Jump to content

congo

simple Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  congo reacted to PROAKIS in My DATA. (ηλεκτρονικά βιβλία) ,πρόταση απλοποίησης.   
  στο σεμινάριο μας είπανε με "καμάρι" ότι στην ηλεκτρονική φορολογία ξεπεράσαμε και τους Εσθονούς!!!
  άντε λέω εγώ και τους Μολδαβούς. ποιός τους είπε ότι τα πρότυπα μας είναι οι "χαροκαμένοι " της ΕΕ δεν ξέρω.
  σήμερα είπε η Γερμανία ,ταμειακές παντού και ξεσηκώθηκαν ,σύλλογοι λογιστών ,επιμελητήρια και ινστιτούτα σκέψης και είπαν (αυτό που λέω και εγώ τόσο καιρό) το κόστος στησίματος θα ξεπεράσει κατά πολύ τα προσδοκώμενα οφέλη. μόνο το μήκος του χαρτιού των αποδείξεων ,δεν θυμάμαι πόσα εκ. χλμ υπολόγισαν και πόσα δάση θα χαθούν.
  αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι που έχει ουσία ,είναι η φοροαποφυγή των μεγάλων,συμπλήρωσαν.
  και το λαθρεμπόριο θα πρόσθετα.
  ποια ηλεκτρονικά βιβλία να τα πιάσει αυτά?
  τίποτα ξοδεύουν δις ,φορτώνουν κόστη τις νόμιμες επιχειρήσεις και κάπου πάνε αυτά τα λεφτά. 
   
 2. Upvote
  congo reacted to Auditor in «Η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν οι συντάξεις και κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες»   
  Και ποιος σας είπε ότι δεν θέλουμε να περικοπούν οι συντάξεις;
   
  Είναι δυνατόν με μισθούς 600 ευρώ και ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, να συντηρήσουμε συντάξεις χιλίων και χιλίων πεντακοσίων ευρώ;
  Η απάντηση απ ότι φαίνεται είναι ναι: Με φορολόγηση του επαγγελματία με 26% ή 28% προκαταβολές φόρου και τέλη επιτηδεύματος και ταυτόχρονο άνοιγμα της ΕΡΤ και επαναπρόσληψης των καθαριστριών.
   
  Αυτή η αηδία να σταματήσει άμεσα.
 3. Upvote
  congo got a reaction from MARIAZAK in Ειδικος φορος ακινητων Νομικων Προσωπων   
  οι απαλλασσόμενες θα πανε μεσω taxisnet  ???
 4. Upvote
  congo got a reaction from PATDINA in Ειδικος φορος ακινητων Νομικων Προσωπων   
  οι απαλλασσόμενες θα πανε μεσω taxisnet  ???
 5. Upvote
  congo reacted to billpanop in Διαμαρτυρία 4/2/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών.   
  Συνάδελφοι καλησπέρα, στις 25/1/2014 ημέρα Σάββατο και στο ξενοδοχείο NOVOTEL πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α). Στα πολλά θέματα που συζητήθηκαν αποφασίσθηκε η Ένωση μας να κατέβει σε διαμαρτυρία στις 4/2/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα την κατάργηση του νόμου 4174/2013 (κοινώς ποινολόγιο- συνυπευθυνότητα ). Θεωρώ ότι πρέπει όλοι οι λογιστές-φοροτεχνικοί ανεξαρτήτως σε ποιόν σύλλογο είμαστε γραμμένοι, άσχετα εάν είμαστε μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες να αντισταθούμε σε αυτήν την λαίλαπα των υποχρεώσεων που επιβάλλει με το έτσι θέλω το Υπουργείο Οικονομικών.
  Παράλληλα πρέπει να στηρίξουμε και όποιες άλλες δράσεις γίνονται από άλλους συλλόγους όπως αυτή που έγινε την Παρασκευή 24/1/2014 και είμασταν σχετικά αρκετοί. Επίσης πρέπει να συνεργαστούμε και  με άλλους φορείς για να αποσυρθούν τα μέτρα. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε.
   
   
  Ευχαριστώ πολύ
   
   
   
  Βασίλης
   
 6. Upvote
  congo reacted to SophiaL in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν συνάδελφο, δεν είναι του χαρακτήρα μου άλλωστε..
  αλλά βλέπω ότι είσαι πολύ αρνητικός...
  ξεκινήσαμε μια προσπάθεια 40 και πλέον συνάδελφοι ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ
   
  αυτό που προέχει είναι η ομοψυχία... όλοι θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα, νομίζω...
   
