Προς το περιεχόμενο

ethos

Silver members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    1.796
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    29

Δραστηριότητα φήμης

  1. Like
    ethos got a reaction from accountcity in ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ   
    ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΕ.: ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2006/1/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006 «ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΣΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
    1. Αντικείμενο της παρούσας παραγράφου είναι η προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2006/1/EK του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18ης Ιανουαρίου 2006 «για τη χρησιμοποίηση μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και άλλες διατάξεις» (Επίσημη Εφημερίδα Ευρωπαϊκής Ένωσης L 33 της 4.2.2006, σελ. 82 επ.), και η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τη μίσθωση οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων και για ίδιο λογαριασμό.
    2. (Ορισμοί – άρθρο 1 της Οδηγίας 2006/1/ΕΚ) Για τους σκοπούς της παρούσας παραγράφου νοείται ως:
    α) «όχημα», κάθε μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο όχημα, ημιρυμουλκούμενο όχημα ή σύνολο (συρμός) οχημάτων που προορίζονται αποκλειστικά για τη μεταφορά εμπορευμάτων,
    β) «μισθωμένο όχημα», κάθε όχημα το οποίο, επί πληρωμή και για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, τίθεται στη διάθεση επιχείρησης που πραγματοποιεί οδικές εμπορευματικές μεταφορές, για λογαριασμό τρίτων ή για ίδιο λογαριασμό, βάσει σύμβασης με την επιχείρηση που διαθέτει τα οχήματα,
    γ) «επιχειρήσεις εκμίσθωσης», οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης χωρίς οδηγό.
    Οι λοιποί όροι των διατάξεων της παρούσας παραγράφου έχουν την έννοια που τους αποδίδεται στο άρθρο 2 του ν. 3887/2010 (Α’ 174) και στο άρθρο 1 του ν.δ. 49/1968, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του ν. 1959/1991 (Α’ 123).
    3. (Άρθρο 2 της Οδηγίας 2006/1/ΕΚ)
    Επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στο ελληνικό έδαφος για τις εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οχήματα που έχουν μισθώσει οι επιχειρήσεις εγκατεστημένες στο έδαφος άλλου κράτους - μέλους, υπό τους όρους ότι:
    α) το όχημα κατέχει άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ ή έχει τεθεί σε κυκλοφορία σύμφωνα με τη νομοθεσία του τελευταίου αυτού κράτους - μέλους,
    β) η σύμβαση αφορά μόνον τη διάθεση οχήματος χωρίς οδηγό και δε συνοδεύεται από σύμβαση παροχής υπηρεσιών, η οποία συνομολογείται με την ίδια επιχείρηση και αφορά τον οδηγό ή το βοηθητικό προσωπικό,
    γ) το μισθωμένο όχημα, κατά τη διάρκεια της περιόδου μίσθωσης, ευρίσκεται στην αποκλειστική διάθεση της επιχείρησης που το χρησιμοποιεί,
    δ) το μισθωμένο όχημα οδηγείται από το προσωπικό της επιχείρησης που το χρησιμοποιεί.
    4. (Άρθρο 3 της Οδηγίας 2006/1/ΕΚ) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νομίμως στην Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιούν για οδικές εμπορευματικές μεταφορές, με τους ίδιους όρους όπως και τα οχήματα που τους ανήκουν, οχήματα που μισθώνουν και τα οποία έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας ή έχουν τεθεί σε κυκλοφορία στην Ελλάδα σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, με τις προϋποθέσεις των στοιχείων β’ έως δ’ της ανωτέρω υποπαραγράφου 3, με τις εξής διακρίσεις:
