Jump to content

mara

simple Members
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by mara

 1. Ευχαριστώ πολύ. Με βοηθάς ως προς το 6ήμερο ή 5ήμερο. Όμως μπερδεύτηκα με το θέμα μισθού. Εγώ στην σύμβαση βλέπω και πίνακες με αμοιβές ανά ημέρα. Το αντικείμενο της εταιρίας είναι αρτοποιία & ζαχαροπλαστική. Παράγει και πουλάει.

  Μάλλον θα πρέπει να περάσω και από ΣΕΠΕ το πρωί να δω τι θα πουν και αυτοί. Θα ενημερώσω για ότι μου απαντήσουν.

  Αν γνωρίζει και κάποιος άλλος συνάδελφος σχετικά ας βοηθήσει...

 2. Συνάδελφοι καλό απόγευμα

  Μπορείτε να με βοηθήσετε? Έχω μπροστά μου την ΣΣΕ και μάλιστα κωδικοποιημένη αλλά έχω μπερδευτεί... Δεν είναι θέμα αμοιβής αλλά αν η απασχόλησή των εργαζομένων σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής μέσα σε αρτοποιείο είναι 5ήμερη ή 6ήμερη.

  Για τους αρτεργάτες ΟΚ ισχύει 6ήμερο. Τώρα θέλω να κάνω πρόσληψη ενός ζαχαροπλάστη και ενώ στους όρους η σύμβαση λέει ξεκάθαρα ότι οι ημέρες εβδομαδιαίας απασχόλησης είναι 5, στο άρθρο που αναφέρεται στην ετήσια άδεια γράφει ότι δικαιούνται 30 εργάσιμες όταν εργάζονται 6ήμερο και 25 όταν πενθήμερο...

  Σας ευχαριστώ,

  Μάρα

 3. Ας μου πει αν μπορεί κάποιος συνάδελφος αν εξακολουθεί να ισχύει η ΠΟΛ.1027/9.2.11.

  Δηλαδή 3000 για το 2011 και 1500 από 01.01.12. Ή μήπως άλλαξαν πάλι τα πράγματα & δεν το έχω αντιληφθεί?

 4. Επειδή έχω να αντιμετωπίσω κι εγώ τέτοια περίπτωση (διαχειριστή-εταίρου ΕΠΕ) ισχύουν τα παραπάνω ή έχει αλλάξει κάτι? Πρόσφατα ασφαλίστηκε στον ΟΑΕΕ υποχρεωτικά, αλλά θέλει να συνεχίσει να είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, αφού θα παρέχει και υπηρεσίες εργαζομένου, εκτός της διαχείρισης. (Ήταν πριν σε άλλη επιχείρηση και σαν εργαζόμενος ήταν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ).

  Ευχαριστώ.

 5. Συμφωνώ μαζί σου. Ούτε αυτοί δεν ξέρουν τι ακόμη μπορούν να κάνουν και πότε και αν θα σταματήσει αυτή η καταστροφική πολιτική!!! Γιατί και πάλι αυτοί που θα έπρεπε να πληρώσουν δεν θα πληρώσουν γιατί έχουν την ανάλογη κάλυψη.... Για τα μάτια του κόσμου βγάζουν μια-δυο ειδήσεις, αλλά στην πραγματικότητα θα πληρώνουμε εμείς τα χρέη που απολαμβάνουν οι υπαίτιοι....

 6. Καλό σας απόγευμα

  Πρόκειται να αναλάβω ένα αρτοποιείο που δεν έχει ακόμη λειτουργήσει και έχω για πρώτη φορά επαφή με το αντικείμενο αυτό. Έχω κάνει έναρξη στη Δ.Ο.Υ. & προσπαθώ να προετοιμαστώ για τα επόμενα βήματα. Από άποψη ασφάλισης δεν γνωρίζω: Εκτός των κρατήσεων ΙΚΑ σε ποιο επικουρικό ασφαλίζονται? Το ερώτημά μου αφορά και τις δύο ειδικότητες, τόσο τους αρτεργάτες όσο και του πωλητές.

  Ευχαριστώ

 7. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.ΕΧΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΉΡΓΗΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 1η (ΧΡΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ) & ΚΑΤΑ ΤΗΝ 2η ΧΡΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ 3η ΧΡΗΣΗ & ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ. Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΕΡΔΗ & ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ & ΦΟΡΟΥΣ. ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ "ΧΑΘΟΥΝ" ΟΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ.

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 8. Ναι. Το έχει μάλιστα περάσει ο δικηγόρος και από Επιμελητήριο, Ταμ. Προνοίας & Νομικών. Μου το έδωσε τώρα εμένα για να πάρω σφραγίδα και από την (sorry την και όχι τον η ταχύτητα φταίει) ΔΟΥ και να πληρώσω τον ΦΣΚ

 9. Καλημέρα και καλή εβδομάδα συνάδελφοιΓια νεοσύστατη ΕΠΕ, που πρέπει να πληρώσω τον ΦΣΚ, χρειάζεται σφραγίδα με την επωνυμία & την δ/νση μόνο (δεν έχω ακόμη ΑΦΜ) ή θα το δεχθούν μόνο με υπογραφή??Σας ευχαριστώ,Μάρα

 10. Για τις καταθέσεις εγγράφων στον ΟΑΕΔ (πλην αυτού στου άρθρ. 65 οικειοθελούς αποχώρησης) δεν βλέπω να αναφέρει κάτι το ΦΕΚ. Δηλαδή για τις καταθέσεις αναγγελίας πρόσληψης ή καταγγελίας Σ.Ε. τι ισχύει μέσα σ' αυτό το μπάχαλο?

 11. Σχετικά με τα συμφωνητικά που ξέχασε να καταθέσει ο συνάδελφος με την κατάσταση του Α΄ τριμήνου, θα μπορούσε να διορθωθεί η ημερομηνία σύνταξης - υπογραφής (να βάλει αρχές Απριλίου) και στην διάρκεια να βάλει ότι έχουν αναδρομική ισχύ από 01/01/2011. Ανάλογα διαμορφώνει & τον τρόπο πληρωμής, ώστε να μην φαίνεται ότι χρειαζόταν να εκδώσει απόδειξη εντός του αρχικού διαστήματος.

×
×
 • Create New...