   
  ΨΗΦΙΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
 7. Upvote
  congo reacted to ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΜΠΆ in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  δεν ξεκιναμε ετσι συναδελφε.Ξεκιναμε με το "υπογραφουμε,στελνουμε,διαβαζουν, απαιτουμε να πραξουν" !! Αν η διαμαρτυρια μας αυτη εχει παρα πολλες υπογραφες (οπως ελπιζουμε!!) πιστευετε οτι θα μπει στα συρταρια?Και αν ναι, εχετε να αντιπροτεινετε κατι αλλο? Προσωπικα ειμαι ανοιχτη να ακουσω κι αλλες λυσεις.Μακαρι να υπαρχουν
 8. Upvote
  congo reacted to geooo in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Συμφωνω, προσυπογραφω και ρωταω παλι που ειναι
  οι δημοσιοσχετιστες καρεκλοκενταυροι εκπροσωποι μας 
  που μονο ψηφους θελουν...
 9. Upvote
  congo reacted to SophiaL in Συλλογή υπογραφών με σκοπό την αποστολή της Διαμαρτυρίας στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης   
  Προς:

  - Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα
  - Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα
  - Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη
  - Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη
  - Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη
  - Βουλή των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκη
  - Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή


  Κοινοποίηση:

  - ΣΔΟΕ
  - Προϊστάμενους των ΔΟΥ
  - Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος
  - Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
  - Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
  - Μ.Μ.Ε.- Taxheaven.gr

  Διαμαρτυρία
  Διαβάζοντας τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου 4174/2013 που αφορούν τους φόρους, τους τόκους και τα πρόστιμα, το μόνο που μπορεί κάθε λογικός άνθρωπος να σκεφτεί, είναι ότι οι νέες αυτές διατάξεις αποτυπώνουν καθαρά και ωμά, την πλήρη ανικανότητα των εμπνευστών τους να νομοθετήσουν και να εφαρμόσουν ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Η αδυναμία του Κράτους να εισπράξει τους φόρους, επειδή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο μηχανισμό (βλ. π.χ. Πορτογαλία), μεταφέρεται σε εμάς τους λογιστές (αλλά και στους ίδιους τους φορολογούμενους) με αποτέλεσμα όλοι μας να έχουμε μετατραπεί, εδώ και χρόνια, σε άμισθους κρατικούς φοροεισπράκτορες (παρακράτηση και απόδοση Φ.Π.Α., παρακρατήσεις φόρων, έκδοση ταυτοτήτων πληρωμής, τελών κυκλοφορίας, εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος, κ.τ.λ.)
  Και μπορεί τον παραπάνω ρόλο να τον έχουμε αγόγγυστα σχεδόν αποδεχθεί. Αλλά από άμισθοι φοροεισπράκτορες που μας κάνατε, να κατηγορηθούμε όλοι σαν φοροφυγάδες, ακόμη και όταν υποπέσουμε σε μία διαδικαστική τυπική παράβαση, επιβαρυμένοι με εξοντωτικά πρόστιμα που θα μας κυνηγούν, είναι κάτι που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ανεχθούμε.
  Η τυχόν διατήρηση των νέων φορολογικών διατάξεων θα επιφέρει την κατάρρευση των ορίων αξιοπρεπούς ύπαρξης και διαβίωσης όλων των επαγγελματιών και του συνόλου των φορολογούμενων πολιτών, για να μην αναφερθούμε στην ψυχολογική κατάρρευση, την οποία ήδη έχουμε υποστεί οι περισσότεροι από εμάς.

  Ειδικότερα:

  Από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς έγιναν ριζικές αλλαγές με την ψήφιση των νέων φορολογικών νόμων που επέφεραν μεγάλη σύγχυση και αβεβαιότητα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Από την 1/1/2014 (έναρξη της ισχύος πολλών διατάξεων του Ν.4174/2013 ΚΦΔ) τελικά καλούμαστε να υποστούμε για μικρής δημοσιονομικής σημασίας (π.χ. μηδενική ή πιστωτική εκπρόθεσμη ή τροποποιητική δήλωση)πράξεις ή παραλήψεις, εξοντωτικά πρόστιμα που δεν μπορούμε να αντέξουμε και να ανεχτούμε.
  Τα παραπάνω σε συνδυασμό με όσα ο Ν.4172/2013 ορίζει για το όριο των 500 ευρώ στις πληρωμές των συναλλαγών, που το θεωρούμε ανεφάρμοστο, ιδίως σε ορισμένα μέρη της περιφέρειας, λόγω αποστάσεων και έλλειψης τεχνολογίας, το νέο ληστρικό πρόστιμο των 10,550 ευρώ για μη αναγραφή εργαζόμενου στην ΑΠΔ, που αρκεί μία παράλειψη ή αργοπορία των συναδέλφων λογιστών για να καταστραφούν οικονομικά, την μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων, που συντομεύει ακόμη πιο πολύ τον χρόνο ενημέρωσης των βιβλίων σε 15 μέρες και λιγότερο από πολλά άλλα παρόμοιας φύσης, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα μέτρων, όταν μάλιστα ενισχύονται αυτά με το σλόγκαν: ¨αναμένονται διευκρινήσεις¨.