    α. Οι μεταφορικές επιχειρήσεις μπορούν να μισθώνουν φορτηγά οχήματα δημοσίας χρήσης από άλλες μεταφορικές επιχειρήσεις, χωρίς περιορισμό στο μικτό βάρος του οχήματος. Οι μεταφορικές επιχειρήσεις εκδίδουν νόμιμα παρασταστικά μεταφοράς στο όνομά τους για τις μεταφορές που πραγματοποιούν με το μισθωμένο όχημα. Στα παραστατικά αναγράφονται και τα στοιχεία του εκμισθωτή.
    β. Οι μη μεταφορικές επιχειρήσεις και οι επαγγελματες μη μεταφορείς που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα στην Ελλάδα, μπορούν:
    αα. Να μισθώνουν φορτηγά οχήματα δημοσίας χρήσης από μεταφορικές επιχειρήσεις, χωρίς περιορισμό στο μικτό βάρος του οχήματος.
    ββ. Να μισθώνουν φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης από άλλες μη μεταφορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες μη μεταφορείς που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα στην Ελλάδα, χωρίς περιορισμό στο μικτό βάρος του οχήματος. Στην περίπτωση αυτή, το μεταφορικό έργο του φορτηγού που μισθώνεται, όπως αυτό αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του, θα πρέπει να είναι το ίδιο με το μεταφορικό έργο του μισθωτή.
    Για τις μισθώσεις των περιπτώσεων αα’ και ββ’, η μισθώτρια επιχείρηση ή ο μισθωτής επαγγελματίας πρέπει να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις για την χορήγηση σε αυτόν άδειας κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης. Για την εφαρμογή του παρόντος, σε ό,τι αφορά στη μεταφορά επικίνδυνων προϊόντων, τα φορτηγά οχήματα πρέπει να εμπίπτουν στην κατηγορία εκπομπών EURO ΙV ή μεταγενέστερη.
    γγ. Να μισθώνουν φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους έως και 3,5 τόνων από επιχειρήσεις εκμίσθωσης, σύμφωνα την υποπαράγραφο 5 της παρούσης παραγράφου.
    5. Επιχειρήσεις μη μεταφορικές και οι επαγγελματίες μη μεταφορείς που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα στην Ελλάδα, καθώς και φυσικά και νομικά πρόσωπα και ενώσεις προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα που δεν ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα μπορούν να μισθώνουν φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους έως και 3,5 τόνων από επιχειρήσεις εκμίσθωσης για την εξυπηρέτηση της επιχείρησης ή του επαγγέλματος ή των ιδιωτικών μεταφορικών αναγκών τους αντίστοιχα, με τις προϋποθέσεις των στοιχείων β’ έως δ’ της ανωτέρω υποπαραγράφου 3, αναλόγως εφαρμοζόμενες τόσο για επιχειρήσεις και επαγγελματίες όσο και για ιδιώτες.
    Γι’ αυτές τις μισθώσεις καταρτίζεται το συμφωνητικό μίσθωσης σύμφωνα με τις υποπαραγράφους 8 και 9.
    6. Οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης μπορούν να εκμισθώνουν σε επιχειρήσεις μη μεταφορικές ή επαγγελματίες μη μεταφορείς, καθώς και σε πρόσωπα φυσικά ή νομικά και ενώσεις προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα που δεν ασκούν επιχείρηση φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους έως και 3,5 τόνων που τους ανήκουν ή τα έχουν μισθώσει από εταιρίες χρηματοδοτικής μίσθωσης σύμφωνα με τους όρους λειτουργίας τους.
    7. Η εκμίσθωση των φορτηγών ιδιωτικής χρήσης από τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:
    α) Τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης έχουν τεθεί σε κυκλοφορία στο όνομα της επιχείρησης εκμίσθωσης. Η έκδοση των αδειών κυκλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης που έχουν μισθωθεί από εταιρίες χρηματοδοτικής μίσθωσης στο όνομα των επιχειρήσεων εκμίσθωσης γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της υ.α. A2/40819/7167/1991 (Β’ 955).
    β) Στο έντυπο της άδειας κυκλοφορίας των φορτηγών ιδιωτικής χρήσης, στο πεδίο των παρατηρήσεων, αναγράφεται: «ΦΙΧ επιχείρησης εκμίσθωσης αυτοκινήτων».
    γ) Η μίσθωση αφορά μόνο στη διάθεση οχήματος χωρίς οδηγό.
