα βιβλία? 2. Σε ποιο κωδικό του Ε3 μπαίνει? 3. Μπαίνει στο Ε1?
 8. H O.E έχει Αριθμό μητρώου ΙΚΑ, και κωδικούς εισόδου για την έδρα Αν υποβάλλω έναρξη στο ΙΚΑ για το υποκατάστημα που πρόκειται να κάνει μια πρόσληψη, έχω πάλι το 3ήμερο , ή επειδή εχω κωδικούς ισχύει η καταχώριση του Ε3 πριν την πρόσληψη?
 9. Σε μια Ο.Ε με έδρα και υποκατάστημα, απασχολείται εργαζόμενος, στην έδρα Τώρα θέλω να κάνω μια πρόσληψη και στο υποκατάστημα Ποια είναι η διαδικασία, για την απογραφή του υποκαταστήματος, ώστε να προχωρήσω στην πρόσληψη.
 10. Για την αίτηση επιχορήγησης των δικηγόρων πόσα χρεώνετε?
 11. Τελικά.....δεν υπάρχει παράταση (ακόμα!!!)...................... Πάλι ότι προλάβουμε
 12. Δεν αφορά εργοδότη, αλλά μην ανοίγω άλλο θέμα Καθηγητής δημόσιου γυμνασίου, θέλει να κάνει έναρξη με ΚΑΔ παροχή υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Από την αρμόδια Δ.Ο.Υ, του ζήτησαν ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ . (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) ΑΝ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΩΣ. Έκανε την αίτηση στην υπηρεσία του. Τι θα επιλέξω στον e ΕΦΚΑ για την εγγραφή και πως θα πάρω την απαλλαγή?
 13. Λήξη εξαμήνου μητρότητας ΟΑΕΔ 25/05.....η μισθωτή δεν έχει λάβει την άδειά της για το 2021 Σήμερα δηλώνει ότι αποχωρεί οικειοθελώς Τι της οφείλει η επιχείρηση?( εργάζεται με μερική απασχόληση Δευτέρα έως Παρασκευή 4ωρη, και μηνιαίο μισθό 500,00)
 14. Μισθωτός του Δημοσίου - εκπαιδευτικός- , θέλει να κάνει έναρξη( έχει τη σχετική άδεια της υπηρεσίας) Αρκεί να στείλω στη Δ.Ο.Υ ( ταυτότητα, Μ2, παραχωρητήριο από τη σύζυγο που της ανήκει το σπίτι για χώρο 10 τμ που θα χρησιμοποιεί σαν έδρα)? Βεβαίωση ΕΦΚΑ δεν στέλνω γιατί ι εισφορές του καλύπτουν το ελάχιστο ποσό. Είναι σωστά, αυτά που γράφω, ή χρειάζομαι κι άλλα ακόμα?
 15. Η επιχείρηση κλειστή με κρατική εντολή...ο εργαζόμενος σε αναστολή αποχωρεί οικειοθελώς στις 15/04/2021. Θέλει να επαναπροσληφθεί....μπορεί? Θα μπει σε αναστολή ξανά...μιας και η επιχείρηση είναι κλειστή....Μπορεί?
 16. Αν έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις από την πρώτη φορά, θα πρέπει μέχρι και αύριο να υποβάλουμε ξανά ή ισχύει η προηγούμενη κι ας έχει απορριφθεί?
 17. Άρα σε επιχείρηση εμπορική λιανεμπόριο, που δεν θα απασχοληθεί η εργαζόμενη καθόλου μέσα στον Απρίλιο Υποβάλλω μια δήλωση 01/04-04/04 ως κλειστή με κρατική εντολή και μια από 05/04-30/04 ως πληττόμενη?
 18. Ναι μπήκα .....λέει (*) ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ [01]: Είστε νομικό πρόσωπο. Δικαιούχοι είναι μόνο τα φυσικά πρόσωπα (άρθρο 5 του ν. 4722/2020).
 19. Έχω νομικό πρόσωπο που εκμισθώνει ακίνητο σε επιχείρηση λιανεμπορίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποζημιωθεί για τις μειώσεις του 2020 κατά 40% και για τις μειώσεις του 2021 κατά 100%. Ούτε έχει κάποιο μήνυμα από ΑΑΔΕ. Τι μπορεί να συμβαίνει?
 20. Κάτι σχετικά με το έντυπο 4.1 τηλεργασία Μέχρι πότε πρέπει να δηλωθούν οι εργαζόμενοι που τον Μάρτιο του 2021, βρίσκονται σε τηλεργασία?
×
×
 • Create New...