  Απαιτούμε αλλαγή όλων, των τιμωρητικού ύφους, διατάξεων του νέο ΚΦΔ, που στο μεγάλο μέρος τους έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές του δίκαιου και της δημόσιας διοίκησης αλλά και ευρύτερα της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Αρχές όπως της αναλογικότητας που απορρέουν από το σύνταγμα (άρθρο 25 § 1,δ’), δηλαδή της επιλογής μέσων ανάλογων προς τον επιδιωκόμενο σκοπό ή η αρχή της καλής πίστης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου αλλά και η αρχή της χρηστής διοίκησης, η οποία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα του διοικούμενου και να λειτουργεί με γνώμονα την προστασία αυτών, ιδίως των ασθενέστερων τάξεων.

  Απαιτούμε να μπορούμε να κάνουμε τη δουλεία μας απρόσκοπτα και χωρίς την απειλή των αδικαιολόγητων νέων ποινών-προστίμων για κάποιο ανθρώπινο λάθος και ειδικότερα την τροποποίηση των άρθρων 54, 57, 58 του Ν.4174/2013, και την εφαρμογή ενός δίκαιου, κατάλληλου και αναλογικού και όχι ισοπεδωτικού και εξοντωτικού διοικητικού μέτρου.

  Τέλος ζητάμε από το Υπουργείο Οικονομικών να κοινοποιήσει άμεσα τις ερμηνευτικές εγκυκλίους των διατάξεων που ισχύουν από 1-1-2014, διότι πολύ μεγάλο μέρος αυτών είναι ασαφής, αόριστες και επιδέχονται παρερμηνείες σε σημαντικά θέματα που δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε, με όλες τις συνέπειες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για εμάς.  ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ:
  https://docs.google.com/forms/d/1HeAhUTZc66FtRc0ZupdOh0tu3wNmx-FA6IbKHGZUBWc/viewform
 10. Upvote
  congo reacted to ΧΡΥΣΑ in Συναντηση λογιστων στη Θεσσαλονικη 3/1/2014   
  Καλημερα κοντευουμε μια βδομαδα απο τη συναντηση και μετα βιας καταφεραμε να εχουμε ενα κειμενο...
   
  Βεβαια ολες αυτες τις μερες εχουν γραφει διαφορα ισως καλυτερα και αρτιοτερα , οπως το αρθρο του Γραβια για τα προστιμα, ή το ΔΤ του συλλογου Μαγνησιας, του συλλογου της Ροδου....
   
  Για μενα το σημαντικο δεν ειναι τι θα γραφει και πως, αλλα ποια θα ειναι η συνεχεια , και πως θα καταφερουμε να ενωθουμε σε μια δραση.
   
  Πολυ δειλα και δισταχτικα σας μεταφερω το αποτελεσμα των προσπαθειων μας ...
  Καντε ο,τι μπορειτε να το βελτιωσουμε και να εχουμε μια αναλογη συνεχεια...
   
  Η προσπαθεια δεν ειναι της Θεσσαλονικης, μακαρι να ειναι αυτη η συναντηση η επαννεκινηση για ολους....
   