    δ) Το μισθωμένο φορτηγό ιδιωτικής χρήσης κατά τη διάρκεια της μίσθωσης βρίσκεται στην αποκλειστική διάθεση της επιχείρησης ή του φυσικού προσώπου που το έχει μισθώσει και οδηγείται αντίστοιχα από πρόσωπα που συνδέονται αποδεδειγμένα με την επιχείρηση ή αναφέρονται ως μισθωτής ή ως οδηγός στο συμφωνητικό μίσθωσης.
    ε) Για τη μίσθωση καταρτίζεται συμφωνητικό σύμφωνα με τις υποπαραγράφους 8, 9 και 10 κατωτέρω.
    στ) Η εκμίσθωση των φορτηγών ιδιωτικής χρήσης γίνεται κατά τα λοιπά με τους όρους και προϋποθέσεις εκμίσθωσης των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων.
    8. Για τις μισθώσεις καταρτίζεται συμφωνητικό, που περιέχει τα στοιχεία του εκμισθωτή, του μισθωτή και του οδηγού ή των οδηγών, τη χρονική διάρκεια της σύμβασης, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του οχήματος.
    9. Το συμφωνητικό γνωστοποιείται στις φορολογικές Αρχές κατά την κείμενη νομοθεσία.
    10. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις της υποπαραγράφου 5 της παρούσας παραγράφου (μίσθωση μικρού οχήματος από εταιρία εκμίσθωσης), το συμφωνητικό της υποπαραγράφου 8 γνωστοποιείται στην Υπηρεσία Μεταφορών της Περιφέρειας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την υπογραφή του. Η Υπηρεσία Μεταφορών εντός της ίδιας ημέρας ελέγχει και βεβαιώνει επί του μισθωτηρίου ότι πληρούνται στο πρόσωπο του μισθωτή οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης.
    11. Η τήρηση των όρων του παρόντος αποδεικνύεται από τα ακόλουθα έγγραφα, τα οποία πρέπει να βρίσκονται διαρκώς επί του οχήματος και να επιδεικνύονται στα εξουσιοδοτημένα όργανα ελέγχου κατά τον καθ’ οδόν έλεγχο:
    α) Το συμφωνητικό μίσθωσης του οχήματος ή επικυρωμένο απόσπασμα αυτού που περιέχει ιδίως το όνομα του εκμισθωτή και του μισθωτή, την ημερομηνία και τη διάρκεια της σύμβασης, καθώς και τα στοιχεία του οχήματος.
    β) Εφόσον ο οδηγός δεν είναι εκείνος που μισθώνει το όχημα, οποιοδήποτε έγκυρο έγγραφο αποδεικνύει την εργασιακή σχέση του οδηγού με το μισθωτή. Προκειμένου για οχήματα που έχουν τεθεί σε κυκλοφορία ή έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα έγγραφα που αναφέρονται στα στοιχεία α’ και β’ μπορούν να αντικαθίστανται από κάθε αντίστοιχο έγγραφο που εκδίδεται στο κράτος - μέλος.
    12. (Άρθρο 5 της Οδηγίας 2006/1/ΕΚ)
    Με την επιφύλαξη των προηγούμενων υποπαραγράφων της παρούσας παραγράφου, οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου, δεν θίγουν την εφαρμογή των κανόνων που αφορούν:
    α) την οργάνωση της αγοράς των οδικών εμπορευματικών μεταφορών για λογαριασμό τρίτων και για ίδιο λογαριασμό,
    β) τις τιμές και τους όρους μεταφοράς στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές,
    γ) τη διαμόρφωση των τιμών μίσθωσης,
    δ) την εισαγωγή των οχημάτων,
    ε) τους όρους πρόσβασης στη δραστηριότητα ή στο επάγγελμα της επιχείρησης εκμίσθωσης.
    13. Συμβάσεις μίσθωσης που έχουν συναφθεί πριν τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου εξακολουθούν να ισχύουν έως τη λήξη ή την καταγγελία τους από τα συμβαλλόμενα μέρη.
    14. Από τη θέση σε ισχύ του νόμου καταργούνται:
    α) Το π.δ. 91/1988 (Α’ 42), όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 209/1991 (Α’ 79).
    β) Το π.δ. 209/1991 (Α’ 79).
    γ) Η υ.α. Β4/οικ27851/3242/2011 (Β’ 1290).
    δ) Κάθε άλλη διάταξη νόμου ή γενική ή ειδική κανονιστική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του.
  2. Upvote
    ethos got a reaction from BaxN in Ηλεκτρονική Υποβολή Συμφωνητικών, απορίες-διευκρινήσεις   
    Yποτιθεται καπου στο νομο αναφερει  οτι και  οι δυο  να στειλουν συμφωνητικο...    
    αλλα να λεμε και αληθειες....
     