  Κείμενο διαμαρτυρία Διαβάζοντας τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που αφορούν τους φόρους, τους τόκους και τα πρόστιμα το μόνο που μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να σκεφτεί είναι ότι οι νέες αυτές διατάξεις αποτυπώνουν, ξεδιάντροπα, την πλήρη ανικανότητα των εμπνευστών τους να νομοθετήσουν και να εφαρμόσουν ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Η αδυναμία του Κράτους να εισπράξει τους φόρους, επειδή δεν έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό (βλ. π.χ. Πορτογαλία), μεταφέρεται σε εμάς τους λογιστές αλλά και τους ίδιους τους φορολογούμενους οι οποίοι όλοι μας, έχουμε μετατραπεί, εδώ και χρόνια, σε άμισθους κρατικούς φοροεισπράκτορες (παρακράτηση και απόδοση Φ.Π.Α, παρακρατήσεις φόρων κ.λπ.). Και μπορεί τον παραπάνω ρόλο να τον έχουμε αγόγγυστα σχεδόν αποδεχθεί. Αλλά από άμισθοι φοροεισπράκτορες να μετατραπούμε όλοι σε φοροφυγάδες, ακόμη και όταν υποπέσουμε σε μία διαδικαστική τυπική παράβαση, επιβαρυμένοι με εξοντωτικά πρόστιμα να μας κυνηγούν, είναι κάτι που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ανεχθούμε. Η τυχόν διατήρηση των νέων φορολογικών διατάξεων θα επιφέρει την κατάρρευση των υλικών όρων αξιοπρεπούς ύπαρξης και διαβίωσης όλων ημών των φορολογούμενων, για να μην αναφερθούμε στην ψυχολογική κατάρρευση από την οποία ήδη οι περισσότεροι από εμάς πάσχουμε. Ειδικότερα: Από τα τέλη της προηγούμενης χρόνιας έγιναν ιστορικές αλλαγές με την ψήφιση των νέων φορολογικών νομών που επέφεραν μεγάλη αγωνία και αβεβαιότητα στον κόσμο των επιχειρήσεων .Από την 1/1/2014 ( έναρξη της ισχύος του Ν.4174/2013 ΚΦΔ) τελικά καλούμαστε να υποστούμε για μικρής δημοσιονομικής σημασίας (π.χ. εκπρόθεσμη ή τροποποιητική δήλωση )πράξεις ή παραλήψεις εξοντωτικά πρόστιμα που δεν μπορούμε να αντέξουμε-ανεχτούμε. Τα παραπανω σε συνδιασμο με οσα ο Ν 4172/2013 οριζει για το όριο των 500 ευρω στις συναλλαγες, το νεο ληστρικο προστιμο των 10550 ευρω για μη αναγραφη εργαζομενου στην ΑΠΔ, και την μηνιαια υποβολη συγκεντρωτικων καταστασεων, αποτελουν ενα εκρηκτικο μειγμα οταν μαλιστα ενισχυονται αυτα, με το νεο σλογκαν : αναμενονται διευκρινισεις. Απαιτουμε αλλαγη ολων αυτων των τιμωρητικου ύφους διατάξεων του νέου ΚΦΔ, που στο μεγάλο μέρος τους έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδης αρχές του δίκαιου και της δημόσιας διοίκησης αλλά και ευρύτερα της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος . Αρχές όπως της αναλογικότητας που απορρέει από το σύνταγμα, στο άρθρο 25 § 1,δ΄.) δηλαδή της επιλογής μέσων ανάλογων προς τον επιδιωκόμενο σκοπό ή η αρχή της καλής πίστης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου αλλά και η αρχή της χρηστής διοικήσεως, η οποία πρέπει να σέβεται την προστασία των δικαιωμάτων του διοικουμένου και να λειτουργεί με επιείκεια. Απαιτούμε να μπορούμε να κάνουμε την δουλεία μας χωρίς τον φόβο των αδικαιολογήτων νέων ποινών-πρόστιμων για κάποιο ανθρώπινο λάθος και ειδικότερα την τροποποίηση των άρθρων ,54,57,58, του ν.4174/2013. και τη εφαρμογή ενός κατάλληλου και αναλογικού και όχι εξοντωτικού διοικητικού μέτρου.  Τέλος ζητάμε από το υπουργείο οικονομικών να κοινοποιήσει εγκαίρως τις ερμηνευτικές εγκυκλίους για ένα μεγάλο μέρος ασαφή και σημαντικά θέματα που δεν ξέρουμε πως να διαχειριστούμε
 11. Upvote
  congo reacted to HARIS_K in ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.-Ε)   
  Πολιτικό κόμμα στην μεταπολιτευτική Ελλάδα σημαίνει: Ισχυρό σύνολο διαπλεκόμενων συμφερόντων, εμπλουτισμένο με το απαραίτητο ιδεολογικό κερασάκι, που στοχεύει με κάθε μέσο συνεχώς και αενάως ,στην άλωση του κρατικού μηχανισμού για την άντληση κάθε φορά ιδίων συμφερόντων.
 12. Upvote
  congo reacted to tzannis in ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ,ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΕΕ 15-12-2013   
  εγω θελω δικο μας επιμελητηριο
  ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ
  μονο για μας
  οσους συνδιασμους ειδα και διαβασα ειτε σ αφισες
  ειτε εδω ειτε στα διαφορα σαιτ και στα μειλ ολα
  αναφερονται πρωτα στους οικονομολογους και μετα
  στους λογιστες.
  Οχι λοιπον εγω θελω ενα συνδιασμο που να μην
  εμπλεκονται οικονομολογοι εναν συνδιασμο μονο
  απο λογιστες φοροτεχνες στο κατω κατω και αυτος
  που το παιζει οικονομολογος τι δουλεια κανει για
  βιοπορισμο ? λογιστης
 13. Upvote
  congo got a reaction from DC045915300 in Υπάρχουμε αλήθεια πουθενά-έχουμε θέση ,στην σημερινή Ελλάδα ,σαν κλάδος?   
  δεν θα ηταν  ας πουμε πιο σωστο να υπηρχε ενα ξεχωριστο επιμελητηριο για τους φοροτεχνες-λογιστες 
  ωστε η διασπαση  που υπαρχει και θα υπαρχει να μην επηρεαζει τα επαγγελματικα συμφεροντα του κλαδου ;
  Το λεω αυτο γιατι π.χ. οι δικηγοροι εχουν επι της ουσιας εχουν ως μελη  μονο αυτους που ασκουν δικηγορικό επαγγελμα και οχι ολους του πτυχιούχους νομικης 
  δλδ αυτους που εκαναν πρακτικη και μετα εδωσαν εξετασεις στο δικηγορικό συλλογο 
  εγω προσωπικα παντα ψηφιζω την ΠΟΦΕΕ στις εκλογες αλλα απ οτι φαινεται δεν ειναι αρκετο 
   
  http://www.oe-e.gr/oe/index.php?option=com_content&view=article&id=105&Itemid=89&lang=el
   
  Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.) ψήφους 1134 ποσοστό 6,805%.
 14. Upvote
  congo got a reaction from DC045915300 in Υπάρχουμε αλήθεια πουθενά-έχουμε θέση ,στην σημερινή Ελλάδα ,σαν κλάδος?   
  κατα την αποψη μου η κυριοτερη αιτια του προβληματος ειναι ο τροπος που ειναι δομημενο το οικονομικο επιμελητηριο  δλδ απο τη στιγμη που ψηφιζει ο καθε πτυχιουχος ΑΕΙ 
  που δεν εχει σχεση με το επαγγελμα του λογιστη και εχει σαν στοχο στο να   εξυπηρετεί κυριως τους στοχους των παραδοσιακων  κομματικων σχηματισμων και οχι τα συμφεροντα των λογιστων . 
  Αρα ενας πρωτος στοχος ειναι να επιδιωξουν οι λογιστες τη δημιουργια ενος ξεχωριστου οργανου στο οποιο θα αντιπροσωπευονται  μονο αυτοι και μεσα σ αυτο να εκδηλωθουν οι διαφορες αποψεις τοσο ιδεολογικες οσο και επαγγελματικες .
   
  Εχουν γινει  προσφατα  δηθεν μεταρρύθμισεις για το επαγγελμα του λογιστη χωρις να ερωτηθει κανεις απο τους εκπροσώπους των λογιστων
  η 1η για την εναρξη επαγγελματος
  http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/17283
  και η 2η για τις ταξεις 
  http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/7844
   
  αυτο δειχνει την ανυπαρξια εκπροσώπησης του κλαδου  και δεν φταινε οι υπαρχοντες εκπρόσωποι αλλα οι αιτιες που περιεγραψα πριν δλδ η απουσια λογιστων στο κεντρα ληψης αποφασεων και ο τροπος που ειναι δομημενο το ΟΕΕ
 15. Upvote
  congo reacted to ΕΙΡΗΝΗ in Υπάρχουμε αλήθεια πουθενά-έχουμε θέση ,στην σημερινή Ελλάδα ,σαν κλάδος?   
  Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο Γιάννη, φτάνει να έχεις και τη θέληση και τα κότσια.
  Και δυστυχώς αυτά εκλείπουν.
  Ένα ΟΕΕ το οποίο αρνείται να ακούσει και να δώσει διακίωμα ψήφου σε αυτούς από τους οποίους εισπράττειι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του, δεν είναι μόνο άχρηστο αλλά και ενάντια σε κάθε δημοκρατική διαδικασία. Εν ολίγοις δεν μας κάνει!!!
 16. Upvote
  congo reacted to KABONTOROS in Υπάρχουμε αλήθεια πουθενά-έχουμε θέση ,στην σημερινή Ελλάδα ,σαν κλάδος?   
  Καλά κάνεις που ψηφίζεις ,αλλά το να δημιουργηθεί νέο επιμελητήριο είναι πολύ δύσκολο ,έως ακατόρθωτο
  γιαυτό πρέπει να γίνουμε όλοι μια γροθιά,κάτω απο την ΠΟΦΕΕ ,γιατί μόνο έτσι θα είμαστε άξιοι συνομιλητές
  και θα μας ακούνε ,γιατί θα έχουμε μία φωνή και όχι όπως σήμερα που λέι ο ένας, λέει  ο άλλος και στην ουσία
  κανείς δεν μας ακούει ,γιατί δεν ξέρει ποιόν να πιστέψει,η κάνει οτι δεν καταλαβαίνει για να μην δυσαρεστήσει 
  κανέναν.Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό απο όλους και να αναγκάσουμε τους διασπαστές να ενωθούν.
 17. Upvote
  congo got a reaction from ANNAM in Τριγωνική συναλλαγή χωρίς Φ.Π.Α.   
  Προφανως μιλας για ελληνικες ναυτιλιακες οι οποιες εχουν ποντοπορα πλοια 
   
  τοτε με βαση την
   
  http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/9403
   
  αν τιμολογεις εφοδιαστη τοτε εκδιδεις τιμολογιο με φπα και εντος 40 ημερων  σου φερνουν μια υπευθυνη δηλωση σφραγισμενη απο τελωνειο οτι εγινε η εξαγωγη 
  και εκδιδεις πιστωτικο τιμολογιο  με το αντιστοιχο ποσο φπα (που δεν παει στην συγκεντρωτικη )
  αν εισαι προμηθευτης και εφοδιαστης τοτε εκδιδεις τιμολογιο χωρις φπα και αναμενεις να σου φερεις ο εκτελωνιστης το σφραγισμενο αντιτυπο απο το τελωνειο που εκτυπωνετε απο συστημα icisnet   
   
  εδω και μια προσφατη οδηγια 
   
  http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97-9%CE%A4%CE%9D
 18. Upvote
  congo got a reaction from ANNAM in Τριγωνική συναλλαγή χωρίς Φ.Π.Α.   
  Θεωρητικά εσωτερικο της χωρας ειναι ολη η Ευρωπαικη Ενωση 
  Δλδ πρεπει  να βρεις εκτελωνιστικο γραφειο το οποιο να συνεργαζετε με τη συγκεκριμενη χωρα (Δανια)
  να κανουν τον εκτελωνισμο - εφοδιασμο και να σας εφοδιασουν με τα αντιστοιχα παραστατικα εκτελεωνισμου και μετα να τα μεταφρασουν στο υπουργειο εξωτερικων 
  Εγω προσωπικα σε μια παρομοια περιπτωση δεν το εκανα γιατι ηταν κατι πρωτογνωρο και δεν ξερω αν θα γινοταν αποδεκτο στον φορολογικο ελεγχο
  προτιμησα να τους βαλω να πληρωσουν τα μεταφορικα εξοδα για να ερθουν τα εμπ/τα στην Ελλαδα και να κανω τη γνωστη διαδικασια 
 19. Upvote
  congo got a reaction from DimitrisD in Πλοίο εξωτερικού χωρίς ΑΦΜ; Γίνετε να μην έχει ΑΦΜ;   
  οι ναυτιλιακες τρίτων χωρων δεν εχουν VAT και απο τη στιγμη που δεν προκυπτει προβλημα ΦΠΑ
  θα κοψεις ΤΠΥ χωρις ΑΦΜ  που δεν παει στην  συγκεντρωτικη τιμολογιων
 20. Upvote
  congo reacted to Poet in ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   
  Όχι. Μεταφορά από Ηγουμενίτσα σε Ιωάννινα, είναι παροχή υπηρεσιών στο εσωτερικό της χώρας και η Βουλγαρική εταιρία οφείλει να χρεώσει ΦΠΑ 23%, να ορίσει φορολογικό εκπρόσωπο για να μπορεί να αποδώσει το ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο και εκτός αυτού να κάνει δήλωση για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και να υπαχθεί και σε Φόρο Εισοδήματος για την υπηρεσία αυτή. 
   
  Βέβαια υπάρχει και άλλο θέμα. Εσωτερικές μεταφορές στην Ελλάδα πραγματοποιούνται μόνο με Δημοσίας χρήσεως, οπότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας σε αυτό, ανεξάρτητα με τις φορολογικές διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσει.
 21. Upvote
  congo reacted to gkazan in ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ   
  Δεν μας χ...αιρετά ο Αυτίας με τις "γριούλες" του...
   
  Γλοιώδες δημοσιογραφικό σκουλήκι που δουλεύει όπου το ταΐσουν, επίθετο με 6 γράμματα, αρχίζει από Α....
   
  Επι του θέματος που ανέφερε όμως παραθέτω τα παρακάτω:
   
  Ο Χάρυ Κλυνν είχε πει: "Πως λένε τον τριτεγγυητή;... Μ@λάκα με στυλό".
   
  Εγώ λέω "Πως λένε (πλέον) τον λογιστή;... Μ@λάκα με υπολογιστή, Internet και άφθονο χρόνο... ή πιο περιφραστικά "Άμμισθο άτυπο δημόσιο λειτουργό... με χρέη"".
   
  Μετακύλισαν τα κόστη τους στον ιδιωτικό τομέα... Έτσι κάνουν τα πλεονάσματα κύριοι, εμ πώς;
 22. Upvote
  congo reacted to gus in Κάθε μήνα η υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων - Ο νέος τρόπος υποβολής τους - Τι προβλέπει το σχέδιο της απόφασης   
  Αντί να τσακωνωμαστε γιατί δεν υποβάλουμε ένα σχέδιο καλύτερο από αυτό του Κου Θεοχάρη.
  Γιατί ένας σύλλογος δεν κάνει μία επιτροπή από γνώστες (μηχανογράφους, μηχανικούς ΕΑΦΔΣΣ, λογιστές κλπ ) και να προτέινει ένα καλύτερο σύστημα από αυτό που προτείνει ο κος θεοχάρης .?
   