    ΤΑ συμφωνητικα ειναι εντελως ΑΧΡΗΣΤΑ για το υπουργειο οικονομικων
    Εαν ειχαν  πρακτικη υποχρεωση  και οι 2...   τοτε θα υπηρχε συστημα   (Αποδοχης) συμφωνητικου    οπως στα μισθωτηρια...    Η¨ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΚΥΡΩΣΗ Η' ΛΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ
     
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΩΝ   ΟΥΤΕ ελεγχος  για καταθεση  απο 2 η' εστω απο 1 πλευρα
     
    προσωπικα θεωρω οτι και το προστιμο για εκπροθεσμη καταθεση  θα καταργηθει σιγα σιγα   καθως  δεν  προσφερει κανενα πρακτικο πληροφοριακο στοιχειο του φορολογικου δικαιου  αλλα ειναι εμπορικη συμφωνια  οπως και τα ενοικιαστηρια μισθωτηρια
  3. Like
    ethos got a reaction from DIMITRA1 in ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ   
    υπαρχει ανακοινωση επι τουτου απο το Υπ. Οικ
    Δεν εμφανιζεις αποζημιωση ενοικιων του 2020.  Για του χρονου βλεπουμε
  4. Upvote
    ethos got a reaction from SORENTINO in ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ - ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΘΩΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΕΝΤΟΣ ΟΝΕ   
    ο Ελληνας κοβει τιμολογιο πωλησης στον Λιβανεζο ανευ ΦΠΑ 
    ο Λιβανεζος ανευ ΦΠΑ στο Γαλλο
    ο Γαλλος παραλαμβανει τα προιοντα απο το τελωνειο του πληρωνοντας το γαλλικο ΦΠΑ εκει και δειχνοντας το τιμολογιο του Λιβανεζου
     
    ο αλλος τροπος εχει ως εξης
    ο Λιβανεζος οριζει φορολογικο αντιπροσωπο εντος ΕΕ  και γινεται τριγωνικη ενδοκοινοτικη οπως τα γνωριζετε
     
     
    διαλεγεις και παιρνεις
  5. Like
    ethos got a reaction from Logistiki Μελμπα in Επιχείρηση προσθέτει στις δραστηριότητες και πωλήσεις μέσω διαδικτύου   
    ακριβως αυτο..αφορα επιχειρησεις που κανουν πωλησεις λογισμικου/προγραμματων/μουσικης/ταινιων κλπ κλπ ψηφιακα αγαθα  μεσω ιντερνετ
  6. Like
    ethos got a reaction from Logistiki Μελμπα in Επιχείρηση προσθέτει στις δραστηριότητες και πωλήσεις μέσω διαδικτύου   
    πολυ σωστα ειπαν στις ΔΟΥ..  για να βαλεις ΚΑΔ πρεπει να πας απο ΟΑΕΕ να το δηλωσεις πρωτα
    αυτο που σου λεμε ομως συναδελφε εδω και καιρο ειναι οτι.....
     