   
  Κατά την γνώμη μου όλες αυτές οι σπασμωδικές διατάξεις που έχουν ψηφιστεί  (και θα ψηφισθούν) θα μπορούσαν  να συγκεντρωθούν σε ένα πλαίσιο κάτω από το οποίο θα μπορούν να δουλεύουν οι επιχειρήσεις , και το ΥΠΟΙΚ να μπορεί άμεσα να διασταυρώνει ότι θέλει .
  Και στα φυσικά πρόσωπα και στα νομικά
  Οργάνωση , πρόγραμμα και σχέδιο χρειάζεται.
  Εδώ και δύο χρόνο έχουν μαζευτεί  διατάξεις επί διατάξεων οι οποίες είναι μεμονωμένες, κάνουν την ζωή μας δυσκολότερη και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα δεν έρχεται. (πάταξη φοροδιαφυγής)
   
  Η άποψή μου είναι να συνδυαστούν
   
  1.ΚΦΑΣ  (τήρηση βιβλίων, στοιχείων , ηλεκτρονικό τιμολόγιο, τα πάντα μέσα από ΕΑΦΔΣΣ.. Κατάργηση των χειρόγραφων (σε περιπτώσεις αδυναμίας συστημάτων θα εκδίδονται αλλά μετά θα καταχωρούνται στο σύστημα και θα παίρνουν ΕΑΦΔΣΣ)
  2.ΚΦΑΣ Ενημέρωση βιβλίων
  2.Υποβολή καταστάσεων κάθε χρόνο (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ- ΟΤΕ - Τράπεζες, δίδακτρα κλπ) Οι γνωστές δηλαδή καταστάσεις των ΠΟΛ 1095 και 1077
  3.ΦΠΑ (ανά μήνα και ανά τρίμηνο )
  4.Ψηφιακή υπογραφή
  5.Συγκεντρωτικές καταστάσεις
  6.ΦΜΥ
  7.ΑΠΔ
  8.περιουσιολόγιο (πόθεν έσχες - τεκμήρια )
  9.Δηλώσεις εισοδήματος - φορολογική αναμόρφωση
   
   
  Όλα τα παραπάνω διέπονται από διατάξεις που έχουν γραφτεί στο πόδι . Εαν κάτσει μία επιτροπή και μελετήσει , μπορεί να βγάλει ένα ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας και τήρηση των ανωτέρω συνδυάζοντας τες όλες έτσι ώστε και το ΥΠΟΙΚ να παίρνει την πληροφόρηση που θέλει άλλα και οι επιχειρήσεις και οι λογιστές να έχουν ένα πιο  σαφές πλαίσιο να εργαστούν .
   
  Αναρωτιέμαι που είναι οι διατάξεις που αφορούσαν την αυτόματη υποβολή στοιχείων των ΕΑΦΔΣΣ στην ΓΓΠΣ. Το πράσινο φως το πήραμε από την τρόικα, οι αποφάσεις που είναι ?
  Το ΦΠΑ που υποτίθεται ότι ήταν ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ να αποδίδεται κατευθείαν στο TAXIS μέσω των ταμειακών με την χρήση καρτών?
  Αυτά γιατί δεν συνδυάζονται με τα παραπάνω ?
  Τι ακριβώς θα ακολουθήσει ακόμα  (εκτός από την υποβολή του ΦΠΑ να μήνα και για τα Β που είναι σίγουρο)?
   
  Γιατί το ΟΙκ.Επιμελητήριο δεν εκπονεί μία ολοκληρωμένη μελέτη που να βασίζεται σε όλα αυτά.?
  Γιατί αφού δεν μπορεί το Επιμελ.. δεν το κάνουν άνθρωποι του χώρου?
  Γιατί στην τελική δεν το κάνει το ΥΠΟΙΚ.?
  Αντί να φτιάχνει επιτροπές για κάθε είδους θέμα , γιατί δεν βάζει μία επιτροπή από "σοφούς" να κάτσει 5 μήνες και να εκπονήσει επιτέλους ένα πλήρες σχέδιο που θα καθορίζει όλα τα ανωτέρω.
   
  Κάποιες σκόρπιες σκέψεις έγραψα έτσι όπως μου ήρθαν . Δεν αντέχω πια αυτή την προχειρότητα.
 23. Upvote
  congo reacted to ΔΗΜΗΤΡΗΣ_Ζ in Κάθε μήνα η υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων - Ο νέος τρόπος υποβολής τους - Τι προβλέπει το σχέδιο της απόφασης   
  Συμφωνω με ολα οσα λες αλλα θα σου θεσω καποιες αποψεις που εχω,
   
  ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ? ΝΑΙ (συνεχως το ακουμε αλλα δεν το βλεπουμε, ισως καποτε να γινει)
   
  ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ? ΙΣΩΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ (οι λογιστες των 400+ τζαμπα πελατων εχουν μεχρι σημερα κανει γερη μπαζα και θα φυγουν απο το παιχνιδι οταν πια για εμας θα ειναι πολυ αργα. Οταν ο πελατης μου που μετα την αυξηση που θα του ζητησω λογω αυξημενου ογκου δουλειας θα παει στον τζαμπα μεχρι να ξαναγυρισει σε εμενα ή μεχρι να αντικατασταθει απο αλλον εγω θα τα εχω κακαρωσει επαγγελματικα και ο τζαμπας θα συνεχισει να κανει μπαζα με 500+ πελατες.
   
  Οπως σε ολα τα επαγγελματα ετσι και στο δικο μας ο τζαμπας θα κανει γερη μπαζα (βλεπε κριση) και θα πεθανει τελευταιος και ο ακριβος λογιστης πλην ομως δικαιος σε σχεση με το τι προσφερει θα εχει μεινει στην καλυτερη περιπτωση με ελαχιστους πελατες που δεν θα τον συντηρουν οικονομικα και ή θα κλεισει ή θα γινει κι αυτος τζαμπας αλλα χωρις πια να μπορει να κανει γερη μπαζα γιατι θα τον τρωνε τα εξοδα.
   
  Ετσι λοιπον βλεπουμε απο την μια ολο και περισσοτερους λογιστες του 20αρικου πια να προσπαθουν να επιβιωσουν με το λιγο πελατολογιο που τους απεμεινε διοτι προσπαθησαν καποτε (τα τελευταια 2-3 χρονια) να κρατησουν σταθερα ψηλα τις αμοιβες τους (και την αξιοπρεπεια τους) χανοντας μεγαλο μερος του πελατολογιου τους και απο την αλλη τους απο χρονια λογιστες του τζαμπα (πρωην εφοριακους κλπ) να εχουν δυναμωσει (τα τελευταια 2-3 χρονια) ακομα περισσοτερο απο τους πελατες που ψαχνουν τζαμπα υπηρεσιες και πια δεν γυριζουν πισω στον παλιο τους λογιστη κι ας εχει κι αυτος πια τζαμπα υπηρεσιες.
   
  Προσωπικα εχω χασει το 1/3 του πελατολογιου μου (και η απωλεια συνεχιζεται καθε χρονο) απο τζαμπα λογιστη της περιοχης μου ο οποιος διαφημιζει δηλωσεις συνταξιουχων-μισθωτων με 10 εως 15 ευρω (σιγουρα εχετε ακουσει ολοι τετοιες τιμες σε οποια περιοχη κι αν ειστε κι εχετε χασει πελατες) και τηρηση απλογραφικων απο 40 ευρω το τριμηνο.
   
  Αν λοιπον δεν καθισουμε ολοι μαζι συλλογικα μεσω οργανων να καθορισουμε αξιοπρεπεις τιμες, δικαιωματα, κλπ καθως και "ποινες" σε οποιους τις παραβαινουν ωστε να αναβαθμισουμε το επαγγελμα συλλογικα παντα θα υπαρχουν οι τζαμπατζηδες και οι χαμενοι. Οι αλλες επαγγελματικες ομαδες ειναι εξυπνοτερες που το εχουν κανει (ιατροι-δικηγοροι-μηχανικοι κλπ)? ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ.
   
  Ισως ειμαι γραφικος αλλα ετσι συμβαινει γυρω μου και με αυτο τον καημο θα παραδωσω καποια στιγμη την επαγγ.ταυτοτητα.
   
  Ειμαστε ολοι αξιοι της μοιρας μας οσο κοιταμε να βγαλουμε τα ματια συναδελφων - φιλων - συμφοιτητων μας για να ζησουμε λιγο περισσοτερο μπας και σκαπουλαρουμε την κριση.
   
  ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ δεν υπαρχουν για να διεκδικησουν τα δικαιωματα μας, παρα μονο αναβολες και παρατασεις διεκδικουν κι αυτο μας βολευει σημερα χωρις να κοιταμε το αυριο. Ετσι και τωρα οση διαβουλευση και να γινει ο βασικος κορμος της ανακοινωσης δεν θα αλλαξει, αντε το πολυ πολυ να αλλαξει η μηνιαια υποβολη και να γινει κατι αλλο(αν αλλαξει κι αυτη).
 24. Upvote
  congo got a reaction from Roxanne in Κάθε μήνα η υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων - Ο νέος τρόπος υποβολής τους - Τι προβλέπει το σχέδιο της απόφασης   
  Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καποιος να διαμαρτυρηθεί  κανουν οτι γουσταρουν 
 25. Upvote
  congo reacted to tvRXS in Σταματά απόψε το σήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης   
  Η σάτιρα μπορεί να μην έχει όρια (?), έχει όμως ποιότητα, κι εδώ δυστυχώς... ατυχήσαμε!
×
×
 • Create New...