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΕΣΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΣΟΥ......   ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙς ΚΑΔ...ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ...ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ
    διοτι ΕΣΥ δεν ασκεις ηλεκτρονικο εμποριο       ΔΕΝ ονομαζεται ηλεκτρονικο εμποριο αυτο που θες να κανεις
     
    αν συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις στειλε μου mail να στα πω απτο τηλεφωνο
  7. Upvote
    ethos got a reaction from gapdk in Διπλοκαταχωρημένα Τιμολόγια & Πιστωτικά Τιμολόγια Αγορών και ΜΥΦ   
    δεν υπαρχει κανενας λογος να προκυψει μονο 1 τροποποιητικη..  ειναι λαθος
    θα κανεις οσες τροποιητικες οφειλουν να γινουν...  
  8. Upvote
    ethos got a reaction from sakispap in ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ   
    περνα τους χορηγους σαν μελη,
    κοψε αποδειξεις δωρεας μελων,
    παρε και απαλλαγη ΦΠΑ απο τη ΔΟΥ για την εκδηλωση,
    και ξεχνα μετα οτι ειδες και ακουσες
  9. Like
    ethos got a reaction from prokroustis in Χειρισμός Επιδότησης ΕΣΠΑ ''Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων''   
    oi 9 στους 10 επιδοτουμενους δεν προκειται να φερουν σοβαρα εσοδα τα πρωτα 2 χρονια.
    οι περισσοτεροι απλα θελουν να επ[ιδοτηθουν οι ασφαλιστικες τους εισδφορες, να παρουν κανα υπολογιστη για το σπιτι και να προσλαβουν κανα φιλο-φιλη για τζαμπα μισθους και ενσημα
    αυτη ειναι η γενικη νοοτροπια και για αυτο ευθυνεται το υπουργειο που ανακοινωσε-νομοθετησε τετοια ΕΣΠΑ
    κρινεις και πραττεις αναλογα την περιπτωση βεβαια, αλλα ριψοκινδυνο ειναι να βασιστεις στις υποσχεσεις και τα χρονοσχεδιαγραματα του ΕΣΠΑ που ανακοινωθηκε πριν 1,5χρονο και ακομη και σημερα δεν εχει βγαλει πινακες τελικων εγκριθεντων
  10. Like
    ethos got a reaction from platonae in ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ   
    περνα τους χορηγους σαν μελη,
    κοψε αποδειξεις δωρεας μελων,
    παρε και απαλλαγη ΦΠΑ απο τη ΔΟΥ για την εκδηλωση,
    και ξεχνα μετα οτι ειδες και ακουσες
  11. Like
    ethos got a reaction from koskir1 in ΑΡΘΡΟ 39 Ν.4387-ΕΩΣ 2 ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ   
    απο ποια χωρα μας γραφεις?
  12. Like
    ethos got a reaction from LAMMERGEIER in ΑΡΘΡΟ 39 Ν.4387-ΕΩΣ 2 ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ   
    απο ποια χωρα μας γραφεις?
  13. Like
    ethos got a reaction from parmenion in ΑΡΘΡΟ 39 Ν.4387-ΕΩΣ 2 ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ   
    απο ποια χωρα μας γραφεις?
  14. Like
    ethos got a reaction from prince in ΑΡΘΡΟ 39 Ν.4387-ΕΩΣ 2 ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ   
    απο ποια χωρα μας γραφεις?
  15. Upvote
    ethos got a reaction from gapdk in Απεικόνιση στις ΜΥΦ αμοιβής συμβολαιογράφου για λογαριασμό του συμβολαιογραφικού συλλόγου   
    ανεβασε αυτοπαραδοση και αν δεν χτυπησει στη ΜΥΦ θα αλλαξω ονομα
  16. Upvote
    ethos got a reaction from stavr in Αγορά Προγραμματος Η/Υ απο Κίνα   
    εφοσον την εφαρμογη συνοδευει cd , τοτε μιλαμε για εισαγωγη εμπορευματος, και πηγαινετε τελωνειο, πληρωνετε το ΦΠΑ που αναλογει ,το περνας στα παγια, κλπ κλπ
    αλλιως, προκειται για παροχη υπηρεσιας και ακολουθεις τη διαδικασια του πραξης ληπτη οπως αναφερθηκε ανωτερω
    επειδη σε κοβω για ΕΣΠΑ, προτεινω να ακολουθησετε την πρωτη επιλογη
  17. Like
    ethos got a reaction from DimitrisD in λογιστικη καταχωρηση χρυσες λιρες   
    ορθον....     
    να δω πως θα αποτυπωσουμε και τα bitcoin που δεν ειναι ΚΑΝ νομισμα
  18. Upvote
    ethos got a reaction from ILIASACDC in Καταστροφή εμπορευμάτων   
    επισης η καταστροφη φαρμακων ειναι ειδικη διαδικασια με αιτηση στον ΕΟΦ και κατι τετοια αν θυμαμαι καλα
  19. Like
    ethos got a reaction from prokroustis in POS σε μαγαζι με ψιλικα -εξαιρέσεις σε πώληση τσιγαρων , καπνου   
    και τα βενζιναδικα με ποσοστο κερδους τσιγαρων λειτουργουν, αλλα εχουν POS  πριν απο το νομο
    POS η' θανατος , θα του πεις του ψιλικατζη      (αν και στην περιπτωση του, το POS μαλλον σημαινει εμμεσος θανατος)
    επισης ενημερωσε τον, οτι δεν μπορει να επιβαρυνει την πωληση τσιγαρων με επιπλεον ποσο ''λογω εισπραξης μεσω pos'' , καθως η τιμη ειναι ενδεικτικη
  20. Upvote
    ethos got a reaction from THEOMI in SOS!ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ ΚΩΔ ΙΚΑ ΜΠΑΡΜΑΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΚΜΑΡΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ   
    Ευελικτος λογιστης
  21. Upvote
    ethos got a reaction from gapdk in ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ   
    φορτωσε τα καπου στον 62,07 και μην αναμορφωνεις τιποτα
  22. Upvote
    ethos got a reaction from LAMMERGEIER in ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016   
    εφαγα 15 λεπτα σκεπτομενος τι θα μπορουσε κανεις να απαντησει σε αυτη την ερωτηση
    κατεληξα οτι το μονο που μπορω να απαντησω εγω ειναι το εξης
    https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/34790
    σελιδα 153
  23. Upvote
    ethos got a reaction from COSTAS in ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016   
    εφαγα 15 λεπτα σκεπτομενος τι θα μπορουσε κανεις να απαντησει σε αυτη την ερωτηση
    κατεληξα οτι το μονο που μπορω να απαντησω εγω ειναι το εξης
    https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/34790
    σελιδα 153
  24. Upvote
    ethos reacted to gianzo in ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ   
    Αφού δεν είχε κάνει ακόμα έναρξη, πώς θα τα δηλώσει;
  25. Upvote
    ethos got a reaction from dynamoking in χρήση εταιρικού αυτοκινητού   
    κάθε παροχή χρηματική ή σε είδος του εργοδότη προς τον εργαζόμενο που δίδεται με αφορμή την εργασιακή σχέση εμπίπτει στην έννοια των αποδοχών, επί των οποίων οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές.
    εκτος δώρα λόγω γάμου του ασφαλισμένου ή των παιδιών του, γεννήσεως των παιδιών του ασφαλισμένου και βοηθήματα στην οικογένεια του θανόντος ασφαλισμένου,δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, δαπάνες επιμόρφωσης, μετεκπαίδευσης κλπ συναφείς, εφόσον σε αυτές μπορεί να αποδοθεί η έννοια ότι δεν αποτελούν αντάλλαγμα της εργασίας, αλλά αποβλέπουν στην ενίσχυση του ψυχικού δεσμού των εργαζομένων με την επιχείρηση και την εμπέδωση κλίματος εργασιακής ειρήνης και εν τέλει την άυξηση της παραγωγικότητας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...